Jojoba Yağı Ne İşe Yarar? Jojoba Yağının Faydaları

Kullanım alanı bakımından oldukça geniş bir yelpazeye sahip olan jojoba yağının faydalarına dair bazı araştırmalar yaptık.
Jojoba Yağı Ne İşe Yarar? Jojoba Yağının Faydaları

Jojoba Yağının Faydaları

Doymamış yağ asitlerince zengin olan jojoba yağı, cilt ve saç sağlığı başta olmak üzere pek çok alanda fayda sağlamaktadır. Selülit tedavisinden saç derisi hastalıklarına kadar birçok sağlık sorunu karşısında kullanılan jojoba yağı, oldukça etkili ve faydalı bir yağdır.

Jojoba yağının vücuda ve saça olan faydaları saymakla bitmez. Cildin pürüzsüz bir görünüme kavuşmasına, sivilcelerin, aknelerin, siyah noktaların ve lekelerin yok olmasına yardımcı olur. Saçların kısa sürede uzamasını, hacimli bir görünüme kavuşmasını destekler. Sizler için jojoba yağının faydalarını aşağıda sıraladık.

1. Cilt Kırışıklıklarına İyi Gelir

Jojoba Yağının Faydaları

Birçok cilt bakım ürününün içeriğinde yer alan jojoba yağı, ciltteki kırışıklıkların kısa süre içerisinde yok olmasını sağlar. Selülitten,  cilt kırışıklıklarına kadar birçok sorun karşısında etkili sonuçlar alınmasını sağlayan yağların başında gelmektedir.

2. Cildi Sıkılaştırır

Jojoba Yağının Faydaları

Cildin elastikiyetini arttıran ve aynı zamanda sıkılaştıran jojoba yağı, günümüzde birçok makyaj malzemesinin ve cilt bakım ürününün içeriğinde yer almaktadır. Vücudun daha fit bir görünüm kazanmasına yardımcı olur.

3. Cildi Tazeler ve Yeniler

Jojoba Yağının Faydaları

Makyaj temizleme ürünlerinin içeriğinde yer alan jojoba yağı, cildi tazeler, yeniler ve ferahlatır. Jojoba yağını doğrudan cildinize masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Aynı zamanda nemlendirici kreminizin içine ekleyerek de kullanabilirsiniz.

4. Saçları Nemlendirir

Jojoba Yağının Faydaları

Birçok şampuan ve saç bakım ürününün içeriğinde yer alan jojoba yağı, yıpranmış saçların doğal görünüme kavuşmasını sağlar. Saçları nemlendiren ve kırılmasını önleyen jojoba yağı, saçlara parlaklık ve yumuşaklık kazandırır.

5. Cildi Nemlendirir

Jojoba Yağının Faydaları

Cildi besleyen jojoba yağı, cildin kendi yağı ile büyük bir benzerlik göstermektedir. Buna bağlı olarak kuru, yağlı ve karma cilt tipleri olmak üzere hemen hemen her cilt tipi üzerinde olumlu etkiler bırakmaktadır. Cildin nemini dengeler ve ciltteki kolajen üretimini destekler.

6. Kepek Oluşumunu Engeller

Jojoba Yağının Faydaları

Jojoba yağı saç derisindeki kuruluğu önleyerek kepek oluşumunun önüne geçer. Bir miktar jojoba yağını saçlarınızın tamamına ve saç derinize uygulayarak masaj yapınız. Daha sonra kuru bir havluyu başınıza sararak 15-20 dakika bekletiniz. Beklemenin ardından saçınızı durulayabilirsiniz. Ayrıca jojoba yağını saç kreminizin içine damlatarak da kullanabilirsiniz. 

7. Yaşlanma Karşıtıdır

Jojoba Yağının Faydaları

Cilt sağlığını doğrudan destekleyen ve birçok cilt sorunu karşısında etkili çözüm imkanı sunan jojoba yağı, akneden cilt çatlaklarına kadar pek çok alanda kullanılmaktadır. Masaj yağı olarak da kullanılabilen jojoba yağı, aynı zamanda yaşlanma belirtisi olan kırışıklıklara karşı da oldukça etkilidir. 

8. Cildi Yumuşatır ve Pürüzsüzleştirir

Jojoba Yağının Faydaları

Cildi nemlendiren, yumuşatan ve temizleyen bir yağ olan jojoba yağını doğrudan cildinize uygulayabilirsiniz. Jojoba yağını cildinize masaj yaparak uygulamanız önerilirken; gül yağı, yasemin yağı ve papatya yağı gibi esansiyal yağlarla incelterek de kullanabilirsiniz.

9. Alerjik Reaksiyonlara İyi Gelir

Jojoba Yağı Ne İşe Yarar

Ciltte yaşanabilecek alerjik reaksiyonların görülme ihtimali jojoba yağı kullanıldığı andan itibaren düşer. Aynı zamanda yaşanabilecek alerjilerin kısa süre içerisinde geçmesinde büyük rol oynar. Bacaklarda, dirseklerde veya dizlerde oluşan tahrişin önlenmesinde etkilidir. Diğer botanik uçucu yağların aksine tahriş edici değildir.

10. Kolajen Sentezini Destekler

Jojoba Yağı Ne İşe Yarar

Jojoba yağı vücudun kolajen üretmesine yardımcı olur. Cilde uygulanan antioksidanları gelişmiş kolajen sentezine bağlar. Bu sayede cildiniz kaç yaşına gelirseniz gelin hep esnek, parlak ve pürüzsüz görünür.

11. Yara İyileşmesini Hızlandırır

Jojoba Yağı Ne İşe Yarar

Sivilce izi, akneler, yara izleri gibi vücutta oluşan problemleri kısa sürede ortadan kaldırmanızı sağlar. İyileştirici özelliğe sahip olan jojoba yağı pullanma, kaşıntı vb. semptomların hafifletilmesine de yardımcı olur. Aynı zamanda yara izlerinin ortadan kalkmasını sağlayarak pürüzsüz bir cilt görünümü yaşatır.

12. Güneş Yanıklarına İyi Gelir

Jojoba Yağı Ne İşe Yarar

Jojoba yağı güneş koruyucu olan satılan ürünlerin içerisinde kullanılan bir yağdır. İçerisinde bol miktarda E vitamini barındıran bu yağ güneş yanıklarına oldukça iyi gelir. Yanığın olduğu bölgeye sürüldükten sonra acı hissi geçer. Güneşe çıkmadan önce de vücuda masaj şeklinde sürülerek koruma sağlanabilir.


En İyi Jojoba Yağı İçeren Ürünler Listesi

SıraÜrünFormEtkisiEditör Puanı
1DIAMOND HAIR Saç SerumuSerumOnarıcı, Besleyici10/10
2Bade Natural Saf Jojoba YağıYağYaşlanma ve Akne Önleyici10/9.8
3Arifoğlu Jojoba YağıYağNemlendirici10/9.9
4Bio Vitals Jojoba YağıYağSivilce Karşıtı, Dengeleyici10/9.6
5Botalife Jojoba YağıYağKırışıklık Karşıtı10/9.7
Amazon
Fiyatlarını Gör
Jojoba Yağı
Markaları
Aradığın
Fiyatları Gör

Jojoba yağı hakkında tüm bilgileri yukarıdaki kısımda belirttik. Bu kısımda ise jojoba yağı içeren en iyi ürünlerden bahsedeceğiz. Öyleyse vakit kaybetmeden jojoba yağı içeren en iyi ürünleri sıralayalım.

1. DIAMOND HAIR Saç Serumu

jojoba yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond Hair
Serum
Aradığın
Fiyatı Gör

İçeriğinde 11 farklı bitki özünün yanı sıra yoğun miktarda jojoba yağını da içeren bu serum, saçları kökten uca kadar besleyerek daha canlı ve parlak olmalarını sağlıyor. İçeriğindeki keratin proteini sayesinde kırılma ve yıpranmaları onaran ürün aynı zamanda dökülmeleri durduruyor.

Ayrıca formülündeki Ozon minerali sayesinde saç derisine şok etkisi yaratarak ferahlamasını sağlayan serumun düzenli kullanımlarda yeni saç oluşumunu desteklediğini belirtelim.

2. Bade Natural Saf Jojoba Yağı

jojoba yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Bade Natural
Jojoba Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

İçeriğindeki yoğun bitki özü sayesinde cildin ihtiyaç duyduğu mineralleri karşılayan ürün aynı zamanda nemlendirme etkisi yaratır. Sivilceli, akneli, kurumuş ciltlere iyi gelen Bade Natural markasının jojoba yağı tüm cilt tipleri için uygun yapıya sahip.

Cildin yağ üretimini engelleyerek sivilcelerin veya siyah noktaların ortaya çıkmamasını sağlayan jojoba yağı yaşlanma karşıtıdır. Vücutta veya yüzde oluşmuş kırışıklıklara çok iyi gelir.

3. Arifoğlu Jojoba Yağı

jojoba yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Arifoğlu
Jojoba Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Arifoğlu jojoba yağı cildi nemlendirmesiyle bilinmektedir. Cildinizde yaşanacak nem kaybını önler, yumuşak ve estetik bir yapıya sahip olmasını sağlar. Kuru cildi olanların kesinlikle tercih etmesi gereken bir üründür.

Cildinizi güzelleştiren bu yağ aynı zamanda akne problemi yaşayanlara da yardımcı olur. Arifoğlu jojoba yağını direkt olarak yüzünüze veya sürmek istediğiniz bölgeye uygulayabilirsiniz. Bir gece boyunca ciltte bırakmak daha etkili sonuç almanızı sağlayacaktır.

4. Bio Vitals Jojoba Yağı

jojoba yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Bio Vitals
Jojoba Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Vücut tarafından kolayca emilebilen Bio Vitals jojoba yağı, cilt üzerinde herhangi bir bölgeye kullanılabilir. Kullanıldığı andan itibaren kırışıklıkları gideren, nemlendirici etkisi yaratan, sivilceleri ve akneleri ortadan kaldıran jojoba yağı makyajı temizlemek için de kullanılmaktadır.

Jojoba yağı, sivilce oluşumunu engelleyeceği gibi eskiden oluşmuş olan sivilce izlerini de ortadan kaldırır. Antibakteriyel özelliğe sahip olması nedeniyle ayakta veya ciltte oluşmuş çeşitli mantar ve bakteri türlerine karşı etkilidir.

5. Botalife Jojoba Yağı

jojoba yağı içeren ürünler

Botalife jojoba yağı soğuk pres yöntemi kullanılarak üretilmiş bir üründür. İsteğe bağlı olarak hem saçlarda hem de ciltte kullanılabilir. Yüzdeki makyajı kolayca temizleyen ürün aynı zamanda kuru cildi nemlendirir. Yağlı ciltteki yağı dengelemesi nedeniyle tüm cilt tipleri için uygundur.

Cilde esneklik kazandırarak bacakta veya karında oluşmuş çatlakları ortadan kaldırır. Saçlara sürüldüğü zaman saça parlaklık kazandırır. Yumuşacık saçlarınızın olmasına yardımcı olur. Güzel sonuçlar elde etmek için günlük olarak kullandığınız şampuana 2 tatlı kaşığı jojoba yağı ekleyerek karıştırabilirsiniz.

Amazon
Fiyatını Gör
Botalife
Jojoba Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Papatya Yağı Ne İşe Yarar?Okaliptüs Yağı Kullanım Alanları
Fındık Yağının Sağlığa Olan FaydalarıKayısı Çekirdeği Yağının Faydaları
Hindistan Cevizi Yağının Cilde ve Saça FaydalarıHavuç Yağının Cilde ve Saça Faydaları
Sarımsak Yağının Cilde FaydalarıKeten Tohumu Yağının Saça ve Cilde Faydaları
Ceviz Yağının Cilde ve Sağlığa FaydalarıGreyfurt Yağının Bilinmeyen Faydaları
Lavanta Yağının Vücuda ve Saça FaydalarıZambak Yağının Saça ve Sağlığa Faydaları

Jojoba yağı nedir?

Çok eski zamanlardan bu yana kullanılmaya başlanılan jojoba yağı, sanayiden parfüm yapımına kadar pek çok alanda kullanılmaktadır. 1933 yılında jojoba tohumundan elde edilen jojoba yağının diğer bitkisel yağlardan üstün olduğu ve bu yağın balinalardan elde edilen yağ ile benzerlik taşıdığı belirtilmektedir.

Kaliforniya ve Sonara Çölü yerlileri tarafından deri kanseri ile yaraların tedavisinde kullanıldığı da ifade edilmektedir. Sağlıktan sanayiye kadar pek çok kullanım alanına sahip olan jojoba yağı, günümüzde pek çok kişisel bakım ürününün içeriğinde de yer almaktadır.

Jojoba yağı ne işe yarar?

Jojoba yağı cildin nemlenmesine katkıda bulunur, cildi temizler, aynı zamanda cildi makyaj kalıntılarından arındırır. Antibakteriyel özelliğe sahip olan jojoba yağı selüliti önler, saçların hacim kazanmasını sağlar.

Jojoba yağı nasıl kullanılır?

Jojoba yağını cilde uygulamak için masaj yaparak yedirebilirsiniz. Elinize döktüğünüz birkaç damla jojoba yağını cildinize yedirerek nemlendirme etkisi yaratabilir, sivilce, akne, kırışıklık gibi problemleri ortadan kaldırabilirsiniz. Saçlarda kullanmak için isteğe bağlı olarak şampuana katabilirsiniz.

Jojoba yağı yüzde kıllanma yapar mı?

Jojoba yağı yüzde kıllanma veya tüylenme yapmaz. Yapılan araştırmalara göre jojoba yağının yüzde veya cilt üzerinde tüylenme etkisi yarattığı görülmemiştir. Gönül rahatlığı ile kullanabileceğiniz bir yağdır.

Jojoba yağı yüzde ne kadar kalmalı?

Jojoba yağı yüzde ortalama 15 dakika kadar kaldığında etkisini göstermektedir. Jojoba yağını cildinize sürdükten sonra yıkamanıza gerek yoktur. Cildin emebileceği kıvamda olduğu için kayganlık veya rahatsızlık hissi yaratmaz.

Jojoba yağı saçlara iyi gelir mi?

Jojoba yağı, saç bakımında sıkça kullanılmaktadır. Pek çok kişisel bakım ürününün içeriğinde yer alan jojoba yağı, E vitamini bakımından oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Saçların hızlı bir şekilde uzamasına yardımcı olan jojoba yağı aynı zamanda saçı parlatır ve hacimli bir görünüme kavuşturur.

Jojoba yağı cilde iyi gelir mi?

Yenileyici özelliğe sahip olan jojoba yağı, küçük çizik, kesik, sivilce saç ve deri bozuklukları gibi durumlarda kullanılmaktadır. Yenileyici özelliğinin yanı sıra yumuşatıcı özelliği bulunan jojoba yağı güneş yanıklarında da kullanılmaktadır.

Jojoba yağı fiyatı ne kadar?

Çeşitli markalar halinde aktar ve eczanelerde satılan jojoba yağını kolayca temin edebilirsiniz. 30-60 TL arasında değişen fiyatlarla satılan jojoba yağının da çeşitleri bulunmaktadır. Soğuk sıkım ve organik üretim olarak farklı tarzdaki doğal ürünlerin fiyatı ise 100 TL’ye kadar çıkabilmektedir.

<

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum