Amazon Prime Filmleri 2024 - En İyi 38 Prime Video Filmi

Online dizi ve film izleme platformu Amazon Prime üzerinden izleyebileceğiniz en iyi filmleri listeledik. İşte en iyi amazon prime video filmleri...
Amazon Prime Filmleri 2024 - En İyi 38 Prime Video Filmi

İzlenmesi Gereken En İyi Amazon Prime Filmleri

İnternet üzerinden film ve dizi izleme oranının bir hayli arttığı son günlerde Amazon Prime üzerinden izleyebileceğiniz en iyi filmleri sizlere sunuyoruz. İşte Amazon Prime’de yer alan en çok izlenen ve en popüler 38 film önerisi…

Amazon Filmleri Önerileri;

1. Catherine Called Birdy

Amazon Prime Filmleri
Leydi Catherine coşkulu, zeki ve maceracıdır. Aynı zamanda karşısına çıkan her talibini de alt ederek reddetmektedir. Ailesi onu evlendirmek için yanıp tutuşurken, Catherine’nin hayal gücü, isyankarlığı ve modern bağımsızlığı ailesi ile karşı karşıya gelmesine neden olur. En berbat talibi onunla evlenmek üzere geldiğinde ise ailesiyle olan ilişkisi zorlu bir sınava tabi tutulmaktadır.

TürMaceraGençlikKomedi
IMDb6,5
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenLena
Dubham
OyuncularBella
Ramsey
Billie
Piper
Andrew
Scott

2. My Best Friend’s Exorcism

Amazon Prime Filmleri
1988’de lise ikinci sınıf öğrencileri Abby ve Gretchen dördüncü sınıftan bu yana en iyi arkadaşlardır. Bir akşam her şey ters gitmeye başladığında Gretchen farklı davranmaya başlar. Huysuzlaşır, sinirlidir ve yakınlarında dahi tuhaf davranmaya devam eder. Abby bu durumu araştırmaya başladığında ise şaşırtıcı keşifler bulmaya başlar.

TürKomediKorkuGerilim
IMDb5,3
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenDamon
Thomas
OyuncularElsie
Fisher
Amiah
Miller
Rachel
Ogechi Kanu

3. Kahramanın Dönüşü

Amazon Prime Filmleri
On üç yaşındaki Sam, münzevi bir hayat yaşayan komşusu Bay Smith’in aslında 25 yıl önce öldü olarak duyurulan efsanevi Samaritan olduğundan şüphelenir. Suç oranları tüm şehrin içerisinde artış sağlamaya başladığında Sam, şehri yıkımdan kurtarmak için komşusunu tıkanmış deliğinden çıkartarak yeniden güçlerini kullanmaya ikna etmesi gerekmektedir.  

TürAksiyonDramFantastik
IMDb5,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJulius
Avery
OyuncularSylvester
Stallone
Javon
‘Wanna’ Walton
Pilou
Asbaek

4. Derin Sular

Amazon Prime Filmleri
Vic ve Melinda, Little Wesley kasabasında yaşayan bir çifttir. Sevgisizlikle yüzleşen evliliklerine bir anlaşma ile arada tutan çift Melinda’nın istediği sayıda sevgili yapmasına izin vermektedir. Vic, Melinda’nın eski sevgililerinden biri olan Martin’in faili meçhul cineyeti ile karşı karşıya kalıp büyülendiğinde ise işler değişir. Martin’in kaçmasına yardım edip cinayeti üstlendiğinde ise gerçek katil yakalandığında Vic için işler kötüye gider.

TürDramGizemGerilim
IMDb5,4
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenAdrien
Lyne
OyuncularBen
Affleck
Ana de
Armas
Tracy
Letts

5. Uçuş/Riski

Amazon Prime Filmleri
2018 ve 2019 yıllarında, sadece beş aylık kısacık bir ara ile iki 737 MAx uçağı kaza yapar. Kendilerini küresel bir trajedi içerisinde bulan insanların hikayesi ile bu belgeselle sizlere sunulmaktadır. Mağdur ailelerin, onların avukatlarının, muhabirlerin gözünden yaşanan her şey aktarılırken eşsiz bir gerçeklik ile karşı karşıya kalacaksınız.

TürBelgesel
IMDb6,5
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenKarim
Amer
Omar
Mullick
OyuncularDominic
Gates
Zipporah
Kuria
Justin
Green

6. Nalan

Amazon Prime Filmleri
Nalan başarılı bir TV sunucudur. Günün birinde sevdiği adama öfkelenip bu öfke ile başka bir adam ile evlenip halime kaldığında işler değişmektedir. Aniden geçirdiği bir kaza sonrasında kocasının ve doğmamış çocuğunun ölümünün sebebinin kendisi olduğuna inanan Nalan ağzından çıkan her kelimeden farklı bir anlam aramaya başlar.

TürKomediDram
IMDb3,2
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenFatih
Mutlu
OyuncularAçelya
Topaloğlu
Sergen
Deveci
Berna
Koraltürk

7. Goodnight Mommy

Amazon Prime Filmleri
İkiz kardeşler, annelerinin kır evine vardıklarında her şeyin güzel olacağına inanırlar. Lakin annelerinin yüzünün bandajlarla sarılı olduğunu fark ettiklerinde işler değişir. Anlatılanlara göre anneleri kozmetik bir ameliyat geçirmiştir. Lakin davranışları giderek daha da dengesizleşen ve sıra dışı hale geldiğinde ise ikizlerin kafası karışmaya başlar. Artık ikizler için bandajlarla sarılı olan kadın anneleri değildir.

TürSuçDramKorku
IMDb5,6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenMatt
Sobel
OyuncularNaomi
Watts
Cameron
Crovetti
Nicholas
Crovetti

8. Seni Geri İstiyorum

Amazon Prime Filmleri
Peter ve Emma, sevgilileri onları terk edene kadar evlilik, çocuklar ve banliyö evleri gibi önemli kararları düşünmezlerdi. Büyük aşklarının hayatlarını devam ettiğini öğrenen ikili eski sevgililerini geri kazanmak için bir plan yaparlar. Bu plan beklenmedik ve ilginç olaylara neden olan planda ikili için her şey iyiye gitmez.

TürKomediRomantik
IMDb6,6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJason
Orley
OyuncularCharlie
Day
Jenny
Slate
Scott
Eastwood

9. Runway 34

Amazon Prime Filmleri
Vikrant, Dubai’den Kochi’ye 150 kişilik yolcu ve mürettebat ve yardımcı pilot Tanya ile seyahat eden bir uçuşun kaptanıdır. Vikrant bir partiye gidip akşamdan kaldığında huzursuz ama sorunsuz bir yolculuğu yaptığında şiddetli bir yağmur ve kasırga ile her şey kötüleşir. Havacılık departmanı Vikrant’a rotasını değiştirmek istese de Vikrant onlara uymaz ve korkunç nedenler doğurmaya başlar.

TürDramGerilim
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenAjay
Devgn
OyuncularAjay
Devgn
Amitabh
Bachchan
Rakul
Preet Singh

10. First Love

Amazon Prime Filmleri
Genç bir erkeğin zor şartlarda yetişkinliğe adım atması sizlerle. Lise son sınıfı öğrencisi olan Jim üniversite için kendi yollarına gitme ihtiyacı duyar. İlk aşkı olan Ann’le inişli çıkışlı bir süre içerisine giren Jim bir yandan da ebeveynleri ile uğraşması gerekmektedir. Maddi krizler gün yüzüne çıkarken Jim için artık hiçbir şey kolay hale gelmez.

TürRomantik
IMDb4,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenA.J.
Edwards
OyuncularDiane
Kruger
Nikolai
Tsankov
Hero
Fiennes Tiffin

11. Emergency

Amazon Prime Filmleri
Üç üniversite öğrencisi, efsanevi bir parti için hazır haldedirler. Lakin yapılacak olan partide başlarına türlü olaylar gelmeye başlayan üçlünün hayatları tamamen değişmeye başlar. Ne yapacaklarını bilmeyen üç arkadaş, bir karara varmadan önce polisi aramanın artıları ve eksilerini hesaplamak üzere harekete geçerler.

TürKomediDramGerilim
IMDb6,1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenCarey
Williams
OyuncularRJ
Cyler
Donald
Elise Watkins
Sebastian
Chacon

12. The Tomorrow War (Yarının Savaşı)

Amazon Prime Filmleri

Geleceğe dair distopik bir hikayenin anlatıldığı bu Amazon Prime filminde gelecekte yaşanan bir uzaylı insan savaşına şahit oluyoruz. Dünyaya saldıran uzaylılar sebebiyle insanlığın sonu gelmek üzereyken biliminsanları tarafından geçmişe yolculuğun bir yolu bulunur. Bir grup asker geçmişe dönerek Dünya liderlerinden geleceğin savaşı için yardım ister.

TürAksiyonGerilimBilim Kurgu
IMDb6.6
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenChris
McKay
OyuncularChris
Pratt
Yvonne
Strahovski
J.K.
Simmons

13. Infinite (Sonsuz)

Amazon Prime Filmleri

Son yılların en iyi bilim kurgu filmleri arasında yer alan Infinite'de reenkarnasyon sonucu birden çok hayat yaşayan ve önceki yaşamlarından sanrılar gören bir adamın hikayesini izliyoruz. Geçmişe dair gördüklerini rüya olarak değerlendiren Evan günün birinde Cognomina isimli bir örgüt keşfeder. Bu örgüt kendisi gibi reenkarne olmuş insanlardan oluşmaktadır.

TürAksiyonGerilimBilim Kurgu
IMDb5.4
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenAntoine
Fuqua
OyuncularMark
Wahlberg
Chiwetel
Ejiofor
Sophie
Cookson

14. One Night in Miami... (Miami'de Bir Gece)

Amazon Prime Filmleri

Film 1964 yılında geçmektedir. Cassius Clay başarılı bir siyahi boksördür. 25 Şubat 1964 yılında Sonny Liston’u yener ve dünya ağır sıklet box şampiyonu olur. Tüm Miami bu zaferi kutlamak için sokaklara dökülür ancak ırk ayrımından dolayı Clay şampiyonluğunu Miami’nin siyahi mahallelerinde arkadaşları ile kutlamak zorunda kalır. Clay ve arkadaşları bu gecede yeni bir dünya tanımlar.

TürDram
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenRegina
King
OyuncularKingsley
Ben-Adir
Eli
Goree
Aldis
Hodge

15. Sound of Metal (Metalin Sesi)

Amazon Prime Filmleri

Ruben ve kız arkadaşı Lou karavanla şehir şehir dolaşmaktadır. İkili gittikleri şehirlerde konser konser verir. Bir gün Ruben kulağında ağrı hisseder ve doktora gider. Doktor, Ruben’e artık duyamayacağını söyler. Ruben bu haberle yıkılsa da yeni yaşamına alışmaya çalışır.

TürDramMüzikal
IMDb7.8
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenDarius
Marder
OyuncularRiz
Ahmed
Olivia
Cooke
Paul
Raci

16. Knives Out (Bıçaklar Çekildi)

Amazon Prime Filmleri

Çok zengin bir ailenin lideri cinayete kurban gider. Herkes kimin öldürdüğünü merak ederken bir dedektif olayı incelemeye başlar ve dedektif için herkes şüpheli konumdadır.

TürKomediSuçDram
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenRian
Johnson
OyuncularDaniel
Craig
Chris
Evans
Ana de
Armas

17. Invisible Life (Görünmez Yaşam)

Amazon Prime Filmleri

1950’lerde geçen filmde Guida ve Euridice adındaki iki kardeşin hikayesi anlatılıyor. Guida’nın hayali gerçek aşkı bulmaktır, Euridice ise çok ünlü bir piyanist olmak istemektedir. İki kardeş hayallerinin peşinden gitmek için farklı yönlere savrulur ancak hayatın zorluklarına karşı savaşırken, birbirlerini bulma umudu asla bitmez.

TürDram
IMDb7.8
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenKarim
Aïnouz
OyuncularJulia
Stockler
Carol
Duarte
Flávia
Gusmão

18. The Farewell (Elveda)

Amazon Prime Filmleri

Çinli bir aile en büyük fertlerinin hayatında son zamanlarını yaşadığını öğrenir. Ailenin bundan sonraki amacı büyükanne ölmeden onu mutlu etmektir. Bunun için bir düğün hazırlanır. Düğün dışarıdan mükemmel görünür ancak kendi içerisinde komik olaylar yaşanmaktadır.

TürKomediDram
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenLulu
Wang
OyuncularShuzhen
Zhao
AwkwafinaX Mayo

19. The Lighthouse (Deniz Feneri)

Amazon Prime Filmleri

Maine’de yaşayan iki deniz feneri bekçisinin hayatına aktarılan filmde Thomas Wake bir adada deniz feneri bekçiliği yapmaktadır. Tek başına bu işi yaparken yanına bir de yardımcı gönderilir. İkili küçük bir alanda iktidar mücadelesi verirken akıl sağlığını kaybetmeye başlar.

TürKorkuGerilim
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenRobert
Eggers
OyuncularRobert
Pattinson
Willem
Dafoe
Valeriia
Karaman

20. Rocketman

Amazon Prime Filmleri

Ünlü şarkıcı Elton John’un hayatını konu alan filmde, aslında Jonh’un hayatında yaşadığı zorluklar izleyiciye aktarılır.

TürBiyografiMüzikal
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenDexter
Fletcher
OyuncularTaron
Egerton
Jamie
Bell
Richard
Madden

21. The Last Black Man in San Francisco (San Francisco'daki Son Siyah Adam)

Amazon Prime Filmleri

San Francisco hızla değişmektedir. Jimmie Fails ise San Francisco’da yaşayan bir siyahidir. Şehrin değişimine ayak uyduramayan Jimmie, büyükbabasının yıllar önce şehrin göbeğinde inşa ettiği evi alma hayali kurar. Bu hayalin ardından giden Jimmie aynı zamanda şehre adapte olmaya çalışır.

TürDram
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenJoe
Talbot
OyuncularJimmie
Fails
Jonathan
Majors
Rob
Morgan

22. Midsommar

Amazon Prime Filmleri

Mutlu bir çiftin ilişkileri bozulur. Sürekli olarak tartışmaya başlarlar. Çift kendilerinin bir tatile ihtiyacı olduğunu düşünür ve İsveç’in yemyeşil doğasına kendilerini bırakmak isterler. İsveç’te bir köye giden çift için ilk başta her şey bir rüya gibidir. Zaman ilerledikçe köylülerin çok da masum olmadığı anlaşılır.

TürKorkuGerilim
IMDb7.1
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenAri
Aster
OyuncularFlorence
Pugh
Jack
Reynor
Vilhelm
Blomgren

23. Instant Family (Şipşak Aile)

Amazon Prime Filmleri

Pete ve Ellie çok mutlu bir çifttir. Tek eksikleri bir çocuktur. Aile çocuk sahibi olmak için evlat edinmek ister. Normalde tek çocuk isteyen çift, 3 kardeşi ayırmak istemez ve üçünü de evlat edinir. Filmde Pete ve Ellie’nin ebeveynliğin üstesinden nasıl geldikleri anlatılır.

TürDramKomedi
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenSean
Anders
OyuncularMark
Wahlberg
Rose
Byrne
Isabela
Merced

24. Paterson

Amazon Prime Filmleri

Paterson otobüs şoförlüğü yapan ve sıradan bir hayat yaşayan bir adamdır. Laura ise onun tam tersi olan, sürekli olarak farklı uğraşlar peşinde olan çılgın bir kadındır. İkili mutlu bir ilişki yürütmektedir. Ne kadar farklı karakterde olsalar da birlikte bir hayat sürdürmeyi başarırlar.

TürDramKomediRomantik
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenJim
Jarmusch
OyuncularAdam
Driver
Golshifteh
Farahani
Nellie

25. Honey Boy

Amazon Prime Filmleri

Amazon tarafından hayata geçirilen filmde zorlu çocukluk yıllarına rağmen yıldız olmaya çalışan bir çocuğun hikayesi anlatılmaktadır. Akli dengesi yerinde olmayan alkolik babasıyla birlikte yaşayan çocuk küçüklüğünden beri aktör olmak istemektedir. Bir gün ismini tüm dünyaya duyurma hayaliyle yatıp kalkmaktadır. Acaba çocuk en çok istediği hayalini gerçekleştirebilecek midir?

TürDramBiyografik
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenAlma
Har'el
OyuncularLucas
Hedges
Shia
LaBeouf
Noah
Jupe

26. The Report (Rapor)

Amazon Prime Filmleri

Amerika’yı büyük bir yıkıma uğratan 11 Eylül saldırılarını ve CIA ajanlarının farklı sorgulama teknikleriyle olayın arkasındaki kişiyi bulmasını konu almıştır. Araştırmacı Daniel J, CIA’in peşinde olduğu konuyu araştırması için görevlendirilir. Daniel’in geçirdiği belgeler CIA için tehdit niteliğindedir.

TürAksiyonGerilimDram
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenScott
Z. Burns
OyuncularAdam
Driver
Annette
Bening
Jon
Hamm

27. Fighting With My Family (Ringde Bir Aile)

Amazon Prime Filmleri

Eski bir gangster ve güreşçi olan bir adamın hikayesini anlatan Fighting With My Family filminde, Dwayne Johnson ve Lena Heady gibi isimler bulunuyor. İki çocuğu ve eşiyle sakin bir hayat süren adam kızlarını WWE süperstarı yapmayı kafasına koymuştur. Komedi, dram ve biyografi türlerini işleyen filmde babayı yorucu işler beklemektedir.

TürBiyografikDramKomedi
IMDb7.1
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenStephen
Merchant
OyuncularFlorence
Pugh
Lena
Headey
Nick
Frost

28. Beautiful Boy (Güzel Oğlum)

Amazon Prime Filmleri

Uyuşturucu bağımlılığı ile uğraşan genç ile babasının ilişkisine odaklanan Beautiful Boy filmi, gerçekten izlemeniz gereken bir filmdir. Uyuşturucu bağımlılığı yüzünden ailesi çökmüş olan çocuk, hayatta kalmaya çalışmaktadır. Oğlunu iyileştirmek için elinden geleni yapan baba çok büyük zorluklar yaşamaktadır.

TürDram
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenFelix Van
Groeningen
OyuncularSteve
Carell
Timothée
Chalamet
Jack Dylan
Grazer

29. Suspiria

Amazon Prime Filmleri

Dario Argento’nun 1977 yılında yaptığı filmi Suspiria’nın 2018 yılında tekrardan çekilerek gösterime girdiği filmde, Amerikalı kadın Susie’nin hayatı anlatılmaktadır. Berlin’e gelerek dünyanın en ünlü dans okullarından olan Markos Tanz Company dans okuluna katılan Susie’nin okula gelmesiyle birlikte okulda öğrenciler esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolmaya başlar. Burada tanıştığı arkadaşı Jozef ile karanlık sırrı çözmek için uğraşırlar.

TürKorku
IMDb6.8
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenLuca
Guadagnino
OyuncularDakota
Johnson
Tilda
Swinton
Mia
Goth

30. The Big Sick

Amazon Prime Filmleri

Chicago şehrinde komedyenlik yapan Pakistanlı komedyen Kumail, gösteri sırasında aile terapisti Emily ile tanışır. Ailelerinin uyumsuzluğu sebebiyle çok fazla sürmeyecek gibi görünen ilişkileri beklenmedik bir durumla karşı karşıya kalır. Erişkin Still hastalığına yakalanan Emily, komaya girer, bu süreçte hem iyi bir komedyen olmaya çalışan, sevgilisini düşünen Kumail bir de Emily’nin ailesine kendisini kabul ettirmeye çalışmaktadır.

TürRomantikKomediDram
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenMichael
Showalter
OyuncularKumail
Nanjiani
Zoe
Kazan
Holly
Hunter

31. You Were Never Really Here (Hiçbir Zaman Burada Değildin)

Amazon Prime Filmleri

Film dünyasına damga vuran You Were Never Really Here, 2019’un en iyi filmiyle “En iyi Erkek Oyuncu” ödülünün sahibi olan Joaquin Phoenix’in başrolünde yer aldığı bir filmdir. Film, mesleği yüzünden birçok şiddete tanıklık etmiş olan Joe’nun artık fuhuş çeteleri tarafından seks ticareti için kaçırılan genç kızları kurtarmasını konu almaktadır.

TürDramGerilim
IMDb6.8
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenLynne
Ramsay
OyuncularJoaquin
Phoenix
Ekaterina
Samsonov
John
Doman

32. The Salesman (Satıcı)

Amazon Prime Filmleri

Amazon’un orijinal filmi The Salesman, yeni taşındıkları evlerinde eski kiracıyla sorun yaşayan Rana’nın biri tarafından saldırıya uğraması üzerinde yaşadığı travmaları ve eşi Emad’ın intikam almasını anlatmaktadır.

TürDram
IMDb7.8
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenAsghar
Farhadi
OyuncularShahab
Hosseini
Taraneh
Alidoosti
Babak
Karimi

33. The Handmaiden (Hizmetçi)

Amazon Prime Filmleri

1930’lu yıllarda Japon işgali altında olan Kore’de geçen film zengin genç bir kadını ve onu kandırıp zengin olmak isteyen Koreli dolandırıcı bir adamı konu almıştır. Zengin kadın bu adamı hizmetçi olarak tutmuştur. Adam ise kadını kendisine aşık etmek ve ilgisini çekmek için elinden geleni yapmaktadır.

TürDramRomantik
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenPark Chan
-Wook
OyuncularKim Min
-Hee
KIM
Tae-Ri
Ha Jung
-Woo

34. The Aeronauts (Balon Pilotları)

Amazon Prime Filmleri

Ünlü yönetmen Tom Harper imzalı 2019 yapımı macera ve biyografi türü Balon Pilotları filmi Amazon Prime üzerinden izleyicilerine sunuluyor. Senaryosuyla oldukça dikkat çeken Balon Pilotları filminin konusu ise pilot Amelia Wren ile bilim insanı James Glaisher’in keşif yapmak amacıyla çıktıkları balon yolcuğunda yaşananları ve ikilinin hayatta kalma mücadelesini anlatmaktadır. Gök bilimine merak salan bilim insanı Glaisher atmosferin en yüksek noktalarına kadar çıkmak ister. Ancak bu fikir pek te mantıklı değildir.

TürMaceraBiyografi
IMDb6.6
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenTom
Harper
OyuncularEddie
Redmayne
Felicity
Jones
Tom
Courtenay

35. Troop Zero

Amazon Prime Filmleri

Amazon orijinal yapımı Troop Zero filmi eşssiz senaryosu ve kurgusu ile 2019 yılına damga vuran en iyi filmlerden biridir. Troop Zero filminin konusu ise hayalini kurduğu uzay serüveni için Nasa’nın düzenlemiş olduğu Voyager Golden Record’da yer alabilmeye çalışan küçük bir kzıın hikayesini anlatıyor. Bir izcilik yarışmasına katılması gereken Christmas yarışmayı kazanmak için birbirine uyumsuz ve hiçbir işe yaramaz gibi görünen çocuklardan bir ekip kurar ve yarışmalara katılır. Yönetmenliğimi Bert ve Bertie’nin yaptığı filmin oyuncu kadrosunda Mckenna Grace, Viola Davis ve Jim Gaffigan rol almıştır.

TürKomediDramAile
IMDb6.9
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenBert
Bertie
OyuncularMckenna
Grace
Allison
Janney
Viola
Davis

36. The Big Sick

Amazon Prime Filmleri

Farklı kültürlere mensup iki genç her şeye rağmen birlikte olurlar ve mutlu mesut yaşamaya başlarlar. Ancak zamanla aralarında çıkan kültürel farklılıklar iki genci karşı karşıya getirmektedir. Çalkantılı bir aşk hikayesinin anlatıldığı filmin yönetmenliğini Michael Showalter yapmış olup oyuncu kadrosunda Kumail Nanjiani, Zoe Kazan ve Holly Hunter yer almıştır.

TürDramRomantikKomedi
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenMichael
Showalter
OyuncularKumail
Nanjian
Zoe
Kazan
Holly
Hunter

37. A Quiet Place (Sessiz Bir Yer)

Amazon Prime Filmleri

Sese karşı duyarlı bir takım doğa üstü yaratıkların yaşadığı dünyada hayatlarını büyük bir sessizlik içerisinde geçiren bir ailenin dramatik yaşamı bu filmin konusu olmuştur. İki çocuklu bir aile hayatlarını kentten uzak kırsal bir bölgede sessizce yaşamaktadır. Ancak günü birinde çocukların oyun oynarken kırdıkları ampül ve ortaya çıkan ses ailenin kabusu olacak yaratıkları uyandırmıştır. Son yılların en iyi korku ve gerilim filmlerinden biri olan Sessiz Bir Yer başarılı yönetmen John Krasinski imzalıdır.

TürGerilimKorkuPsikolojik
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenJohn
Krasinski
OyuncularEmily
Blunt
John
Krasinski
Millicent
Simmonds

38. The Edge of Haeven (Yaşamın Kıyısında)

Amazon Prime Filmleri

Gurbetçi yönetmenlerimizden Fatih Akın imzalı 2007 yapımı Yaşamın Kıyısında adlı filmin konusu Almanya’da yaşayan Ali ile oğlu Nejat’ın bir hayat kadını olan Yeter ile kesişen hayatlarını ve devamında ortaya çıkan Yeter’in kızı Ayten’i anlatmaktadır. Tek başına yaşayan Ali para karşılığında Yeter isimli bir hayat kadının ona yoldaşlık etmesini ister. Nejat ise babasının bu ilişkisine bir hayli öfkeyle karşı çıkmaktadır. Ancak Yeter’in hayat kadınlığı yapmasının tek amacı Türkiye’de üniversite okuyan kızı Ayten’e bakmaktır. Yeter’e karşı yanlış düşünceler beslediğini fark eden Nejat Yeter’in ölümünden sonra kızı Ayten’i bulmak için Türkiye’ye gelir. Ancak Ayten siyasi suçlarından dolayı kaçak olarak Almanya’ya gitmiştir. Film 2007 Cannes film festivalinde Altın palmiye ödülüne aday olmuş ve En İyi Senaryo Ödülünün sahibi olmuştur. Filmin oyuncu kadrosunda Yelda Reynaud, Nurgül Yeşilçay ve Baki Davrak yer almıştır.

TürDram
IMDb7.8
Gösterim
Tarihi
2007
YönetmenFatih
Akın
OyuncularYelda
Reynaud
Nurgül
Yeşilçay
Baki
Davrak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum