Okaliptüs Yağı Ne İşe Yarar? Faydaları ve Kullanım Alanları

Şifa kaynağı olarak nitelendirilen okaliptüs yağının faydalarına dair bazı araştırmalar yaptık. İşte her derde derman okaliptüs yağının 9 faydası...
Okaliptüs Yağı Ne İşe Yarar? Faydaları ve Kullanım Alanları

Okaliptüs Yağının 9 Mucizevi Faydası

Tropik iklimde yetişen meyvelerden biri olan okaliptüs, meyvesinden elde edilen yağ ile oldukça meşhurdur. Alternatif tıp alanında sıkça kullanılan bitkisel yağlardan biri olan okaliptüs yağı, solunum yolu hastalıkları başta olmak üzere birçok sağlık sorunu karşısında etkili sonuçlar vermektedir.

Avustralya’ya özgü bir bitki olan okaliptüs, sağlık alanında kullanıldığı gibi endüstriyel ve parfümeri gibi alanlarda da sıkça kullanılmaktadır. Günümüzde marketlerde satılan şekerlemelerden oda parfümlerine kadar pek çok alanda rastladığımız okaliptüs, keskin ve ferahlatıcı kokusuyla karşımıza çıkmaktadır.

Her derde derman olan ve tıbbın birçok farklı alanında kullanılan mucizevi bitkisel yağ okaliptüs yağının faydalarını bu içeriğimizde sıraladık.

Okaliptus Yağı Faydaları Listesi

SıraFaydalarıEtkisi
1Solunumu İyileştirir, Sinüsleri AçarRahat Nefes Alırsınız
2Astım Krizlerini HafifletirAstım Sorunu Azalır
3Kan Akışını HızlandırırEnerji Sağlar
4Dezenfektan Görevi GörürHijyeniktir
5Kulak İltihaplarını GiderirKulaklarınıza İyi Gelir
6Uyku Problemini GiderirHızlı Uykuya Dalarsınız
7Bitlenme Sorunlarını GiderirSaçınız Temizlenir
8Ağrı Kesici Etkisi YaparAğrılarınız Hafifler
9Akciğer İltihaplanmasını AzaltırCiğeri Temizler

İşte okaliptus yağının faydaları ve kullanım alanları;

1. Solunumu İyileştirir, Sinüsleri Açar

Okaliptüs Yağının Faydaları

Okaliptüs yağı, bronşit hastalığında sıkça kullanılan doğal tedavi yöntemlerinden biridir. Okaliptüs yağı haricen kullanılabileceği gibi teneffüs ederek de kullanılabilir. Bunun için yastığınıza birkaç damla okaliptüs yağı damlatabilir veya şişeden kokusunu içinize çekebilirsiniz.

Aynı zamanda okaliptüs yağını göğsünüze, sırtınıza veya boğazınıza birkaç damla damlattıktan sonra sıvazlayabilirsiniz. Böylelikle tıkalı olan sinüslerinizin açılmasını sağlayabilirsiniz.

2. Astım Krizlerini Hafifletir

Okaliptüs Yağının Faydaları

Astım hastalarının rahatlıkla tercih edebileceği doğal tedavi yöntemlerinden biri olan okaliptüs yağı, nefes alışverişinizi kolaylaştırabilir. Astım krizi sırasında göğsünüze birkaç damla okaliptüs yağı damlatarak masaj yapınız.

Okaliptüs yağını doğrudan koklayabileceğiniz gibi bulunduğunuz odaya yayılmasını da sağlayabilirsiniz.

3. Kan Akışını Hızlandırır

Okaliptüs Yağının Faydaları

Okaliptüs yağı kan akışının arttırılmasına yardımcı olur. Okaliptüs yağının bulunduğunuz odaya yayılması durumunda kan akışınızın hızlanmasını sağlayabilirsiniz. Buna bağlı olarak beyne giden kan akışı hızlanacaktır.

Okaliptüs yağı aynı zamanda damar açıcı olarak da kullanılmaktadır. İlgili bölgeye birkaç damla damlatarak dolaşımı arttırabilir ve bu sayede dolaşım sistemine yardımcı olabilirsiniz.

4. Dezenfektan Görevi Görür

Okaliptüs Yağının Faydaları

İyi bir dezenfektan olan okaliptüs yağı, anti-viral ve anti-bakteriyel özelliğe sahiptir. Buna bağlı olarak temizlik sırasında kullanılabilir.

5. Kulak İltihaplarını Giderir

Okaliptüs Yağının Faydaları

İltihap tedavisinde de etkili sonuçlar alınmasını sağlayan okaliptüs yağı, kulak iltihabı tedavisinde kullanılmaktadır. Ancak okaliptüs yağını doğrudan kulağınıza damlatmanız önerilmemektedir. Bunun yanı sıra okaliptüs yağını kulak kepçesine ve çevresine sürebilirsiniz.

6. Uyku Problemini Giderir

Okaliptüs Yağının Faydaları

Okaliptüs yağının faydalarından bir diğeri ise uyku problemini çözmesidir. Okaliptüs yağını koklayarak uykunuzun açılmasını sağlayabilirsiniz.

7. Bitlenme Sorunlarını Giderir

Okaliptüs Yağının Faydaları

Okul çağındaki çocuklarda sık görülen problemlerden biri olan bitlenme sorunu karşısında okaliptüs yağı ile etkili bir çözüm sağlayabilirsiniz. Doğal böceksavar olarak nitelendirilen okaliptüs yağı ile bitlenme problemini ortadan kaldırabilirsiniz.

8. Ağrı Kesici Etkisi Yapar

Okaliptüs Yağının Faydaları

Sinir ağrısı olarak bilinen nevralji problemi karşısında okaliptüs yağından faydalanabilirsiniz. Ağrıları azaltmak adına ilgili bölgeye bir miktar okaliptüs yağı sürerek ağrılarınızın azalmasını sağlayabilirsiniz.

9. Akciğer İltihaplanmasını Azaltır ve Ciğeri Temizler

Okaliptüs Yağının Faydaları

Okaliptüs yağının etkili olduğu sağlık sorunlarından bir diğeri ise veremdir. İltihaplanmayı azaltan ve ciğerleri temizleyen okaliptüs yağını bulunduğunuz odanın havasına karıştırabilirsiniz. Aynı zamanda göğüs ve sırtınıza ikişer damla okaliptüs yağı damlatarak etkili bir sonuç alabilirsiniz.

Okaliptus Yağı Tavsiye Listesi

SıraÜrünlerEtkisineoldu Puanı
1Arifoğlu Okaliptus YağıRahatlatıcı10/9.7
2Shiffa Home Okaliptus YağıNefes Darlığına İyi Gelir10/9.8
3Cosa P4TR-Balen Okaliptus YağıAğrıları Azaltır10/9.8
Amazon
Fiyatlarını Gör
Okaliptus
Yağları
Aradığın
Fiyatları Gör

Okaliptüs Yağı Ürün Tavsiyeleri

Okaliptüs yağının faydaları ve kullanım alanları hakkında bilgiler verdiğimiz bu içeriğimizde sağlığınız için en uygun ürün tavsiyelerini de sizlere sunuyoruz. İşte mucizevi bitkisel ürün okaliptüs yağı çeşitleri...

1. Arifoğlu Okaliptus Yağı

Okaliptüs Yağı Ürün Tavsiyeleri

Amazon
Fiyatını Gör
Arifoğlu
Okaliptus Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Doğal yağ konusunda uzman ve öncü markalardan biri olan Arifoğlu'nun soğuk sıkım yöntemiyle elde ettiği bu okaliptüs yağının cilt sağlığına, saç sağlığına ve akciğer sağlığına birden çok faydası vardır. Arifoğlu okaliptüs yağı ile vücudunuza yerleşen mikropları yenebilir, uyku ve baş ağrısı problemlerinin önüne geçebilirsiniz.

2. Shiffa Home Okaliptus Yağı

Okaliptüs Yağı Ürün Tavsiyeleri

Amazon
Fiyatını Gör
Shiffa Home
Okaliptus Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Shiffa Home markasının kalitesiyle birleşen okaliptüs yağı insan sağlığı açısından oldukça faydalı bir üründür. Birçok hastalığa şifa olan okaliptüs yağını saçlarınıza sürerek bitlenme probleminden kurtulabilirsiniz. Ayrıca baş ağrısı, sinüs ağrısı ve benzeri durumlarda şakak bölgesine bir iki damla okaliptüs yağı sürerek ağrının azalmasını saplayabilirsiniz.

3. Balen Okaliptus Yağı

Okaliptüs Yağı Ürün Tavsiyeleri

Amazon
Fiyatını Gör
Balen
Okaliptus Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Solunumu düzenleyen ve astım krizlerine iyi gelen okaliptüs yağı kullanımı açısından da kolay bir üründür. Balen marka okaliptüs yağını kaynar suya bir kaç damla dökerek buharı sayesinde rahat nefes alıp verebilirsiniz. Ayrıca bu yağı direk cilde sürerek de ağrılardan kurtulabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Papatya Yağı Ne İşe Yarar?Fındık Yağının Cilde, Saça Olan Faydaları
Kayısı Çekirdeği Yağının FaydalarıHindistan Cevizi Yağının Vücuda ve Saça Faydaları
Jojoba Yağı Ne İşe Yarar?Havuç Yağının Cilde ve Saça Faydaları
Sarımsak Yağının Cilde FaydalarıKeten Tohumu Yağının Saça ve Cilde Faydaları
Ceviz Yağının Cilde ve Sağlığa FaydalarıGreyfurt Yağının Bilinmeyen Faydaları
Lavanta Yağının Vücuda ve Saça FaydalarıZambak Yağının Saça ve Sağlığa Faydaları

Okaliptüs yağı nerelere sürülür?

Okaliptüs yağı saçlara, vücuda sürülebilir. Vücutta göğüs veya boğaz  bölgesine öksürük kaynaklı semptomları hafifletmek için uygulanır. Saçta ise ele dökülür daha sonrasında saça masaj yapılır.

Okaliptus yağını kimler kullanamaz?

Okaliptus yağını kullanması önerilmeyen bazı kişiler vardır. Hamile kadınlar, emziren anneler, böbrek hastalığı şikayeti olanlar, şeker hastaları, çocuklar ve yaşlılar okaliptus yağını tercih etmemelidir.

Okaliptus yağı nefes, burun açar mı?

Okaliptus yağı birçok solunum yolu hastalığına şifa olmaktadır. Özellikle balgam söktürücü etkisiyle öne çıkan okaliptus yağı ile birlikte yapacağınız buhar banyosu sayesinde nefesiniz ve burnunuz açılır.

Okaliptüs yağı ne işe yarar?

Antibakteriyel özelliğine sahip plan okaliptüs, birçok sağlık sorunu karşısında etkili sonuçlar vermektedir. Okaliptüs yağı daha çok bronşit, astım, nezle ve soğuk algınlığı gibi solunum yolu hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır.

Özellikle sinüzit tedavisinde başarılı sonuç alınmasına yardımcı olan okaliptüs yağı aynı zamanda antibakteriyel özelliği ile güçlü bir mikrop öldürücüdür.

Okaliptüs yağı kas ağrılarına iyi gelir mi?

Kas gevşetici malzemelerinden biri olan okaliptüs yağı, kas ve eklem ağrılarını hafifletmek adına kullanılmaktadır. Kullanım alanı bakımından oldukça geniş bir yelpazeye sahip olan okaliptüs yağını dezenfektan olarak kullanabileceğiniz gibi sivrisinek kovucu olarak da kullanabilirsiniz.

Okaliptüs yağı bitleri temizler mi?

Oldukça geniş bir kullanım alanına sahip olan okaliptüs yağı çok güçlü bir yağ olduğundan dolayı kullanım sırasında aşırıya kaçılmamalıdır. Etkili bir anti-bakteriyel olan okaliptüs yağı, köpeklerdeki bitlerden ve örümceklerden kurtulmak için kullanılabilir.

Okaliptüs yağı sivrisinekleri yok eder mi?

Sivrisinekleri ve sinekleri kokusuyla kaçırma özelliğine sahip olan okaliptus yağı son derece etkilidir. Evinde hayvan besleyen kişiler, okaliptüs yağını anti-bakteriyel özelliğinden yararlanarak rahatlıkla kullanabilir. Doğal bir sivrisinek kovucu olan okaliptüs yağı, aynı zamanda tuvaletler için oldukça iyi bir dezenfektandır.

<

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.