Zambak Yağının İnsan Sağlığına, Cilde ve Saçlara Faydaları

İçerisinde birçok mineral ve vitamin barındıran zambak yağının faydaları saymakla bitmiyor. İşte zambak yağının mucizevi faydaları.
Zambak Yağının İnsan Sağlığına, Cilde ve Saçlara Faydaları

Zambak Yağı Faydaları

Zambak çiçeği, zambakgiller ailesine ait olmakla birlikte tıpkı soğan gibi yetişen ve mevsiminde toplanan bir çiçektir. Mevsiminde toplanan zambaktan elde edilen zambak yağı, vücut sağlığına önemli katkılarda bulunmaktadır.

Birçok sağlık sorunu karşısında iyileştirici özelliğiyle öne çıkan zambak yağı, bitkisel yağlar arasında önemli bir yere sahiptir. Cilt bakımından, diş ağrısına ve regl sancılarına kadar pek çok alanda fayda sağlayan zambak yağının faydaları bu kadarla sınırlı değildir.

1. Sinir Sıkışmasına İyi Gelir

Zambak Yağı Faydaları

Ciltte meydana gelen şişlik, sivilce, kızarıklık ve yara gibi sorunları ortadan kaldırır. Bilek ve parmaklarda meydana gelen sinir sıkışmasında masaj yapılarak uygulanır ve etkili sonuçlar alınır. Günlük cilt bakımında kullanılabilir.

2. Vücudu Rahatlatır

Zambak Yağı Faydaları

Zambak yağı içeren göz altı kremleri cildi gerginleştirir ve kırışıklıkları azaltır. Masaj yağı olarak kullanılabilir. Masaj yağı olarak kullanıldığı taktirde vücudunuz rahatlar. Ağrılarınız kısa süre içerisinde azalabilir.

3. Yaşlanma Karşıtıdır

Zambak Yağı Faydaları

Faydaları bakımından oldukça geniş bir yelpazeye sahip olan zambak yağı, düzenli kullanılması durumunda cildin daha pürüzsüz ve sağlıklı görünmesine yardımcı olur. Yaşlanma karşıtı olarak nitelendirilen zambak yağı, dermatologların önerdiği bitkisel yağların başında gelmektedir.

4. Ağrıları Dindirir

Zambak Yağı Faydaları

İnsan sağlığı açısından önemli bir yere sahip olan zambak yağı ağrıları dindirir. Boyun ağrısı, bel ağrısı, karın ağrısı gibi bölgelerin ağrıması durumunda zambak yağı masaj şeklinde sürülür. Ağrılar kısa süre içerisinde yok olur.

5. Diş Ağrısını Geçirir

Zambak Yağı Faydaları

Diş ağrısı başta olmak üzere birçok ağrıyı iyileştirici özelliğe sahiptir. Dayanması zor ağrıların başında gelen diş ağrısını zambak yağı kullanarak dindirebilirsiniz. Zambak yağını dişe bir veya iki damla damlatmak iyi gelecektir. Diş ağrısının yanı sıra regl sancısı ve romatizmal ağrılarda da zambak yağından yararlanabilirsiniz.

6. Kırışıklıklara İyi Gelir

Zambak Yağı Faydaları

Selülitten cilt kırışıklıklarına kadar pek çok sorun karşısında etkili çözüm imkanı sunan zambak yağı, bu özelliği sayesinde kadınlar için ayrı bir önem kazanmaktadır. Cilt güzelliğine olumlu katkı sağlayan zambak yağını günlük cilt bakımında da kullanabilirsiniz.

7. Toksik Maddeleri Vücuttan Atar

Zambak Yağı Faydaları

Kan dolaşımını hızlandırır, besinlerin hızlıca erimesini kolaylaştırır ve toksik maddelerin vücuttan çabuk atılmasını sağlar. Bağırsakları çalıştırarak kabızlığı önler. Vücuda zarar veren maddeler kana karışmadan vücuttan atılır.

8. Yaşlanma Karşıtıdır

Zambak Yağı Faydaları

İçeriğindeki maddeler sayesinde cildi gerginleştiren ve pürüzsüz bir görünüm kazandıran zambak yağı, yaşlılık karşıtı olarak nitelendirilmektedir. Bitkisel ilaç niteliği taşıyan zambak yağı, aynı zamanda kozmetik sanayisi tarafından da sıkça kullanılmaktadır. Cilt bakım ürünlerinden parfümlere kadar pek çok ürünün içeriğinde zambak yağı bulunmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Papatya Yağı Ne İşe Yarar?Okaliptüs Yağı Kullanım Alanları
Fındık Yağının Sağlığa Olan FaydalarıKayısı Çekirdeği Yağının Faydaları
Hindistan Cevizi Yağının Cilde ve Saça FaydalarıJojoba Yağının Cilde ve Saça Faydaları
Havuç Yağının Cilde ve Saça FaydalarıSarımsak Yağının Sağlığa Faydaları
Keten Tohumu Yağının FaydalarıCeviz Yağının Bilinmeyen Faydaları
Greyfurt Yağının Vücuda ve Saça FaydalarıLavanta Yağının Faydaları

Zambak yağı neye iyi gelir?

Kan dolaşımını  ve metabolizmayı hızlandırır. Besin sindirimini kolaylaştırır. Antioksidan özelliği sayesinde vücudu toksinlerden arındırır. Ağrıları dindirir. Dişlerde meydana gelen iltihaplanmayı ve ağrıyı azaltır.

Zambak yağı cilde iyi gelir mi?

Zambak yağı cilde en iyi gelen yağlardan birisidir. Cildi canlandırır, arındırır, sıkılaştırır ve kırışıklıkları azaltır. Selülit tedavisinde etkili bir tedavi imkanı sağlar. Sivilceleri yok eder ve sivilce oluşumunu engeller.

Zambak yağı nereden alınır?

Zambak yağını doğal ürün satan marketlerde ve aktarlarda kolayca bulabilirisiniz. İnternet üzerinden zambak yağını kolayca almak mümkündür. Bunun için aktar tarzı sitelere göz atabilirsiniz.

Zambak yağı nasıl elde edilir?

Zambak yağını elde etmek için öncelikle 3 avuç dolusu zambak yaprağını ince ince kesiniz. Daha sonra ince ince kıyılmış zambak yapraklarını zeytinyağı dolu kavanozun içine ekleyiniz.

Kavanozun ağzını iyice kapatın ve iki hafta boyunca güneşte bekletiniz. İki hafta beklettikten sonra kavanozu kaynar suda pişirin. Pişirme işleminden sonra tülbent yardımıyla süzünüz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.