Hindistan Cevizi Yağının Vücuda, Cilde ve Saça Faydaları

Bu içeriğimizde Hindistan cevizi yağının faydalarını bir araya getirdik. İşte mucizevi özellikleri sahip olan Hindistan cevizi yağının yararları...
Hindistan Cevizi Yağının Vücuda, Cilde ve Saça Faydaları

Hindistan Cevizi Yağının Faydaları

Hindistan cevizi yağı, alzheimer'den koruduğu yönündeki çok sınırlı çalışmalara rağmen ek olarak kilo vermeye yardımcıdır. Faydaları arasında kalp sağlığını iyileştirmekten tutun, böbrek fonksiyonlarına kadar çok sayıda farklı faktör yer alır. Peki Hindistan cevizi yağının faydaları nelerdir?

İşte Hindistan cevizi yağı faydaları;

1. Metabolizmayı Hareketlendirir

Hindistan Cevizi Yağının Faydaları

Özellikle yağ yakımını kolaylaştıran hindistan cevizi yağı, kilo vermeye yardımcı olmaktadır. Sindirimi kolay olan bu yağı diyet yapanlar yemeklerine az miktarda koyabilirler. Kişiye tokluk hissi verdiği için de kilo vermenizi kolaylaştırır.

2. Hastalıklara Karşı Korur

Hindistan Cevizi Yağının Faydaları

Hindistan cevizi yağı kandaki bakteri ve virüslere karşı savaşan akyuvar sayısını arttırarak, vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir. Hindistan cevizi yağı sayesinde grip ve soğuk algınlığını daha kısa sürede atlatır, kalp ve damar sağlığını korumaktadır.

3. Kolestrolü Düzenler

Hindistan Cevizi Yağının Faydaları

Araştırmalar hindistan cevizi yağının kolestrolü seviyesinde olumlu etkide bulunduğunu göstermiştir. İyi kolestrol seviyesini yükseltirken, düzenli kullanımda kolestrolü düzene sokmaktadır.

4. Ciltlere ve Saçlara Sağlık Katar

Hindistan Cevizi Yağının Faydaları

Hindistan cevizi yağı sağlık açısından faydalı olduğu kadar, saç ve cilt bakımı içinde çok faydalıdır. Birçok kozmatik markanın içeriğinde de bulunan hindistan cevizi yağı, saçları güçlendirerek saça parlaklık kazandırır. Cilt içinde, nemlendirici özelliğe sahip olan yağ, cildi sıkılaştırarak yaşlanma karşıtı koruma sağlamaktadır.

5. Mide Rahatsızlıklarını Geçirir

Hindistan Cevizi Yağının Faydaları

Yemeklerde kullanıma uygun olan yağ, mide rahatsızlıklarına karşı da yardımcı olmaktadır. Mide ağrısı ve mide yanması iyi gelir aynı zamanda ülser tedavisi için de yardımcı olmaktadır. Yemek sonrası midenizde yanma oluyorsa mutlaka yemeklerinize Hindistan cevizi yağından bir veya iki damla atın.

6. Sivilcelere Karşı Cildi Korur

Hindistan Cevizi Yağının Faydaları

Hindistan cevizi yağı yüze sürüldüğünde, laurik asit içerdiği için normalde sivilceye sebep olan bakterileri öldürür. Ancak bu durum cilt aşırı yağlı değilse oluşur. Eğer cildiniz çok yağlı ise sivilcelenme problemi yaşayabilirsiniz.

7. Alerjik Enfeksiyonlara Karşı Önleyicidir

Hindistan Cevizi Yağının Faydaları

Baş ağrısı, mide bulantısı, egzama, kusma gibi alerjik enfeksiyonlara karşı üst düzey koruma sağlar. Kişinin alerjilerine karşı bağışıklık kazanmasına dahi yardımcı olabilir. Alerji etkisini büyük oranda düşürür.

8. Baş Ağrısını Dindirir

Hindistan Cevizi Yağının Faydaları

Hindistan cevizi yağı ile detoksa yapanlar baş ağrısı yaşayabilirler. Bu durum mantarların orta zincirli yağ asitleri tarafından parçalanması sonucunda ortaya çıkar ve kandaki mantarlardan artakalan toksinler baş ağrısı yaratabilir.

Bitki bazlı olsun veya olmasın her iki yağ da doymuş yağ içerir. Özellikle Hindistan cevizi yağında daha fazla doymuş yağ bulunur. Örnek olarak tereyağında bu oran yüzde 63 iken hindistan cevizi yağında bu oran yüz 87'dir.

9. Hafızayı Güçlendirir

Hindistan Cevizi Yağının Faydaları

Hindistan cevizi yağı ile yapılan bir araştırmada bu yağ ile zengin bir diyetin Alzheimer’a neden olan oksidatif stresi azalttığı tespit edilmiştir. Hindistan cevizi yağı bileşimi ile hastalığı henüz ilk aşamalarda olan kişilerde hızlı iyileşmeye neden olur.

10. Epilepsi Nöbetlerini Azaltır

Hindistan Cevizi Yağının Faydaları

Hindistan cevizi yağı içindeki orta zincirli trigliseritler, keton yoğunluğunu artırır. Epilepsi hastası olan çocuklarda ketojenik diyet ise nöbetleri yüzde 75 oranında azaltır. Bu nedenle Hindistan cevizi yağı ile epilepsi hastalarının bu diyetine yardımcı olunur ve epilepsi nöbetleri azalmış olur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Papatya Yağı Ne İşe Yarar?Okaliptüs Yağı Kullanım Alanları
Fındık Yağının Sağlığa Olan FaydalarıKayısı Çekirdeği Yağının Faydaları
Jojoba Yağı Ne İşe Yarar?Havuç Yağının Cilde ve Saça Faydaları
Sarımsak Yağının Cilde FaydalarıKeten Tohumu Yağının Saça ve Cilde Faydaları
Ceviz Yağının Cilde ve Sağlığa FaydalarıGreyfurt Yağının Bilinmeyen Faydaları
Lavanta Yağının Vücuda ve Saça FaydalarıZambak Yağının Saça ve Sağlığa Faydaları

Hindistan cevizi yağı ne işe yarıyor?

Hindistan cevizi yağının faydaları saymakla bitmez. Cilt, saç, yüz, kirpik için oldukça etkili olan bu yağ kilo vermeye de yardımcıdır. İçerdiği yağ asitleri ile birlikte tokluk hissini artırır. Kilo vermenin en kolay yollarından birisi Hindistan cevizi yağını tüketmektir. 

Hindistan cevizi yağının cilde faydaları nelerdir?

Hindistan cevizi yağı yüzde peeling etkisi yaratır. Ciltte oluşmuş olan Lekeleri, yaraları, sivilceyi, akneyi, siyah noktaları ve tahrişi ortadan kaldırır. Cilt yaralarına iyi gelen Hindistan cevizi yağı pişiği de önler.

Hindistan cevizi yağı nasıl kullanılır?

Hindistan cevizi yağını kullanmanın 3 farklı yolu vardır. Eğer vücudunuza iyi gelsin istiyorsanız yemeklerinize katabilirsiniz. Cildinize iyi gelsin istiyorsanız cildinize sürebilirsiniz. Saçlarınızı dolgunlaştırsın, uzamayı desteklesin diyorsanız da saçlarınıza kullanabilirsiniz.

Hindistan cevizi yağı leke yapar mı?

Hindistan cevizi yağı vücutta leke yapmaz. Aksine vücutta eskiden oluşmuş olan lekeleri ortadan kaldırmaya yardımcı bir yağdır. Lekeleri yok etmek için düzenli olarak kullanılması gerekmektedir.

Hindistan cevizi yağı kaç günde bir kullanılır?

Hindistan cevizi yağını saçlarınıza uygulayacaksanız haftada 1 kere yapmanız yeterli olacaktır. Eğer cildinize uygulayacaksanız ise haftada 2 defa kullanmanızı öneriyoruz. Bu sayede yağ, etkisini gösterecektir.

Hindistan cevizi tüylenme yapar mı?

Hindistan cevizi yağı cildi beslerken aynı zamanda kıl köklerini de besler. Bu yüzden sık kullanımda yüzde tüylenmeler meydana gelebilir. Hindistan cevizi yağı, kaş çıkartıcı, kirpik uzatıcı olarak da kullanılır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.