Samsung'dan 16 TB Sabit Disk

Koreli teknoloji devi Samsung dünyanın en büyük kapasitesine sahip SSD’sini üretti.
Samsung'dan 16 TB Sabit Disk

Son dönemde akıllı telefon pazarında boy gösteren Samsung sessiz sedasız dünyanın en büyük hafıza kapasitesine sahip SSD’sini ürettiğini açıkladı.

Son olarak Samsung’un amiral gemisi olarak Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 Edge+ akıllı telefonlarını tanıtan firma teknoloji devi olduğunu ürettiği SSD ile bir kez daha kanıtladı. Şu ana kadar piyasada bulunan en yüksek kapasiteli SSD 8-10 TB.

SDD teknolojisi

Yeni üretilen disk için üç boyutlu yığınlama teknolojisi kullanıldı. 16 TB kapasitese sahip disk böylelikle dünyanın en büyüğü oldu. Normalde iki boyutlu olarak üretilen diskler yerine Samsung birkaç bellek katmanını bir hacme sığdırmayı başardı.

Samsung’un yeni cihazı kapasitesi kadar hızıyla da hayran bıraktı. Normal bir SSD saniyede en fazla 90 bin işlem yapabilirken yeni SSD saniyede tam 2 milyon giriş ve çıkış işlemi yapabiliyor.

16 TB'lık Sabit Disk

Samsung’un tüm bu işlemleri 2.5 inç içerisindeki bir sabit disk’e yerleştirmeyi başardı. Şu an için sadece masaüstü bilgisayarlarda kullanılabilecek olan SSD kalınlığı nedeniyle dizüstü bilgisayarda fazla tercih edilmeyecek gibi duruyor. Zira kalınlığı neredeyse günümüzdeki bir dizüstü bilgisayar ile aynı boyda. Ancak yapılan açıklamada Samsung mühendislerinin yeni sabit disk üzerinde hala çalıştığı ve geliştirmeler yapılacağı vurgulandı.

Samsung yaptığı açıklamada yeni SSD’nin fiyatı belirtilmedi. Ancak teknoloji uzmanları bu ürünün daha çok kişisel olarak değil kurumsal olarak kullanılacağını ve fiyatının normallerin çok daha üzerinde olacağını belirti. Samsung’un 2.5 TB’lik cihazlarının 1000 dolar olduğunu düşünürsek ürünün yaklaşık 5000 dolardan satışa çıkacağı tahmin ediliyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.