Samsung S6 Edge Plus Tanıtıldı

Samsung tarafından dün akşamki etkinlikte çift kenarı kavisli telefonu S6 Edge modelinin büyük ekranlı versiyonu olan S6 Edge+(Plus) tanıtıldı.
Samsung S6 Edge Plus Tanıtıldı

İşte Yeni Samsung S6 Edge Plus 

s6-edge-plus-kapak-001.png

Samsung dün akşam Amerika' da gerçekleştirdiği lansman ile S6 Edge+ (plus) ve Note 5 modellerini tanıttı. Samsung' un merakla beklenen ve sızıntılarla gündemi meşgul eden telefonu Note 5 ile birlikte tanıttığı S6 Edge+ modeliyle tam anlamıyla süpriz yaptı. Phablet olarak geçen bu segmenti oluşturan Note serisiyle ilki gerçekleştiren Samsung, bu kez en büyük rakibi Apple' ye gönderme yaparak ara bir segment oluşturdu diyebiliriz çünkü Note serisiyle zaten dev ekranlı telefonların fikir babası olan firma, bu telefonlara eklediği ve S Pen adını verdiği kalem ile kulanıcıların tercihi oluyordu.

Apple bu segmente giriş olarak iPhone 6 Plus modelini çıkarınca ve akıllı kalem eklemeyince ilk başta eleştrilerin hedefi olmuş ve Note serisine rakip olarak görülmemişti. Sanırız bu yüzden Samsung iki kavisli telefonu olan ve tasarımıyla çok beğenilen S6 Edge modelinin ekranını büyüterek S6 Edge Plus olarak piyasaya sundu.

 

5.7" Quad HD Ekran

s6-edge-plus-ekran-001.png

Telefonun ekranı 5.7" genişliğinde ve aynı S6 Edge modelindeki gibi arka yüzeyi de tamamen cam kaplı. Ön ve arkada kullanılan camların Gorilla Glass 4 teknolojisine sahip olduğunu ve kırılmaya karşı dayanıklı olduğunu belirtelim. Ekranın kavisli yapısı ve ince çerçeveleri ile büyük ekran deneyimini daha küçük boyutlarda sunan telefon rakibi iPhone 6 Plus' a göre daha taşınabilir ve kullanılabilir boyutlara sahip. Edge ekranının sunduğu kısayolları bu telefon ile daha da geniş olarak sunan Samsung, ekran parlaklığı ve keskinliği konusunda bu segmentte en iyi kaliteyi vaad ediyor.

Geliştirilen Grafik İşlemci

Samsung S6 Edge Plus modelinde kullandığı işlemciye baktığımızda S6 Edge ile aynı işlemciyi kullandığını ve 4 çekirdek 1.5 GHz, 4 çekirdek 2.1 GHz hızında çalışan 8 çekirdekli işlemciyi kullandığını görüyoruz.

Performans olarak çoklu çekirdekte piyasadaki en yüksek performansı sunan Exynos 7420 işlemci Samsung' un kendi ürettiği bir işlemci. Exynos işlemcilerin en günceli olan 7420 halihazırda S6 Edge modelinde de kullanılıyor. Burada dikkati çeken nokta ise grafik birimindeki iyileştirme oldu. Mali T-760MP8 grafik işlemcisinin çekirdek hızı arttırılarak büyüyen ekranın yükünün rahatça kaldırabileceği ve oyunlarda yüksek grafiklerde sorun çıkarmayacak seviyede bir performans sunar hale getirilmiş. Piyasadaki mevcut oyunları en yüksek seviyede rahatça oynayabilecek ve güç tüketimiyle de başarılı performans gösterecek bu grafik işlemci isabetli bir hamle olmuş diyebiliriz.

4 GB Ram ve 3.000 mAh Batarya

Telefonun hız kazanmasında en büyük etmenlerden biri şüphesiz kullanılan Ram belleğidir. Bu kez Samsung cimri davranmamış ve rahatça çoklu pencerelerde çalışmayı ve ayrıca birçok sekmeler arasında gezinmeyi sorunsuz hale getirmek için 4 GR DDR4 Ram kullanmış. Bu haliyle kullanıcıları gayet memnun edeceğini söyleyebiliriz. Geçici hafızadaki bu artış, arayüzdeki ve uygulamalardaki ram tüketiminin ne olursa olsun üstesinden gelebilecek seviyede. Ayrıca işlemciye performans anlamında da avantaj sağlayacak ve kasılmaların önüne geçecektir diye ekleyelim.

Batarya konusunda Samsung tasarımın kurbanı olmuş diyebiliriz. Edge tasarımıyla incelen telefon hem kamera çıkıntısının oluşmasına hem de bataryanın Note 4 modelindekinden daha düşük mAh değerine sahip olmasına sebebiyet vermiş. Note 4 modelinde 3.220 mAh batarya kullanan firma bu modelde 3.000 mAh bataryaya yer vermiş. Bu bataryanın daha dayanıksız olduğu anlamına gelse de yazılımsal anlamda yapılan iyileştirmeler ile aynı dayanıklılık sunduğu iddia ediliyor. Mevcut bataryanın 1 günü rahat çıkarabileceği hakkındaki görüşlere biz de katılıyoruz fakat çok fazla oyun oynayan hatta grafik işlemciyi yoracak oyunlar oynayan biriyseniz elbette gün bitmeden akşam telefonu şarja takmanız gerekecektir. 

90 Dakikada Hızlı Şarj

s6-edge-plus-hizli-sarj-001.png

Batarya konusundan feragat eden Samsung bunu telafi etmenin yolunu bulmuş. Hızlı şarj özelliğini daha yukarıya taşıyan firma 90 dakikada sıfıradan 3.000 mAh bataryayı tam doldurabiliyor. Kablosuz şarj desteği de sunan telefon kablosuz şarjda ise tam dolumu 120 dakikada gerçekleştiriyor. Bu özelliği ile kullanıcıları memnun edecek firma telefonu yoğun kullanan kişiler ya da oyun oynamayı sevenler için de bu teknolojiyi batarya telafisi olarak düşünebiliriz. 

Telefonun Olumsuz Yönleri

Telefonun dahili 32 GB, 64 GB ve 128 GB dahili hafıza seçenekleri sunan telefon, arttırabilir hafıza seçeneği malesef sunmuyor. Ayrıca bataryası da çıkarılamayan yapıya sahip. Bu özellikleri ile Samsung kullanıcıların olumsuz yorumlarını alacak diyebiliriz. Ayrıca kamera tasarım ve incelik uğruna batarya kapasitesinin düşürülmesi ve kamera çıkıntısının oluşması telefonun olumsuz yönleri arasında gösterilebilir.

Fiyatı ve Türkiye'ye Geliş Tarihi

Samsung S6 Edge Plus 21 Ağustos tarihinde ön siparişe açılacak, 28 Ağustos'ta ise mağazalardaki yerini alacak. Henüz Samsung tarafından resmi bir açıklama yapılmadı fakat beklenen rakamlar 3.100 TL ile 3.500 TL arasında olacağı yönünde.

İlkay Engin

NeOldu.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.