Doğal Saç ve Cilt Bakım İlacı Çay Ağacı Yağının 10 Faydası

Bu içeriğimizde içerisinde fazlasıyla vitamin ve mineral bulunduran çay ağacı yağının faydalarına dair bilgileri derledik...
Doğal Saç ve Cilt Bakım İlacı Çay Ağacı Yağının 10 Faydası

Çay Ağacı Yağının Mucizevi Faydaları

Geleneksel tedavi yöntemlerinde sıklıkla kullanılan çay ağacı yağının yara ve ağrılar üzerinde etkili olduğu bilinmektedir. Günümüzde ise birçok kozmetik ürünün ve ilacın içerisinde çay ağacı yağı bulunuyor. Bu içeriğimizde doğal bir ilaç olarak tabir edilen çay ağacı yağının kullanım alanlarını ve insan vücuduna faydalarını detaylıca araştırdık. Aşağıda çay ağacı yağının nasıl uygulanacağı ve hangi hastalıkların tedavisinde kullanılacağına dair bilgiler yer alıyor.

Çay Ağacı Yağı Faydaları Listesi

SıraFaydasıEtkisi
1Antibakteriyel Özelliğe SahiptirBakteri Oluşumunu Engeller
2Sivilce ve Aknelere İyi GelirYağlan Karşıtı
3Soğuk Algınlığı ve Gribe İyi GelirEnfeksiyon Önleyici
4Ağız Bakımında KullanılırDiş Minesini Besler
5Saçlara İyi GelirBesleyici Yapı
6Cilde İyi GelirTıkalı Gözenekleri Açar
7Ayak ve Tırnak Mantarına İyi GelirVitamin ve Mineral Takviyesi
8Yara Tedavisinde KullanılırHücre Yeniler
9Dezenfektan Görevi GörürBakteri Karşıtı
10Temizlik Malzemesi Olarak KullanılırAsidik

Çay Ağacı Yağının Mucizevi 10 Faydası

İşte çay ağacı yağının faydaları...

1. Antibakteriyel Özelliğe Sahiptir

Çay Ağacı Yağının Faydaları

Çay ağacı yağı içerdiği antibakteriyel ve antiviral özellikleri sayesinde vücudumuzu bakterilere karşı koruma altına alır. Virüslerin ve bakterilerin yayılmasını azaltan çay ağacı yağı aynı zamanda bağışıklık sistemini de güçlendirerek hastalıklara karşı dirençli olmamızı sağlar.

2. Sivilce ve Aknelere İyi Gelir

Çay Ağacı Yağının Faydaları

Sivilce ve aknelerin iyileşme sürecine katkı sağlayan çay ağacı yağı bölgesel enfeksiyonların temizlenmesini sağlar. Sivilce sonrası ciltte kalan izlerin yok edilmesi içinde çay ağacı yağı kullanımı uygundur.

3. Soğuk Algınlığı ve Gribe İyi Gelir

Çay Ağacı Yağının Faydaları

Özellikle kış aylarında ortaya çıkan soğuk algınlığı hastalıklarının tedavisinde çay ağacı yağı son derece etkilidir. Antibakteriyel özelliği sayesinde mikroplarla savaşan çay ağacı yağı bunun yanı sıra nefes tıkanıklığına ve vücut ağrılarına da iyi gelmektedir. Grip tedavisinde çay ağacı yağı doğal bir antibiyotiktir.

4. Ağız Bakımında Kullanılır

Çay Ağacı Yağının Faydaları

Ağız içerisinde oluşan yaraların ve diş eti iltihaplanmalarının tedavisinde kullanılan çay ağacı yağı dudak ve çevresinde çıkan uçuklar içinde çözümdür. Çay ağacı yağı sayesinde ağız içerisinde mikroplar yok olur ve diş çürükleri önemli derecede azalır.

5. Saçlara İyi Gelir

Çay Ağacı Yağının Faydaları

Saç köklerini güçlendire, saç derisini besleyen ve saç dökülmesini önleyen çay ağacı yağı kozmetik alanında da kullanılıyor. Kepek problemi yaşayanlar ve saç derisinde kuruluk olduğunu fark edenler çay ağacı yağı ile bu problemlerden kurtulabilirler.

6. Cilde İyi Gelir

Çay Ağacı Yağının Faydaları

Cilt bakımı konusunda uzmanlar tarafından şiddetle tavsiye edilen çay ağacı yağı cildin güzelleşmesini sağlıyor. Yaşlanmayı geciktiri etkisiyle bilinen çay ağacı yağının kırışıklıkları azalttığı da biliniyor.

7. Ayak ve Tırnak Mantarına İyi Gelir

Çay Ağacı Yağının Faydaları

Özellikle ayak tırnaklarında oluşan tırnak mantarı enfeksiyonlarının giderilmesinde kullanılan çay ağacı yağı antibakteriyel özelliği sayesinde mikropları temizleyerek mantar oluşumunu engelliyor. Tırnak batması gibi problemlerinde önüne geçebilen çay ağacı yağını tırnak bakımı için kullanabilirsiniz.

8. Yara Tedavisinde Kullanılır

Çay Ağacı Yağının Faydaları

Sağlık alanında henüz büyük gelişmeler yaşanmadan önce temizleyici ve yara iyileştirici olarak kullanılan çay ağacı yağı yara tedavisinde oldukça etkilidir. Ayrıca cilt hücrelerin de yenilen çay ağacı yağı sayesinde yara izi problemi de ortadan kalkmış oluyor.

9. Dezenfektan Görevi Görür

Çay Ağacı Yağının Faydaları

Eski zamanlarda açık yaraları temizlemek için ve yiyeceklerin temizlenmesi için kullanılan çay ağacı yağı muhteşem bir dezenfektandır. Bakterileri ve mikropları öldüren çay ağacı yağı sayesinde vücudunuzu temiz tutabilirsiniz.

10. Temizlik Malzemesi Olarak Kullanılır

Çay Ağacı Yağının Faydaları

Özellikle kireç lekelerinde üstün bir temizlik başarısı gösteren çay ağacı yağını doğal bir temizlik maddesi olarak mutfak ve banyonuzda gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Hem doğal hem de iyi bir temizlik için çay ağacı yağı kullanımına özen göstermelisiniz.

Doğal Çay Ağacı Yağı Ürünleri

En İyi Çay Ağacı Yağı Listesi

SıraMarkalarHacimneoldu Puanı
1Arifoğlu10 ml10/9.9
2Botanica50 ml10/9.7
3Shiffa Home5 ml10/9.8
Amazon
Fiyatlarını Gör
Çay Ağacı
Yağı Markaları
Aradığın
Fiyatları Gör

1. Arifoğlu Çay Ağacı Yağı

Doğal Çay Ağacı Yağı Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Arifoğlu
Çay Ağacı Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Saçlarda ve ciltte aşırı yağlanma başta olmak üzere bakım konusunda oldukça etkili bir ürün olan Arifoğlu çay ağacı özellikle sivilce tedavisinde muhteşem sonuçlar çıkartıyor. Antibakteriyel özelliği sayesinde cilt yaralarının enfeksiyon kapmasını da engelleyen çay ağacı yağını doğal dezenfektan olarak da kullanabilirsiniz.

2. Botanica Çay Ağacı Yağı

Doğal Çay Ağacı Yağı Ürünleri

Botanica
Çay Ağacı Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Tırnak mantarı ve topuk çatlakları alanında sıklıkla tercih edilen Botanica çay ağacı yağı sürüldüğü bölgedeki mikroplarla savaşarak kısa sürede iyileşme sürecini başlatıyor ve tedavi ediyor. Aynı zamanda bu ürünü cildinizdeki kusurların tedavisi için kullanabilirsiniz.

3. Shiffa Home Çay Ağacı Yağı

Doğal Çay Ağacı Yağı Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Shiffa
Çay Ağacı Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Son yılların popüler doğal yağlarından biri olan çay ağacı yağı uçucu yağlardan olup cilt sağlığı, saç sağlığı ve ağız bakımı alanlarında kullanılıyor. Shiffa Home kalitesi ile üretilen bu ürün ise cildin kısa sürede tazelenmesine yardımcı oluyor.

Çay ağacı yağı nedir?

Avustralya’da yetişen çay ağacı yağı, yüzyıllardır bitkisel ilaç olarak birçok sağlık sorunun tedavisinde kullanılmaktadır. Yaklaşık olarak 2 metre boyunda ve yassı yapraklara sahip olan bu ağaç, pek çok sağlık sorunu karşısında çözüm imkanı sunmaktadır. Ağacın yapraklarının buharla damıtılmasından elde edilen çay ağacı yağı, Avrupa’da ve ABD’de yaygın olarak kullanılmaktadır. Latince adı “Melaleuca Alternifolia” olan ağaca günümüzde çay ağacı denmesi Kaptan Cook’a dayanmaktadır. Yeni İzlanda’nın keşfi sırasında ağacın yapraklarını çay olarak kaynatan bu tayfa, daha sonra çayın temizleyici ve iyileştirici etkisini keşfeder.

Çay ağacı yağı ne zaman ortaya çıktı?

Yeni Zelanda yerlileri olan Maoriler, çay ağacının iyileştirici etkisinden sıkça faydalanmaktaydı. Çay ağacından elde ettikleri bandaj ve çaylarla denizcilerin yaralarını, kanayan dişlerini, karın ve bağırsak rahatsızlıklarını tedavi ediyorlardı. Antiseptik özelliğine sahip olan çay ağacı yağı, İkinci Dünya Savaşı sırasında askerlere dağıtılır ve böylece dezenfektan özelliğinden yararlanılırdı. Doğal ilaç olarak nitelendirilen çay ağacı yağı, çok eski çağlardan günümüze kadar süregelmiş doğal bir iyileştiricidir. Ancak çay ağacı yağı doğrudan ilaç yerine kullanılmamalı ve mutlaka doktora danışılmalıdır.

Çay ağacı yağı ne işe yarar?

2013 yılında Sydney Üniversitesi’nin yayınladığı makalede Avustralya’nın doğusunda yaşamını sürdüren pek çok Aborjin topluluğunun çay ağacı yağı ile cilt hastalıklarını tedavi ettikleri belirtilmektedir. Antiseptik (mikrop öldürücü) ve antibakteriyel özelliğe sahip olan çay ağacı yağı aynı zamanda oldukça iyi bir dezenfektandır. Çok eski yıllarda kesik ve yaraların tedavisinde kullanılan çay ağacı yağı, günümüzde pek çok şampuan ve deodorantların içeriğinde yer almaktadır. Cilt hastalıklarına iyi geldiği bilinen çay ağacı yağı, aynı zamanda akne ve egzama tedavisinde kullanılan kremlerin yapımında da kullanılmaktadır.

Çay ağacı nasıl kullanılır? Kullanım alanları nelerdir?

Antiseptik ve antibakteriyel özelliğe sahip olan çay ağacı yağı, bakteri ve virüs kaynaklı hastalıkların tedavisinde sıkça kullanılmaktadır. Doğal antibiyotik görevi gören çay ağacı yağı, bağışıklık sistemini güçlendirir ve solunum yolu hastalıklarının tedavisinde etkili bir rol oynar. Antiviral (virüs öldürücü), antibakteriyel (bakteri öldürücü), antifungal (mantar öldürücü) ve antiseptik (mikrop öldürücü) özelliklere sahip olan çay ağacı yağı, bilimsel olarak test edilmiş ve onaylanmıştır. Ölümle sonuçlanabilen ve antibiyotiklerle tedavisi çok güç olan “Metisiline dirençli Staphylococcus aureus” bakterisine çay ağacı yağının etkili sonuçlar verdiği görülmektedir.

Doğal ürün marketlerinde ve aktarlarda kolayca bulabileceğiniz bir yağ olan çay ağacı yağını temin ederken üretim yerinin Avustralya olmasına dikkat etmelisiniz. Aynı zamanda satın aldığınız çay ağacı yağının organik ve yüksek kaliteli olması etkili sonuçlar almanızı sağlayacaktır. Çay ağacı yağını diğer yağlarla seyrelterek kullanabileceğiniz gibi seyreltmeden de kullanabilirsiniz. Kullanım şekli genellikle topikal (cilt üzerine) ve inhalasyon yolu (soluyarak) olmaktadır. Çay ağacı yağını oral yoldan kullanmanız önerilmemektedir.

Çay ağacı yağının cilde katkıları nelerdir?

Cilt sağlığına önemli katkılarda bulunan çay ağacı yağı, akne ve sivilce problemine karşı oldukça etkilidir. Enfeksiyon ve iltihap önleyici özelliğine sahip çay ağacı yağını sivilcelerin üzerine sabah akşam uygulayarak kısa sürede bölgenin temizlendiğini görebilirsiniz. İyi bir dezenfektan olan çay ağacı yağı, cildinizin temizlenmesini ve ferahlamasını sağlar. Çay ağacı yağını günlük cilt bakımında kullanabilirsiniz. Suyla seyrelttiğiniz çay ağacı yağını tonik şeklinde cildinize uygulayarak cildinizin temizlenmesini ve ferahlamasını sağlayabilirsiniz. Düzenli kullanılan çay ağacı yağı ile akne, sivilce, siyah nokta ve sivilce izi gibi cilt sorunlarını ortadan kaldırabilirsiniz.

Enfeksiyon tedavisinde oldukça etkili olan çay ağacı yağı ile mantar, bakteri veya mikrop nedeniyle iltihaplanmış cildi tedavi edebilirsiniz. Bir parça pamuğa 1-2 damla çay ağacı yağı damlattıktan sonra cilde doğrudan uygulayabilirsiniz. Çay ağacı yağı cildin sağlıklı bölgenin tahriş olmasını önler ve sorunlu bölgenin temizlenmesine yardımcı olur. Cilt sağlığına önemli katkılarda bulunan çay ağacı yağı, ciltte oluşan enfeksiyonların yanı sıra kızarıklık ve güneş yanıklarının tedavisinde de oldukça etkilidir. Güneş kremine veya aloe veraya birkaç damla çay ağacı yağı ekleyerek cildinizde oluşan güneş yanığı veya kızarıklıkları ortadan kaldırabilirsiniz.

Çay ağacı yağının saç sağlığına faydaları nelerdir?

Cilt sağlığına olduğu kadar saç sağlığına da katkı sağlayan çay ağacı yağı ile gerek iltihap gerekse kepek nedeniyle kuruyan saç derisini nemlendirebilirsiniz. Birkaç damla çay ağacı yağı ile saç derinize masaj yaptıktan sonra bir gece bekletin ve sabah şampuan ile yıkayarak durulayınız. Böylece kepek ve kuruluk probleminden rahatça kurtulabilirsiniz. Okul çağındaki çocuklarda sık görülen sorunlardan biri de bit problemidir. Bit problemi ile karşı karşıya kalmanız durumunda çay ağacı yağından yararlanarak doğal yöntemle bitlerden kurtulabilirsiniz.

Çay ağacı yağı mantar tedavisinde kullanılır mı?

Antifungal (mantar öldürücü) özelliği bulunan çay ağacı yağı, mantar tedavisinde kullanılan en etkili yağlardan biridir. Mantar tedavisinde kullanılan “Tinoctin” ve “Genaspor” gibi kremler kadar etkili olan çay ağacı yağı, ayak ve tırnak mantarını iyileştirmede oldukça etkilidir. Mantar enfeksiyonu karşısında günde 2 kez olmak üzere 6 ay boyunca çay ağacı yağını uygulayabilirsiniz.

Çay ağacı yağının ağız sağlığına faydaları nelerdir?

İyi bir dezenfektan olan çay ağacı yağını ağız bakımında da kullanabilirsiniz. Kötü kokan nefes, plak ve diş eti iltihabı gibi oral sorunları çay ağacı yağı ile ortadan kaldırabilirsiniz. Ayrıca bir bardak ılık suya 2-3 damla çay ağacı yağı ekleyerek doğal gargara hazırlayabilirsiniz. Antibakteriyel olan çay ağacı yağını diş fırçanızın temizliğinde kullanabilirsiniz. Birkaç damla çay ağacı yağı ile diş fırçanızı temizleyerek bakterileri ortadan kaldırabilirsiniz. Çay ağacı yağının ağızda oluşan yaralara da iyi geldiği belirtilmektedir.

Çay ağacı yağı temizlikte kullanılır mı?

İyi bir temizleyici olan çay ağacı yağı, porselen ve seramiklerde oluşan kireç lekelerini ortadan kaldırarak bulaşıklarınızda tortu kalmasını önler. Çamaşır makinanıza çay ağacı yağı ekleyerek çamaşırlarınızın rengini korumasını ve güzel kokmasını sağlayabilirsiniz. Çay ağacı yağını temizliğin yanı sıra can sıkıcı bir problem olan haşere ve böceklere karşı da kullanabilirsiniz. Haşere ve böceklerin bulunduğu bölgelere 1-2 damla çay ağacı yağı damlatarak bu sorundan kurtulabilirsiniz.

Benzer İçerik Tavsiyeleri
Yosun Yağının FaydalarıArdıç Yağının Faydaları

UYARI !

İçeriğimizde yer alan yazılı ve görsel içerikler farklı kaynaklardan derlenerek oluşturulmuş, öneri ve bilgilendirme yazısıdır.

<

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.