Meksika Gezilecek Yerler

Meksika Latin Amerika'nın en büyük ve en turistik ülkelerinden biridir. Tarihi ve doğal kaynaklara sahip olan ülkede birçok manevi yapı, park, kale ve tabii güzellikler bulunmaktadır. Meksika tatilinde gezip görmeniz gereken yerleri sizler için derledik.
Meksika Gezilecek Yerler

Meksika Gezilecek Yerler

  • Kuzey Amerika'nın güney yarısında yer almaktadır.
  • Başkenti Meksiko'dur.
  • Yaklaşık 130 milyon nüfusu vardır.
  • Ülkenin yüzölçümü tam olarak 1.972.546 kilometrekaredir.
  • ABD, Belize ve Guatemala ile komşudur.
  • Meksika tarihi ve turistik yerleriyle ünlüdür.
  • Telefon kodu +52'dir.
  • Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador'dur.
  • Para birimi Meksika Pesosu'dur.
  • Vize istemeyen ülkeler arasında yer almaktadır.
  • Resmi dili İspanyolca'dır.

Meksika Gezilecek Yerler

Bu içeriğimizde gezip Meksika'da görebileceğiniz yerleri şu başlıklar altında işleyeceğiz.

  • Meksika'daki gezilecek yerler listesi
  • Meksika müzeleri
  • Meksika'da yer alan tarihi mekanlar
  • Meksika'daki turistik noktalar
  • Meksika'da otel önerileri
  • Meksika'da nerede ne yenir?
  • Meksika'da ulaşım nasıl sağlanır? 
  • Meksika'ya ne zaman gidilir?
  • Meksika festivalleri nelerdir?

Chapultepec

Halk arasında yaygın olarak "Bosque de Chapultepec" adıyla bilinen 686 hektarlık dev mekan, Batı Yarımkürenin en büyük kent parkıdır. Chapultepec Tepesi denilen bir kaya oluşumu etrafında kurulan devasa park, içindeki ağaçlarla 'Meksiko Şehrinin Akciğerleri' olarak bilinmektedir. Şu anda üç farklı bölüm halinde hizmet veren park, hayvanat bahçesi, Antropoloji Müzesi ve Rufino Tamayo Müzesi'nin yanı sıra büyük bir gölet içermektedir. Yürüyüş ve bisiklet yolları, kafe ve çeşitli oyun alanlarıyla bölge halkının ilgisini çeken Chapultepec, yılda yaklaşık 15 milyon misafir ağırlıyor. Meksika gezisinde mutlaka görülmesi gereken bu şahane park, dünyaca ünlüdür.

chapultepec.jpg


Tulum

Ülkenin Coba yerleşim alanında bulunan Maya medeniyetinden kalma Kolomb-öncesi dönemde oluşturulan bir antik kenttir. Mayaların yaşadığı son yerleşim alanlarından biri olan arkeolojik site, MS 564 yılında kurulmuştur. Maya uygarlığının en iyi korunan şehirlerinden biri olarak bilinen bölgede 1000 ila 1500 civarında insan yaşadığı tahmin edilmektedir. Karayip Denizi'ne sıfır konumda bulunan ve Meksika'nın en tarihi yerlerinden biri olarak bilinen antik kent, yaz aylarında daha fazla ziyaretçi çekmektedir.

tulum-003.jpg


Chapultepec Kalesi

Chapultepec tepesinin üzerinde yer alan kale, tarihi ve kültürel yönden büyük önem taşır. Gotik mimari tarzını yansıtan yapının yüksekliği 2325 metredir. Yapımına 1785 yılında başlanan kale, 1863 yılında bugünkü görüntüsünü almıştır. Kara Harp Okulu, Ulusal Tarih Müzesi, gözlemevi gibi amaçlar için kullanılmış olan kale, kendi tarihi boyunca farklı amaçlar için kullanılmıştır. Saray 1882 yılında birkaç yapısal değişikliğe uğramış olup bugünkü halini almıştır. Bir süre devlet başkanlarını misafir eden kale, daha sonraları yabancı devlet başkanlarını ağırlamak amacıyla kullanılmıştır.

chapultepec-kalesi.jpg


Meksika Metropolitan Katedrali

Başkent Meksiko'da bulunan manevi yapı, Amerika kıtasındaki en büyük katedral olması bakımından dünyaca meşhurdur. İspanyol mimar Claudio de Arciniega tarafından tasarlanan kutsal yapı, Barok mimari stiliyle oluşturulmuştur. 1573 yılında yapımına başlanan katedral, 1656 yılında kutsanmış ve tamamlanması 1813'ü bulmuştur. Roma Katolik kilisesi olarak hizmet veren katedral, 110 metre uzunluğa ve 54.5 metre genişliğe sahiptir. Yapımında taş materyali kullanılmıştır ve aktif bir şekilde ibadet edilen kilise, aynı zamanda Başpiskoposluk merkezi olarak faaliyet göstermektedir. Meksika'nın en değerli tarihi ve turistik yerlerinden biri olan Meksika Metropolitan Katedrali, mutlaka keşfedilmelidir. 

meksika-metropolitan-katedrali.jpg


Bakire Guadalupe Bazilikası

Başkent Meksiko'nun kuzey kısmında yer alan ve Roma Katolik kilisesi olarak hizmet veren ulusal bir türbedir. Ünlü mimarlar Pedro Ramirez Vazquez, Francisco Antonio de Guerrero y Torres tarafından tasarlanan kutsal yapı, Tepeyac Tepesi'ne konuşlandırılmıştır. 1771'de inşa edilmeye başlanan bazilika, 1976 yılında hizmete açılmıştır. Her yıl 1 milyondan fazla ziyaretçi çeken 42 metre yüksekliğindeki manevi yapı, Meksika'nın en değerli manevi sembollerinden biridir.

bakire-guadalupe-bazilikasi.jpg


Bağımsızlık Meleği

Ünlü mimarlar Antonio Rivas Mercado, Enrique Alciati, Manuel Gorozpe ve Gonzalo Garita tarafından tasarlanan yapı, aynı zamanda 'Melek' veya 'Bağımsızlık Anıtı' gibi isimlerle de anılmaktadır. Başkent Meksiko'da bulunan anıt, Meksika Bağımsızlık Savaşı'nın başlamasının 100. senesine ithafen oluşturulmuştur. 1910 yılında inşa edilen anıtın en üst kısmında bir melek; orta, alt ve çevrelerinde aslan ve insan heykelleri bulunmaktadır. Neoklasik mimari stiliyle oluşturulan anıt, tam 48 metre yüksekliğe sahip olup din adamı Miguel Hidalgo y Costilla, mimar Antonio Rivas Mercado, oyuncu Juan Orol, mimar Jorge Legorreta, oyuncu Phil Kelly gibi önemli isimlerin ebedi istirahatgahıdır.

bagimsizlik-melegi.jpg


Büyük Tapınak

Burası önceleri Tenochtitlan olarak bilinen başkent Meksiko'daki Aztek uygarlığının ana tapınaklarından biridir. Mimari tarzı Mesoamerica geç Postclassic dönemin özelliklerini aksettirmektedir. Bu tapınak Savaş Tanrısı Huitzilopochtli ve Yağmur ve Tarım Tanrısı Tlaloc'a adanmıştır. 16. yüzyıllarda Hristiyanlar tarafından tahrip edilen piramit şeklindeki tapınak, 1987 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne dahil edilmiştir. Başkent Meksiko'nun tarihi şehrine ait önemli parçalardan biri olarak bilinen 'Büyük Tapınak' Meksika'nın gezilecek noktalarındandır.

buyuk-tapinak.jpg


Sistema Dos Ojos

Quintana Roo Eyaletinde Yucatan Yarımadası'nın Karayip kıyısında sular altında kalan bir mağaralar sistemidir. 1980'lerin sonlarında keşfinden bu yana dünyanın en uzun sualtı mağarası olarak bilinmektedir. Mart 2014'te mağara sisteminin toplam uzunluğunun 319,05 kilometre olduğu saptanmıştır. 28 girişi olan mağaralar kireçtaşı oluşumludur ve derinliği yaklaşık 119 metredir. Dalış meraklılarının ülkedeki en önemli tatil noktalarından biri haline gelen bölge, mağara oluşumlarına ilgi duyanlar için Meksika'daki ideal gezi mekanlarındandır.

sistema-dos-ojos.JPG


Pyramid Of The Sun

Pyramid Of The Sun (Güneş Piramidi), yaklaşık 90 metrelik yüksekliğiyle 223 metrelik bir alanı kaplıyor. Bu boyutlarıyla dünyanın en büyük üçüncü antik piramidi unvanını taşıyan Pyramid of the Sun, görkemli görüntüsü ve kültürel dokusuyla UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer almaktadır.

pyramid-of-the-sun.jpg


Coba

Maya uygarlığından izler taşıyan tarihi bir yerleşim yeri olan Coba, ülkenin en çok turist çeken noktalardan biridir. Quintana Roo'da bulunan Yucatan Yarımadası'nda konumlanan bu Maya şehri, arkeolojik gezilere ve tarihe meraklı gezginlerin gözdesidir. Yerleşimin olduğu yıllarda 50 bine yakın nüfusu olduğu düşünülen Coba yaklaşık 80 kilometrelik bir alanı kaplıyor. 

coba.jpg


Ulusal Antropoloji Müzesi

New Meksiko'da Chapultepec'te yer alan Ulusal Antropoloji Müzesi (National Museum of Anthropology) ülkenin en çok ziyaret çeken yerlerindendir. 16 yüzyıl Aztek Xochipilli heykelciği ve Güneş Taşı gibi dünyaca ünlü eserlerin sergilendiği bu müze, pazartesi hariç haftanın her günü 09:00 - 19:00 saatleri arasında ziyaret açıktır.

ulusal-antropoloji-muzesi.jpg


Meksika Nerede Kalınır? 5 Otel Önerisi 

Vize istemeyen ülkeler arasında yer alan Meksika, gezilecek yerleriyle insanları büyülemeye devam ediyor. Bu içeriğimizde Meksika'da konaklanacak 5 otel önerisi derledik. İşte Meksika'nın en iyi otelleri;


Hotel Casa Nobel 

Merida'nın eski kentinde yer alan Hotel Casa Nobel'de ücretsiz wifi ve açık yüzme havuzu bulunmaktadır. Aile tarafından işletilen bu otel, 1915 yılında inşa edilmiş hoş bir şehir evinde yer almaktadır. Ziyaretçi puanlamasından 8.0 puan alan bu hotel, 3 yıldızlıdır.

hotel-casa-nobel .jpg

Adres: Calle 72 403-C, Centro, 97000 Mérida, Yuc., Meksika

Telefon: +52 999 920 0369

Fiyat: Geceliği 33 € ile 35 € arasındadır.


Castelmar Hotel 

Campeche'nin tarihi kent merkezinde yer alan bu kolonyal tarzdaki otel 1800'lerden kalma restore edilmiş bir binada yer almaktadır. Otelde bir açık yüzme havuzu, güneşlenme terası ve ücretsiz Wifi bulunmaktadır. Castelmar Hotel, uydu ve özel banyo ile donatılmış geniş, klimalı odalar sunmaktadır. Ziyaretçi puanlamasından 9.6 puan alan bu hotel, 4 yıldızlıdır.

castelmar-hotel .jpg

Adres: Calle 61 2, Zona Centro, 24000 Campeche, Camp., Meksika

Telefon: +52 981 811 1204

Fiyat: Geceliği 37 € ile 63 € arasındadır.


Hotel Abadia Plaza

Bahçelerle çevrili bir açık yüzme havuzu sunan bu kolonyal tarzdaki otel, Guanajuato merkezine 1,5 kilometre mesafede yer almaktadır. Geniş odaların her birinde kablo TV ve kasa bulunmaktadır. Lobide ücretsiz Wifi erişimi bulunmaktadır. Ziyaretçi puanlamasından 7.2 puan alan bu hotel, 3 yıldızlıdır.

hotel-abadia-plaza.jpg

Adres: Km. 1, A Dolores Hidalgo 1, San Javier, 36020 Guanajuato, Gto., Meksika

Telefon: +52 473 732 2140

Fiyat: Geceliği 48 € ile 64 € arasındadır.


Hotel El Paraiso

Mineral del Chico'ya sadece 500 metre mesafede yer alan Hotel El Paraiso'da peyzajlı bahçeler ve terasların yanı sıra olanakları ve ortak alanlarda ücretsiz Wifi erişimi mevcuttur. Pachuca arabayla yarım saat uzaklıktadır. Ziyaretçi puanlamasından 9.2 puan alan Hotel El Paraiso, 5 yıldızlıdır.

hotel-el-paraiso.jpg

Adres: Carretera Boca Paila Mz 3 Tulum Ruinas, 77780 Tulum, Q.R., Meksika

Telefon: +52 1 984 113 7089

Fiyat: Geceliği 57 € ile 68 € arasındadır.


Hotel Costa Brava

Bu hoş otel, Manzanillo'nun merkezine 13 km mesafede, Las Hadas Golf Sahası'nın yanında yer alır. Açık yüzme havuzu, güneşlenme terası ve ücretsiz wifi alanı bulunan otelde masaj hizmetleri verilmektedir. Ziyaretçi puanlamasından 8.0 puan alan bu hotel, 4 yıldızlıdır.

hotel-costa-brava.jpg

Adres: Blvd. Miguel de la Madrid No. 11400, Salagua, 28860 Manzanillo, Col., Meksika

Telefon: +52 314 333 9200

Fiyat: Geceliği 53 € ile 153 € arasındadır.


Meksika'da Nerede Ne Yenir?

Meksika mutfağı pek çok kültürün de etkisiyle oldukça zengindir. Yine de Meksikalıların en temel besin kaynağı kesinlikle mısırdır. Bir kap sıcak tortilla mutlaka yemek masalarında bulunur. Tacolar her yerde mevcuttur. Biftek, domuz eti ve balık en çok tüketilen et çeşitleridir. Antojitos adını verdikleri atıştırmalıklara hemen her köşe başında rastlayabilirsiniz. Vejetaryenler için napales adını verdikleri sulu armut kaktüsü iyi bir alternatiftir, ayrıca oldukça çok çeşitte mantarlar da ülke mutfağında önemli yer tutmaktadır. Zapote ve tuna adını verdikleri egzotik meyvelerini de mutlaka denemelisiniz.


Sir Winston Churchill's

İngiliz mutfağını kendine konu edinen bu restoran vejetaryen dostudur. Sir Winston Churchill's, sizlere akşam yemeği ve gece eğlencesi hizmeti vermektedir. Özel günlerininzde bu restorana özel yemekler yaptırabilirsiniz. Sir Winston Churchill's, pazar günleri kapalıdır. Diğer günler ise 13:00 - 00:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

sir-winston-churchills-001.jpg

Adres: Perif. Blvd. Manuel Ávila Camacho 67, Polanco, Lomas de Chapultepec III Secc, 11560 Ciudad de México, CDMX, Meksika

Telefon: +52 55 5280 6070


Quattro

İtalyan mutfağını kendine konu edinen bu restoran, vejetaryen dostudur. Quattro, sizlere öğle yemeği ve akşam yemeği hizmeti vermektedir. Quattro, paket yemek hizmeti de vermektedir. Cuma ve cumartesi günleri 13:00 - 00:30 saatleri arasında, pazar günleri 13:00 - 18:00 saatleri arasında, diğer günler arasında 13:00 - 00:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

quattro-001.jpg

Adres: Av Sta Fe 160, Santa Fe, Zedec Sta Fé, 01219 Ciudad de México, CDMX, Meksika

Telefon: +52 55 9177 9727


Zefiro

Çağdaş mutfağını kendine konu edinen bu restoran vejetaryen dostudur. Zefiro, sizlere öğle yemeği ve akşam yemeği hizmeti vermektedir. Tüm içkileri bulunduran bu restoran, pazar ve pazartesi günleri kapalıdır. Cumartesi günleri 13:00 - 18:00 saatleri arasında hizmet verirken diğer günler ise 13:00 - 17:00 saatleri aralarında hizmet vermektedir.

zefiro.jpg

Adres: San Jerónimo 24, Centro Histórico de la Cdad. de México, Centro, 06000 Ciudad de México, CDMX, Meksika

Telefon: +52 55 5709 7983


Sonora Grill

Meksika mutfağını kullanan Sonora Grill, vejetaryen dostudur. Sonora Grill, sizlere öğle yemeği, brunch ve akşam yemeği hizmeti vermektedir. Tüm alkolleri restoranında bulunduran bu restoran, çarşamba, perşembe ve cumartesi günleri 13:00 - 02:00 saatleri arası hizmet vermektedir. Pazar günleri 13:00 - 22:00 saatleri arasında hizmet verirken, diğer günler ise 13:00 - 00:00 saatleri aralarında hizmet vermektedir.

sonora-grill.jpg

Adres: Av. Coyoacán No. 1955, Xoco, 03330 Ciudad de México, CDMX, Meksika

Telefon: +52 55 5604 1571 


Dalis pizzeria italiana

Pizzasıyla ünlü olan bu restoran vejetaryen dostudur. Dalis pizzeria italiana, öğle yemeği, brunch ve akşam yemeği hizmeti vermektedir. Ayrıca sizlere ücretsiz wifi sunmaktadır. Bu restoran pazartesi günleri kapalıdır. Diğer günler ise 12:00 - 19:30 saatleri aralarında hizmet vermektedir. 

dalis-pizzeria-italiana.jpg

Adres: Emiliano Zapata 60, Centro Histórico de la Cdad. de México, Centro, 06060 Ciudad de México, CDMX, Meksika

Telefon: +52 55 5086 5051


Meksika'ya Ne Zaman Gidilir?

Meksika geniş coğrafyaya yayılmış bir ülkedir, bu yüzden bölgelere göre sıcaklıklar arasında farklılıklar yaşanmaktadır. Mexico City, Puebla, San Cristobal de las Casas gibi kentlerin ülke geneline göre daha serin olduğu ülkede Guadalajara, Cuernavaca, Cancun kentleri tropikal iklim etkisiyle daha sıcaktır. Pasifik ve Karayipler kıyıları Kasım-Şubat arası dönemde de sıcak ve güneşlidir. Pek çok Avrupalı turist bölgeyi bu dönemde ziyaret etmektedir, çünkü Haziran-Ağustos arası dönem oldukça sıcak ve nemli yaşanır. Ülkeyi ziyaret etmek için en ideal dönem yağışların son bulduğu Ekim-Kasım arası dönemdir.

meksikaya-ne-zaman-gidilir.jpg


Meksika'ya Nasıl Gidilir?

Meksika’ya havayolu ile gidebilirsiniz. Türkiye’den direkt uçuşların olmadığı ülkeye giderken Mexico City Havaalanı’na aktarma yapmanız mümkündür. Aktarmalı olarak yaklaşık 18 saat süren bir yolculuk sizi beklemektedir. Ayrıca Meksika ile ABD arası 30 kilometredir. Dolayısıyla ülkeye ABD üzerinden aktarma yapmak da tercih edilebilecek seçenekler arasındadır.

meksikaya-nasil-gidilir.jpg


Meksika Festivalleri ve Zamanları

Yıl içinde pek çok festivale ev sahipliği yapan Meksika aynı zamanda karnavallarıyla da ünlüdür. En meşhur ve önemli karnavalları Carnival Huejotzingo 1868’den bu yana her şubat ayında düzenlenmektedir. Puebla kentinde düzenlenen karnavalda tarihi olayların canlandırması yapılır. İkinci en büyük karnavalları Iztapalapa Karnavalı ise ülke topraklarındaki en eski topluluklara adanmıştır. Yaklaşık 200 bin katılımcının ağırlandığı festivalde danslar, performanslar ve müzik iç içe geçmiştir.

meksika-festivalleri-ve-zamanlari-001.jpg

Önerilen İçerik: Vizesiz Gidilen Ülkeler ve Pasaport Harçları 2020

NeOldu.com / Tatil

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum