Aklınızı Alacak En İyi 16 Amazon Prime Gerilim Filmi | 2024

Amazon Prime'ın bünyesinde yer alan en iyi gerilim filmlerini derledik. Bu filmleri izlerken arkanızda birisi varmış gibi hissedebilirsiniz. 
Aklınızı Alacak En İyi 16 Amazon Prime Gerilim Filmi | 2024

Yerinizden sıçramaya hazırlanın çünkü sizler için derlediğimiz filmleri izlerken gerim gerim gerileceksiniz. Amazon Prime'ın bünyesinde yer alan en iyi gerilim filmlerini derledik. Bu filmleri izlerken arkanızda birisi varmış gibi hissedebilirsiniz. 

İşte en iyi 16 Amazon Prime gerilim filmi...

1. Overdose

Amazon Prime Gerilim Filmleri
Toulouse polisi narkotik ekibinin başı olan Sara, eski sevgilisi Raynal’ın sızdığı İspanya ve Fransa arasındaki bir hızlı gidişatı araştırmaya başlar. Davasının, yerel polis şefi Richard’in sorumlu olduğu bir hastanede iki gencin öldürülmesi ile bağlantılı olduğunu öğrendiğinde ise işler değişir. Katili bulmak için zamanla savaşmaya başladığında Sara kendisini bir ölüm kalım savaşı içinde bulur.

TürAksiyonSuçGerilim
IMDb5,6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenOlivier
Marchal
OyuncularSofia
Essaidi
Assaad
Bouab
Alberto
Ammann

2. Ivanna

Amazon Prime Gerilim Filmleri
Ambar ve Dika, kötü niyetli bir varlığa karşı yıllardır süregelen husumet gözlerin önünde ortaya çıkar. Hayatları yeni bir başlangıç yaptığında Ambar, istemeden sahip olduğu bir yetenek ile varlığın kim olduğunu öğrenmeye başlar. Başsız bir Hollandalı ruh olan Ivanna’nın intikamını bitirmek da ikilinin ekine düşer.

TürKorkuGerilim
IMDb6,4
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenKimo
Stamboel
OyuncularCaitlin HaldermanJovarel
Callum
Junior
Roberts

3. Goodnight Mommy

Amazon Prime Gerilim Filmleri
Çocuklarına kozmetik bir ameliyat geçirdiğini söyleyen bir anne sonunda eve, ikiz çocuklarının yanına döner. Çocuklar, başlarda her şeyin normal olduğunu düşünseler de annesinin yüzündeki bandajlar dışında büyük bir tuhaflık olduğunu keşfederler. Artık onlar için hiçbir şey eskisi gibi olmaz. Bir süre sonra kardeşler, bandajlı kadının anneleri olmadığına inanmaya başlar.

TürSuçGerilimKorku
IMDb5,6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenMatt
Sobel
OyuncularNaomi
Watts
Cameron
Crovetti
Nicholas
Crovetti

4. Tom Clancy’den Acımasız

Amazon Prime Gerilim Filmleri
John Clark’ın hamile karısı öldürülmüştü. Kıdemli Şef John ne pahasına olursa olsun bu davanın peşini bırakmamaktadır. Bir Seal arkadaşı ve karanlık CIA ajanı ile güçlerini birleştiren John’un görevi farkında olmadan ABD ve Rusya’yı top yekün bir savaş içine çekmekle tehdit eden gizli bir komployu da ortaya çıkartır.

TürAksiyonGerilimSavaş
IMDb5,8
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenStefano
Sollima
OyuncularMichael
B. Jordan
Jodie
Turner-Smith
Jamie
Bell

5. The Tomorrow War

Amazon Prime Gerilim Filmleri
2051 yılında bir grup zaman yolcusu acil bir mesaj iletmek için geldiklerinde dünya şaşkına döner. 30 yıl sonra, insanlık ölümcül bir uzaylı türüne karşı küresel bir savaşı kaybeder. Hayatta kalmak için tek umut, bugünün asker ve sivillerinin geleceği taşınması ve savaşa katılmasıdır. İşe alınanlar arasında lise öğretmeni ve aile babası Dan’da bulunmaktadır. Küçük kızı için dünyayı kurtarmaya kararlı olan Dan, gezegenin kaderini yeniden yazmak için elinden geleni yapmaya başlar.

TürAksiyonMaceraGerilim
IMDb6,5
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenChris
McKay
OyuncularChris
Pratt
Yvonne
Strahovski
J.K.
Simmons

6. Mulholland Drive

Amazon Prime Gerilim Filmleri
Betty, en büyük hayali Hollywood’da ünlü aktrist olmaktır. Bunun için Hollywood’a doğru bir yolculuğa çıkar. Kendi hayatında mükemmel bir noktaya ulaşmış olan yeni bir kadın ile tanıştığında ise onun başarılarına hayran kalır. O kadın da Betty’den hoşlanmaya başlar ve aralarında gizemli ve erotik bir ilişki ortaya çıkar. Molholland kavşağında bir trafik kazası gerçekleştiğinde ise işler tamamen değişir.

TürDramGizemGerilim
IMDb7,9
Gösterim
Tarihi
2001
YönetmenDavid
Lynch
OyuncularNaomi
Watts
Laura
Harring
Justin
Theroux

7. Immersion

Amazon Prime Gerilim Filmleri
Bir baba ve iki kızı bir gölde yelken açmaktadır. Güzel giden göl turları bir çift kazazede adam ile karşılaştıklarında değişmeye başlar. Kaybettikleri birini aradıklarını söyleyen çift, onu bulmak için yardım istemekten de çekinmez. Bu, babanın rehin alındığında şüphelendiği gergin bir aramanın başlangıcı olur.

TürGerilim
IMDb5,7
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenNic
Pastiglione
OyuncularCansuelo
Carreno
Alfredo
Castro
Mariela
Mignot

8. Cape Fear

Amazon Prime Gerilim Filmleri
Genç bir kıza vahşice saldırdığından dolayı hapse atılan Max, hapishanede geçirmiş olduğu dakikaları kitap okuyarak, vücudunu mükemmelleştirerek geçirir. Aynı zamanda onu parmaklıklar arasına atan savunma avukatından da sert bir intikam alma planı kurar. On dört yıllık hapis hayatının ardından Max hapisten çıkar ve planlarını yürürlüğe koyar.

TürSuçGerilim
IMDb7,3
Gösterim
Tarihi
1991
YönetmenMartin
Scorsese
OyuncularRobert
De Niro
Nick
Nolte
Jessica
Lange

9. Basic Instinct

Amazon Prime Gerilim Filmleri
Eski rock yıldızı Johnny, seks sırasında vahşice öldürülmüştü ve bu cinayet dedektif Nick’e verilmişti. Soruşturma sırasında Nick, Johnny’nın kız arkadaşı polisiye yazarı Carherine ile tanışır. Kadın aşırı zeki ve mükemmel bir manipülasyon yeteneğine sahiptir. Nick, yıldızın bu kadını öldürdüğüne inanıyor olsa da önünde bir kanıt bulunmadığında sonra kadınla daha da yakınlaşmaya başlar.

TürDramGerilimGizem
IMDb7,0
Gösterim
Tarihi
1992
YönetmenPaul
Verhoeven
OyuncularMichael
Douglas
Sharon
Stone
George
Dzundza

10. Black Box

Amazon Prime Gerilim Filmleri
Karısını ve hafızasını bir trafik kazasını sonucu kaybedip tek başına kalan bir baba, gerçek kimliğini bulabilmek için bir tedaviye katılmayı kabul eder.

TürKorkuGerilimBilim Kurgu
IMDb6,2
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenEmmanuel
Osei-Kuffour
OyuncularMamoudou
Athie
Phylicia
Pashad
Amanda
Christine

11. The Lie

Amazon Prime Gerilim Filmleri
Bir baba ve kızı, yolun kenarındaki en iyi arkadaşlarını gördüklerinde dans kampına gidiyorlar. Arkadaşlarını gezdirmek için durdukları anda iyi niyetleri kötüye ve korkunç sonuçlara doğru yolculuğa çıkar. Aile yaşanılan şeyleri kimseye söylememeye karar vermiş olsalar da sakladıkları sır her geçen gün yüzeye çıkmaya başlar.

TürDramGerilim
IMDb5,8
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenVeena
Sud
OyuncularPeter
Sarsgaard
Mireille
Enos
Joey
King

12. Gone Girl

Amazon Prime Gerilim Filmleri
Nick, beşinci evlilik yıl dönümü vesilesiyle karısı Amy’nin kaybolduğunu bildirir. Polisin baskısı ve artmış olan medya çılgınlığının yanında, Nick’in mutlu birlik portresi parçalanmaya başlar. Kısa bir süre içinde yalanlar, aldatmacalar ve garip davranışlar herkesin dikkatini çeker. İnsanlar Nick’in karısını öldürdüğüne inanmaya başlar.

TürDramGizemGerilim
IMDb8,1
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenDavid
Fincher
OyuncularBen
Affleck
Rosamund
Pike
Neil Patrick
Harris

13. Shutter

Amazon Prime Gerilim Filmleri
Yeni evlenmiş olan Ben ve Jane, gelecek vaat eden bir iş fırsatı için Japonya’ya taşınır. Karanlık bir orman yolunda yapmış oldukları yolculuk sırasında, yerel bir genç kızın ölümüne yol açan araba kazası ise bu yolcukla meydana gelir. Bilincini geri kazandıktan sonra, vücuduna dair hiçbir iz bulamazlar. Perişan olan çift, yeni hayatlarına başlamak için hazırlardır lakin ölü kızın ruhu onların peşinden gelir.

TürKorkuGerilimGizem
IMDb5,2
Gösterim
Tarihi
2008
YönetmenMasayuki
Ochiai
OyuncularJoshua
Jackson
Rachael
Taylor
James
Kyson

14. Happy Death Day

Amazon Prime Gerilim Filmleri
Sıradan yaşamı olan üniversite öğrencisi Tree’nin hayatı, maskeli bir seri katil tarafından tamamen değişmeye başlar. Katil tarafından vahşet içinde öldürülen Tree, mucizevi bir şekilde hiç yaşanmamış gibi aynı günün sabahına gözlerini yeniden açar. Öldürüldüğü her anın tüm detaylarını tekrar tekrar yaşamaya başladığında ise artık amacı katilin kim olduğunu bulmaktır.

TürKomediKorkuGerilim
IMDb6,6
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenChristopher
Landon
OyuncularJessica
Rothe
Israel
Broussard
Ruby
Modine

15. Evil Eye

Amazon Prime Gerilim Filmleri
Hindistan’da yaşayan Usha, kızı Pallavi’nin bir sevgilisi olduğunu öğrendiğinde çok mutlu olur. Lakin Usha’nın mutluluğu kızının zengin erkek arkadaşı Sandeep’in geçmişindeki şeytani güçle olan benzerliğini gördüğünde yok olur. Şüpheleri arkadaşları ve ailesi tarafından reddediliyor olsa da, 30 yıl öncesinden gelen şeytani gücün Usha’dan intikam almaya çalıştığı ortaya çıkar.

TürKorkuGerilimGizem
IMDb4,8
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenElan
Dassani
Rajeev
Dassani
OyuncularSarita
Choudhury
Sunita
Mani
Bernard
White

16. Encounter

Amazon Prime Gerilim Filmleri
TSSB’den muzdarip olan Deniz Piyadeleri gazisi, çocuklarını California’ya götürür. Çocuklarına, uzaylı parazitlerin gezegeni ele geçirmek için Dünya’ya indiğini söylediğinde ise işler tamamen değişir. Yolculukları onları giderek daha da tehlikeli bir duruma sürüklerken, adamın çocuklarını ya koruması ya da geride bırakması gerekmektedir.

TürDramBilim KurguGerilim
IMDb5,9
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenMichael
Pearce
OyuncularRiz
Ahmed
Octavia
Spencer
Aditya
Geddada

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.