Orlando'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Orlando'da yaklaşık 260 bin nüfus yaşamaktadır. ABD'ni Florida Eyaleti'ne bağlı olan kent tarihi, turistik ve kültürel açıdan önemli bir merkezdir. Orlando'nun gezilecek görülecek yerlerini sizler için araştırdık.
Orlando'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

SeaWorld Orlando

Kentin en gözde mekanlarından biri olan SeaWorld Orlando, şehrin eteklerinde kurulan temalı park ve deniz hayvanlarının gösteri yaptığı bir alandır. 1973 yılından bu yana faaliyette olan SeaWorld Orlando, 81 hektarlık dev bir alana kurulmuştur. Bu mükemmel eğlence kompleksi 2013 yılı içerisinde 5 milyonu aşan ziyaretçi sayısıyla Amerika Birleşik Devletleri'nin en fazla turist çeken 10. eğlence parkı olma başarısını yakalamıştır. Özellikle balina ve roller-coaster'ların gösterilerine bayılacaksınız. Orlando gezi rehberinizde eğlence mekanı bulunsun istiyorsanız SeaWorld Orlando biçilmiş kaftan.

seaworld-orlando.jpg

 

Magic Kingdom

magic-kingdom.jpg

Magic Kingdom Orlando'nun ve ABD'nin en büyük tema parklarından biridir. WED Şirketler Grubu tarafından 1971 yılında 43 hektarlık alana konuşlandırılan dünyaca meşhur park, 5 yıl üst üste dünyanın en fazla ziyaretçi çeken oyun parkı unvanını elde etmişti. 2014'te de bu başarısını tekrarlayan park 19 milyon 330 bin kişi ile 6. kez üst üste dünyanın en fazla ziyaretçi alan temalı parkı oldu. Space Mountain, Tomorrowland Transit Authority PeopleMover gibi meşhur oyun parkurlarıyla dikkat çeken park, Disneyland'a benzerliği ile de biliniyor. 7'den 70'e birçok insanın dikkat merkezindeki park, animasyon gösterileri, mükemmel oyuncakları ve oyun parkurlarıyla bilhassa çocukların ilgisini çekmektedir. Orlando gezisinde Magic Kingdom'ı muhakkak keşfedin.

 

Orlando Bilim Merkezi

orlando-bilim-merkezi.jpg

Kentte bulunan özel bir bilim müzesidir. Bilim merkezinin açılış sebebi, insanların bilim ve teknoloji alanındaki gelişmeleri yakından takip etmelerini sağlamaktır. 1955 yılında açılan merkez, her yıl 400 bin civarında ziyaretçi çekmektedir. Orlando Bilim Merkezi, özellikle dinozor koleksiyonlarıyla ünlüdür ve bu sergiler bilhassa çocuklardan yoğun ilgi görmektedir. Orlando'nun önemli noktalarından biri olan bilim merkezini görmeden kentten ayrılmayın.

 

Orlando Sanat Müzesi

orlando-sanat-muzesi.jpg

Orlando'nun Kuzey Orange ilçesinde yer alan yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası sanat çalışmalarının sergilendiği bir sanat müzesidir. 1924 yılında hizmete başlayan müze, çok geniş bir sanat yelpazesi içermektedir. Binlerce eserin sergilendiği müze belirli aralıklarla geçici sergilere ve konferanslara da ev sahipliği yapmaktadır. Kentin gezilecek ve görülmesi gereken yerlerini gezerken sanata ilgi duyanlar için Orlando Sanat Müzesi ideal bir seçimdir.

 

Aziz James Katedrali

aziz-james-katedrali.jpg

1882 ve 1885 yılları arasında inşa edilen Aziz James Katedrali, bir Roma Katolik kilisesidir. Orlando başpiskoposluk merkezi olarak hizmet veren manevi yapı, Kuzey Orange Caddesi'nde yer almaktadır. Gotik Revival mimari tarzında yapılan kutsal yapının uzunluğu 55, genişliği 27 metredir. Yüksekliği 25 metre olan katedral, Orlando'nun en önemli manevi simgesi olarak biliniyor. Orlando'nun tarihi ve turistik yerlerini ziyaret ederken bu manevi yapıya vakit ayırın.

 

Eola Göl Park

eola-lake-park.jpg

Orlando'nun merkezinde bulunan küçük bir göldür. 9 hektarlık alanı kapsayan göl, kentin en önemli sembollerinden biri olmayı başarmıştır. Etrafı ağaçlar ve yüksek binalarla çevrilidir. Orlandoluların nefes almak için tercih ettiği öncelikli mekanlardan biridir. Gölü çepeçevre saran bisiklet ve yürüyüş yolları günün her saatinde hareketlidir. Orlando'nun turistik yerlerinden biri olan göl parkına kolayca ulaşabilirsiniz.

 

Orlando Old Town

orlando-old-town.jpg

Orlando'da bulunan bir temalı park ve alışveriş merkezi kompleksidir. 1980'lerden beri faaliyet gösteren komplekse 2000'li yıllarda oyuncak araçlar kazandırılmış ve işletmenin şöhreti daha da artırılmıştır. Lunapark hizmeti, sürücülük, havuz gibi birçok aktivite sunan mekan eğlence şehri olan Orlando'nun en fazla ilgi gören köşelerinden biridir. Klasik araçlardan hoşlananlar bu mekanda hem araçları tanıma hem de kullanma fırsatı buluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.