Meizu M2 Note İnceleme

Çinli üretici Meizu' nun Samsung Note 5 ve iPhone 6 Plus rakibi fakat fiyatıyla yarısından az olan phablet modeli M2 Note modelini büyüteç altına alıyoruz. Meizu M2 Note teknik özellikleri ve yorumlarıyla tüm detaylar bu yazıda...
Meizu M2 Note İnceleme

Meizu' nun Yeni ve Ucuz Canavarı M2 Note

meizu-m2-note-tasarim.jpg

Çinli üretici Meizu ucuz ve güçlü telefonları ile son dönemde kendini tanıtan ve dünyaya açılan teknoloji firmalarında biri oldu. Ülkesindeki ucuz iş gücünü fırsata çevirerek donanımı ve kalitesi yüksek telefonları diğer markaların yarı fiyatına piyasaya sürerek satışlarını katladı. En son tanıttığı ve fiyatıyla yine çok iddialı olduğu telefon modeli M2 Note, bakalım ne özellikler sunuyor.

Telefonun tasarımına bakınca gerçekten şık bir telefon olduğunu görüyoruz. Geniş ekranı ve ince çerçeveleriyle estetik açıdan çoğu insanın beğeneceği tasarıma sahip. Ekran gövde oranı %73 civarıyla başarılı. Ayrıca ön yüzünde bir adet fiziksel tuş bulunuyor. 

meizu-m2-note-ekran.jpg

Ekran 5.5 inçlik Full HD 1080p çözünürlüğe sahip. Ekranın kalitesi gayet yeterli hatta fiyatına göre çok iyi seviyede denebilir. İnç başına 403 piksel düşüyor. Bu değer ile net ve keskin görüntüler üretebiliyor.

 

Donanımı ve Kamerasıyla İddialı

meizu-m2-note-islemci.jpg

M2 Note, donanımına bakınca bizi Mediatek üretimi 8 çekirdekli MT6753 işlemci karşılıyor. Bu işlemci 64 Bit desteği ve 1.5 GHz çekirdek hızıyla gerçek 8 çekirdekli diye nitelendirilen ve aynı anda 8 çekirdeğin birden çalıştığı işlemciler arasında yer alıyor.

Grafik işlemcisi tarafında Mali-T720MP3 işlemci bulunuyor. Bu grafik işlemcinin oyun performansı da yeterli işlem gücünü sunuyor. Ayrıca 2 GB ram belleğiyle de çoklu işlemlerde ve oyunlarda akıcı performans üretebiliyor.

meizu-m2-note-hafiza-karti.jpg

Telefonun dahili hafızası 16 ve 32 GB ile sınırlanmış fakat Meizu, MicroSD kart girişiyle tam 128 GB'ye kadar hafızayı arttırmanıza imkan sağlıyor. MicroSD kart girişinin orada aynı zamanda çift simkart girişi bulunuyor. Çin telefonlarından alışık olduğumuz geleneği bozmayıp kullanıcısına aynı anda çift hat çalıştırma izni veriyor.

meizu-m2-note-kamera-001.jpg

Telefonun kameralarını incelersek, ana kameranın 13 MP çözünürlük sunduğunu ve HDR destekli fotoğraflar ile Full HD 1080p kalitede videoalr kaydettiğini görüyoruz. Ana kamera, başarılı fotoğraflar ve videolar çekebiliyor. Ön kameraya bakınca 5 MP çözünürlüğe sahip ve arka kamera gibi full HD 1080p kalitede video kaydı yapabildiğini görüyoruz fakat arka kameradaki başarılı performansın ön kamerada olmadığını ve özçekimlerde yüksek kalite üretemediğini belirtelim.

M2 Note için Çinli üretici batarya sorununu bitirmek istemiş ve 3.100 mAh kapasiteli bir batarya yerleştirmiş. Bu batarya Full HD çözünürlüklü ekran ve işlemci ile birlikte çok iyi performans çıkarabiliyor. Bir günü çok rahat çıkarmanıza yetecek kullanım ömrü sunuyor.

 

Meizu M2 Fiyat ve Yorum

meizu-m2-note-fiyat.jpg

Meizu M2 Note için en iyi olduğu konuya geldik. Meizu' nun bu donanıma sahip bir telefon için belirlediği fiyat 1.000 TL' nin altında... Ülkemizde 840 TL ile 900 TL arasında farklı mağazalarda bulunabilen telefon için tam bir fiyat/performans ürünü diyebiliriz. 

Editör Yorumu: Meizu M2 Note özelliklerine karşı donanımıyla gerçek anlamda bir fiyat/performans ürünü oldu. Eğer telefona 1.000 TL den fazla para vermek istemiyor ama tüm ihtiyaçlarımı da karşılayabilsin diyorsanız Meizu M2 Note tam size göre...

 

İlkay Engin

NeOldu.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.