Alcatel One Touch Idol 3 İnceleme

Alcatel' in en gelişmiş akıllı telefonu olan One Touch Idol 3, inceleme konuğumuz oluyor. Telefonun farklı özellikleriyle ve uygun fiyatıyla onu ön plana çıkaran özelliklerine mercek tutuyoruz. İşte One Touch Idol 3 incelemesi...
Alcatel One Touch Idol 3 İnceleme

ALCATEL' İN EN AKILLISI

Cep telefonu deyince zamanında ilk akla gelen firmalar arasında yer alan Alcatel, akıllı telefonlar çıktığı zaman, bir süre piyasada geri planda kalmayı tercih etti. Akıllı telefon üretmek yerine akıllı telefon yazılımları ve altyapı konusunda firmalara destek sağlamakla yetindi. 

Akıllı telefon pazarı inanılmaz büyüklüğe ulaşınca geç de olsa akıllı telefon üreterek piyasaya sürdü. İlk akıllı telefon modelinden beri modellerini geliştirerek tüketiciyle buluşturan şirket, son ürettiği Alcatel One Touch Idol 3 modeliyle rakiplerine göz dağı vermeyi başardı. Alcatel One Touch Idol 3 özelliklerine ve diğer detaylarına yakından bakıyoruz.

 

ALCATEL ONE TOUCH IDOL 3 TEKNİK ÖZELLİKLERİ

- 5.5 inç 1080p Full HD çözünürlüğe sahip Super IPS LCD ekran

- 401ppi netlik ve %73 ekran/gövde oranı

- 1.5 GHz 8 çekirdekli Snapdragon 615 İşlemci

- 2 GB Ram ve Adreno 405 Grafik Birimi

- 16GB ve 32GB dahili hafıza ve 128 GB' ye kadar microSD kart desteği

- 13 MP led flaşlı ana kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 8 MP geniş açılı ön kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 2.910 mAh gövdeyle bütünleşik, çıkarılamayan batarya

- 4.5G desteği ve çift stereo hoparlör

 

ALCATEL ONE TOUCH IDOL 3 TASARIM VE EKRAN ÖZELLİKLERİ

one-touch-idol-3-ekran.png

One Touch Idol 3' ün tasarımına bakınca telefonun oldukça zarif ve şık hatlara sahip olduğu dikkatimizi çekiyor. Önden bakınca ilk göze çarpan unsun çift hoparlör oluyor. Ekranın üstünde ve altında bulunan bu hoparlörler telefonun stereo ses üretmesini sağlıyor.

Ön yüzde, ekranın üstünde ve altında çıkıntılı tasarıma sahip çerçeve, metalik görüntüsüyle başarılı görünüyor. Ancak telefonda metal malzeme kullanılmadığını ve plastik kasaya sahip olduğunu belirtelim. Güç tuşu sol tarafa konumlandırılarak diğer telefonlardan farklılaştırılan telefonun sağ tarafında ise ses tuşları yer alıyor. 

alcatel-idol-3-tasarim.png

Arka tasarıma geçtiğimizde oldukça fazla detayların kullanıldığını görüyoruz. Telefonun sol üst köşesine konumlandırılan kamera ve led flaşın haricinde, üste doğru tam ortada Idol logosu yer alıyor. Alt tarafa indikçe Alcatel One Touch ailesinin logosu ve onun da altında sertifika bilgilerinin yer aldığı yazılar ve şekiller mevcut. Telefonun arka tasarımında ön tasarımın sadeliğinin aksine oldukça detay yer alıyor.

Telefonun 5.5 inç ekranı 1920x1080p FHD çözünürlük sunuyor. IPS LCD panele sahip bu ekran 401 ppi netlik değerine sahip. Ekranın performansını değerlendirmek gerekirse; oldukça başarılı görüntüler oluşturduğunu, renk ve parlaklık değerlerinin ortalama seviyede olduğunu söyleyebiliriz. Merak edenler için telefonun %73 ekran/gövde oranına sahip olduğunu da ekleyelim.

 

ALCATEL ONE TOUCH IDOL 3 KAMERA VE İŞLEMCİ ÖZELLİKLERİ

snapdragon-615-islemci.jpg

Idol 3' e gücünü veren 1.5 GHz 8 çekirdekli Snapdragon 615 işlemciye, Adreno 405 grafik birimi ve 2 GB ram bellek eşlik ediyor. Bu işlemci ile uygulamalar arası geçişlerde ve günlük kullanımda sorun yaşamayacağınızı belirtelim. Telefonla oyun oynamayı seven kişiler için telefonun Antutu testinden 34.000 puan aldığını belirtelim.

Arka tarafta 13 MP çözünürlüğe ve F/2.0 diyaframa sahip ana kameraya yer verilmiş. Bu kamera ile 1080p FHD video kaydı yapılabiliyor. Kameranın ayrıca hızlı odaklama, gülümseme yakalama, HDR, yüz tanıma, zamanlayıcı ve panorama gibi özellikleri mevcut. Led flaşı ile karanlık ortamlarda fotoğraf çekebilmenizi sağlayan kamera, Time Lapse video kaydı yapabiliyor.

alcatel-idol-3-kamera.png

Ön kameranın çözünürlüğü 8 MP ve ön kamera da arka kamera gibi 1080p FHD video kaydı yapabiliyor. 84 derece geniş açılı lensiyle özçekimlerinizde büyükçe kadraj imkanı sunan kameranın performansının başarılı olduğunu belirtelim. Ayrıca arka kameranın dijital görüntü sabitleyici özelliği olduğunu da ekleyerek Alcatel' in kamera konusunda iyi çalıştığını söyleyebiliriz.

16 GB ve 32 GB dahili hafıza seçenekleriyle satışa sunulan telefonun hafızası MicroSD kart ile artırılabiliyor. 128 GB' ye kadar hafıza kartı desteği bulunan telefon hafıza konusunda geniş alan sunuyor. 2.910 mAh bataryası gövdeye bitişik vaziyette olan ve çıkarılamayan telefon normal kullanımda 1 günü rahatlıkla çıkarabiliyor. 

alcatel-idol-3-batarya.png

One Touch Idol 3' ün diğer telefonlardan ayrılan bir özelliği var. Bu telefonu düz ya da ters tutmanız arasında bir fark bulunmuyor. Ekran 180 derece dönebilen yapısıyla, elinize ters almış olsanız dahi baş aşağı dönerek düz hale geliyor ve kullanmanıza imkan sağlıyor. Ön tasarım itibarıyla da telefonun üst ve alt tarafının aynı olduğunu, böylece bu özelliğine vurgu yapıldığını söyleyebiliriz. 

alcatel-jbl.png

Telefonun çift stereo hoparlörler JBL lisansına sahip. Yüksek kaliteli Hi-Fi ses oynatabilen ve hoparlörleriyle kaliteli şekilde dışarı verebilen telefonun kutusunun içinden ayrıca JBL kulaklık hediye veriliyor. Hem kulaklıklı hem de kulaklıksız şekilde kaliteli müzik dinlemenin mümkün olduğu telefonda çift hat desteği de sunuluyor. 

 

ALCATEL ONE TOUCH IDOL 3 FİYAT VE YORUM

alcatel-idol-3-fiyat.png

Alcatel One Touch Idol fiyatı 16 GB versiyon için 999 TL. İnternette daha uygun fiyatlara da bulunabildiğini belirtelim. 

 

Editör Yorumu: Alcatel One Touch Idol 3, donanım öğeleriyle ve diğer detaylarıyla başarılı bir telefon denebilir. Kaliteli hoparlör ve ses donanımı, baş aşağı kullanılabiliyor olması ve kamera özellikleriyle rakiplerinden ayrılıyor. Fiyat olarak 1.000 TL barajının altında olması ise telefonun tam bir fiyat/performans telefonu olmasını sağlıyor.

NeOldu.com / İlkay ENGİN

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.