Endonezya Gezilecek Yerler

Endonezya Güneydoğu Asya'nın en önemli tarihi ve turistik bölgelerinden biridir. Doğal alanları, tapınakları ve diğer ünlü yapıları ile dikkat çeken ülke, her yıl milyonlarca turist çekmektedir. Endonezya'nın gezip görmeniz gereken yerleri yazımızda...
Endonezya Gezilecek Yerler

Endonezya Gezilecek Yerler

  • Endonezya'daki müzeler
  • Endonezya'daki turistik noktalar
  • Endonezya'da nerede kalınır?
  • Endonezya otel önerileri
  • Endonezya şehir içi ulaşım
  • Endonezya'da ne yenir?
  • Endonezya restoran önerileri
  • Endonezya gece hayatı
  • Endonezya gece kulübü önerileri

Endonezya Hakkında Bilgi

  • Dünyanın en büyük İslam nüfusu Endonezya'dadır.
  • 13.000'den fazla adayla dünyanın en büyük ada ülkesidir.
  • Endonezya, dünyada en çok sera gazı yayan 3. ülkedir.
  • Komodo ejderhası Endonezya'nın ulusal hayvanıdır.
  • Bahasa Endonezya'nın resmi dili olmasına rağmen, ülkede 700'den fazla dil konuşulmaktadır.
  • Ülkede 400'den fazla aktif yanardağı vardır.
  • Endonezyalılar dünyanın en kısa insanlarıdır.
  • Dünyanın en fazla orman tahribatı oranına sahip ülkesidir.
  • Bahasa Endonezya'nın resmi dilidir.

Endonezya, Asya'nın güneydoğusunda yer alan bir Okyanusya kıtasındaki binlerce irili ufaklı adadan oluşan bir ülkedir. Tam 17.508 adadan meydana gelen ülke, yaklaşık olarak 250 milyon nüfusa ev sahipliği yapmaktadır. Endonezya'nın yüzölçümü ise tam 1.919.440 kilometrekaredir. Doğu Timor, Malezya ve Papua Yeni Gine'ye sınırı bulunan ülke, Avustralya, Singapur, Filipinler, Nikobar Adaları ve Ankoban'dır. Endonezya'nın başkenti Cakarta, aynı zamanda ülkenin en büyük merkezidir. Ülke MÖ 2000'li yıllardan bu yana yerleşim alanı olarak kullanılmaktadır. Eşsiz doğası Endonezya'yı kıtanın en turistik yerlerinden birine çevirmiştir. Endonezya seyahatinde gezilecek görülecek yerleri sizler için derledik.

Borobudur

Burası ülkenin Orta Cava olarak adlandırılan merkezinde yer alan antik bir Budist tapınağıdır. En yüksek noktası 35 metredir. 750 ve 825 yılları arasında oluşturularak hizmete açılan dini yapı, Gunadharma tarafından tasarlanmıştır. Tapınak 2672 kabartma panel ve 504 Buda heykeli ile dekore edilmiştir. İçine aldığı alan göz önünde bulundurulduğunda Borobudur Dünya'nın en büyük Budist tapınağı olmasının yanında yine Dünya'nın en büyük Budist anıtlarından biridir. Ülkenin UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne geçen nadide yapılarından biri olarak dünyaca tanınan Borobudur adlı tapınak Endonezya'nın turistik yerlerindendir.

borobudur-002.jpg

Jakarta Gezilecek Yerler


Ubud Maymun Ormanı

Bali Adası'nın Ubud bölgesinde bulunan ve 1350'li yıllarda inşa edilen Hindu inancına ait bir tapınak kompleksidir. Padangtegal köyü sınırları içerisinde bulunan meşhur tapınak ayda 10 binden fazla turist çekmektedir. Köy sakinleri için önemli bir manevi, ekonomik, eğitim ve koruma merkezi haline gelen şahane bölge, yaklaşık 27 hektarlık alanı kapsamaktadır. Yaklaşık 115 ağaç türüne ev sahipliği yapan bölge, adını maymunların doğal yaşam alanı olmasından almıştır. Endonezya gezisinde bu doğa koruma alanı ve tarihi Hindu tapınağı mutlaka keşfedilmelidir.

ubud-maymun-ormani.jpg


Bromo Dağı

Doğu Cava'da bulunan ve Tengger masifinin bir parçası olan aktif bir volkandır. Son kez 2016 yılında püsküren volkanik dağ, 2329 metre yüksekliğe sahiptir. Bu volkan Bromo Tengger Semeru Milli Parkı sınırları dahilinde yer almaktadır. Çeşitli Hindu festivallerinde bu volkanik dağın kalderasından meyve, sebze ve pirinç gibi gıda maddeleri atılarak bunları tanrılara ulaştırmak amaçlanmaktadır. Endonezya'nın en turistik yerlerinden birine çevrilen harika yanardağ muhakkak görülmelidir.

bromo-dagi.jpg


Uluwatu Tapınağı

Ülkenin Bali kentinde deniz kenarında yaklaşık 70 metre yüksekliğindeki falezler üzerine inşa edilen bir tapınaktır. Hyang Widhi Wasa Sang'a adanan mükemmel tapınak, 11. yüzyılda inşa edilmiştir. Denize bakan manzarasıyla eşsiz görüntüler oluşturan tapınak, Endonezya'nın tarihi yerlerinden biridir. Tapınağı ziyaret eden turistler, zaman zaman burada yaşayan maymunların küçük hırsızlıklarına maruz kalabilmektedirler.

uluwatu-tapinagi.jpg


Agung Rai Sanat Müzesi

Prof. Dr. Ing. Wardiman Djojonegoro tarafından 1996 yılında kurulmuş olan bir sanat müzesidir. Bali'de sanat ve kültürün gelişmesine ve korunmasına yönelik olarak açılmıştır. Gusti Nyoman Lempad, Ida Bagus Made, Anak Agung Gede Sobrat gibi Balili ünlü sanatçıların resim, heykel gibi eserlerinin yanı sıra 1930 ve 1940 çağdaş sanat ögelerine ev sahipliği yapan müze, 19. yüzyıla ait Batuanlı sanatçıların da eserlerini barındırmaktadır. Ülkeye gerçekleştireceğiniz seyahatlerde Agung Rai Sanat Müzesi, özellikle sanatseverler açısından Endonezya'nın gezilecek noktalarındandır.

agung-rai-sanat-muzesi.jpg


Endonezya Ulusal Anıtı

Ünlü mimarlar Frederich Silaban ve R.M. Soedarsono tarafından tasarlanan anıt, ülkenin başkenti Cakarta'da bulunmaktadır. 1961 ve 1975 yılları arasında tamamlanan yapı, tam 132 metre yüksekliğe sahiptir. Adından da anlaşılacağı gibi ülkenin bağımsızlık mücadelesini anmak için oluşturulan yapı, başkentin en merkezi noktalarından biri olan Merdeka Meydanı'nda yer alıyor. Ülkenin sembollerinden biri haline gelen anıt Endonezya'nın en güzel yerlerindendir.

endonezya-ulusal-aniti-001.jpg


Toba Gölü

Sumatra Adası'nın hafif kuzeyinde Barisan Dağları'nda bulunan şahane bir göldür. 1.130 kilometrekarelik bölgeyi içine alan göl Asahan Nehri'nden Malakka Boğazı'na akar. Yüzey rakımı 905 metre olan göl tam 100 kilometre uzunluğundadır. Toba Gölü'nün kıyı uzunluğu ise tam 279 kilometredir. Mükemmel doğası ve harika manzaralarıyla dikkat çeken bu tabii bölge, Endonezya'nın gezilecek yerlerinden biridir.

toba-golu.jpg


Endonezya Ulusal Müzesi

Başkent Cakarta'nın Merdeka Meydanı'nın batı kısmında yer alan arkeolojik, tarihi, etnolojik ve coğrafi bir müzedir. Kurumun içerdiği geniş koleksiyonlar, Endonezya'nın tarihinin neredeyse tamamını kapsamaktadır. 1778 yılından bu yana hizmet veren kurumda farklı dönemlere ait heykeller, bronz ve seramik eşyalar, tarih öncesi antropolojik ögeler sergilenmektedir. Kurum, koleksiyonları ve içerdiği çeşitli nesneler bakımından Güneydoğu Asya'nın en değerli müzeleri arasında yer alıyor.

endonezya-ulusal-muzesi.gif


Bunaken Ulusal Parkı

Endonezya'nın kuzey kısmında Sulawesi adasında bulunan ve koruma altına alınan bir deniz parkıdır. 890 kilometrekarelik alanı kapsayan bölge, 1991 yılında milli park olarak belirlenmiştir. Burası 390 mercan türünün yanı sıra çok sayıda balık, sürüngen ve deniz memelisine ev sahipliği yapmaktadır. Bölge plajları ve mükemmel bitki örtüsüyle de her yıl yüz binlerce turistin uğrak mekanı haline gelmiştir. Bunaken Ulusal Parkı, bilhassa su canlılarına ve su bitkilerine ilgi duyanların uğrak dalış yerlerinden birine çevrilmiştir.

bunaken-ulusal-parki-002.jpg


İstiklal Camii

İstiklal Mescidi adıyla da bilinen şaşalı ibadethane, mimar Frederich Silaban tarafından tasarlanmıştır. Endonezya'nın başkenti Cakarta'da 1978 yılında tamamlanarak ibadete açılan cami, Merdeka Meydanı'nın yakınındadır. 45'er metrelik iki kubbesi bulunan caminin minaresi yaklaşık 97 metre yüksekliğe saiptir. İstiklal Camii yalnızca Endonezya'nın değil tüm Güneydoğu Asya'nın en büyük camisi olması bakımından dünyaca meşhurdur. Farklı dizaynı, yüksek minaresi ve avlusuyla dikkat çeken görkemli ibadethane, Endonezya gezisinde öncelikli adreslerinizden biri olmalıdır.

istiklal-camii.jpg


Kawah Ijen Krateri

Dünyanın en büyük asit gölüne ev sahipliği yapan Kawah Ijen Krateri'ne uzun ve zorlu bir tırmanış sonucunda ulaşabiliyorsunuz. Buraya tırmandıkça sülfürün kokusu ve dumanı nefes almanızı oldukça zorlaştırıyor. Krater çevresindeki sülfür asidi, aynı zamanda yöre halkının en önemli geçim kaynaklarından birini oluşturmaktadır. Bu muhteşem yeri mutlaka görmelisiniz.

kawah-ijen-krateri.jpg


Raja Ampat Adaları

Raja Ampat Adaları, 1.500 ada ve adacıklardan oluşan bir takımadadır diyebiliriz. Su altı yaşamında dünyanın en zengin yeri olarak bilinmektedir. Adanın güzelliği ise insanları büyülemektedir. Buraya yolunuz düşerse sizde mutlaka bu takım adayı ziyaret etmelisiniz.

raja-ampat-adalari.jpg


Tanjung Puting Ulusal Parkı

Endonezya’nın Kalimantan Bölgesi, Borneo Adası’nda yer almaktadır. 1982 yıllında hizmette açılan park, Ekoturizm açısından da oldukça popüler bir yerdir. Hayatınızda ismini dahi duymadığınız canlıları yakından görme fırsatını elde edebilirsiniz.

tanjung-puting-ulusal-parki.jpg


Komodo Ulusal Parkı

Rinca Adası, Komodo Adası ve 26 küçük adayı sınırları içine alan bir ulusal parktır.Bu park dünyanın en büyük kertenkelesi olan Komodo ejderini korumak için 1980 yıllında kurulmuştur. Ayrıca bu park, 1991 yıllında UNESCO Dünya Miras listesine alınmıştır.

komodo-ulusal-parki.jpg


Yogyakarta

Endonezya’nın Orta Java bölgesinde yer alan harika bir turistik şehirdir. Java kültürüne bağlı olarak batik, bale, tiyatro ve kukla gibi sanatsal yapıların ana merkezidir. Yaklaşık yarım milyon nüfusa sahip şehirde birçok turistik yapı bulunmaktadır. Buraya yolunuz düşerse özellikle Borobudur Tapınağı, Yogyakarta Sarayı ve Kalibiru Ulusal Parkını mutlaka ziyaret etmelisiniz.

yogyakarta.jpg


Lombok

Endonezya’nın Batı Nusa Tenggara bölgesinde yer alan harika bir adadır. Deniz, kum ve güneş üçlüsünü burada doyasıya yaşayabilirsiniz. Burası Küçük su adaları olarak da bilinmektedir. Burada yer alan plajlarda harika vakit geçirirken yine birçok sporsal faaliyette de bulunabilirsiniz.
lombok.jpg


Endonezya'da Nerede Kalınır? - 5 Otel Önerisi

Banyan Tree Bintan

Banyan Tree Bintan, sahile birkaç dakika uzaklıkta yer almasıyla ve özel spa havuzu ile oldukça sık dikkat çekmektedir. Ana restoran olan Saffron Restaurant, Asya temalı kokteyller eşliğinde en sevilen Tay ve Endonezya lezzetlerini servis etmektedir. 

banyan-tree-bintan.jpg
Adres: Jalan Teluk Berembang, Bintan, 29155 Lagoi, Endonezya


Montigo Resort Nongsa

Panoramik deniz manzarasına sahip tüm modern ve minimalist birimlerde zarif koyu renk ahşap mobilyalarıyla dikkat çeken bu otel genellikle çiftler tarafından tercih edilmektedir. Batam'ın kuzeydoğu kıyısındaki Nongsa'da hizmet veren Montigo Resort Nongsa; Nongsa Point Feribot Terminali'ne 5 dakikalık, Hang Nadim Uluslararası Havaalanı'na 30 dakikalık ve Nagoya şehir merkezine 45 dakikalık sürüş mesafesinde yer almaktadır.

montigo-resort-nongsa.jpg
Adres: Jalan Hang Lekir, 29465 Nongsa, Endonezya


Angel Island Resort 

Labuan Bajo'ya tekneyle 30 dakika uzaklıktaki özel Bidadari Adası'nda harika bir tropik kaçamak imkanı sunmaktadır. Güler yüzlü personel, şnorkelli yüzme/dalış turları ve Komodo ejderi ziyaretlerinin yanı sıra PADI dalış kursları konusunda da imkanlar sunan bu otel tercih edilen konaklama yerlerinden birisidir.

angel-island-resort .jpg
Adres: Bidadari Island, 86754 Labuan Bajo, Endonezya


Sehati Villas 1

Canggu’da, Echo Plajı’na 2,4 km mesafede yer alan Sehati Villas şehrin sıklıkla tercih edilen lüks konaklama yerlerinden birisidir. Pahalı olmasına karşılık turistik gezinizin konforlu geçmesini vaadediyor.La Laguna Bali, Sehati Villas 1'e 3 km uzaklıktadır. Ngurah Rai Uluslararası Havaalanı ise tesise 12 km mesafededir. 

sehati-villas-1.jpg
Adres: Jalan Pantai Batu Bolong ( Inside Villa Oshan II), 80361 Canggu, Endonezya


Angsana Bintan

Angsana, Bandar Bentan Telani Feribot Terminali ve Bintan'ın yerel alışveriş bölgesine arabayla 15 dakikalık mesafede yer almaktadır. Tanjong Said Koyu'ndaki özel bir plaj üzerinde yer alan Angsana Bintan, Güney Çin Denizi'ne bakmaktadır. Bu sebeple sıklıkla tercih edilmektedir.

angsana-bintan.jpg
Adres: Jalan Teluk Berembang, Laguna Bintan, 29155 Lagoi, Endonezya


Endonezya'da Ne Yenir? - 5 Yemek Önerisi

Ayam Pelecingam

Türk damak tadına oldukça uygun bu yemek, acılı tavuk yemeğidir diyebiliriz. Sarımsak, yağ ve acı biberli sosla, parçalanmış tavuk bir süre marine edildikten sonra kavrulup elde edilmektedir.

ayam-pelecingam.jpg


Lawar Kacang

Bu salata Endonezya'da en çok tüketilen yiyecekler arasındadır. Salatanın ana malzemesi Çin fasulyesi adıyla bulunabilen uzun fasulyelerdir.Fasulyeler az haşlanmış halde kullanılmakta ve diriliklerini kaybetmeden, ince doğranmış haşlanmış tavuk eklenerek sunulmaktadır.

lawar-kacang.jpg


Mie Goreng

Mie Goreng, sebzelerle donatılıp pişirilen noodle makarnaların bu yöreye ait ismidir. Dilenirse üzerine sosis veya kızarmış yumurta eklenerek de servis edilmektedir.

mie-goreng.jpg


Soto Daging

Bol malzemeli çorbalara verilen genel bir isimdir. İçerisindeki malzemeler tamamen isteğe bağlı olarak değişiklik göstermektedir. 

soto-daging.jpg


Budur Ayam

Pirinç lapası olarak da değerlendirilebilecek yemeğin, kahvaltının içerisine önceden haşlanıp didilmiş tavuklar eklenmiş, ağırlıklı but eti kullanılması bu yemeği daha lezzetli hale getirmektedir.
budur-ayam.JPG


Endonezya'da Gece Hayatı - 5 Mekan Önerisi

Single Fin Bali

Single Fin Bali, sahil kenarında yer almasıylai kaliteli hizmetiyle ve dünya içkilerini tatma imkanı sunmasıyla Bali şehrinin gözbebeği mekanlarından biri haline gelmiştir. Yerli yabancı birçok kişi tarafından tercih edilen bu mekan aynı zamanda ucuzluğuyla da anılmaktadır.

single-fin-bali.jpg
Adres: Jl. Labuan Sait Pantai Suluban, Pecatu 80361, Endonezya


Sama Sama Reggae Bar

Genellikle isminden de anlaşılabileceği reggae müzikseverlerin bir araya geldiği, eğlenceli dans etkinliklerinin sıklıkla düzenlendiği bu mekan şehirde çok popüler mekanlar arasında yer almaktadır.

sama-sama-reggae-bar.jpg
Adres: Kundun Road, West Nusa Tenggara, Endonezya


Skygarden

Sıcak atmosferi ve rengarek temasıyla sizi içine çeken bu mekandaki canlı müzik performansları burayı şehrin en çok konuşulan mekanlarından biri yapmaktadır. Kalabalık arkadaş grubunuzla gelip gayet keyifli bir gece geçirebilirsiniz.

skygarden.jpg
Adres: 61JI. Legian, Kuta, Endonezya


Barrio & Co

Barrio & Co, daha kısık müzik eşliğinde arkadaşlarınızla sohbet edebileceğiniz bir mekandır. Alkol ve sohbetin en güzel harmanlanabileceği mekanlardan birisidir diyebiliriz.

barrio--co.jpg
Adres: Jl Camplung Tanduk No. 4, Seminyak, Endonezya


Bali Joe Bar

Bali'nin en eski publarından biri olan Joe Bar genellikle müdavimlerin takıldığı bir mekan olarak anılmaktadır. Ucuz biranın da adresidir diyebiliriz burası için. Eğer Bali geziniz boyunca hem çok para harcamayıp hem de sarhoş olmak istiyorsanız burayı tercih edebilirsiniz.

bali-joe-bar.jpg
Adres: Jl. Camplung Tanduk no. 8, Seminyak, Endonezya

 

NeOldu.com / Gezi Rehberi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum