Görülmeye Değer Dünyanın En Güzel ve En İlginç 13 Köprüsü

Dünya'nın dört bir yanında bulunan tuhaf ama bir o kadar da muhteşem köprüleri sizler için araştırdık. İşte dünyanın en ilginç köprüleri ve hikayeleri...
Görülmeye Değer Dünyanın En Güzel ve En İlginç 13 Köprüsü

Dünyanın En Güzel Köprüleri

Eğer gezmeyi ve keşfetmeyi seviyorsanız tatil noktalarında veya turistik yerlerde bulunan muazzam yapıları bilmelisiniz. Bu içeriğimizde çeşitli turistik yerlerde bulunan enteresan ve gördüğünüzde gözlerinize alamayacağınız köprüleri derledik.

İşte görülmeye değer hem tarihi hem mimari en güzel ve ilginç köprüler;

1. Vietnam Altın Köprü

güzel ve ilginç köprüler

Vietnam'da bulunan yaklaşık 150 metre uzunluğundaki köprü, yürüyüş yolu, altından yapılmış korkulukları ve muazzam çiçekleriyle biliniyor. Her yıl binlerce turistin akınına uğrayan bu köprünün toplam maliyeti 2 milyar dolar civarında. İki büyük el tarafından desteklenen köprü dış görünüş olarak oldukça çekici ve tuhaftır.

2. Zubizuri Footbridge

güzel ve ilginç köprüler

Lakabı bağlı kemer olan bu köprü, İspanyol mimar Santiago Calatrava tarafından tasarlanmıştır. Oldukça ünlü ve tanınmış bir mimar olarak gösterilen Calatrava İsveç ve Malmö de bulunan eserleri ile de gündeme gelmeyi başarmıştır. Enteresan şekli ve asaleti ile beğeni toplayan köprü, şehrin en önemli yapılarından birisi olarak gösterilmektedir.

3. Szechenyı Zincir Köprüsü

güzel ve ilginç köprüler

İngiliz doğumlu mühendis William Tierney Clark, Budapeşte'de bu köprüyü tasarlamış ve inşa etmiştir. 1849’dan itibaren halka açık bir şekilde sunulan köprü oldukça kullanışlı ve turistik anlamda da gösterişlidir. Köprünün yapımı için fazlasıyla emek harcayan bir başka isim de Szechenyı'dir. Bu nedenle ismini ondan alır.

4. Şeyh Zayed Köprüsü

güzel ve ilginç köprüler

Birleşik Arap Emirliklerinde bulunan Şeyh Zayed köprüsü 4 şeritli bir yola sahiptir. 842 metre uzunluğa sahip köprü, toplam da 300 milyon dolar mal edilmiştir. Şehrin turistik yapılarından birisi olarak gösterilen Şeyh Zayed köprüsü karmaşık dış görünüşü ile bir çok mimarı kendisine hayran bırakmıştır.

5. Puente de la Mujer

güzel ve ilginç köprüler

Mimar Calatrava'yı Zubizuri'nin mimarı olarak da hatırlayacaksınız. Buenos Aires'teki Puente de la Mujer'inin de baş mimarı olarak bilinir. Sade ve şirin görüntüsü ile büyüleyen bu köprü Güney Amerika'da bulunan Arjantin'in en önemli turistik yapıları arasında yer alır.

6. Rialto Köprüsü

güzel ve ilginç köprüler

Venedik de bulunan Rialto Köprüsü 16. yüzyılda inşa edilmiştir. Büyük bir kanalın üstünde yer alır. İtalya'nın en eski köprüsü olmasıyla birlikte San Marco ve San Polo ilçelerini de birbirine bağlayan tek köprü olma unvanına sahiptir.

7. Juscelino Kubitschek Köprüsü

güzel ve ilginç köprüler

Brezilya'nın merkezinde bulunan Juscelino Kubitschek Köprüsü kısa adı ile Jk köprüsü olarak bilinir. Brezilya eski cumhurbaşkanının adını alan bu köprü Alexandre Chan tarafından tasarlanmıştır.

8. Helix Köprüsü

güzel ve ilginç köprüler

Helix Köprüsü 2010 yılının nisan ayında açılmıştır. Oldukça ışıltılı ve göz alıcı dış görünüşü ile fazlasıyla turist toplayan bu köprü Singapur da yer almaktadır. Çeşitli mücehverlerle kaplı bu köprü Singapur halkının tepkisini alsa da turistlerin beğenisi toplamıştır.

9. Millau Köprüsü

güzel ve ilginç köprüler

Fransa'nın güneyinde bulunan Tarn Nehri vadisinde yer alan köprü, toplamda 1125 metre uzunluğundadır. Mimar Sir Norman Foster ve Fransız mühendis Michel Virlogeuz tarafından tasarlanan bu köprü en büyük mühendislik harikaları arasında yer alır.

10. Charles Köprüsü

güzel ve ilginç köprüler

Çek Cumhuriyeti'nin Prag şehrinde bulunan Charles Köprüsü 1440 yılında inşa edilmiştir. Köprünün en büyük ve enteresan özelliklerinden bir tanesi tamamen taştan inşa edilmiş olmasıdır. Köprünün sağında ve solunda bulunan toplamda 30 heykel turistler tarafında oldukça ilgi çekmektedir.

11. Khaju Köprüsü

güzel ve ilginç köprüler

Oldukça eski olan bu yapı 1650 yılında İran'da inşa edilmiştir. 436 metre uzunluğa ve 40 metre genişliğe sahiptir. Geceleri köprünün gündüz görüntüsünden daha güzel gözüktüğü söylenmektedir. 23 kemeri bulunur. Turistlerin fotoğraf ve video çekmeleri için İran'da gelebilecekleri turistik yerlerden biri olarak gösterilir.

12. Tower Köprüsü

güzel ve ilginç köprüler

İngiltere'nin Londra kentinde bulunmaktadır. Lakabı Kule Köprü olarak bilinir. Mutlaka görülmesi gereken yerler arasında yer alır. 1894 yılında açılan köprü yayaların ve otomobillerin Thames Nehri'ni geçmesine olanak sağlamıştır.

13. Brooklyn Köprüsü

güzel ve ilginç köprüler

Sizler için hazırladığımız bu içeriğimizde 1. sıraya gelmiş bulunmaktayız. Zengin geçmişi ile tanınan New York'un en önemli turistik yapılarından birisi olarak gösterilen Brooklyn Köprüsü 1883'de halka açılmıştır. Dünyaca tanınan ve bilinen bu köprü her yıl binlerce turistin akınına uğramaktadır.

14. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü

güzel ve ilginç köprüler

Bir ayağı Beylerbeyinde diğer ayağı Ortaköy'de bulunan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, 1560 metre uzunluğunda ve 33 metre genişliğindedir. Deniz seviyesinden 64 metre yükseklikte bulunan bu köprü geceleri saçtığı ışık ile boğazı adeta aydınlatmaktadır. Boğazın incisidir.

15. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü

güzel ve ilginç köprüler

Avrupa ve Asya kıtasını birbirine bağlayan karayolu, halk arasında ikinci köprü diye adlandırılan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'dür. 2,5 yıl gibi kısa bir süre içerisinde inşa edilmiştir. İstanbul trafiğini azaltma görevini gören bu köprü 1988 yılından bu yana halka açık bir şekilde hizmet vermeye devan etmektedir. Yaya geçişi yoktur.

Benzer İçerik Önerileri
Dünya'nın En Tehlikeli KöprüleriCharles Köprüsü Özellikleri ve Hikayesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum