Kayısı Çekirdeği Yağının İnsan Sağlığına 10 Mucizevi Faydası

Cilt ve saç sağlığı üzerinde etkisi bulunan kayısı yağı hakkında bazı araştırmalar yaptık. İşte kayısı çekirdeğinin faydaları ve kullanım alanları...
Kayısı Çekirdeği Yağının İnsan Sağlığına 10 Mucizevi Faydası

Kayısı Çekirdeği Yağının Vücut Sağlığına 10 Mucizevi Faydası

Yaz mevsiminin sevilen meyvelerinden kayısı, lezzeti kadar faydalarıyla da hemen hemen herkes tarafından bilinmektedir. İnsan vücuduna sağladığı mucizevi yararlarıyla bilinen kayısının çekirdeğinden elde edilen yağı da oldukça faydalıdır. Kayısı yağı, kurumuş kayısı çekirdeklerinin soğuk pres yöntemi kullanılarak sıkılmasıyla elde edilir. Bu içeriğimizde kayısı yağının insan sağlığına faydalarını inceledik.

Kayısı Çekirdeği Yağı Faydaları Listesi

SıraFaydalarıEtkisi
1Yüz Bakımında Oldukça BaşarılıdırYüzünüz Parlar
2Saç Köklerini BeslerSaçınız Beslenir
3Kalp Krizi Riskini AzaltırKalbiniz Sağlıklı Olur
4Cildin Sıkılaşmasına Yardımcı OlurCildiniz Sıkılaşır
5Göz Altı Torbalarına ve Lekelere İyi GelirGöz Altına İyi Gelir
6Saçların Yumuşamasını SağlarSaçlarınız Yumuşar
7Kolestrol Seviyesini DüşürürSağlığınıza İyi Gelir
8Kabızlıkla SavaşırKabızlık Yaşamazsınız
9Bağışıklık Sistemini GüçlendirirBağışıklık Kazanırsınız
10Cildin Yağ Oranını DengelerCildiniz Yağlanmaz

İşte kayısı çekirdeği yağının mucizevi faydaları...

1. Yüz Bakımında Oldukça Başarılıdır

Kayısı Çekirdeği Yağının Faydaları

Vücudun diğer bölgelerinin bakımını sağladığı gibi yüz bakımında da oldukça başarılı olan kayısı yağı, organik yağlara oranla daha hafif ve daha ince bir yapıya sahiptir. Yüzdeki deri tonunun normal cilt rengine kavuşmasına ve yüzde meydana gelen yaşlanma belirtisi olan etkilerinin giderilmesinde de önemli olan kayısı çekirdeği yağı aynı zamanda kırışıklıkların açılması için iyidir.

Kayısı yağı ayrıca akne ve sivilcelerin sıklıkla meydana geldiği ciltlerin sağlığına kavuşturulması için kullanılabilir.

2. Saç Köklerini Besler

Kayısı Çekirdeği Yağının Faydaları

Yaygın bir kullanım alanı olan kayısı yağının dünya genelinde de geniş bir çevre tarafından kullanıldığı bilinmektedir. Kayısı yağı içeriği sayesinde saç köklerinin beslenmesine yardımcı olurken saçta meydana gelen düğümlerin açılımını ve kolayca taranmasını sağlar.

Günümüzde saç bakımında yaygın olarak kullanılan şampuan ve benzeri gibi ürünlerin içeriğinde yoğunlukla kimyasallar yer alır. Bu tür kimyasallar saçların beslenmesi, onarılması ve daha sağlıklı olmasını sağlamamakta, bunun yerine daha yıpratıcı etkiler bırakabilmektedir.

Bu sebepten dolayı da içeriğindeki yüksek organik içerikler sayesinde diğer meyve özü yağlar gibi kayısı yağı da saçlarınızın bakımında önemli bir konumda olacaktır. Saçların dolgun görünmesini ve parlaklık kazanmasına yardımcıdır.

3. Kalp Krizi Riskini Azaltır

Kayısı Çekirdeği Yağının Faydaları

Kalp ve kardiyovasküler sistem sağlığının korunmasında kayısı yağı faydalı bir içeriğe sahiptir. Kalp krizi riskinin azaltılmasında da etkili olan kayısı yağı aynı zamanda kötü kolesterolün seviyesinin düşülmesine yardımcı olmaktadır. Salata, yemek ve pasta türü gibi yiyeceklerin içerisinde kullanılabilen kayısı yağı, bu şekilde de tüketilebilmektedir.

4. Cildin Sıkılaşmasına Yardımcı Olur

Kayısı Çekirdeği Yağının Faydaları

Kayısı yağı, içeriğindeki A ve E vitamin sayesinde yaşlanma belirtilerinin yavaşlatılmasına yardımcı olur. İltihap önleyici içeriği sayesinde egzama gibi türlü cilt problemlerinin giderilmesine destek verir.

Omega 6 yağ asitleri ise cildin sıkılaşmasında rol alırken cildin sağlıklı renklerine ulaşmasına yardımcıdır.

5. Göz Altı Torbalarına ve Lekelere İyi Gelir

Kayısı Çekirdeği Yağının Faydaları

Yaşın ilerlemesiyle birlikte daha çok belirginleşen göz altı torbaları ve lekelerini kayısı yağı ile ortadan kaldırabilirsiniz. Göz altında meydana gelen siyah halkaların ortadan kalkmasına yardımcı olan kayısı yağı aynı zamanda göz altında oluşan şişliklerin de azalmasını sağlar.

Kayısı yağı ile kırışıklık ve çizgilerinizin azalmasını sağlarken göz altınızın da daha pürüzsüz bir görünüm kazanmasını sağlayabilirsiniz.

6. Saçların Yumuşamasını Sağlar

Kayısı Çekirdeği Yağının Faydaları

Kayısı yağının etkili olduğu alanlardan bir diğeri ise saç sağlığıdır. İçeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde saç köklerini besleyen ve saçların daha sağlıklı görünmesini sağlayan kayısı yağı aynı zamanda saçların kısa sürede uzamasına yardımcı olur.

Saçların daha yumuşak, akıcı ve kaygan olmasını sağlayan kayısı yağı, saçlarda oluşan düğümlerin açılmasına ve daha kolay taranmasına destek verir. Saç sağlığına doğrudan katkıda bulunan kayısı yağı, saçların doğal bir parlaklık kazanmasına yardımcı olur.

Kayısı yağını parmak uçlarınıza döktükten sonra saç derinize yaklaşık 15-20 dakika boyunca masaj yapınız ve yağı saç diplerinize işleyiniz. 15 dakika beklettikten sonra durulayabilirsiniz. Kayısı yağını şampuanınızın içine birkaç damla damlatabilir ve böylece hem şampuan hem de saç kremi etkisi yaratabilirsiniz.

7. Kolestrol Seviyesini Düşürür

Kayısı Çekirdeği Yağının Faydaları

Kayısı yağının faydaları saymakla bitmez. Kalp sağlığı üzerinde önemli etkilere sahip olan kayısı yağı, kalp krizi riskine karşı koruma sağlar. Ayrıca kalp sağlığını doğrudan etkileyen kolesterola karşı da etkili bir rol oynamaktadır.

Kandaki kötü kolesterol seviyesinin düşmesini sağlayan kayısı yağını salata, yemek ve pasta yapımında rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ancak bunun için yemeklerde kullanılabilen kayısı yağını temin etmelisiniz.

8. Kabızlıkla Savaşır

Kayısı Çekirdeği Yağının Faydaları

Yüksek oranda lif içeren kayısı yağı, kabızlık karşıtı olarak nitelendirilmektedir. Sindirimi kolaylaştıran ve düzenleyen kayısı yağı, kabızlık sorunu karşısında kullanabileceğiniz doğal yağların başında gelmektedir.

9. Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Kayısı Çekirdeği Yağının Faydaları

Astımdan kansızlığa kadar pek çok sorun karşısında etkili çözümler sunan kayısı yağı, bitkisel ilaç olarak nitelendirilmektedir. Kansızlığa iyi gelen kayısı aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudu kuvvetlendirir.

Kayısı yağı cilt kanserine karşı koruma sağlar. Sakinleştirici ve uyku yapıcı etkisi de bulunmaktadır. Bu sayede migrene karşı oldukça etkili çözümler sunmaktadır.

10. Cildin Yağ Oranını Dengeler

Kayısı Çekirdeği Yağının Faydaları

Kayısı yağı, cilt bakımının olmazsa olmazlarındandır. Birçok kozmetik ürünün içeriğinde yer alan kayısı yağı, özellikle hassas cilt yapısına sahip olan kişilerin rahatlıkla kullanabileceği bir yağdır. Kayısı yağı cildi tahriş etmez, aksine yatıştırır.

Hassas ciltlerin yanı sıra kuru cilt yapısına sahip olan kişiler için ideal bir cilt bakım yağı olan kayısı yağı, duş sonrasında cilde uygulandığında cildinizde yağ hissi bırakmaz.

Cilt tarafından emilen ve cilt üzerinde hızlı bir şekilde yayılan kayısı yağı, cildin yağ oranını dengeler ve hormon hassasiyetini korumaya yardımcı olur. Bunun için bir miktar zeytinyağı ile karıştırarak gece yatmadan önce sürebilirsiniz.


En İyi Kayısı Çekirdeği Yağı Ürünler Listesi

SıraMarkalarEtkisineoldu Puanı
1Nazenim Kayısı Çekirdeği Yağı Soğuk PresSaça İyi Gelir10/9.7
2Zade Vital Kayısı Çekirdeği YağıSağlığa İyi Gelir10/9.8
3Arifoğlu Kayısı Çekirdeği YağıYağların İncelmesi10/9.8
Amazon
Fiyatlarını Gör
Kayısı
Çekirdeği Yağı
Aradığın
Fiyatları Gör

En İyi Kayısı Çekirdeği Yağı Ürünleri

İçeriğimizin bu kısmında kayısı çekirdeği yağı içeren ürünleri inceleyeceğiz. İşte kayısı çekirdeği yağı içeren en iyi ürünler.

1. Nazenim Kayısı Çekirdeği Yağı Soğuk Pres

En İyi Kayısı Çekirdeği Yağı Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Nazenim
Kayısı Çekirdeği Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Güçlü içeriği sayesinde oldukça besleyici bir yağ olan kayısı yağı, pek çok kişisel bakım ürününün yapımında kullanılmaktadır. Cilt ve saç sağlığı bakımından oldukça faydalı bir yağ olan kayısı yağı, geleneksel Çin tıbbında bitkisel ilaç olarak kullanılmaktaydı. Nazenim markasının satışa sunduğu bu bitkisel yağı, cilt üzerine ve saç üzerine uygulayarak kullanabilirsiniz.

2. Zade Vital Kayısı Çekirdeği Yağı

En İyi Kayısı Çekirdeği Yağı Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Zade Vital
Kayısı Çekirdeği Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Sporcuların sıklıkla kullandığı ürünlerden biri olan Zadevital kayısı çekirdeği yağı, bağışıklık ve boşaltım sistemini düzenleyerek hastalıkların önüne geçiyor. Sağlıklı beslenme ve yüksek lif oranına sahip yiyecekler bazı durumlarda sporculara zarar verebiliyor. Bu durumlarda kayısı çekirdeği yağı tüketmek bütün sorunların çözümü olacaktır.

3. Arifoğlu Kayısı Çekirdeği Yağı

En İyi Kayısı Çekirdeği Yağı Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Arifoğlu
Kayısı Çekirdeği Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Arifoğlu markasının üretmiş olduğu bu kayısı çekirdeği yağı esansiyel yağlardan biri olup hem içilebilir hem de deri üzerine kullanılabilirdir. Ayrıca kayısı yağını esansiyel yağların inceltilmesinde rahatlıkla kullanabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Papatya Yağı Ne İşe Yarar?Okaliptüs Yağı Kullanım Alanları
Fındık Yağının Sağlığa Olan FaydalarıHindistan Cevizi Yağının Vücuda ve Saça Faydaları
Jojoba Yağı Ne İşe Yarar?Havuç Yağının Cilde ve Saça Faydaları
Sarımsak Yağının Cilde FaydalarıKeten Tohumu Yağının Saça ve Cilde Faydaları
Ceviz Yağının Cilde ve Sağlığa FaydalarıGreyfurt Yağının Bilinmeyen Faydaları
Lavanta Yağının Vücuda ve Saça FaydalarıZambak Yağının Saça ve Sağlığa Faydaları

Kayısı yağı cildi güzelleştirir mi?

Kayısı yağı cildi nemlendirir, pürüzsüz bir hale getirir ve üstün koruma sağlar. Vücutta oluşan sivilcelerin, aknelerin ve lekelerin giderilmesine yardımcı olan kayısı yağı düzenli olarak kullanılmalıdır.

Kayısı çekirdeği yağı yüzde tüylenme yapar mı?

Kayısı çekirdeği yağının kıl köklerini besleme özelliği vardır. Bu yüzden kaş veya kirpik dökülme olaylarında tedavi amacıyla kullanılır. Yüz bölgesine uygulandığı andan itibaren tüylenme yapmaz fakat uzun süreler kullanılırsa tüylenme olur.

Kayısı çekirdeği yağı gündüz kullanılır mı?

Kayısı çekirdeği yağını güneşe çıkmadan önce sürmemeniz önerilir. Cilt bakımı yapmak amacıyla düzenli olarak uygulanabilir fakat akşam saatlerinde yüzünüze sürmek sağlığınız açısından daha iyi olacaktır.

Kayısı yağının içeriğinde neler bulunur?

Kozmetik sektörünün en çok kullandığı doğal yağlardan biri olan kayısı yağı; A, B1, B2, B3, C, D, E ve K gibi vitaminleri içermektedir. Bu önemli vitaminlerin yanı sıra demir, magnezyum, potasyum, sodyum, bakır, kalsiyum, kükürt, fosfor ve krom gibi mineralleri de barındırmaktadır.

Bu güçlü içeriği sayesinde vücudun gerek iç sağlığı gerekse dış sağlığına önemli katkılarda bulunur. İyi bir doymamış yağ olan kayısı yağı, %71 oranında oleik asit içerirken; %22 oranında linoleik asit içerir.

Kayısı çekirdeği yağı yüze sürülür mü?

Palmitik asit ve stearik asitlerde kayısı yağının içeriğinde yer almaktadır. Taşıyıcı yağ grubunda yer alan kayısı yağı, esansiyel yağların inceltilmesinde kullanılmaktadır. Lavanta yağı, çay ağacı yağı, biberiye ve limon yağı gibi yağların cilde doğrudan uygulanmaması ve mutlaka taşıyıcı yağlar ile inceltilmesi gerektiği ifade edilmektedir.

Kayısı çekirdeği yağı ne işe yarar?

Kayısı yağı cildinizin pürüzsüz bir görünüme ulaşmasını sağlar, ışıltı verir, cilt hücrelerini yenilen ve kurumuş cildi nemlendirir. Cilt için son derece faydalı olan kayısı çekirdeği yağı saçlara da kullanılabilir. Saçların daha  parlak, canlı, ışıltılı gözükmesine yardımcı olur.

<

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.