Keten Tohumu Yağının Saça, Cilde ve Vücuda Faydaları

keten tohumu yağının faydalarına dair tüm detayları, hakkında bilinmesi gerekenleri ve tüm yararlarını sizler için bir araya getirdik.
Keten Tohumu Yağının Saça, Cilde ve Vücuda Faydaları

Keten Tohumu Yağı Faydaları

Keten tohumu yağı, keten bitkisinin tohumlarının sıkılmasıyla elde edilen bir yağdır. Kalp damar sağlığından kolesterole kadar pek çok sağlık sorunu karşısında etkili sonuçlar alınmasını sağlayan keten tohumu yağı insan vücuduna oldukça fayda sağlar. Peki keten tohumu yağının faydaları nelerdir?

İşte keten tohumu yağı faydaları;

1. Zengin İçeriğe Sahiptir

Keten Tohumu Yağının Faydaları

Keten tohumu yağı, oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Yüksek oranda çoklu doymamış yağ asiti içerirken oldukça düşük miktarda doymuş yağ asidi içermektedir. Vitamin ve mineral bakımından incelendiğinde ise bol miktarda potasyum içerdiğini söyleyebiliriz.

Potasyumun yanı sıra magnezyum, demir, bakır, çinko ve çeşitli mineralleri de içerisinde barındırır. Zengin içeriği sayesinde çok eski çağlardan bu yana geleneksel tıp alanında kullanılan keten tohumu yağı, günümüzde yapılan araştırmalar sonucunda da faydaları kanıtlanmış bir yağdır.

2. Cilt Kanserlerini Önler

Keten Tohumu Yağının Faydaları

Oluşabilecek cilt kanserlerinin önlenmesinde keten tohumu yağının etkisi büyüktür. Düzenli bir şekilde kullanıldığı zaman cilt, meme, prostat, kolon kanserlerine karşı etkili bir koruma sağlayan keten tohumu yağı kanseri yenmenize de yardımcı olur.

3. İktidarsızlığa İyi Gelir

Keten Tohumu Yağının Faydaları

Cinsel performansınızı artıran keten tohumu yağı iktidarsızlığı ortadan kaldırmaktadır. Keten tohumu yağını tüketerek cinsel anlamda iyi olmak istiyorsanız ilk olarak yağı su ile seyreltmeniz gerekir. Daha sonrasında su ile yağ karışımını için ve 15 dakika kadar bekleyin.

4. Bağırsak Rahatsızlıklarını Önler

Keten Tohumu Yağının Faydaları

Midede veya bağırsaklarda yaşanacak sorunları ortadan kaldırmak için keten tohumu yağı kullanılabilir. Bunun için dilerseniz keten tohumu yağını karın bölgesine masaj yaparak veya su ile karıştırıp içerek bağırsakları rahatlatabilirsiniz. Aynı zamanda keten tohumu yağı bağırsağı çalıştırarak kabızlığı da önler.

5. Vücuttaki İltihabı Atar

Keten Tohumu Yağının Faydaları

Çeşitli hastalıklar nedeniyle vücutta oluşmuş olan iltihabı atmanın en kolay yollarından birisi de keten tohumu yağı kullanmaktır. Keten tohumu yağı içermiş olduğu bileşenler sayesinde vücutta iltihabı kolayca atmanızı sağlar. Orta kulak iltihabı, akut iltihabı, kronik iltihap kısa süre içerisinde bu yağ sayesinde çözülür.

Keten Tohumu Yağının Cilt Sağlığına Faydaları

Piyasada satılan pek çok yaşlanma karşıtı ürünün içeriğinde keten tohumu yağı bulunmaktadır. Kozmetik ürünlerde kullanılan keten tohumu yağı, doğal ve geleneksel bir ilaç niteliği taşımaktadır. Keten tohumu yağı cildin beslenmesine yardımcı olan etkili bir yağdır.

1. Yaşlanma Karşıtıdır

Keten Tohumu Yağının Faydaları

Yaşlanma karşıtı olarak nitelendirilen keten tohumu yağı, cilt sağlığına önemli katkılarda bulunur. Kırışıklık tedavisinde oldukça etkili olan keten tohumu yağı, içerisinde barındırdığı temel yağ asitleri sayesinde cildi besler ve daha pürüzsüz bir görünüm kazandırır.

2. Kırışıklığı Engeller

Keten Tohumu Yağının Faydaları

Kırışık oluşumunu önleyen keten tohumu yağı, bu sayede cildin yaşlanmasını geciktirir. Keten tohumu yağı, cilt kırışmasını tetikleyen temel etkenlerden biri olan ultraviyole ışınlarına karşı cildi korur. Cildi güneşin zararlı ışınlarına karşı koruyarak kırışık oluşumunu önler.

3. Cilt Hastalıklarını İyileştirir

Keten Tohumu Yağının Faydaları

İyileştirici ve onarıcı etkiye sahip olan keten tohumu yağı, pek çok cilt hastalığına karşı etkili bir tedavi imkanı sunar. Sedef hastalığı ve egzama gibi sık karşılaşılan cilt hastalıklarının yanı sıra güneş yanığı, kırmızı lekeler ve buna benzer sorunlar karşısında hızlı bir iyileştirme sağlar.

4. Cildi Onarır

Keten Tohumu Yağının Faydaları

Keten tohumu yağı, cildi onarır ve var olan sorunların hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlar. Keten tohumu yağı, içeriğinde bulunan “Lignan” isimli bir madde sayesinde cildin genç ve sağlıklı görünmesini sağlar.

5. Cildi Yumuşatır ve Pürüzsüzleştirir

Keten Tohumu Yağının Faydaları

Cildi yumuşatır, sıkılaştırır ve pürüzsüz bir görünüm kazandırır. Güzellik veya gençlik iksiri olarak nitelendirilen keten tohumu yağı, doğal cilt bakım ürünlerinin olmazsa olmazlarındandır. Cilde sürüldüğü andan itibaren etkisini gösterir.

Keten Tohumu ve Saç Sağlığı

Keten tohumunun faydaları saymakla bitmez. Kadınların cilt bakımından sonra en önem verdikleri konulardan biri de saçlardır. Saç bakımında önemli bir yere sahip olan keten tohumu yağı kesinlikle tercih edilmesi gereken yağlardandır.

1. Saçları Yumuşatır ve Parlatır

Keten Tohumu Yağının Faydaları

Düzenli kullanılması durumunda yaklaşık olarak 1,5 ay içinde saçların daha yumuşak ve parlak olmasını sağlar. Bunun için saçların keten tohumu yağı ile masaj görmesi gerekir. Her hafta 2 defa uygulanacak masaj sayesinde saçlar parlak bir görünüm kazanır.

2. Saçların Uzamasını Destekler

Keten Tohumu Yağının Faydaları

Keten tohumunu veya yağını gıdalarla birlikte alabileceğiniz gibi haricen de kullanabilirsiniz. Keten tohumu yağı, saçlarınızın hızlı bir şekilde uzamasına yardımcı olur ve doğal bir parlaklık kazandırır.

3. Dökülmeleri Önler

Keten Tohumu Yağının Faydaları

Zengin içeriği sayesinde saçları kökten uca besleyen keten tohumu yağı, dökülmelere karşı korur. Saç kırılmalarını önleyen keten tohumu yağı, aynı zamanda saç derisini besleyerek seyrelme problemlerinin önüne geçer.

4. Saçları Sağlıklı Gösterir

Keten Tohumu Yağının Faydaları

Kurumuş ve yıpranmış saçlarınızı keten tohumu yağı ile nemlendirerek daha yumuşak ve sağlıklı görünmesini sağlayabilirsiniz. Keten tohumu yağı saçlarınızı olduğundan daha hacimli gösterecektir.

5. Kaşıntıyı Önler

Keten Tohumu Yağının Faydaları

Saç derinizin kuruluğundan ve sürekli kaşıntı hissinden şikayetçiyseniz; keten tohumu yağı ile haftada 1-2 kez saç köklerinize masaj yapabilirsiniz. Masaj yapıldıktan sonra 15 dakika kadar beklenmeli ve saçlar durulanmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Papatya Yağı Ne İşe Yarar?Okaliptüs Yağı Kullanım Alanları
Fındık Yağının Sağlığa Olan FaydalarıKayısı Çekirdeği Yağının Faydaları
Hindistan Cevizi Yağının Cilde ve Saça FaydalarıJojoba Yağının Cilde ve Saça Faydaları
Havuç Yağının Cilde ve Saça FaydalarıSarımsak Yağının Sağlığa Faydaları
Ceviz Yağının Cilde ve Sağlığa FaydalarıGreyfurt Yağının Bilinmeyen Faydaları
Lavanta Yağının Vücuda ve Saça FaydalarıZambak Yağının Saça ve Sağlığa Faydaları

Keten tohumu nedir?

Oval, yatsı ve sert bir yapıya sahip olan keten tohumu, yaz aylarında meyve veren bir bitkidir. Kullanım alanı bakımından oldukça geniş bir yelpazeye sahip olan keten tohumu, kıyafet ve yapımında da kullanılmaktadır.

İnsan sağlığına önemli katkılarda bulunan keten tohumunun Antik Mısır ve Etiyopya’da sıkça kullanıldığı belirtilmiştir. Keten tohumu kullanımının M.Ö 30.000’li yıllara dayandığı ifade edilmektedir. Vitamin ve mineral bakımından oldukça zengin bir içeriğe sahip olan keten tohumu, vücut sağlığına önemli katkılarda bulunur.

Keten tohumu yağı nasıl kullanılır?

Saç sağlığından cilde kadar pek çok alanda fayda sağlayan keten tohumu yağı, Omega-3 yağ asitleri bakımından da oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Keten tohumu yağı saçlarda masaj şeklinde kullanılırken ciltte seyreltilmelidir.

Keten tohumu yağını kimler kullanamaz?

Keten  tohumuna alerjisi bulunan bireylerin keten tohumu yağı kullanması sağlıklı değildir. Kişiye yarardan çok zarar verir. Buna ek olarak kronik bir rahatsızlığa sahip bireylerin keten tohumu yağı kullanması da doğru değildir. Hamilelerin, emziren kişilerin keten tohumu yağı kullanırken doktora başvurması gerekir.

Keten tohumu yağı nereden alınır?

Keten tohumu yağını eczane, aktar ve internet sitelerinden temin edebilirsiniz. Marka ve gramaj gibi faktörlerin etkisiyle fiyatlarda farklılık görebilirsiniz. Ortalama bir fiyat vermek gerekirse; keten tohumu yağını 30-100 TL aralığında geniş bir yelpazede bulabilirsiniz.

Keten tohumu yağı alırken neye dikkat edilmelidir?

Keten tohumu yağını alırken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta; bezir yağı ile keten tohumu yağını karıştırmamaktır. Keten tohumu yağı, üretim aşamasında ısıl işlem uygulanırsa, sanayide kullanılan bezir yağına dönüşür.

Vernik ve boya yapımında kullanılan bezir yağı, insan sağlığı açısından oldukça tehlikeli bir yağdır. 

Keten tohumu yağı ne işe yarar?

Keten tohumu yağının faydaları arasında birçok etken yer alır. Keten tohumu yağı kan şekerini dengede tutar. Kolesterolü düşürür. Hafızayı güçlendirir. Öksürüğe iyi gelir. Bağırsakları çalıştırır ve kabızlığı önler.

Yaşlılığa bağlı olarak meydana gelen dikkat bozukluklarına ve sinirsel bozukluklara iyi gelir. Ayaklarda meydana gelen nasırlara kompres şeklinde uygulanır. Kalp ve damar hastalıklarına karşı korur.

Solunum yolu hastalıklarına karşı koruma sağlar. Kemikleri güçlendirir. Ciltte oluşan yaraların çabuk iyileşmesine yardımcı olur. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.