Samsung Yeni A3 Ön İncelemesi

Samsung beğeni toplayan A3 modeline güncellenen teknik özellikleriyle yeniden piyasaya sundu. Yeni Samsung A3 özellikleri neler? Eski A3 ile arasındaki farklar ve tüm detaylarıyla işte Samsung A3 ön inceleme...
Samsung Yeni A3 Ön İncelemesi

Yeni ve Daha Güçlü Samsung A3

Samsung A serisi ile birlikte özelliklere gençleri hedef kitle olarak seçmişti. A serisi metal kasası ve ince yapısıyla hem şık hem de sağlam görünüm ortaya koyuyordu. Orta segmente konumlandırılan modeller uygun fiyat politikasıyla birlikte iyi satış rakamlarına ulaştı.

Samsung A ailesi; giriş seviyesi modeli A3, donanım olarak bir üst versiyonu olan A5 ve onun da daha büyük ekranlı versiyonu diyebileceğimiz A7' den oluşuyordu. Samsung 2016 yılı için bu modelleri yenileme kararı aldı. Şimdi yenilenen özellikleriyle A serisi çok daha şık ve daha güçlü...

 

Samsun A3 Teknik Özellikleri

  • 4.7 inç 1280x720p HD ekran 312 PPI yoğunluk değeri
  • 1.5 GHz 4 çekirdekli Snapdragon 410 işlemci (64 Bit destekli)
  • Adreno 306
  • 1.5 GB ram
  • 16 GB dahili hafıza ve 128 GB' ye kadar MicroSD kart desteği
  • 13 MP arka, 5 MP ön kamera ile Full HD video kaydı
  • 2.300 mAh çıkarılamayan batarya
  • Metal kasa ve cam gövde tasarımı
  • Dahili radyo 

 

Tasarım ve Ekran Özellikleri

Samsung yeni tasarım dilini ilk S6 ve S6 Edge modeliyle tanıtmıştı. Ardından Note 5 bu tasarıma sahip olarak geldi. En son da yeni A serisinin tasarımlarının bu yönde bir değişime uğradığını görüyoruz. Samsung A3, tek parça metal gövde ve çerçevesiyle oldukça zarif duruyor. 

a3-tasarim.jpg

Ön tasarımda 4.7 inç 1280x720p çözünürlüğe sahip ekranı 312 PPI piksel yoğunluğu sunuyor. Ekranın Super Amoled teknolojisi görüntüleme açısını ve renk derinliğini başarılı kılıyor. Ekranın üstünde ve altında bırakılan boşluklar makul seviyede. Ekranın gövdeye oranı %69 seviyesinde.

Telefonun sağ tarafında güç tuşu ve simkart girişinin olduğu kısım yer alıyor. Bu simkart girişinin aynı zamanda MicroSD kart girişi olduğunu da belirtelim. Sol tarafta ses tuşlarına yer verilen telefonun üt tarafında kulaklık girişi alt tarafında ise hoparlör delikleri yer alıyor.

a3-tasarim2.jpg

Arka tasarıma baktığımızda aynı S6 ve Note 5 modelinde olduğu gibi cam malzeme kullanıldığını görüyoruz. Camdan oluşan arka tasarım, metal kasa ile birleşince oldukça şık görüntü veriyor. Ayrıca elinize aldığınız zaman telefonun tasarım kalitesi donanımından öne çıkıyor diyebiliriz.

Ayrıca ekranın alt tarafında kapasitif dokunmatik tuşlar ve ortada fiziksel menü tuşu yer alıyor. Samsung' un alıştığımız tuş tasarımı bu modelde de yerini koruyor. Orta tuşun parmak izi okuma özelliği A3 hariç diğer A5 ve A7 modellerinde sunuluyor.

 

Donanım ve Batarya

a3-donanim.jpg

Samsung yeni A3 modelinde 1.5 GHz 4 çekirdekli Snapdragon 410 işlemci kullanmış. Grafik tarafında Adreno 306 yer alırken bu işlemcilere 1.5 GB ram bellek eşlik ediyor. Snapdragon 410 işlemcinin 64 Bit desteklediğini ve üretim teknolojisiyle tutumlu bir işlemci olduğunu hatırlatalım.

16 GB dahili depolama tek seçenek olarak sunuluyor. Hafızanın arttırılabilir yapıda olduğunu ve 128 GB' ye kadar MicroSD kart desteği sunduğunu belirtelim. Samsung bu tasarıma geçtiğinden beri S6, S6 Edge ve Note 5 modelleri ile birlikte ilk kez hafıza kartı desteği sunuyor. Bu değişimin A serisi için avantaj olacağını düşünüyoruz.

a3-kameralar.jpg

13 MP çözünürlüğe sahip arka kameranın kullanıldığı telefon, F 1.9 diyaframa sahip. HDR ve farklı çekim modları sunan arka kamera 1080p Full HD video kaydı yapabiliyor. Ön tarafta karşımıza 5 MP özçekim kamerası çıkıyor. Bu kamera Gesture Shot ve panaroma özçekim gibi özelliklere sahip. Ayrıca arka kamera gibi ön kamera 1080p Full HD video kaydı yapabiliyor.

2.300 mAh çıkarılamayan yapıdaki batarya kapasitesi bulunan telefonun düşük güç tüketen işlemcisi ve 720p ekran çözünürlüğü ile birlikte 1 günü tamamlayan bir kullanım süresi sunacağını tahmin ediyoruz. Ayrıca Samsung tasarruf modu ile bu süreyi uzatmanız mümkün.

 

Ekstra Özellikler, Fiyat ve Editör Yorumu

a3-fiyat.jpg

Telefonun Android 5.1.1 ile geleceğini ve Android 6 Marsmallow güncellemesi alacağını belirtelim. Ayrıca dahili radyosu ile uygulama olmaksızın radyo dinlemek isteyen kişiler için imkan tanıyor. 2016 yılında siyah, pembe, altın ve beyaz renk seçenekleri ile ülkemizde satışa çıkacak Samsung Yeni A3 fiyatı henüz resmi olarak açıklanmadı.

Editör Yorumu: Samsung' un giriş segmenti için geliştirdiği telefon giriş seviyesi telefonlarda görmeye alışkın olmadığımız malzeme kalitesine sahip. Donanım anlamında sınıfına uygun özellikler gösteren telefonun arttırılabilir hafızası iyi bir koz olacak. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.