Greyfurt Yağının Bilinmeyen 9 Faydası

İnsanların sağlıklı bir yaşam için tükettikleri greyfurt yağı ile ilgili ayrıntılı bilgiyi bu içeriğimizde bulabilirsiniz.
Greyfurt Yağının Bilinmeyen 9 Faydası

Greyfurt Yağının Faydaları

Greyfurt yağının insan sağlığına, cildi ve saçlara birçok faydası vardır. Greyfurt yağı greyfurtun kabuğunda bulunan bezlerden çıkartılır. C vitamini ve antioksidan bileşenleri sayesinde erken yaşlanmayı önler. Saçların daha gür gözükmesine de yardımcı olur. Peki greyfurt yağının faydaları nelerdir?

İşte greyfurt yağının yararları;

 1. Cildi Nemlendirir

Greyfurt Yağının Faydaları

Greyfurt yağı cildiniz için etkili ve yararlı bir nemlendiricidir. Hem de bu nemlendiricinin bir çok güzelleştirici faydası olduğunu unutmayın. Avucunuza 1-2 damla greyfurt yağı damlatıp elinize yayın.

Daha sonra cildinize ve boynunuza masaj yaparak uygulayın. Greyfurt yağı ile cildinizi nemlendirmek, kırışıklıkları gidermeye yardımcı olduğu gibi vitamin içeriğiyle cildinize bakım sağlar.

2. Yaşlanmayı Önler

Greyfurt Yağının Faydaları

Cilt parlaklığını artıran ve kırışıklık oluşumunu yavaşlatan greyfurt yağı aynı zamanda kırışıklıkların görünümünü de daha zayıf hale getirerek gizlemeye yardımcı olur. Yüksek antioksidan içeriği sayesinde cildinizi yaşlanmanın etkilerine karşı korur.

Serbest radikallere karşı savaşarak cildinize bir kalkan oluşturur. Aynı zamanda cildin yumuşak, canlı ve parlak görünümünü destekler.

3. Akne ve Sivilcelere İyi Gelir

Greyfurt Yağının Faydaları

Yağlı bir cilde sahipseniz greyfurt yağı ile zaman zaman cildinize bakım yapmak cilt yağını dengelemeye yardımcı olur.

Greyfurt yağı, fazla yağlanma ve bu yağlanmaya bağlı olarak gözeneklerin tıkanması nedeniyle ortaya çıkan akne, sivilce ve siyah noktaların oluşumunu engellemeye yardımcı olduğu gibi aynı zamanda cildinizde hasar görmüş hücreleri tedavi etmeye de yardımcı olur. 

4. Tırnakları Korur

Greyfurt Yağının Faydaları

Greyfurt yağı tırnak bakımı içinde sıklıkla kullanılmaktadır. Tırnak eti problemlerini gidermek için bir kaç damla greyfurt yağını tırnak ve tırnak etlerine masaj yaparak uygulayınız. Tırnak etleri problemlerini gidermek, soyulma ve kavlamalara dur demek için oldukça faydalı olacaktır. Elinize bir eldiven takıp 10 dakika boyu bekletmek greyfurt yağının emilimi için daha iyi olur.

5. Kalp ve Damar Hastalıklarını Önler

Greyfurt Yağının Faydaları

Greyfurt yağının kalp damar hastalıklarını önlediği ve hatta bu tipteki hastalıklara iyi geldiğine dair yayımlanmış makaleler vardır. Çeşitli araştırmaların sonucuna göre greyfurt yağındaki doymamış yağ asitleri, kolesterolü düzenlemeye ve yüksek tansiyonun düşürmeye yardımcıdır.

6. Çatlaklara Karşı Korur

Greyfurt Yağının Faydaları

Hamilelik gibi deride aşırı esnemenin olduğu dönemler için greyfurt yağı harikadır. Sadece hamilelik değil, ani boy uzamasında bile cilt çatlakları oluşur ve tedavisi oldukça uzun sürelidir. Bu gibi durumlara greyfurt yağı imdadınıza yetişecektir.

7. Saçı Gürleştirir

Greyfurt Yağının Faydaları

Greyfurt yağı saç derisini ve saçı nemlendirerek kuru saçlardan kaynaklanan kepek benzeri şikayetleri engelleyebilir. Saç diplerine iyi gelir, saçı canlandırır, onarır ve böylelikle saçların daha canlı ve gür görünmesinin sağlar.

8. Dudaklardaki Çatlakları Giderir

Greyfurt Yağının Faydaları

Greyfurt yağının faydaları cilt ve saçla sınırlı değildir. Aynı zamanda dudak güzelliği içinde başarılı bir bakım yağıdır. Dudaklardaki çatlakları gidermek, dudakları daha yumuşak ve pürüzsüz hale getirmek için kullanılabilir. 1 damla kadar greyfurt yağını dudaklarınıza sürün ve etkisini test edin.

9. Kanseri Önler

Greyfurt Yağının Faydaları

Greyfurt yağının potansiyel faydalarını test etmek için yapılan birkaç klinik denemeden birinde, takviyelerinin kullanımı sonucunda kalp hastalıklarını önleyebildiği kanıtlanmıştır. Antioksidan durumlarını iyileştirir ve kalbi daha iyi bir duruma sokar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Papatya Yağı Ne İşe Yarar?Okaliptüs Yağı Kullanım Alanları
Fındık Yağının Sağlığa Olan FaydalarıKayısı Çekirdeği Yağının Faydaları
Hindistan Cevizi Yağının Cilde ve Saça FaydalarıJojoba Yağının Cilde ve Saça Faydaları
Havuç Yağının Cilde ve Saça FaydalarıSarımsak Yağının Sağlığa Faydaları
Keten Tohumu Yağının FaydalarıCeviz Yağının Bilinmeyen Faydaları
Lavanta Yağının Vücuda ve Saça FaydalarıZambak Yağının Saça ve Sağlığa Faydaları

Greyfurt yağı nedir?

Günlük hayatta gerek marketlerde, gerek manavlarda karşımıza çıkan greyfurt, içerisinde bol miktarda C vitamini barındırır. Bunun yanı sıra içerisinde A ve B grubu vitaminler de vardır. Kalsiyum, potasyum, magnezyum, bakır ve sodyum bakımından da oldukça zengin olan greyfurt, Latince ismiyle “cennetten gelen meyve” olarak tanımlanmaktadır. 

Mucizevi faydaları olan greyfurt yağı, en az meyvesi kadar etkilidir. C vitamini deposu olarak nitelendirilen greyfurt yağı, şifalı yağlardan biridir. Soğuk pres yöntemiyle elde edilen greyfurt yağı, haricen ve dahilen kullanıma uygun bir yağdır.

Obeziteden cilt sağlığına kadar pek çok alanda fayda sağlayan bu yağ, aromaterapi özelliğine sahiptir. Bu özelliği sayesinde masaj salonlarında yaygın olarak kullanılır.

Greyfurt yağı nereden alınır?

Cam şişeler içinde satılan greyfurt yağını aktarlardan, şifalı bitkilerin satıldığı marketlerden de temin edebilirsiniz.

Greyfurt yağı ne kadar kullanılır?

Greyfurt yağı kullanımında dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, kullanım miktarıdır. Diğer bitkisel yağlarda da olduğu gibi bilinçli kullanmak gerekir. Aksi halde çeşitli yan etkiler gözlemlenebilir. Bu nedenle üzerinde etiketi ve kullanım talimatı bulunmayan ürünlerden kaçınınız.

Greyfurt yağı nasıl kullanılır?

Greyfurt yağını kullanmanın iki yolu vardır. İlk yolda 1 fincan suya 5-6 damla greyfurt yağı damlatılır ve günde bir kere tüketilir. İkinci yolda ise greyfurt yağını doğrudan cildinize uygulayabilirsiniz. Düzenli kullanılması halinde cildi sıkılaştırır ve incelmesini sağlar.

Greyfurt yağının sağlığa faydaları nelerdir?

Greyfurt yağı sağlık açısından oldukça etkilidir. Grip ve soğuk algınlığına iyi gelir. Diyet yapanlar için canlandırıcı ve enerji verici bir yağdır. Lenf istemini canlandırır. Vücuttaki sıvı miktarını dengeler.

Ruhsal sıkıntı halinde kişinin ferahlamasını sağlar ve tazelik verir. Halsizliği ve yorgunluğu alır. Selülit oluşumunu önler ve cildi sıkılaştırır. Vücutta uygulanan bölgenin incelmesini sağlar. Göğüslere sürüldüğünde sıkılaştırır ve toparlar.

Yağlı cilde iyi gelir. Sivilceleri geçirir. Baş ağrısına iyi gelir. Yüz bölgesindeki lifleri güçlendirir ve sarkmaları önler. Diyet için uygun bir yağdır. Zayıflamaya yardımcı olur.

Greyfurt yağını kimler kullanamaz?

İlaç kullanan kişilerin greyfurt tüketiminden kaçınması önerilir. Aksi halde ilacın etkisinin artmasına veya azalmasına neden olabilirler. Bu durumda da çeşitli yan etkiler gözlemlenebilir. Aynı şey greyfurt yağı kullanımında da geçerlidir.

Herhangi bir ilaç kullanıyorsanız greyfurt tüketiminden önce doktorunuza danışmanızı öneririz. Greyfurt yağı kullanımından kaçınması gereken diğer kişiler ise kuru cilt yapısına sahip olanlardır. Bunun nedeni ise greyfurt yağının ciltteki yağ seviyesini azaltmasıdır. Ayrıca greyfurt yağını cildinize uyguladıktan sonra güneşe çıkmamanız önerilir. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.