Dünya'nın En Tehlikeli Köprüleri

Köprüler, inşa edildikleri dönemin kültürünü yansıtmaları bakımından önemlidir. Günümüzde çok sayıda teknolojik köprü inşa edilse de en çok ilgi çekenler asma köprülerdir. Bu köprülerin barındırdığı adrenalin insanları her yıl bünyesine çekiyor.
Dünya'nın En Tehlikeli Köprüleri

Köprüler, bulundukları bölgeyi daha ilgi çekici hale getiren yapılardandır. Kimileri çok büyük veya farklı mimari özelliklere sahip, kimileriyse asma köprü şeklinde, bazılarıysa en modern şartlarda inşa edilmiş olabiliyor. Şüphesiz bunların içinde en çok merak edilen yüce dağları birbirine bağlayan yükseklere kurulmuş olan köprülerdir. Bu köprülerden geçmeye birçok insan cesaret edemiyor.

İşte, Dünya’nın en tehlikeli köprüleri;


1. Ghasa Köprüsü

Nepal sınırları içinde bulunan ve asma köprü özelliği taşıyan bu yapı küçükbaş hayvanların dağ yollarından ziyade bu köprüden geçmeleri için kurulmuştur. Her yıl sayısız turistin akınına uğrayan köprüden geçmeye kolay kolay kimse cesaret gösteremiyor. Ancak köprüden geçmeyi başaranlar bunun harika bir adrenalin yarattığını dile getiriyor.

ghasa-koprusu.jpg


2. Hussaini Köprüsü

Hunza olarak tanınan vadinin çevresindeki köylerle ulaşımı bu köprü vasıtasıyla sağlanıyor. Ancak bu köprüde yapılan seyahat hayli tehlikeli. Çünkü köprüde atacağınız yanlış bir adım nehre düşmenize neden olabilir.

hussaini-koprusu.jpg


3. Namche Pazar Köprüsü

Nepal'de bulunan 3,44 km uzunluğunda olan bu köprü özellikle Dünya’nın en yüksek tepesi Everest’e tırmanmak arzusunda olanların istifade ettiği en önemli yollardan biri durumundadır.

namche-bazaar-koprusu.jpg


4. Keshwa Chaca

Peru’da oluşturulan bu köprü İnkalar topluluğunun meydana getirdiği düşünülen en son asma köprülerden biri olarak bilinmektedir. Bu topluluk topladıkları çiçek ve çimenlerden kalın iplerin yapılmasında istifade etmişler. Köprü her geçen yıl artan turist akınına uğramaktadır.

trift-koprusu.jpg


5. Trift Köprüsü

Bu köprü İsviçre’de bulunuyor. Alpler’de yer alan en uzun asma köprü olmasıyla biliniyor. Her yıl onbinlerce turistin ziyaret ettiği bu köprü altından geçen nehirden 100 metre yükseklikte kurulmuştur. Köprünün genişliği yaklaşık  75-80 cm’dir.

keshwa-chaca-koprusu.jpg


6. Q’eswachaka Köprüsü

And Dağları'nda geniş bir patika ve el yapımı köprü sistemine sahip bir uygarlıktı. İspanyolların Güney Amerika'ya gelmesinden sonra ise sap ve çimen yapılan bu köprülerin birçoğu yok olmuştur. Ancak bir kaç tanesi günümüzde hala varlığını sürdürmektedir. İşte bunlardan birisi Q'eswachaka Köprüsü'dür.

q’eswachaka-koprusu.jpg


7. Skybridge

Yaklaşık bir kilometrelik uzunluğuyla tüm gezegenin en uzun yaya köprüsü olan Soçi'deki Skybridge, Krasnaya Polyana Vadisi üzerinden geçmektedir. Köprü sahip olduğu enfes manzaranın yanında farklı aktiviteler de sunmaktadır. Örneğin dünyanın en hızlı teleferiğine binebilir ya da yeterince cesaretliyseniz bungee jumping yapabilirsiniz.

skybridge.jpg


8. Caminito del Rey

İspanya'nın güneyindeki Malaga ilinde yer alan dört kilometrelik işaretlenmiş bir dağ yolu olan Caminito del Rey, "Kral'ın Küçük Yolu" anlamına gelmektedir. Daha önce ölümcül kazalar yaşanan ve riskli olan köprü uzun süre boyunca kapalı olsa da 2015 yılında tekrar açılmıştır. ve Dünya'nın en tehlikeli yolu olarak kabul görüyor. 

caminito-del-rey.jpg


9. Carrick-a-Rede Köprüsü

Yaklaşık 30 metre yükseklikte, 20 metre boyunca uzanan bu köprü, yaklaşık 350 yıldır yerleşimin olmadığı Carrick adasına ulaşımı sağlıyor. Eskiden daha çok somon avına çıkan balıkçılar tarafından kullanılan Carrick-a-Rede Köprüsü, her geçen gün daha çok turist tarafından ziyaret edilince, 2008 yılında, şu anda kullanımda olan çok daha sağlam bir köprüyle değiştirilmiş.

carrick-a-rede-koprusu.jpg

Önerilen İçerik: Dünya'nın En Güzel ve En İlginç 13 Köprüsü

Neoldu.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.