Karadeniz’de Az Bilinen Harikulade 8 Yer

Karadeniz Bölgesi, yemyeşil doğasıyla insanı büyülüyor. Bu güzelliklerin, engebelerin içine sakladığı birbirinden güzel doğa harikalarının olduğunu biliyor muydunuz? İşte Karadeniz’in etekleri altına saklanmış 8 olağanüstü yer;
Karadeniz’de Az Bilinen Harikulade 8 Yer

Karadeniz’in bir birinden harikulade güzelliklerini görmeye ne dersiniz sizler için hazırladığımız bu doğa harikalarını görmek istiyor musunuz?  İşte Karadeniz’in gizli kalmış doğal güzellikleri ve yeni tatil imkanları;

YÖRÜKLÜ KÖY

yörüklü köy

Safranbolu’nun bilindik dokusunu koruyan bu şirin küçük köyde evler son derece düzgün, konaklar ise büyüleyici. Tarihi 16 yüzyıllara uzanan bu köyde 140 hanenin üçte ikisi terk edilmiştir. Karabük Safranbolu’da bulunan Yörüklü Köy tarihi birbirinden değerli yapıları görmek isteyenlerin uğrak yeridir. Safranbolu’ya yakın olan Yörük Köyü’nden sonra Bulak Mağarası, İnce Kaya Su Kemeri ve Katır Yolu’nu da gezebilirsiniz.

Ulaşım: Safranbolu’ya 20 km uzaklıkta olan bu tarihi köye ulaşım oldukça kolaydır. Son yıllarda oldukça ilgi görmeye başlayan bu köye Safranbolu’daki araçlarla ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Konaklama İmkanı; Turistlerin uğrak yeri olduğu için yakınında birden çok otel bulunuyor. Bir gecelik otel fiyatları; 50 TL ile 300 TL arasında değişiyor.


ŞİMŞİR KÖYÜ

peristera kilisesi

 Karadeniz’in derinliklerine gizlenmiş bir saklı cennettir. Burayı kim nasıl keşfetmiş, demek gerekiyor. Uçsuz bucaksız yeşilliğin arasında engebelerin içine aldığı bu köyün tarihi oldukça eskiye dayanıyor. Trabzon’da bulunan Şimşir Köyü ile ilgili söylentilerde bir hayli fazladır.  Bu köy 1920 yılında 200 aileden oluşuyormuş. Köyün en ilginç yapısını da Peristera Manastırı oluşturuyor. Peristera Manastırı Abdülhamit döneminde yenilenmiştir. Dağların arasında olan bu tarihi manastır pek fazla bilinmiyor. Şimşir Köyü diğer adıyla Kuştul, atalarımızdan yadigar kalan kuş dilinin çıktığı yerdir. Söylentilere göre Rumlar ve Türkler arasında heceleri ayırarak anlaşmaya çalışmaları bu dilin ortaya çıkarmasını sağlamıştır.

Artık bu gizemli olağanüstü güzel köyü biliyorsunuz, yolunuz bir gün Trabzon’a düşerse mutlaka bu gizemli köyü ziyaret edin.

Otel Fiyatları; Yakınında bulunan otellerin tek gecelik fiyatları 100 ile 735 TL arasında değişiyor.

Ulaşım;  İstanbul’dan Trabzon’a hava ya da kara yollarıyla gelip. Havaalanından 30 saat uzaklıkta olan Maçka’ya ulaşabilirsiniz. Maçka’ya bağlı olan bu köye araçlarla ulaşım mümkündür.


SANATA

sanata

Sanata, gizemli bir doğa harikasıdır. Özellikleriyle insanı şaşırtmaya ve büyülemeye devam ediyor. Gümüşhane’de bulunan Sanata, Karadeniz’in sakladığı bir cennet. Kim bile bilir ki Gümüşhane’nin böyle bir doğal güzellik sakladığını. Karadeniz’in en yüksek doruklarında bulunan Sanata Köyü’nde dört mevsim yaşanması insanları şaşırtıyor. Bunca yüksekliğe ve engebeye rağmen tek dört mevsim yaşanılan yer olması Sanata’nın ilgi odağı olmasını sağlıyor, tabi birde muazzam güzelliği. Rumların eski yerleşkesi olan bu yer Rumlar dönemine ait tarihi kilise ve yapılarda barındırıyor.

Ulaşım; Gümüşhane’nin Yağmurdere Köyünden devam ettiğinizde karşınıza çıkar.

Otel Fiyatları; Sanata’ya yakın otel fiyatlarının geceliği; 140 ile 735 TL aralığında değişiyor.


MARKREVİS MAHALLESİ

markrevis

Rize’nin Çamlıhemşin İlçesinde bulunuyor. Makrevis şimdilerde bu mahalleye Konaklar deniyor. Orijinal adı Makrevis olduğu için biz bu mahalleye Mahrevis demek istiyoruz. Mahrevis Karadeniz’in en güzel konaklarının olduğu bir mahalledir. Karadeniz’in en güzel konaklarının 10 tanesi burada bulunuyor. Bu görkemli konaklar 1914 yıllarında gurbette kazanılan paralarla inşa edilmiştir. İçi çiniler ve ithal camlarla süslüdür. Hatta bazı evlerde piyanolar bile vardır. Bu tarihi ve gösterişli konakları görmek istiyorsanız Çamlıhemşin’de bulunan Mahrevis Köyüne gelmelisiniz.

Otel Fiyatları;  150 ile 500 arası değişiyor. Ancak buraya geldiğinizde yakınlarında yer pansiyonlarda daha uygun fiyatlara kalabilirsiniz.


ÇİNÇİVA KÖYÜ

çinçiva köyü

Oldukça orijinal isimlere bir yenisi daha ekleniyor; Çinçiva. Bu da Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinin sakladığı başka bir köydür. Biz orijinal ismini kullanmakta ısrarlıyız. Şimdiki adı ise Şenyuva’dır. Gittiğiniz zaman Çinçiva diye aradığınızda bulamaya bilirsiniz. Çinçiva Köyü doğal güzelliklerinin yanında mıhlamayı Karadeniz Mutfağına bu köy kazandırmıştır.

Otel fiyatları; 100 ile 300 TL arasında değişmektedir.


MACAHEL

macahel yaylası

Artvin’in Borça ilçesinde bulunan Macahel, Hakkari’den sonra Türkiye’nin en uzak noktasıdır. Karçhal Dağı’nın  sakladığı, Karadeniz’in ormanlarının ise kamufule ettiği bu vadi. Kış aylarında sesizliğe bürünüyor buradaki halk Macahel’de mahsur kalıyor. Vadide bulunan 16 köyün 10’u Gürcistan sınırları içerisinde 6’si ise Türkiye’de bulunuyor.


KARAGÖL

karagöl

Karadenizin güzelliklerinden olan Kargöl adeta İsviçre havası estiriyor. Doğal güzellikleri ve temiz havasıyla insanların kendilerini doğanın içinde hissettikleri Karadeniz’in güzellikleri saymakla bitmiyor. Küçük Abant diyebileceğimiz bu güzellik insanı adeta büyülüyor. Betonun uğramadığı bu diyarda yürüyüşler yapabilir, göllerinde yüzebilir ve piknik yapabilirsiniz. Artvin’de bulunan bu güzelliği görmek istiyorsanız Artvin’e geldiğiniz zaman mutlaka uğramanız gereken saklı bir güzelliktir.


İŞHAN

işhan kilisesi

Anlaşılan Artvin bütün güzelliklerini saklıyor. Artvin’nin Yusufeli İlçesinde gizlenmiş bir güzellik daha İşhan. İşhan’a geldiğiniz zaman Rumların burada yaşadığını göreceksiniz. O zamanlara ait yapıların bulunduğu bu saklı yer sizleri tarihin derinliklerine götürecektir. Bütün evlerin ahşap olduğu İşhan, insanı hayretler içinde bırakan Kırmızı Beyaz Kubbeli bir kiliseye sahip.


Son Olarak;

Türkiye’nin ne denli güzel bir cennet olduğunu bu denli güzellikleri görerek dahada  anlıyorum. Evet bizler her şeyi televizyonlarda gördüğümüz güney sahillerinden ibaret olarak görüyoruz. Oysaki Türkiye güneyinden kuzeyine; batısından doğusuna adeta bir cennet. Onun  için saklı kalınmış bu güzelliklerimizi de görelim; hiç değilse bilelim.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.