Kabuslarla Dolu En İyi 15 Amazon Prime Korku Filmi | 2024

Uykunuzdan uyandıracak kabusları görmeye hazır mısınız? Amazon Prime'da yer alan korku filmlerini sizler için derledik.
Kabuslarla Dolu En İyi 15 Amazon Prime Korku Filmi | 2024

Uykunuzdan uyandıracak kabusları görmeye hazır mısınız? Amazon Prime'da yer alan korku filmlerini sizler için derledik. Listemizde yer alan filmler sayesinde izlediğiniz her an korkudan yerinizden sıçrayacaksınız. 

İşte en iyi 15 Amazon Prime korku filmi...

1. Kuntilanak 3

Amazon Prime Korku Filmleri
Gücü nedeniyle köylü çocuklar tarafından tuhaf ilan edilen Dinda, yanlışlıkla Panji ve Amber’ı yaralar. Pişman olup gücünü kontrol edebilmek için Mata Hati Okuluna kaydolur. O okul Dinda gibi özel çocuklar bulunmaktadır lakin bir gün bir öğrenci ortadan kaybolur. İşler kaybolma ile karmaşık bir hal almaya başladığında ise Dinda kuntilanak isimli bir evrende hayatına yeni engeller çıkartır.

TürMaceraFantastikKorku
IMDb4,2
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenRizal
Mantovani
OyuncularNicole
Rossi
Andryan
Bima
Ali
Fikry

2. Ivanna

Amazon Prime Korku Filmleri
Babaları ve annelerinin ölümünün ardından Ambar ve Dika, ebeveynlerinin en iyi arkadaşı ve oğulları Agus’a ait olan bir huzurevine taşınırlar. Ambar ve Dika’nın taşınmasından kısa süre sonra Oma Ida’nın torunu Arthur, bayramı kutlamaya gelir. Mistik şeyleri görme yeteneğine sahip olan Amber, geçmişle ilgili gördüğü görüntüler ile işleri komple karmaşık bir yere gelmesine neden olur.

TürKorkuGerilim
IMDb6,4
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenKimo
Stamboel
OyuncularCaitlin
Halderman
Joverel
Callum
Junior
Roberts

3. Run Sweetheart Run

Amazon Prime Korku Filmleri
Başlangıçta patronu en önemli müşterilerinden birisiyle görüşme konusunda ısrar ettiğinde endişelenen anne Cherie, karizmatik Ethan’la tanıştığında heyecanlanır. Nüfuzlu iş adamı beklentilere meydan okurken Cherie’nin ayakları yerden kesilir. Lakin gecenin sonunda, ikisi baş başa kaldığında vahşilikler ortaya çıkar. Hırpalanmış ve dehşete kapılmış olan Cherlie canını kurtarmak için kaçması gerekmektedir.

TürKorkuGerilim
IMDb5,4
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenShana
Feste
OyuncularElla
Balinska
Pilou
Asbaek
Clark
Gregg

4. The Mummy

Amazon Prime Korku Filmleri
Çölün derinliklerindeki bir lahitte gömülü olan, kaderi haksız bir şekilde elinden alınmış kadim prenses günümüze gözlerini açar. Yıllardır içinde büyüttüğü kötülük ile insanları lanetlemeyi hedef aldığında ise işler tamamen değişir.

TürAksiyonFantastik Korku
IMDb5,4
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenAlex
Kurtzman
OyuncularTom
Cruise
Sofia
Boutella
Annabelle
Wallis

5. Black Box

Amazon Prime Korku Filmleri
Dubai’den Paris’e giden bir uçak düştüğünde, başarılı bir kara kutu analisti olan Marhieu kazanın nedenini bulmak üzere gönderilir. Gerçeği ortaya her çıkartmaya çalıştığında Mathiey, kendisini daha da riskli bir durum altında bulmaya başlar.

TürKorkuGizemBilim Kurgu
IMDb6,2
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenEmmanuel
Osei-Kuffour
OyuncularMamoudou
Athie
Phylicia
Rashad
Amanda
Christine

6. The Manor

Amazon Prime Korku Filmleri
Felç geçirdikten sonra Judith, tarihi bir bakım evine taşınır. Bu evde doğaüstü bir şeyin sakinleri avlandığını şüphelenmeye başladığında ise işler değişir. Kaçmak için etrafındaki herkesi aslında oraya ait olmadığına ikna etmeye uğraşması gerekmektedir.

TürKorkuGizem
IMDb5,3
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenAxelle
Carolyn
OyuncularBarbara
Hershey
Bruce
Davison
Nicholas
Alexander

7. The Purge: Anarchy

Amazon Prime Korku Filmleri
Bir çift, Arınma Gecesinin başladığı anda arabaları bozulmuştu. Eve gitmek üzere hareket ettikleri bu anlarda polis çavuşu oğlunu öldüren adamdan intikam almak için sokağa çıkmıştır. Bir anne ve kızı saldırganların evi yıkması üzerine evlerinden kaçarken beş kişi sonunda Los Angelas sokaklarında buluşarak geceyi atlatmak üzere harekete geçerler.

TürAksiyonKorkuBilim Kurgu
IMDb6,4
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenJames
DeMonaco
OyuncularFrank
Grillo
Carmen
Ejogo
Zack
Gilford

8. Split

Amazon Prime Korku Filmleri
Kevin, güvendiği psikiyatr Dr. Fletcher’a 23 kişilik kanıtlamış olsa da o hala içinde sakladığı ve diğerlerine hükmetmeye hazır olan bir kişi daha vardır. İnatçı ve gözlemci Casey liderliğinde üç genç kızı kaçırmak zorunda kalan Kevin, bölmelerin arasındaki duvarlar yıkılırken, içindeki herkesi ve çevresindeki herkesi bir arada tutması için savaşması gerekmektedir.

TürKorkuGerilim
IMDb7,3
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenM. Night
Shyamalan
OyuncularJames
McAvoy
Anya
Taylor-Joy
Haley Lu
Richardson

9. Evil Eye

Amazon Prime Korku Filmleri
Hindistan, Delhi’deki evinden gururlu ebeveyn Usha, kızı Pallavi’nin  New Orleans’tan arayıp özel biriyle tanıştığının haberini vermesi ile sevinir. Lakin Usha’nın mutluluğu, Pallavi’nin varlıklı erkek arkadaşı Sandeep ile kendi geçmişinde korkunç bir figür ile bağ bulduğunda korkuya dönüşmeye başlar. Şüpheleri arkadaşları ve ailesi tarafından reddedilmiş olsa da Usha, kızının hayatındaki bu yeni adam hakkında sürekli bir şeyler öğrenmeye başlar.

TürKorkuGerilimGizem
IMDb4,8
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenRajeev
Dassani
Elan
Dassani
OyuncularSarita
Choudhury
Sunita
Mani
Bernard
White

10. Black as Night

Amazon Prime Korku Filmleri
Bir genç kız yazını en yakın arkadaşı, her zaman hasret çektiği bir oğlan ve tuhaf bir zengin kız ile geçirmeyi planlamaz. Benlik saygısı sorunları olan bu genç kız New Orleans’ın haklarından mahrum bırakılan vampirlerle savaşmaya başlar. Bu savaşın içerisinde kendisine güvenli bir yer de bulması gerekmektedir.

TürDramKorkuGerilim
IMDb4,4
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenMaritte
Lee Go
OyuncularAsjha
Cooper
Fabrizio
Guido
Mason
Beauchamp

11. Madres

Amazon Prime Korku Filmleri
İlk çocuklarını bekleyen Meksika asıllı Amerikalı bir aile, 1970’ler Kaliforniya’sında bir göçmen çiftçi topluluğuna taşınır. Yeni aile, tuhaf belirtiler ve korkunç görüntülerle tehdit edilmeye başlar. Çiftler bu durumun bir lanet mi yoksa planlanmış bir hainlik mi olduğunu anlaması gerekmektedir.

TürKorku
IMDb4,8
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenRyan
Zaragoza
OyuncularAriana
Guerra
Tenoch
Huerta
Elpidia
Carrillo

12. Siccin 6

Amazon Prime Korku Filmleri
Genç adam Yaşar, babasının ölümü sonrası zor zamanlar geçirir. Babasından kalmış olan miras, Yaşar’ın üvey annesi ile sorunlar yaşamasına neden olur. Aynı sırada aynı evde yaşadığı baldızı Canan’ın kendisine aşık olduğunu öğrenen Yaşar’ın hayatında yeni bir şok daha olur. Yaşar bir yandan miras meselesini halletmesi gerekirken bir yandan da baldızı ile uğraşması ve yaşamaya başladığı tuhaf olayları çözmesi gerekmektedir.

TürKorku
IMDb5,1
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenAlper
Mestçi
OyuncularMerve
Ateş
Adnan
Koç
Fatih
Murat Teke

13. A Gruta

Amazon Prime Korku Filmleri
Kapalı bir mağarada meydana gelen ciddi bir olayın ardından hayatta kalan tek kişi genç bir adamdır. Olay yerinde dört ceset bulunmaktadır. Asli bilim insanları aynı adamın arkadaşlarını, karısını ve tur rehberini öldürdüğünü iddia etmektedir. Hastanede katil olduğunu reddederek polisle işbirliği yapmayı da reddeder. Karısının kötü güçler tarafından ele geçirildiğini iddia ettiğinde ise bir rahibeden yardım ister.  

TürKorkuGizem
IMDb3,0
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenArthur
Vinciprova
OyuncularCarolina
Ferraz
Arthur
Vinciprova
Nayara
Justino

14. Üç Harfliler: Adak

Amazon Prime Korku Filmleri
Salih, arkadaşı Metin ile ava çıktığında ormanda tüfekle vurulur. Beynindeki kurşunlarla yaşamak zorunda kalan Salih’in iyileşmesi için hem maddi hem de manevi desteğe ihtiyacı vardır. Başta Salih’e her türlü yardım yapacağını söyleyen Metin, daha sonra Salih’in sevgilisi Şermin’le nişanlanarak her şeyi kötüye götürür.

TürKorkuGerilim
IMDb4,9
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenAlper
Mestçi
OyuncularRamazan
Demir
Ceren
Yılmaz
Simge
Uluer

15. Deccal 2

Amazon Prime Korku Filmleri
Tüm dünyayı kötülüğe ve felaketlere sürükleyecek olan bir kehanetin habercisi olan bebek 06.06.2016 tarihinde dünyaya gelir. Bebeğin annesi Duygu, yaşananlara dayanamayarak intihar eder. Lakin bebeği koruyan şeytani tarikat pes etmemiştir. Duygu’nun ablası Öznur, şer güçlerin gözetimi altına girer.

TürKorku
IMDb3,6
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenÖzgür
Bakar
OyuncularAysen
Sümercan
Murat
Prosçiler
Burak
Sarimola

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.