Samsung Fiziksel Klavyesini Tanıttı

Akıllı telefon pazarında büyük işler yapan Samsung firması telefon aksesuarlarını da atlamadı ve akıllı telefonlar için yeni fiziksel klavyesini tanıttı.
Samsung Fiziksel Klavyesini Tanıttı

Dokunmatik klavyeler günümüz teknolojisinde üstünlük sağlamış olsa da fiziksel klavyelerin yazı yazma konusunda üstünlük sağladıkları ortada. Bunu düşünen Samsung ortaya fiziksel klavyeyi çıkarttı.

Güney Kore kökenli firma yeni akıllı telefonları Galaxy S6 Edge+ ve Galaxy Note 4 ile birlikte Unpacked etkinliğinde bir de akıllı telefonlar için hazırladığı yeni aksesuarlarını da tanıttı.

Etkinlikte akıllı saat gibi farklı cihazlar da tanıtan Samsung’un kuşkusuz en çok dikkat çeken ürünü yeni fiziksel klavyesi oldu. Tabletlerde görmekte alışık olduğumuz fiziksel klavyeyi telefon boyutuna uyarlayan firma yeni cihazına Keyboard Cover adını verdi.

Keyboard Cover

Keyboard Cover sadece klavye değil üzerinde bir de kılıf taşıyor. Böylece telefonunuzu da koruyan ürün aynı zamanda rahat kullanımıyla dikkat çekiyor. Dilerseniz ürünü kılıftan çıkartıp sadece telefonu koruması için kullanabilirken dilerseniz fiziksel klavyesini takıp kullanabiliyorsunuz.

Kılıf genellikle mesaj ya da mail kullanan ve uzun mesajlar yazan kişiler için büyük kolaylık sağlıyor. Kılıf takılınca telefonun kapasitif tuşları kapanıyor ancak Samsung bu sorunun da Keyboard Cover’ın üzerinde kapasitif tuş ekleyerek üstesinden geliyor. Böylece menüler arasında rahatlıkla geçiş imkanı sağlıyor.

Keyboard Cover

Ürünün tek olumsuz yanı ise boyutu. Tuş rahatlığı için boyunun büyük tutulması telefonun ekranını neredeyse yarıya indiriyor. Yani ürünü kullanmak isteyenlerin ekranlarından biraz feragat etmesi gerekiyor.

Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 Edge+ akıllı telefonlarıyla uyumlu olan Keyboard Cover’ın fiyatının ise 80 dolardan başlaması bekleniyor. Klavyenin önümüzdeki haftalarda satışa sunulacağı açıklandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.