Samsung Galaxy Note 5 Görücüye Çıktı

Uzun süredir beklenen Samsung Galaxy Note 5 dün gerçekleştirilen Unpacked etkinliğiyle tanıtıldı.
Samsung Galaxy Note 5 Görücüye Çıktı

Güney Koreli teknoloji devi Samsung uzun zamandır beklenen Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 Edge Plus telefonlarının tanıtımını dün akşam gerçekleştirilen Unpacked etkinliğiyle görücüye çıkarttı.

Samsung firmasının yeni amiral gemisi olarak anılan Galaxy Note 5 getirdiği teknolojiler ile kullanıcılarını bir hayli heyecanlandırdı. Performans olarak Note 4 cihazından çokça yukarda bulunan cihaz tasarımsal olarak da farklar taşıyor.

Tasarım Detayları

Samsung Galaxy Note 5 Tasarım Özellikleri

Samsung Galaxy Note 5 bir önceki model olan Note 4’e göre daha sağlam bir kasayla karşımıza çıkıyor. Doğada rahatça kaybolabilen plastikten üretilen Note 4 kullanıcıları pek memnun etmemişti. Galaxy Note 5 ise tek parça şeklinde ve alüminyum kasa ile kullanıcılarını memnun etmeyi planlıyor. Ayrıca cihazın ekranı Corning Gorilla Glass 4 ile korunuyor.

7.9 mm kalındığına sahip olan ürün eski modellere göre daha ince olarak geliyor. Aynı zamanda S-Pen girişi de bulunacak cihazın üzerinde teknoloji uzmanları tarafından çokça eleştirilen kamera çıkıntısı da gözlerden kaçmıyor.

Galaxy Note 5 Ekran Özellikleri

Samsung Galaxy Note 5 Ekran Özellikleri

Ekran kısmında Note 4’e göre çok fazla değişiklik yapılmamış hatta neredeyse aynı özellikler bulunan Galaxy Note 5, 5.7 inç büyüklüğünde ve 2K çözünürlüğünde karşımıza çıkacak. Cihaz Super AMOLED ekran ile kaliteli bir görüntü yansıtırken 518 ppi piksel de bu ekranı destekleyecek

Galaxy Note 5 Teknik Özellikler

Samsung Galaxy Note 5 Teknik Özellikleri

Samsung, Note 5’te performans olarak Note 4’e göre bir hayli geliştirme yaptı. Cihaz, üzerinde 8 çekirdekli ve 64 bit destekli yeni nesil Exynos 7420 işlemciyle geliyor. Note 4’te ise bu işlemci 4 çekirdekliydi. Yani yeni cihaz neredeyse 2 kat daha hızlı olarak karşımıza çıkıyor.

Ram özelliklerinde ise yine geliştirmeye giden firma Note 5’te 4 GB LPDDR4 RAM kullanıyor. Bu da telefonun son derece hızlı işlem yapmasını sağlıyor.

Telefon esas değişimi grafik işlemci ile sunmayı hedefliyor. Bu nedenle de Mali-T768 MP8 grafik işlemci kullanılan Note 5 son derece performanslı olarak çalışıyor.

Yeni cihaz üzerinde minimum olarak 32 GB hafızayla satışa çıkacak ve kullanılabilir hafızası 24 GB olacak. 8 GB gibi bir alanı sistem kendisi için kullanıyor. 64 ve 128 GB hafıza seçenekleri de olacak cihaz microSD kart desteği sağlamıyor.

Galaxy Note 5 Kamera Özellikleri

Samsung Galaxy Note 5 Kamera Özellikleri

Galayx Note 5 bir önceki model olan Note 4 ile aynı kamera kalitesine sahip. 16 MP kamera ile karşımıza gelen cihazda sadece ön kamerada geliştire yapılmış. Ön tarafta 5 MP kamera kalitesi bulunan cihaz ile kaliteli selfie’ler çekilebilecek.

Galaxy Note 5 Batarya ÖzellikleriSamsung Galaxy Note 5 Batarya Özellikleri

Samsung Galaxy Note 5, batarya konusunda cimri olan ve kullanıcılar tarafından sevilen Note 4’ten daha düşük bir bataryaya sahip olarak karşımıza çıkacak. Telefonun üzerinde daha yüksek RAM ve işlemci bulunmasına karşın daha düşük bir batarya kullanılması kullanıcılar tarafından şaşkınlıkla karşılandı. Bataryanın küçültülme nedeni ise telefonun inceltilmesinin istenmesi oldu.

Galaxy Note 5, 3000 mAh’lık bir bataryaya sahip olacak. Ancak gerek performans geliştirmeleri gerekse 2K çözünürlükteki AMOLED ekranın ihtiyacını karşılayabileği şimdiden tartışma başlattı.

Türkiye’ye Ne Zaman Gelecek ve Fiyatı Ne Olacak?
Samsung firması yaptığı yazılı açıklama ile cihazın 28 Ağustos tarihinde tüm Vodafone mağazalarında satışa çıkacağını duyurdu.

Samsung Galaxy Note 5’in fiyatı açıklanmasa da bir önceki modelleri baz alınarak 2700 TL’den satışa çıkacağı düşünülüyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.