Fındık Yağının Cilde, Saça ve Sağlığa Olan Faydaları

Fındık yağı sağlık açısından oldukça önemli olan yağların başında gelmektedir. İşte fındık yağının insan sağlığına olan faydaları;
Fındık Yağının Cilde, Saça ve Sağlığa Olan Faydaları

Fındık Yağının Faydaları Nelerdir?

Fındık yağının vücuda, saça ve yüze birçok faydası vardır. Yumuşatıcı özelliği sayesinde cildi pürüzsüz bir hale getirir, yenilenmesine katkıda bulunur ve esnekliğini korumasını sağlar. Saçların daha parlak gözükmesine yardım eder.

1. Yaşlanma Karşıtıdır

Fındık Yağının Faydaları

Kolesterolden cilt sağlığına kadar birçok faydası bulunan fındık yağı, aynı zamanda yaşlanma karşıtı olarak nitelendirilmektedir. Cildin yaşlanmasını engelleyen fındık yağı, alzheimer gibi hastalıklara karşı koruma sağlayarak zihinsel yaşlanmayı da önlemektedir.

2. Cilt Sağlığına Faydalıdır

Fındık Yağının Faydaları

Cilt sağlığı için oldukça yararlı olan fındık yağının bir diğer özelliği ise cilde uygulanmadan önce badem yağı gibi ikinci bir yağ ile inceltilmeye gerek kalmamasıdır. Cilde zararından çok yararı bulunan fındık yağı cilt tarafından kolayca emilir.

3. Kolesterole İyi Gelir

Fındık Yağının Faydaları

Fındık yağının en çok bilinen özelliklerinden biri de kolesterole iyi gelmesidir. Kötü kolesterolü düşürmeye yardımcı olurken aynı zamanda iyi kolesterolün yükselmesini sağlar. Kolesterol seviyesinin sürekli aynı düzeyde seyretmesine yardımcı olur.

4. Sindirim Sistemini Düzenler

Fındık Yağının Faydaları

Zengin bir lif kaynağı olan fındık yağı sindirim sistemi açısından oldukça faydalıdır. Bağırsakların daha doğru çalışmasını sağlayarak ishal, karın ağrısı, mide bulantısı, kabızlık gibi durumları ortadan kaldırır.

Fındık Yağının Cilt Sağlığına Faydaları

Fındık yağının cilt sağlığı üzerindeki etkileri birçok kişi tarafından bilinmektedir. Cilt tarafından kolayca emilmesi ve tek başına cilt üzerinde kullanılabilmesi gibi özellikleriyle sıkça tercih edilmektedir. Aynı zamanda güçlü bir anti-bakteriyel özelliğine sahip olan fındık yağı, ciltteki sivilcelerin tedavisinde oldukça etkili sonuçlar vermektedir.

1. Nemlendirici Özelliği Vardır

Fındık Yağının Faydaları

Cilt bakım ürünlerinde ve hazırlanan cilt bakım kürlerinde sıklıkla kullanılan fındık yağı, oldukça güçlü bir nemlendirici özelliğine sahiptir. İçerik bakımından oldukça zengin olan fındık yağı, cildi besler ve ciltte kırışık oluşumunu engeller.

2. Cildi Yumuşatır

Fındık Yağının Faydaları

Cildin daha yumuşak, sağlıklı ve genç bir görünüm kazanmasını sağlayan fındık yağı, gözenekleri sıkılaştırır ve cilt yağını dengeler. Herhangi bir yağ takviyesiyle inceltilmeye gerek olmadan kullanılabilen fındık yağı, cildi tahriş etmez ve hassas ciltlerde rahatlıkla kullanılabilen bir yağdır.

3. Kuru Ciltleri Nemlendirir

Fındık Yağının Faydaları

Özellikle kuru ciltler için hazırlanan kür ve bakım maskelerinde sıklıkla kullanılan fındık yağı, cildin yumuşamasını ve nemlenmesini sağlamaktadır. Fındık yağının kuru ciltler üzerindeki etkilerinden bir diğeri ise kuruluk nedeniyle meydana gelen döküntüyü önler ve kaşıntı sorununu ortadan kaldırır.

4. Cildi Zararlı Güneş Işınlarından Korur

Fındık Yağının Faydaları

Birçok kullanım alanına sahip olan fındık yağı, güneş ve bakım kremlerinde de sıklıkla kullanılmaktadır. Birçok güneş ve bakım kreminin içeriğinde yer alan fındık yağı, UV ışınlarına karşı koruma sağlar ve herhangi bir yan etkiye neden olmaz.

5. Cildi Genç Bir Görünüme Kavuşturur

Fındık Yağının Faydaları

Zengin içeriği ile yaşlanma karşıtı olan fındık yağı, zengin ve besleyici içeriği ile birlikte cildin daha yumuşak, parlak ve genç bir görünüme kavuşmasını sağlar. Yaşlı bireylerin kırışıklık sorununu ortadan kaldırır.

Fındık Yağının Saç Sağlığına Faydaları

Cilt sağlığında olduğu gibi fındık yağının besleyici ve onarıcı etkileri saç üzerinde de oldukça etkilidir. Birçok saç bakım ürününün içeriğinde yer alan fındık yağı, saçların güçlenmesini sağlayarak daha sağlıklı ve bakımlı bir saç elde etmenize yardımcı olur.

1. Saçları Bakımlı Gösterir

Fındık Yağının Faydaları

Saç rengini koruyucu özelliğine sahip olan fındık yağı, saçların daha bakımlı görünmesini sağlar. Rutin saç bakımlarında olmazsa olmaz yağlardan birisidir. Saçların daha canlı gözükmesi için kullanılmalıdır.

2. Saça Parlaklık Verir

Fındık Yağının Faydaları

Yeni boyatılmış saçın rengini uzun süreler boyunca korumaya yardımcı olan fındık yağı aynı zamanda parlaklık verir. Saçlarınız daha parlak ve canlı gözükür. Bunun için fındık yağını saça iyice yedirmeniz gerekmektedir.

3. Saçları Nemlendirir

Fındık Yağının Faydaları

Özellikle saça kahverengi tonlarını veren fındık yağı saçı nemlendirir ve birçok hasara karşı koruma sağlar. Yüksek oranda nemlendirici özelliğine sahip olan fındık yağı, özellikle kış aylarında soğuktan etkilenen ve kuruyan saçların bakımında oldukça etkilidir.

4. Saç Köklerini Besler

Fındık Yağının Faydaları

Saç köklerini besleyerek saçların daha bakımlı ve sağlıklı görünmesini sağlar. Saç derisinde oluşan saç kıran, kaşıntı, tahriş, egzama gibi hastalıklara iyi gelen fındık yağı saç derisi hastalıkları için oldukça iyi bir çözümdür.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Papatya Yağı Ne İşe Yarar?Okaliptüs Yağı Kullanım Alanları
Kayısı Çekirdeği Yağının FaydalarıHindistan Cevizi Yağının Vücuda ve Saça Faydaları
Jojoba Yağı Ne İşe Yarar?Havuç Yağının Cilde ve Saça Faydaları
Sarımsak Yağının Cilde FaydalarıKeten Tohumu Yağının Saça ve Cilde Faydaları
Ceviz Yağının Cilde ve Sağlığa FaydalarıGreyfurt Yağının Bilinmeyen Faydaları
Lavanta Yağının Vücuda ve Saça FaydalarıZambak Yağının Saça ve Sağlığa Faydaları

Fındık yağı nedir?

Tatlı ve aromalı bir kıvama sahip olan fındık yağı, yemeklerden cilt bakımına kadar birçok alanda kullanılabilir. Akdeniz mutfağında sıkça kullanılan bir yağ olan fındık yağı, sağlık açısından oldukça önemli bir yere sahiptir.

Toplanan fındıkların preslenmesiyle elde edilen fındık yağının mutfakta tercih edilmesinin başlıca sebepleri hafif bir aromaya sahip olması ve kızartmalarda kullanıldığında yağ kokusunun yemeklerde ağır bir kokuyla birlikte tat bırakmasını önlemektedir. Hoş bir aromaya sahip olan fındık yağı birçok yörenin mutfağında kullanılmaktadır.

Fındık yağı faydalı mı zararlı mı?

Fındık yağının insan sağlığına herhangi bir zararı yoktur. Düzenli olarak kullanıldığı taktirde fındık yağı cilde, sağlığa ve saçlara iyi gelmektedir. Ancak her şeyin fazla kullanımı zarardır. Bu yüzden damlatma sayılarına dikkat edilmesi gerekir.

Fındık yağı yüze sürülür mü?

Fındık yağı direkt olarak yüze sürülebilir. Cilt tarafından kolayca emilen bu yağ içerisindeki  E vitamini sayesinde cildi yumuşatır, pürüzsüzlük hissiyatı verir. Tahrişi, sivilceleri, akneyi ortadan kaldırır.

Fındık yağı saç çıkarır mı?

Fındık yağı saçlara uygulandığı zaman saç derisini besler. Bu sayede de saç telleri kuvvetlenir ve yeni saç çıkma ihtimali artar. Saçların çıkabilmesi için düzenli kullanım gerekir. Düzenli olarak kullanılırsa saç çıkarır.

Fındık yağı cildi sıkılaştırır mı?

Fındık yağı cildi yavaş yavaş kırışmaya başlamış kişilerin kurtarıcısı olmuştur. Cildi sıkılaştıran, kırışıklıkları yok eden, vücutta oluşmuş çizgileri ortadan kaldıran fındık yağı cildi pürüzsüzleştirmeye de yardımcıdır.

Fındık yağı kilo aldırır mı?

Kuruyemişler arasında enerji deposu olarak bilinen fındığın yağının yemeklerde kullanılması zararlı değildir. Kilo aldırma gibi bir durum söz konusu değildir. Aksine fındık yağı kilo artışına sebebiyet vermez, obezite hastalığının önüne geçmenizi sağlar.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.