Ayder Yaylası Nerede ve Nasıl Gidilir?

Doğu Karadeniz’in eşsiz güzelliği olan, havasını ciğerlerinize kadar hissettiğiniz Ayder Yaylası'nı, yakından tanımaya ne dersiniz? Haydi o zaman rotamızı Doğu Karadeniz’in doğa güzelliği olan Ayder Yaylası'na çevirelim.
Ayder Yaylası Nerede ve Nasıl Gidilir?

Ayder Yaylası Hakkında Kısa Bilgi

Doğu Karadeniz’de Rize ilinin sınırları içinde yer alan Ayder Yaylası her yıl turistlerin akınına uğruyor. Doğu Karadeniz’de gelenlerin ilk olarak görmek istediği yerler arasında olan bu yayla oldukça engebelidir. Eğer Karadeniz Turu yapmak istiyorsanız mutlaka buraya gelmelisiniz. Ayder Yaylası, tatil şirketlerinin yaptığı Karadeniz turlarında kesinlikle gezilecek yerler arasındadır. Ayder Yaylası'na geldiğiniz zaman gezeceğiniz ve göreceğiniz yerler sadece bu yayla ile sınırlı kalmamalı, Ayder Yaylası'na yakın birbirinden muhteşem olan yerleri gezip görmeden gitmemelisiniz. Ayder Yaylası gezimiz başlasın.

ayder-yaylasi-hakkinda-kisa-bilgi-001.jpg


Ayder Yaylası Nerede?

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı olan Ayder Yaylası ilçe merkezine 19 kilometrelik bir mesafede yer alıyor. İl merkezinden sadece 84 km uzaklıkta yer alan Ayder Yaylasına ulaşmak için tur şirketleri veya merkezden Ayder yaylasına giden minibüsleri kullanabilirsiniz. Özel araç ile gidecek olanlar içinse ulaşım çok basit. Denizden yüksekliği 1350 metre olan Ayder yaylasında doğal güzelliklerin yanı sıra yapabileceğiniz birçok sosyal ve kültürel faaliyetler de sizleri bekliyor olacak...

Ayder Yaylasında Neler Yapılabilir?

  • Ayder yaylasına gelmişken teleferiğe binmeden gidilmez. Bu yüzden de teleferiğe binmenizi tavsiye ediyoruz.
  • Ayder yaylasının içerisinde bulunan lokantaların tadı ayrıdır. Bir lokantaya gidip yemek yemenizi öneriyoruz.
  • Ayder yaylasında ailenizle birlikte bir mangal olmazsa olmazlardandır. Çamlıhemşin merkezden mangal malzemelerini aldığınız gibi piknik yapabilirsiniz.
  • Ayder yaylasının yolu üzerinde bulunan Alabalık çiftliğindeki balıkları seyredebilir dilerseniz satın alabilirsiniz. 
  • Otellerdeki hamam sauna ve kaplıca gibi muhteşem olanaklardan yararlanmalısınız. Rize'nin puslu havası ve dağlardaki kar manzaralarına rağmen kaynar suların adeta topraktan fışkırdığı kaplıcalarda tüm stresinizi atmalısınız.
  • Genellikle akşam saatlerinde kurulan horon çemberine katılabilir, yörenin kültürel faaliyetlerine de dahil olabilirsiniz.
  • Kış aylarında Ayder Yaylasına gitmek isteyenler içinse güzel bir müjdemiz var. Her yıl düzenlenen kar festivalleri ile hayatınızda hiç olmadığı kadar çok eğleneceksiniz.

ayder-yaylasinda-neler-yapilabilir-001.jpg


Ayder Yaylasında Nerede Kalabilirim?

Ayder yaylasına gelip kalacak yer arıyorsanız. Yaylanın içerisinde bir çok pansiyon bulabilirsiniz. Şirin gözüken bu yayla valizlerinizi taşımak için hiçte uygun koşullara  sahip değildir. Bu yüzden yanınıza çanta almanızı öneriyoruz.

ayder-yaylasinda-nerede-kalabilirim.jpg


Ayder Yaylasına Nasıl Gidilir?

Eğer Ayder yaylasına gitmeyi kesinleştirdiyseniz yola koyulma vakti geldi. Aslında zor gibi gözükse de çok kolay bulunan Ayder yaylasının sizi büyüleceğini şimdiden söylebiliriz. Ayder yaylası Çamlıhemşin merkezden yaklaşık olarak 20km uzaklıkta olduğundan yolu takip edip sağa sola sapmadan varabilirsiniz.

Eğer daha detaylı bir bilgi istiyorsanız, Ayder Yaylası'na Rize’de yaz kış düzenli olarak servis yapan araçlarla ulaşabilirsiniz. İstanbul’dan gelmek istiyorsanız; Trabzon Havaalanı'na gelip buradaki araçlarla Ayder Yaylasına 2.30 saatte ulaşabilirsiniz.

ayder-yaylasina-nasil-gidilir.jpg


Ayder Yaylasına Yakın Muazzam Yerler

1. Fırtına Deresi ve Kemer Köprü

Ayder Yaylası yolu Ardeşen’in içinden geçiyor. Fırtına Deresi eşliğinden yolculuğunuzu yapıyorsunuz. Ayder’e çıkmadan önce yolunuzun üzerinde bir sürü güzellikler sizi bekliyor. Yükseltisi ile insanın içini hoplatan, sisli bulutların arasında kaybolabileceğiniz... Fırtına Vadisi’ni çevreleyen ormanlar nefesinizi kesecek. Yol boyunca gördüğünüz güzellikler sonucu Ayder Yaylası'na vardığınızda buradaki inanılmaz güzellikte olan manzaradan kendinizi alamayacaksınız ve insanlara huzur veren su sesi kulağınızdan hiç eksilmeyecek. Şelaleleri, dereleri ve yaylalarıyla adeta insanı büyüleyen bir doğa harikası olan Doğu Karadeniz gezilip görülmesi gereken yerler arasında geliyor.

fırtına deresi ve kemer köprüsü


2. ZilKalesi

Ayder Yaylası'na geldiğinizde ne kadar çok doğadan uzak, beton yığınları içinde bir yaşam sürdüğünüzü anlayacaksınız. Birçok hasta doktorların tavsiyesi üzerine bu temiz havayı solumak için geliyor ve Ayder’de bulunan kaplıcalardan yararlanıyor. Huzurun başka adı olan Ayder Yaylası’nda mutlaka görmenizi tavsiye ettiğimiz yerlerden biri de ünlü, adeta masal havasında olan ZilKalesi’dir. Deniz seviyesinden 750 metre yüksekte olan Zil Kalesi sizi büyüleyecek.

zil kalesi


3. Çamlıhemşin Yaylası

Ayder köy evlerine ziyaret edip burada köy kahvaltısı yapabilirsiniz. Doğa ile iç içe olacaksınız, yeşilliğin az olduğu hiçbir yer görmeyeceksiniz ve Çamlıhemşin yaylalarını gezerek bu büyüleyici yolculuğunuza devam edeceksiniz. Ayrıca Samistal Yaylası, Kemer Köprü, Polovit ve Sal Yaylası görmenizi tavsiye ettiğimiz yerler arasındadır. Sizlere hepsini gösteremeyeceğimiz için isimlerini yazdık. İşte Ayder Yaylasının yakınında bulunan yerler;

camlihemsin

  • Pokut Yaylası
  • Çamlıhemşin
  • Ardeşen
  • Çayeli
  • Yusufeli
  • Sarıgöl
  • Rize Merkez
  • İkizdere

ayder’in-yakininda-bulunan-yerler-001.jpg

Önerilen İçerik: Rize'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Neoldu.com / Sosyal Fayda

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.