Sarımsak Yağının Sağlığa, Cilde ve Saça Olan Faydaları

Vücut sağlığına faydaları ile bilinen ve eski yıllardan beri doğal bir ilaç olarak kullanılan sarımsak yağı ile ilgili bilgileri yazımızda bulabilirsiniz.
Sarımsak Yağının Sağlığa, Cilde ve Saça Olan Faydaları

Sarımsak Yağı Vücut Sağlığına Faydaları

Doğal bir şifa kaynağı olarak bilinen sarımsak çok uzun yıllardan beri çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır. Kısacası geçmişten günümüze kadar birçok hastalığın tedavisinde sarımsaktan yararlanılmıştır. Doğal ve güçlü bir antibiyotik olan sarımsak yağı, vücut direncini arttırarak birçok hastalığa karşı koruma sağlamaktadır.

İşte sarımsak yağının faydaları;

1. Vücudun Dengesini Korur

Sarımsak Yağı Vücut Sağlığına Faydaları

Hastalıklara karşı sağladığı tedavi yöntemlerinin yanı sıra vücudun dengesini korur. Sindirim sisteminden kolesterole kadar birçok alanda fayda sağlayan sarımsağın yararları saymakla bitmez. 

2. Kan Şekerini Dengeler

Sarımsak Yağı Vücut Sağlığına Faydaları

Doğru şekilde ve doğru miktarlarda kullanılan sarımsak kan şekerini dengeler, kolesterolü ve yüksek tansiyonu düşürür. Aynı zamanda sindirim sistemi açısından oldukça etkili olan sarımsak, vücudun toksinlerden arınmasına yardımcı olur.

3. Grip ve Soğuk Algınlığından Korur

Sarımsak Yağı Vücut Sağlığına Faydaları

Özellikle kış aylarından sıkça tüketilmesi önerilen sarımsak, havaların soğumasıyla birlikte artan grip ve soğuk algınlığı gibi bağışıklık sistemi hastalıklarına karşı koruma sağlar. Sinüslerin açılmasına yardımcı olan sarımsak aynı zamanda bronşit tedavisinde de oldukça etkili sonuçlar vermektedir.

4. Mideyi Parazitlere Karşı Korur

Sarımsak Yağı Vücut Sağlığına Faydaları

Sarımsağın bir diğer faydaları ise kalp sağlığını korurken mideyi parazitlere karşı koruma altına alır. Yüksek oranda “allicin” içeren sarımsak, bağışıklık sistemi hastalıklarından olan grip ve nezleye karşı etkili bir koruma sağlar.

5. Antibiyotik Etkisi Yaratır

Sarımsak Yağı Vücut Sağlığına Faydaları

Oldukça güçlü ve doğal bir antibiyotik olan sarımsak, enfeksiyon, bakteri ve mikroplara karşı etkili bir koruma ve direnç sağlar. Sarımsak, antibiyotik özelliğinin yanı sıra vitamin ve mineral bakımından da oldukça zengin bir içeriğe sahiptir.

6. C Vitamini İhtiyacını Karşılar

Sarımsak Yağı Vücut Sağlığına Faydaları

Günde tüketilen 3 adet sarımsak vücudun C vitamini ihtiyacının karşılanmasını sağlar. Sarımsağın içerisinde potasyum, çinko, tiamin, magnezyum, fosfor, bakır, omega-3, omega-6 ve selenyum mineralleri bulunmaktadır.

7. Orta Kulak İltihabına İyi Gelir

Sarımsak Yağı Vücut Sağlığına Faydaları

Şiddetli kulak ağrısına neden olan orta kulak iltihabı tedavisinde ağrının dindirilmesi ve iltihabın akıtılması için sarımsak yağından yararlanılmaktadır. 1 yemek kaşığı zeytinyağına damlatacağınız 2 damla sarımsak yağı ile oldukça etkili sonuçlar alabilirsiniz.

Hazırladığınız karışımı küçük bir tavada ısıttıktan sonra soğumaya bırakın ve pamuk yardımıyla kulağınıza 2-3 damla damlatınız.

Sarımsak Yağının Saça Faydaları

Tüketilen besinlerden hava koşullarına kadar birçok etkenden kısa sürede etkilenen saçlar kadınlar başta olmak üzere birçok kişinin sorunu haline gelmiştir. Kabaran, dökülen ve kepeklenen saçlar kötü bir görünüme neden olurken aynı zamanda şekil verirken de zorlanmalara neden olmaktadır. Peki yıpranmış saçlara ne iyi gelir? İşte saça iyi gelen sarımsak yağının saça olan faydaları;

1. Saç Dökülmelerini Engeller

Sarımsak Yağı Saça Faydaları

Saç dökülmesine karşı oldukça etkili bir ilaç olan sarımsak yağı, saç dökülmelerinizi önleyeceği gibi aynı zamanda saçlarınızdaki kırıklarında ortadan kalkmasına yardımcı olacaktır. Saç dökülmesi yaşayan bireylerin tercih etmesi gereken ilk yağlardan birisidir.

2. Saç Uzamasını Destekler

Sarımsak Yağı Saça Faydaları

Masaj yaparak saç derisine uygulanan sarımsak yağı, kan dolaşımının hızlanmasını sağlayarak saç köklerini besler ve sağlıklı bir şekilde saçların yeniden çıkmasını sağlar. Saçlarının yeniden gür çıkmasını isteyen kişiler için idealdir.

3. Yağlanma ve Kepek Oluşumunu Önler

Sarımsak Yağı Saça Faydaları

Sarımsak yağı saç dökülmelerinin yanı sıra saçlarda yağlanma ve kepek oluşumunu da en aza indirir. Bakteriler nedeniyle kısa sürede yağlanan ve kepeklenen saçlar sarımsak yağı ile sağlıklı bir görünüme kavuşabilir. Sarımsak yağı zengin vitamin içeriği ve antioksidan özelliği ile kepek oluşumuna karşı koruma ve direnç sağlamaktadır. 

4. Saça Parlaklık Katar

Sarımsak Yağı Saça Faydaları

Düzenli olarak kullanılan sarımsak yağı, saçların güçlenmesini sağlarken aynı zamanda parlaklık katar. Saç tellerinin daha güçlü ve kalın çıkmasını sağlayan sarımsak yağı sayesinde seyrelme problemleri de ortadan kalkar. Sarımsak yağı, doğru bir şekilde kullanıldığı zaman saçların daha hacimli ve gür gözükmesini sağlar.

Sarımsak Yağının Cilt Sağlığına Faydaları

Sarımsak yağı cilde direkt olarak sürülmez. İçerdiği bileşenler cildi yakabilir, zarar verir. Bu yüzden seyreltilerek kullanılmalıdır. Hindistan cevizi yağı veya badem yağı ile seyreltilerek kullanılan bu yağ cilt için son derece faydalıdır.

1. Cilt Enfeksiyonlarını Ortadan Kaldırır

Sarımsak Yağının Cilt Sağlığına Faydaları

Güçlü bir antibakteriyel ve antiseptik özelliğine sahip olan sarımsak yağı, cilt enfeksiyonları, mantar ve sivilce oluşumuna karşı oldukça etkili bir tedavi imkanı sunmaktadır. Cilde zarar veren enfeksiyonları yok etmek için sarımsak yağını kullanabilirsiniz. İçerdiği bileşenler sayesinde bölgeyi anında temizler.

2. Akne Oluşumunu Engeller

Sarımsak Yağının Cilt Sağlığına Faydaları

İltihap sorununu en aza indirerek akne oluşumunu engelleyen sarımsak yağının kullanımda mutlaka hindistan cevizi yağı veya badem yağından yararlanmalısınız. Aksi taktirde badem yağı veya hindistan cevizi yağı ile inceltmeden kullanacağınız sarımsak yağı cildinizin tahriş olmasına neden olabilir. 

3. Mantara İyi Gelir

Sarımsak Yağının Cilt Sağlığına Faydaları

Yapılan araştırma sonuçlarına göre mantar enfeksiyonlarına karşı oldukça etkili olan sarımsak yağını hindistan cevizi yağı ile incelterek günde bir kaç kez mantar bulunan bölgeye uygulayabilirsiniz. Güçlü bir antibakteriyel özelliğine sahip olan sarımsak yağını E vitamini kapsülü ile birlikte de kullanılabilir. Böylece mantarın daha kısa sürede iyileşmesini sağlayabilirsiniz.

4. Cilde Parlaklık Katar

Sarımsak Yağının Cilt Sağlığına Faydaları

Yüze sürüldüğü taktirde ciltten ölü hücreleri arındırır, parlak bir görünüm kazanmasını sağlar. Yüzde peeling etkisi yaratarak, yumuşatır. Cildin kaybettiği nemi geri kazanması için sarımsak yağı kullanılabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Papatya Yağı Ne İşe Yarar?Okaliptüs Yağı Kullanım Alanları
Fındık Yağının Sağlığa Olan FaydalarıKayısı Çekirdeği Yağının Faydaları
Hindistan Cevizi Yağının Cilde ve Saça FaydalarıJojoba Yağının Cilde ve Saça Faydaları
Havuç Yağının Cilde ve Saça FaydalarıKeten Tohumu Yağının Saça ve Cilde Faydaları
Ceviz Yağının Cilde ve Sağlığa FaydalarıGreyfurt Yağının Bilinmeyen Faydaları
Lavanta Yağının Vücuda ve Saça FaydalarıZambak Yağının Saça ve Sağlığa Faydaları

Sarımsak yağı neye işe yarar?

Uzun yıllardan beri şifa kaynağı olarak bilinen sarımsak ve dolayısıyla sarımsak yağı birçok alanda vücut sağlığına fayda sağlamaktadır. Akne tedavisinden kulak enfeksiyonuna kadar birçok alanda tedavi imkanı sağlayan sarımsak yağı sıkça kullanılan bitkisel yağlar arasındadır.

Saçlarda kullanıldığında da saça parlaklık ve hacim kazandırır. Dökülmelerin önüne geçmenizi sağlar.

Sarımsak yağı nasıl kullanılır?

Mutfağın olmazsa olmazlarından olan sarımsağı yemeklerin yanı sıra ayrıca üretilen sarımsak yağını cildinizden saçlarına kadar birçok alanda kullanabilirsiniz. Mantar ve enfeksiyonlara karşı etkili bir koruma ve direnç sağlayan sarımsak yağı, ağızdan tüketilebileceği gibi seyreltilerek cilde de uygulanabilir. 

Sarımsak yağını kimler kullanmamalı?

Sarımsak kullanımdan önce kronik bir hastalığınız var ise mutlaka doktorunuza danışmalısınız. Düşük tansiyona sahip kişilerin sarımsak tüketimde dikkatli olmaları önerilmektedir. Tansiyonu düşürücü özelliğine sahip olan sarımsak, tansiyonun daha da düşmesine neden olarak olumsuz sonuçlar elde etmenize neden olabilir.

Sarımsak yağı saça nasıl uygulanır?

Sarımsak yağını uyumadan önce saç diplerinize masaj yaparak uygulayabilir ve sabah şampuanlayarak yıkayabilirsiniz. Ancak kokusunu hafifletmek ve tahriş ihtimalini ortadan kaldırmak adına argan yağı ve zeytinyağı ile karıştırarak saç derinize uygulayabilirsiniz. Bu karışımı 4-5 kaşık argan yağı, zeytinyağı veya susam yağına eklediğiniz 2-3 damla sarımsak yağı ile hazırlamanız önerilmektedir.

Sarımsak yağı cilt için nasıl kullanılır?

Sarımsak yağını cilt için kullanmak için seyreltmeniz gerekir. Direkt olarak cilde uygulandığında faydadan çok zarar verir. Bunun için badem yağı, Hindistan cevizi yağı gibi ürünleri tercih ederek seyrelttikten sonra vücudunuza sürebilirsiniz.

Sarımsak yağı yüze sürülür mü?

Sarımsak yağının direkt olarak yüze sürülmesi tavsiye edilmez. İlk olarak birkaç damla kadar Hindistan cevizi yağı kaba eklenir. Daha sonrasında badem yağı da aynı şekilde eklenir ve son olarak sarımsak yağı damlatılır. Hepsini karıştırdıktan sonra yüzünüze uygulayabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.