Strese İyi Gelen Aktiviteler, Bitkiler, Çaylar ve İlaçlar

Stresi azaltan besinleri, bitkileri, içecekleri, yiyecekleri, aktiviteleri, egzersizleri, bitki çaylarını ve ilaçları içeriğimizde bulabilirsiniz.
Strese İyi Gelen Aktiviteler, Bitkiler, Çaylar ve İlaçlar

Strese İyi Gelen Besinler

Strese ne iyi gelir sorusunu günümüzde çok fazla soruyoruz. Günün koşuşturması, büyük değişiklikler, bir durum üzerinde az kontrol sahibi olmak gibi sebeplerin neden olduğu stresi ne yazık ki pek çoğumuz yaşıyoruz. Stresin belirtileri ise nefes alışverişinin hızlanması, solunum sayısının artması, kan basıncının artması, kalpte çarpıntı yaşanması, ağız kuruluğu, sıcak batması yaşanması ve yutkunmada zorlanmadır.

Stresi azaltmak için yiyecekleri, bitkileri, ilaçları, bitki çaylarını, doğal taşları ve bazı aktiviteleri kullanabilirsiniz. Stresi yok etmek için yiyeceklerden balığı, bitkilerden melisa bitkisini, taşlardan ametist taşını, doğal ilaçlardan altın kök bitkisini, bitki çaylarından papatya çayını, aktivitelerden ise masaj yaptırmayı öneriyoruz.

Stresi Yok Eden Yiyecekler

Strese İyi Gelen Besinler

Strese iyi gelen yiyecekler balık, muz, avokado, fındık, kuru üzüm, bitter çikolata, süt, yaban mersini, yumurta, portakal, kabak çekirdeği ve kinoadır.

Yukarıda saymış olduğumuz yiyecekleri tüketerek yaşamış olduğunuz stresi azaltabilirsiniz. Düzenli olarak öğünlerinizle birlikte ya da yanında bu besinleri tüketmeniz durumunda ise hayatınızdan stresi uzaklaştırabilirsiniz.

Strese İyi Gelen Bitkiler

Strese İyi Gelen Besinler

Stresi yok eden bitkiler arasında melisa, adaçayı, lavanta, kediotu, kantaron, ıhlamur, passiflora, biberiye, papatya ve ginseng bitkisi bulunuyor.

Bu bitkileri yemeklerinizin yanında ya da ara öğünlerinizde tüketmeniz halinde daha rahat bir yaşam için gereken adımlardan birini atmışsınız demektir. Rahatlatıcı etkiye sahip olan bu bitkiler tüm sinir stresinizi üzerinizden alacaktır. Sürekli olarak tüketmeniz durumunda ise stresten olabildiğince kurtulmuş olursunuz.

Stresi Azaltan İlaçlar

Strese İyi Gelen Besinler

Stresi doğrudan doğruya tedavi eden bir ilaç bulunmamaktadır. Ancak anti-anksiyete ve antidepresanlar hem stresi hem de kaygıyı tedavi edici özelliktedir.

Stresi azaltmak için kullanabileceğiniz yöntemler arasında ne yazık ki ilaçlar bulunmamaktadır. Yukarıda saymış olduğumuz ilaçlar da daha farklı hastalıkları tedavi ettiği için doktorunuz bunları size reçete etmeyecektir. Bu yüzden stres kaynaklarını hayatınızdan çıkartın. Mümkün değilse etkilerini en aza indirmek için saymış olduğumuz yöntemleri kullanın.

Stresi azaltacak doğal ilaç ise altın kök bitkisidir. Vücudun stres direncini arttırmak için uyaran altın kök bitkisi, yapılan araştırmalara göre kaygı, yorgunluk ve sinirli olmak gibi semptomları iyileştirmektedir. Siz de strese iyi gelen doğal ilaç olarak bu bitkiyi kullanabilirsiniz.

Strese İyi Gelen Bitki Çayları ve İçecekler

Strese İyi Gelen Besinler

Stresi azaltmak için biberiye, papatya, sarı kantaron, tarhun otu, melisa, adaçayı, kediotu kökü, yeşil çay, nane ve lavanta çayını tüketebilirsiniz.

Yukarıda saymış olduğumuz bu çayların hepsi sakinleştirici ve rahatlatıcı özelliğe sahiptirler. Bu sayede çayları içtiğiniz andan itibaren sinir, stres kalmaz. Ayrıca bu çayları düzenli olarak tüketmeniz halinde hayatınızın daha sakin ve mutlu olacağını belirtelim.

İlginizi Çekebilir
Stresten Kurtulmanızı Sağlayacak Bitki Çayları

Stresi Azaltan Taşlar

Strese İyi Gelen Besinler

Strese iyi gelen doğal taşlar ametist, mavi akik, pembe kuvars, sodalit, dumanlı kuvars, kristal kuvars, siyah turmalin ve lapis lazulidir.

Alternatif tıp alanında doğal taşlar her zaman önemli bir yer kaplamıştır. Stresi azaltmaktan tutun kalp çarpıntısına iyi gelmesine kadar birçok faydası olduğu söylenen doğal taşlar, bu yüzden çok fazla kişi tarafından tercih edilmektedir. Saymış olduğumuz bu taşlardan birini ya da birkaçını sürekli olarak yanınızda taşırsanız daha az stres yaşarsınız.

Strese İyi Gelen Aktiviteler

Strese İyi Gelen Besinler

Stresi bitirecek aktiviteler masaj yaptırmak, saunaya gitmek, meditasyon yapmak, derin nefes almak, sıcak banyo yapmak, evcil hayvanınızla vakit geçirmek, öpüşmek, yoga yapmak, müzik dinlemek ve yalnız kalmaktır.

Yukarıda saymış olduğumuz bu aktiviteler sizi stres kaynağından uzaklaştıracaktır. Bu sayede stresin etkilerini daha az hissedeceksiniz. Aklınız başka şeylerde olduğu zaman stres de kısa süre içerisinde ortadan kalkmaktadır. Bu sebeple saydığımız aktivitelerden en az bir tanesini düzenli olarak yapmanızı öneriyoruz.


İlginizi Çekebilir
Stresle Başa Çıkma Yolları

Stres için ne yemeli?

Stresi ortadan kaldırmak için; maydanoz, siyah fasulye, kabak çekirdeği, somon balığı, bitter çikolata, kefir, yoğurt, süt, muz, avokado, patates, kuru kayısı, çikolata tüketilebilir. Bu besinler stresi ortadan kaldırır, yorgunluğa iyi gelir.

Stresi ne azaltır?

Düzenli olarak egzersiz yaparak stresi azaltabilirsiniz. Kafein tüketimini azaltmak, rahatlatıcı kokular kullanmak, nefes egzersizleri yapmak, sevdiklerinizle vakit geçirmek ve bitki çaylarını tüketmek stresi azaltan eylemlerdir.

Stres vücuttan nasıl atılır?

Stresi vücuttan atmak için beslenmenizi kontrol altında tutun, sigara, alkol gibi zararlı maddeleri bırakın, her gün mutlaka 8 saat uyku uyuyun, kendinize zaman ayırmayı unutmayın, düzenli olarak egzersiz yapın ve strese neden olacak etkenlerden uzak durun.

Stresi azaltmak için ne içilir?

Stresi azalmak için içmeniz gereken besinlerin başında papatya çayı gelir. Papatya çayı sakinleştirici etkiye sahip olduğu için stresi ortadan kaldırır. Adaçayı, melisa çayı, ıhlamur, kediotu çayı ve lavanta çayı da strese iyi gelmektedir.

Anksiyete ve strese ne iyi gelir?

Anksiyeteyi ve stresi ortadan kaldırmak istiyorsanız bitter çikolata, fermente gıdalar, yağlı balıklar, yumurta, muz, süt, yoğurt, kabak çekirdeği, siyah fasulye, brezilya fındığı gibi besinler tüketebilirsiniz.

Bir insan neden strese girer?

Stresin birçok kaynağı vardır. Okulu bitirmek, üniversiteye başlamak, aile baskısı, ev değişikliği, iş, okul, kaza, doğal afetler, hastalıklar, sevdiğinizin vefat etmesi, sevgiliniz veya eşiniz ile kavga etmek gibi birçok olay strese neden olabilir.

Aşırı stres hangi hastalıklara yol açar?

Aşırı stres, birçok hastalığı da beraberinde getirir. Eğer sürekli stresli bir hayat yaşıyorsanız kalp krizi, ruhsal sorunlar, depresyon, panik atak, aşırı kilo alma ya da kilo kaybı, cilt hastalıkları, hamile kalamama, mide ülseri ve kabızlık gibi hastalıklar ortaya çıkabilir.

Hangi besinler sinir ve stres yapar?

Sinirin ve stresin de oluşmasına destek olan bazı besinler vardır. Bu besinler olabildiğince az tüketilmelidir. Gazlı içecekler, rafine karbonhidratlar, gluten, çay, şeker, kahve ve şarküteri ürünleri strese neden olur.

Aşırı stres beyni nasıl etkiler?

Stresli bir bireyin beyni süreç boyunca enerji ve konsantrasyonu artırmak için adrenalin salgılar. Beyindeki aktif hücre sayısının azalmasına neden olan stres, öğrenme ve hafıza bölgelerini olumsuz etkiler.

Stres hastalığı ne demek?

Stres genellikle beklenmedik bir anda tetiklenir. Vücut, bunaltıcı hissettiren baskıya stres ile yanıt verebilmektedir. Stres, duygusal ve zihinsel baskı ile baş edememe hissine verilen isimdir. İnsanlar üzerinde büyük bir etki bırakabilir.

Stresin zararları nelerdir?

Stres, düşük libidoya, saç dökülmesine, baş ağrısına, cilt hastalıklarına, kilo kaybına ya da artışına, vücudun bağışıklık sisteminin azalmasına, odaklanma güçlüğü çekilmesine, sivilceye ve daha birçok duruma sebebiyet verir.

Stres en çok hangi organı etkiler?

Stres en çok kalbi etkiler. Stres anında kalp ritmi artar, vücuda daha fazla kan pompalanmaya başlanır. Bu da kalbin yorulmasına neden olur. Panik, nefret, kırgınlık, neşe gibi duygular da kalp ritmini etkilemektedir. Sürekli stres altında olan bir bireyin kalp krizi geçirme olasılığı yüksektir.

Stres sinir sistemini etkiler mi?

Kişinin sürekli stres içerisinde olması sinir sistemini yoracaktır. Sinir sistemi stres halinde aktif olarak çalışacağı için vücutta aşınma ve yıpranmaya neden olur. Bu yüzden sakin kalmaya çalışmalı ve vücudumuzu yormamamız gerekir. Stresli bir birey gün sonu kendini çok yorgun, halsiz hissedebilir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum