Papatya Yağı Ne İşe Yarar? Kullanım Alanları ve Faydaları

Bitkisel ilaç olarak nitelendirilen yağlar arasında yer alan papatya yağı hakkında bazı araştırmalar yaptık. İşte papatya yağının mucizevi 15 faydası...
Papatya Yağı Ne İşe Yarar? Kullanım Alanları ve Faydaları

Papatya Yağının Mucizevi 15 Faydası

Baharın müjdecisi olarak nitelendirilen papatya, kullanım alanı bakımından oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir. Bu içeriğimizde papatya yağının faydaları ve hakkında bilinmesi gereken diğer bilgileri sizlere sunacağız. Papatya yağı nasıl kullanılır? Neye İyi Gelir? gibi soruların cevaplarını içeriğimizde bulabilirsiniz.

İşte papatya yağı hakkında bilinmesi gerekenler...

1. Ağrı Kesici Etki Yapar

Papatya Yağının Faydaları

Papatya yağı içerdiği mineraller ve vitaminler sayesinde vücutta oluşan bazı rahatsızlıkları giderir. Bunların başında eklem ağrısı ve sinüzit ağrısı gelmektedir. Ağrı kesici etki yapan papatya yağını solunum yolu ile veya cilde uygulayarak eklem ve sinüzit gibi ağrılardan kurtulabilirsiniz.

2. Rahat Nefes Almamızı Sağlar

Papatya Yağının Faydaları

Ferah ve güzel kokusu ile rahatlatıcı etki yapan papatya yağı nefes darlığı ve burun tıkanıklığını giderir. Üst solunum yolu rahatsızlıklarını gidermek için papatya yağını doğal ilaç olarak kullanabilirsiniz.

3. Ateş Problemine İyi Gelir

Papatya Yağının Faydaları

Özellikle küçük çocuklarda oluşan yüksek ateş problemi için kullanılan papatya yağı ateş düşürücü etki yapar. Papatya yağını cilde uygulayarak ateş probleminden kurtulabilirsiniz.

4. Sakinleştirici Etki Yapar

Papatya Yağının Faydaları

Hoş kokusu sayesinde sakinleştirici ve rahatlatıcı etkiye sahiptir. Sinir sistemini direk olarak etkileyen papatya yağı vücudumuzu rahatlatarak sinirlilik halini üzerimizden kaldırır.

5. Stresi ve Uykusuzluğu Önler

Papatya Yağının Faydaları

Uykusuzluk problemi yaşayanlar için en iyi bitkisel ilaçlardan biri olan papatya yağı vücudun rahatlamasını ve beynin kötü düşüncelerden arınmasını sağlar. Bu sayede rahat bir uyku mümkün olur.

6. Adet Söktürücü Görevi Görür

Papatya Yağının Faydaları

Papatya yağı kadınlar için ekstra fayda sağlamaktadır. Papatya yağı, regl döneminde görülen ağrıların dinmesini sağlarken adet görmeyi de kolaylaştırır. Banyoda sıcak su ile birlikte birkaç damla papatya yağı kullanarak adet sancılarınızın dinmesini sağlayabilirsiniz. Papatya yağı göğüslerdeki ağrıların dinmesine de yardımcı olur.

7. Saçları Canlandırır

Papatya Yağının Faydaları

Saçınızı yıkadıktan sonra kurulama havlusuna birkaç damla papatya yağı damlatarak saçınıza uygulayabilirsiniz. Böylece saçınızın doğal bir parlaklık kazanmasını sağlayabilirsiniz.

8. Bağırsakları Canlandırır

Papatya Yağının Faydaları

Mide ve bağırsak sorunlarının yanı sıra ishal, kabızlık ve safra taşı gibi çeşitli sindirim sistemi sorunları karşısında papatya yağının etkilerinden yararlanılabilir. Antiseptik özelliğe sahip olan papatya yağı, bağırsaklardaki zararlı mikroorganizmaların çoğalmasını önleyerek birçok sindirim sistemi sorununa karşı koruma sağlar.

9. Hazımsızlığı Önler

Papatya Yağının Faydaları

Papatya yağı, karında gaz birikmesini önler ve karın şişliğini ortadan kaldırır.

10. Enfeksiyon ve Mikropların Baş Düşmanıdır

Papatya Yağının Faydaları

İltihap tedavisinde oldukça etkili sonuçlar veren papatya yağı, hindistan cevizi yağı ile karıştırıldığında cildinizde oluşan iltihaplanmaları en aza indirir. 3-4 damla Roma papatya yağını Hindistan cevizi yağı ile karıştırdıktan sonra masaj yaparak cildinize uygulayabilirsiniz. Böylece cildinizin nemlenmesini ve parlaklık kazanmasını sağlayabilirsiniz.

11. Sivilce ve Ciltte Oluşan Lekeleri Giderir

Papatya Yağının Faydaları

Akne ve sivilce problemi kötü bir görünüme neden olduğu gibi kızarıklık ve ağrı gibi sorunları da beraberinde getirir. Papatya yağı ile tüm bu sorunlarla başa çıkmanız mümkün. İltihap, kızarıklık ve akne izlerini papatya yağıyla ortadan kaldırabilirsiniz. Ancak sivilce probleminde kullanacağınız papatya yağını gecesefası yağı ile birlikte karıştırarak uygulamanız önerilmektedir.

12. Cilt Hücrelerinin Yenilenmesini Sağlar

Papatya Yağının Faydaları

Cilt sağlığına önemli katkılarda bulunan papatya yağı, egzamadan kırışıklıklara kadar pek çok alanda fayda sağlamaktadır. Cildin yumuşamasını ve parlamasını sağlayan papatya yağı, cilde uygulandığında pürüzsüz bir etki bırakır. Kadifemsi bir cilt etkisi yaratan papatya yağı, cilde masaj yapılarak uygulanmalıdır.

13. İdrar Söktürücü Görevi Yapar

Papatya Yağının Faydaları

Papatya yağının bir diğer faydası ise böbrekler üzerindeki etkileridir. Doğal idrar söktürücü olan papatya yağı, idrar yollarını, böbrekleri ve kanı temizler.

14. Kepek Oluşumunu ve Bitlenmeyi Önler

Papatya Yağının Faydaları

Büyü küçük demeden pek çok kişinin problemi haline gelen kepeğe karşı papatya yağından faydalanabilirsiniz. Papatya yağı, kepek problemini ortadan kaldırdığı gibi bitlenmeye karşı da oldukça etkilidir. Saç derisindeki kaşıntıyı ortadan kaldıran papatya yağı aynı zamanda saç derisini nemlendirir ve kaşıntıyı ortadan kaldırır.

15. Saç Diplerini ve Saç Derisini Yeniler

Papatya Yağının Faydaları

Saç ve saç derisini derinlemesine besleyen yağlardan biri olan papatya yağı, saçların yumuşamasını, güçlenmesini ve nemlenmesini sağlar. Kuru ve kırılgan saçlar üzerinde oldukça etkili olan papatya yağı, saçın nem dengesini korur ve saçın kuruyarak yıpranmasını önler.

En İyi Papatya Yağı Listesi

SıraMarkaHacimneoldu Puanı
1Sidra Papatya Yağı20 ml10/9.7
2Arifoğlu Papatya Yağı20 ml10/9.9
3 Shiffa Home Papatya Yağı30 ml10/9.8
Amazon
Fiyatlarını Gör
Papatya
Yağları
Aradığın
Fiyatları Gör

3 En İyi Papatya Yağı Tavsiyesi

Papatya Yağı Ürünleri

1. Sidra Papatya Yağı

Papatya Yağı Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Sidra
Papatya Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Cilt sağlığı ve saç sağlığına iyi gelen papatya yağı direkt olarak uygulanabilir hafif bir yağdır. Sidra markasının üretmiş olduğu bu ürün ise soğuk sıkım yöntemiyle elde edilmiş olup saçlarınız için dahi kullanılabilmektedir.

2. Arifoğlu Papatya Yağı

Papatya Yağı Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Arifoğlu
Papatya Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Cilt üzerine masaj yaparak uygulayabileceğiniz bu ürün yaralara ve cilt hastalıklarına iyi gelmektedir. Dahilen de tüketilebilen arifoğlu papatya yağını bir bardak suyun içerisine 3-4 damla dökerek tüketebilirsiniz.

3. Shiffa Home Papatya Yağı

Papatya Yağı Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Shiffa Home
Papatya Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Shiffa Home'un üretmiş olduğu bu papatya yağını masaj yağı, banyo yağı, saç bakım yağı ve cilt bakımında kullanılabilir. saç rengini açmak ve parlaklık kazandırmak için deshiffa homepapatya yağını kullanabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Okaliptüs Yağı Ne İşe Yarar?Fındık Yağının Cilde, Saça Olan Faydaları
Kayısı Çekirdeği Yağının FaydalarıHindistan Cevizi Yağının Vücuda ve Saça Faydaları
Jojoba Yağı Ne İşe Yarar?Havuç Yağının Cilde ve Saça Faydaları
Sarımsak Yağının Cilde FaydalarıKeten Tohumu Yağının Saça ve Cilde Faydaları
Ceviz Yağının Cilde ve Sağlığa FaydalarıGreyfurt Yağının Bilinmeyen Faydaları
Lavanta Yağının Vücuda ve Saça FaydalarıZambak Yağının Saça ve Sağlığa Faydaları

Papatya yağı ne işe yarar?

Antiseptik özelliğe sahip olan papatya yağı; hazmı kolaylaştırır, ateşi düşürür, ağrıyı giderir ve terlemeye yardımcı olur. Sağlık alanında pek çok faydası bulunan papatya yağı, kullanım alanı bakımından oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir.

Papatya yağı ne cilde iyi gelir mi?

Papatya çiçeklerinden elde edilen papatya yağı, cilt bakımından mide rahatsızlıklarına kadar birçok sorun karşısında etkili çözümler sunmaktadır. Cilt lekelerine iyi gelen papatya yağı aynı zamanda sivilceleri, akneleri ve tahrişi ortadan kaldırır.

Papatya yağı nedir?

Papatyanın Roma papatyası ve Alman papatyası gibi farklı papatya türleri bulunmaktadır. Farklı papatya türlerinin olması nedeniyle de papatyalardan elde edilen yağlarda farklılık göstermektedir. Alman papatyasından elde edilen yağ, doğal iltihap giderici olarak nitelendirilirken; Roma papatyası yağı mide üzerindeki olumlu etkileriyle bilinmektedir.

Papatya yağı zararlı mı?

Papatya yağı, hassas ve kuru cilt yapısına sahip olan kişilerde herhangi bir soruna neden olmamaktadır. Buna bağlı olarak hemen hemen herkesin rahatlıkla kullanabileceği bir yağ olarak nitelendirilmektedir.

Papatya yağı nasıl uygulanır?

Papatya yağını doğrudan cildinize uygulamadan önce Hindistan cevizi yağı veya tatlı badem yağı ile inceltmeniz önerilmektedir. Cildi kuru ve hassas olan kişilerin yüzünü yıkadıktan sonra ıslak olan ciltlerine yarım çay kaşığı papatya yağı sürmeleri önerilmektedir.

Hafif bir masaj ile uyguladığınız papatya yağını 5 dakika beklettikten sonra yüzünüzü durulayınız. Cilt bakımının olmazsa olmazlarından biri olan papatya yağı, sağlığın birçok alanında fayda sağlamaktadır. Romatizma kas ağrılarından bademcik iltihaplanmalarına kadar pek faydası bulunmaktadır.

Papatya yağı cilt rengini açar mı?

Papatya yağı cildinizin tonunu dengelemeye yardımcı olur. Özellikle bronzlaşmadan sonra düzenli olarak kullanıldığı zaman tenin rengini açmaktadır. Ten renginizin açılmasını istiyorsanız papatya yağını cildinize uygulayabilirsiniz.

<

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum