Dünyanın En Kötü 25 Turist Tuzağı

Dünyadaki bazı turizm noktaları, turist sayısını artırmaya yönelik yapılan reklamların aksini düşündüren özelliklere sahiptir. Bu içeriğimizde turistleri boğmaya yönelik 25 yerin gerçek kaçış noktasını vereceğiz.
Dünyanın En Kötü 25 Turist Tuzağı

Turistler İçin Hazırlanmış Dünyadan 25 Tuzak

Eğer hiç uzak mesafeye seyahat etmediyseniz, gülünç bir o kadar da talihsiz turist tuzaklarına aşina değilsinizdir. Kimse turist tuzaklarından hoşlanmaz. Genellikle bunu yaşadığınız an bir tuzak olduğunu fark edemeyebilirsiniz. Bu uzağa bir defa yakalandığınızda tedirginliğiniz artar. Bunlar dünyanın neresine giderseniz gidin hala geçerli olan turist tuzaklardır. Evinizden uzakta bir yerde böyle olumsuzluklar yaşamak moralinizi bozar. Bu yüzden mutlaka dikkatli olmanızı öneririz. 

turistler-icin-hazirlanmis-dunyadan-25-tuzak.gif


25. Giza Piramidi, Kahire

Piramitleri görmek için her gün yaklaşık 5.000 kişi Mısır çölüne akın ediyor. Her ne kadar bir deve gezintisi ya da helikopterle hava turu yapmayı seçerek kalabalıktan uzaklaşmak mümkün olsa da, yakından bakmak için tek seçeneğiniz bu kalabalığa karışmanızdır. İkinci en iyi seçeneğiniz, güneyde Saqqara'ya doğru yol almak ve dayak yolundan biraz daha uzak olan Adım Piramidi'ni görmektir. Bu mesafe o karmaşaya değer.

giza-piramidi.jpg


24. Cancun, Meksika

Meksika dünyanın şimdiye kadar gördüğünüz ve turizm altyapısı tarafından boğulmuş en yoğun yeridir. Dünyanın en güzel plajlarından bazılarına sahip olmasıyla ünlüdür. Aslında buraya gelmişken görmeniz gereken iki güzel seçeceğiniz var. Isla Holbox ve Celestun.

cancun,-meksika.jpg


23. Taç Mahal

Bu kesinlikle bir sır değil ama Hindistan’ın kalabalıklığında Taç Mahal’in bir istisna olduğunu düşünüyorsanız iyimserliğinizi lütfen bir kenara bırakın! Maceraperest birisiyseniz ve kameranızın lensi size el veriyorsa büyük resmi görmek için mutlaka Yamuna Nehri’nin diğer tarafına geçmenizi öneririz.

-tac-mahal.jpg


22. Sidney Balık Pazarı, Avustralya

Her ne kadar meraklı bir turist olsanız bile burada gerçekten balık satın almak gibi bir niyetiniz yoksa yapacak başka bir şey bulun. Limanın görünümü büyük çimento fabrikalarının engellemesinden ötürü çok da güzel sayılmaz. 

sidney-balik-pazari,-avustralya.jpg


21. Old Town, Prag

Avrupa’nın en popüler turistik yerlerinden biri olan Prag’ın arnavut kaldırımlı sokakları, ortaçağdan kalma Eski Kent'i görmeye gelen turistlerle doludur. Kalabalıktan kurtulmak için Vltava Nehri’nin karşı kıyısındaki parklara kaçmayı düşünebilirsiniz. Alışılagelmiş manzaranın daha iyisini burada bulabilir ve binlerce Kulenin Şehrini daha iyi anlayabilirsiniz.

old-town,-prag.jpg


20. Yasak Şehir, Pekin

Yüzyıllar boyunca dışarıdan gelenlere kapalı olmasına rağmen, Çin İmparatorluğu Sarayı, 1.000'den fazla binadan oluşmakta ve en popüler turistik yerler listesinin en tepesindedir. Yoğun, çok yoğun, çok çok yoğun bir kalabalıktır.

yasak-sehir,-pekin.jpg


19. Avenue of Stars, Hong Kong

2004 yılında inşa edilen bu turist tuzağı, Çin anakarasından akılda kalan ziyaretçilerle birlikte inşa edilmiştir. Hediyelik eşya dükkanlarıyla dolu bu mekanda Bruce Lee’nin bir heykeli bulunmaktadır. Eğer tüm kalabalığı aşıp geçmeyi başarabilirseniz limanın ön cephesi muhteşem bir manzaraya sahiptir. 

avenue-of-stars,-hong-kong.jpg


18. Notre Dame, Paris

Eğer huzur aradığınız bir tatil planladıysanız Paris'te yer alan bu ironik binaya gitmemenizi öneririz. Bu katedralde huzur ve sessizlik bulmanız açıkçası biraz zor. Notre Dame'ı kesinlikle görmek istiyorum diyorsanız en iyi ihtimalle sıra beklemeyeceğiniz saatlerde gitmeyi tercih etmelisiniz.

notre-dame,-paris.jpg


17. Pisa Kulesi, İtalya

İtalya'da yer alan mucizevi mimariyi görmek için bütün bu kalabalıkla uğraşmaya değer mi buna siz karar verin. Pisa Kulesi'ni eğer illa görmek istiyorum diyorsanız, kulenin tepesine giden merdivenlerde bekleyin, çıkın ve tekrar aşağı inin. Bunun için 15 Euro ödemeye de hazırlıklı olun.

pisa-kulesi,-italya.jpg


16. Benoa, Endonezya

Endonezya hakkında yayınlanan broşürlerin sizi aldatmasına izin vermeyin. Su reklamdan çok daha kirli ve balıklıdır. İyi olan yönü ise uzaklaşıp zamanınızın çoğunu kalabalıktan ayrı geçirmeniz olabilir. 

benoa,-endonezya.jpg


15. Graceland, Tennessee

Elvis’in eski evini turlamak size yaklaşık 30 dolara mal olacaktır. Ölümcül bir hayran değilseniz burayı ziyaret etmeniz açıkcası anlamsız olacaktır. 

graceland,-tennessee.jpg


14. Willis Kulesi, Chicago

Eskiden Sears Kulesi olarak bilinen bu Windy City’nin cazibesine ulaşması çok uzun zaman almıştır. Bu kuleye tırmanmak da çok uzun bir zaman almaktadır. Zirveye ulaşıp fotoğraf çekilmek size muazzam bir keyif veriyorsa tırmanmak için saatlerinizi harcayabilirsiniz. 

willis-kulesi,-chicago.jpg


13. Walt Disney Dünyası, Orlando

Disney’e aşık değilseniz ve daha önce hiç eğlence parkına gitmediyseniz Disney World’ü gördüğünüzde heyecanlanmayabilirsiniz. Orlando alabalık dışında özellikle aparatifler ve yiyeceklerin pahalı olmasıyla bunaltıcı olabilir. 

walt-disney-dunyasi,-orlando.jpg


12. Stonehenge, İngiltere

İngiltere'de bulunan bu yere yolculuk etmeyi planlıyorsanız, dürbününüzü getirmeyi unutmayın. Turistler tarafından taşması sonucu buraya tam anlamıyla yakın olmak imkansızdır. Fakat gerçek bir tarih meraklısıysanız, buna değer.

stonehenge,-ingiltere.jpg


11. Niagara Şelalesi

Bir zamanlar romantik bir kaçış bölgesi olarak düşünülse de özellikle Kanada tarafında turistik altyapının ticarileşmesi ve hızlı bir şekilde büyümesi, birçok kişinin düşüp hayatını kaybetmesi sonucu insanların gitmeden önce düşünmelerini gerektiren bir yerdir. Ayrıca burada otoparkların yetersizliği ve gümrükte beklemelerin zorlaşması sıkıntıyı artırmaktadır.

-niagara-selalesi.jpg


10. Empire State Binası

Chicago'daki Willis Kulesi'ne benzer sebeplerle, Empire State Binası’da ulaşılması zordur. Bizi yanlış anlamayın, kalabalıkları yenebilirseniz, şehri 86 kattan görmek kesinlikle muhteşem bir deneyimdir.

-empire-state-binasi.jpg


9. Venedik Gondol Yolculuğu

Evet aşırı romantik bir an yaşayıp, muhteşem bir anıya sahip olabilirsiniz. Fakat Venedik’te gondol ile tur atmak açıkcası cüzdan ister. Yaklaşık kırk dakikalık bu tur size en az 120 dolara mal oluyor. Pahalı da olsa bu şehri tam anlamıyla yaşamak için kesinlikle iyi bir yol diyebiliriz, yine de siz bilirsiniz.

venedik-gondol-yolculugu.jpg


8. Blarney Stone, İrlanda

İrlanda inancına göre, Blarney Stone’u öpmek size uğur ve şans getirir. Arkasındaki tarih kesinlikle çok büyüleyici olsa da sizden önce milyonların tükürdüğü şeyi öpmek midenizi bulandırabilir. 

blarney-stone,-irlanda.jpg


7. Nanjing Dong Lu, Şangay

Genellikle Şangay'da bulunan bu cadde Çin’in en iyi alışveriş caddesi olarak anılsa da başkasının düşüncelerine göre yola çıkılmamalıdır. Fakat bu caddede de dünyanın her yerinde yer alan markaların bulunduğunu bilmelisiniz!

nanjing-dong-lu,-sangay.jpg


6. Tokyo, Japonya

Dünyanın en büyük metropolü olarak bilinen Japonya’nın merkezinde yer alan Tokyo, boş kalabalıktan ve beton yığınından ibarettir. Tabiki görülmeye değer birçok yere sahiptir fakat başka büyük şehirlerde göreceğiniz yerlerden çok da farkı yoktur. Ogikubo ve Asagaya’nın baliyölerini ya da Yamanashi’nin kırsalını görmek sizin için daha değişik bir aktivite olabilir.

tokyo,-japonya.jpg


5. Winston Churchill’in İngiltere’de Savaş Deneyimi, Londra 

Her yıl aşırı reklamı yapılan turist tuzağı, binlerce sahte mankeni görmek isteyen binlerce ziyaretçi. Churchill’in gerçek sığınağı dahil olmak üzere diğer bazı özgün İkinci Dünya Savaşı sitelerini göz önünde bulundurarak bunun utanç verici olduğunu söyleyebiliriz. 

winston-churchill’in-ingiltere’de-savas-deneyimi,-londra.jpg


4. Dunn’ın River Falls, Jamaika

Şelalenin muhteşem görüntüsü bir yana, yüzlerce turistin yolcu gemileriyle ormanda ilerlemesi güzellikleri görmenizi çoğu zaman engelliyor. Kalabalıkta bir de sinir bozucu tur rehberilerinin size tur satmak için can sıkıcı tavırları burayı çekilmez ve yorucu kılıyor. 

dunn’in-river-falls,-jamaika.jpg


3. Marks Meydanı, Venedik

Belki de kuru toprağın Venedik'te yaygın olmadığı gerçeğinden kaynaklanıyor, fakat nedense ne olursa olsun, St. Marks Meydanı sürekli olarak aşırı kalabalıktır ve güvercinler de bu kalabalığa dahildir. 

marks-meydani,-venedik.jpg


2. Londra Kulesi

Bu 1000 yıllık Londra kulesi aslında insanları korumak için inşa edildi, ancak bu günlerde tam tersi görünüyor.  Ünlü Kraliyet Mücevherleri seyahatin en önemli noktalarıdır, ancak aklınızdan geçen zamanın çoğunu bir anlığına bile olsa yakalamak için harcayacağınızı unutmayın. Daha iyi bir seçenek, biletlerinizi yaklaşık 2 ay önceden rezerve etmek ve Anahtarlar Töreni'ne şahit olmaktır.

londra-kulesi.jpg


1. Times Meydanı, New York

Esasen Times Meydanı, dev neon reklam panolarıyla dolu büyük bir kavşaktan başka bir şey değil. Burası dünyanın en yoğun şekilde paketlenmiş kaldırımlarına sahiptir. Sabahın erken saatlerinde burayı ziyaret etmek belki de acımasız kalabalıktan bir kaçış olabilir. 

times-meydani,-new-york.jpg


BONUS; Ayder Yaylası

Özellikle Arap turistlerin burayı keşfetmesiyle istila ettikleri gerçek bir cennet. Ancak aşağıda gördüğünüz iki resimden de anlayacağınız üzere Ayder'i yaz aylarında ziyaret etmeniz büyük bir hata olabilir. Kışa yakın ya da kışın hemen sonrasında gitmenizi öneririz. Hem muhteşem doğa manzarasıyla baş başa kalır, hem de karın keyfini çıkarabilirsiniz. Ayrıca uçak fiyatlı dağ evlerinide ucuza kapatmış olursunuz.

ayder.jpg


Önerilen İçerik: ''Turizm Noktalarının Gerçek Yüzü'' 

NeOldu.com / Sosyal Fayda

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.