Ceviz Yağının Saça, Cilde ve İnsan Sağlığına Faydaları

Çok eski çağlardan beri şifa kaynağı olarak kullanılan ceviz yağının faydalarına dair detayları sizler için bir araya getirdik.
Ceviz Yağının Saça, Cilde ve İnsan Sağlığına Faydaları

Ceviz Yağının Faydaları

Mutfağın olmazsa olmazlarından biri olan cevizin faydaları saymakla bitmez. Doğal şifa kaynağı olarak nitelendirilen ceviz, gerek kullanım alanı bakımından gerekse sağlığa katkıları bakımından oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir.

Latince “Juglans regia” olarak adlandırılan ceviz yağı, ceviz meyvesinin soğuk pres yöntemi kullanılarak sıkılması ile elde edilmektedir.

1. Kalp Sağlığına İyi Gelir

Ceviz Yağının Mucizevi Faydaları

Omega-3 yağ asitleri bakımından oldukça zengin bir içeriğe sahip olan ceviz yağı, kalp sağlığından bağışıklık sistemine kadar pek çok alanda fayda sağlamaktadır. Kalbin daha doğru çalışmasına yardımcı olur.

2. Omega-3 Yağ Asitlerini Barındırır

Ceviz Yağının Mucizevi Faydaları

Omega-3 yağ asitleri, vücudumuzun ihtiyaç duyduğu ancak kendisinin üretemediği bir yağdır. Ceviz yağı tüketimi ile vücudumuzun ihtiyaç duyduğu ve son derece faydalı olan omega-3 yağ asitlerini alabiliriz.

3. Vitamin Bakımından Zengindir

Ceviz Yağının Mucizevi Faydaları

Ceviz yağı, içeriğinde birbirinden önemli vitamin ve mineralleri de barındırmaktadır. Ceviz yağında protein, potasyum, fosfor, magnezyum ve bakır gibi besleyici minerallerin bulunduğunu söyleyebiliriz.

4. Doğal Antioksidandır

Ceviz Yağının Mucizevi Faydaları

Doğal bir antioksidan kaynağı olan ceviz yağı, gerek yemek yapımında gerekse tedavi amaçlı olarak çok eski yıllardan beri kullanılmaktadır. Yapılan araştırmalarda ceviz yağı kullanımı, bugün Irak topraklarının olduğu bölgede M.Ö 2000 yıllarına kadar uzanmaktadır.

Ceviz Yağının Cilde Faydaları

Yaşlanma karşıtı olarak nitelendirilen ceviz yağı, 17. yüzyıldan bu yana kırışıklık tedavisinde ceviz yağından sıkça yararlanılmaktadır. Vitamin ve mineral bakımından oldukça zengin bir içeriğe sahip olan ceviz yağı, oldukça güçlü bir antioksidandır.

1. Cildi Onarır ve Yumuşatır

Ceviz Yağının Mucizevi Faydaları

Ceviz yağının cilt üzerindeki etkileri günümüzde bilim tarafından da desteklenmiştir. İçeriğindeki amino asitler ve yüksek orandaki E vitamini sayesinde cildi onarır ve yumuşamasını sağlar. Cildin pürüzsüz bir görünüme kavuşmasında etkin rol oynar.

2. Yaşlanmayı Önler

Ceviz Yağının Mucizevi Faydaları

Cildin yıpranmasını önleyerek güçlenmesini sağlayan ceviz yağı, cildi yaşlanma etkilerine karşı koruma altına alır. Cilt sağlığı denilince akla ilk gelen bitkisel yağlardan biri olan ceviz yağı, cildi besler ve nemlendirir.

3. Mantar Enfeksiyonlarını Ortadan Kaldırır

Ceviz Yağının Mucizevi Faydaları

Cildi yıpranmaya karşı koruyan ceviz yağı, mantar enfeksiyonları karşısında da oldukça etkilidir. Ayak mantarı başta olmak üzere diğer mantar enfeksiyonu karşısında da etkili sonuçlar alınmasını sağlar.

Ceviz yağının reçetesiz satılan mantar ilaçları ile eş değer fayda sağladığı belirtilmektedir. Mantar yağını doğrudan mantarlı bölgeye uygulayabileceğiniz gibi sarımsak kullanarak etkisini arttırabilirsiniz.

4. Cilt Hastalıklarına İyi Gelir

Ceviz Yağının Mucizevi Faydaları

Toplumda sık rastlanılan cilt hastalıklarından biri olan egzama ve sedef hastalığının belirtileri ceviz yağı ile birlikte hafifletilebilir.  Cildin yumuşamasını sağlayan ceviz yağı, egzama ve sedef hastalığında bitkisel çözüm niteliğindedir.

Ancak ceviz yağını sorunlu bölgeye uygulamadan önce cildinizin küçük bir bölgesinde denemeli ve cildinizin tepkisini test etmelisiniz.

Ceviz Yağının Saça Faydaları

Ceviz yağı saça sürüldüğü andan itibaren etkisini gösterir. Birçok saç bakım ürünün içerisinde yer alan ceviz yağı içerdiği omega-3 yağ asitleri sayesinde saç dökülmelerinin önüne geçer. Saç derisinde yaşanan sağlık problemlerini de giderir.

1. Saç Derisini Besler

Ceviz Yağının Mucizevi Faydaları

Cilt sağlığının yanı sıra saç sağlığına da önemli katkılarda bulunan ceviz yağı, saç derisini besleyici özelliğe sahiptir. İçeriğindeki proteinler sayesinde saç derisini bakterilerden ve ölü hücrelerden arındıran ceviz yağı, aynı zamanda saçı nemlendirir ve dökülmesini önler.

2. Saça Parlaklık Verir

Ceviz Yağının Mucizevi Faydaları

Saçı canlandıran ve sağlıklı görünmesini sağlayan ceviz yağı, saça doğal bir parlaklık kazandırır. Saçların dolgun gözükmesi için kullanılması gerekir. Kepek problemi karşısında oldukça etkili olan ceviz yağı, kepeği önleyici özelliğe sahiptir.

3. Saçların Hızlı Uzamasını Destekler

Ceviz Yağının Mucizevi Faydaları

Potasyum bakımından zengin bir içeriğe sahip olan ceviz yağı, saçların daha çabuk uzamasını sağlar. Etkili bir sonuç almak isteyenlerin haftada iki kez banyodan önce saça masaj yapılarak uygulanması önerilmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Papatya Yağı Ne İşe Yarar?Okaliptüs Yağı Kullanım Alanları
Fındık Yağının Sağlığa Olan FaydalarıKayısı Çekirdeği Yağının Faydaları
Hindistan Cevizi Yağının Cilde ve Saça FaydalarıJojoba Yağının Cilde ve Saça Faydaları
Havuç Yağının Cilde ve Saça FaydalarıSarımsak Yağının Sağlığa Faydaları
Keten Tohumu Yağının FaydalarıGreyfurt Yağının Bilinmeyen Faydaları
Lavanta Yağının Vücuda ve Saça FaydalarıZambak Yağının Saça ve Sağlığa Faydaları

Ceviz yağının faydaları nelerdir?

Hormon dengeleyici özelliği bulunan ceviz yağı, hormon seviyelerinin dengede kalmasını sağlar. Kolesterolü düşürür. Müshil görevi görür. Kan şekerini dengeler. Romatizmal ağrıları dindirir. Kalp damar hastalıklarına karşı koruma sağlar.

Ceviz yağı hangi hastalıklara iyi gelir?

Ceviz yağı öksürük tedavisinde etkili sonuçlar verir. Nasır tedavisinde kompres olarak kullanılır. Boğaz, ağız boşluğu ve diş eti hastalıkları karşısında gargara olarak kullanılır. Yaraların çabuk iyileşmesini sağlar. Sakinleştirici etkiye sahiptir. Beynin çalışma fonksiyonlarını düzenler. Regl kanamalarını düzenler ve dengeler.

Ceviz yağı fiyatı ne kadar?

Ceviz yağı fiyatı, gramaj, marka ve sıkım teknikliklerine bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Ceviz yağı günümüzde birçok kozmetik ürününün içeriğinde yer almaktadır. Buna bağlı olarak ceviz yağını doğrudan kullanabileceğiniz gibi bu kozmetik ürünleri kullanarak da etkilerinden faydalanabilirsiniz.

Ceviz yağı ciltte ne işe yarar?

Ceviz yağı cildin yıpranmasını engeller. Cildi nemlendirir, aynı zamanda deriyi güçlendirerek onarır. Cildin kırışıklıklarını ortadan kaldıran ceviz yağı yaşlanmanın vermiş olduğu etkilere iyi gelir.

Ceviz yağını nasıl kullanmak lazım?

Ceviz yağı cilde doğrudan uygulanabilen bir yağdır. Sık sık kullanılacağı zaman ise bir çay bardağı suya 5 ile 6 damla kadar damlatılır. Bu sayede seyreltilir ve gönül rahatlığı ile uzun süreler kullanılır.

Ceviz yağı saça sürülür mü?

Ceviz yağ saçların büyümesini destekler, saç çıkmasına katkıda bulunur, seyreklikleri ortadan kaldırır ve parlak bir görünüm kazanmasını sağlar. Saça gönül rahatlığıyla sürülebilir. Kafa derisine masaj yaparak uygulanır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum