B12 Eksikliğine İyi Gelen Yiyecekler, Meyveler ve İlaçlar

B12 içeren meyveleri, sebzeleri, yemekleri, bitkileri, bitki çaylarını, yiyecekleri, besinleri, kuruyemişleri ve ilaçları içeriğimizde bulabilirsiniz.
B12 Eksikliğine İyi Gelen Yiyecekler, Meyveler ve İlaçlar

B12 Eksikliğine İyi Gelen Besinler

B12 eksikliğine ne iyi gelir sorusunun cevabını özellikle vejetaryen olan kişiler çok fazla merak etmektedir. Et ve süt ürünleri bol B12 vitamini içermesinden ve vejetaryen olan kişilerin bu besinleri tüketmemesinden dolayı bu eksiklik yaşanmaktadır. B12 eksikliği belirtileri iştahsızlık, nefes darlığı, kalp çarpıntısı, üşüme, hafıza problemleri, unutkanlık, depresyon, kilo kaybı, denge problemi yaşama, yorgunluk, el ve ayaklarda uyuşmadır.

B12 eksikliğini gidermek için sebzeleri, meyveleri, yiyecekleri, bitki çaylarını, kuruyemişleri ve ilaçları kullanabilirsiniz. B12 eksikliği için sebzelerden mercimeği, meyvelerden narenciye meyvelerini, yiyeceklerden alabalık gibi et ürünlerini, kuruyemişlerden cevizi, ilaçlardan ise Apikobal'ı öneriyoruz.

B12 İçeren Sebzeler

B12 içeren besinler

B12 eksikliğine iyi gelen sebzeler pancar, barbunya, ıspanak, brokoli, maydanoz ve bezelyedir. Bu sebzeleri tüketerek B12 vitamini eksikliğinizi kapatabilirsiniz.

Yukarıda saymış olduğumuz sebzeler B12 vitamini bakımından oldukça zengin içeriğe sahiptir. Bu sayede vücudunuzun ihtiyaç duyduğu tüm B12 vitaminini bu gıdalardan karşılayabilirsiniz. Düzenli olarak bu sebzeleri tüketmeniz durumunda bu vitamin eksikliğinin neden olduğu etkiler ortadan kalkar.

Uzmanlar sebze ağırlıklı tüketimin en sağlıklısı olduğunu belirtmektedirler. Bu yüzden sebze ağırlıklı olarak öğünlerinizi oluşturmanız sizin için daha iyi olacaktır. B12 içeren sebzeleri de bu öğünlere yerleştirirseniz hem daha sağlıklı hem de daha kaliteli bir yaşam sürersiniz.

B12 Bakımından Zengin Meyveler

B12 içeren besinler

B12 içeren meyveler arasında mandalina, portakal, greyfurt, limon, avokado, muz ve bergamot bulunuyor. Bu meyveleri tüketerek B12 eksikliğinizi giderebilirsiniz.

Doğadan gelen her şeyin bir faydası olduğu gibi meyvelerin de faydası vardır. Saymış olduğumuz yukarıdaki meyveler B12 eksikliğinizi kapatmanızı sağlamanın yanı sıra birçok farklı etkiye sahiptir. Bu sayede hem vitamin eksikliğiniz giderilir hem de daha sağlıklı vücuda kavuşursunuz.

B12 İçeren Yiyecekler

B12 içeren besinler

B12 bakımından zengin yiyecekler mercimek, taze fasulye, bezelye, karaciğer, dalak, midye, istiridye, karides, alabalık, ringa, uskumru, ton balığı, süt, yoğurt, peynir ve yumurtadır. Bu yiyecekleri tüketerek kısa süre içerisinde B12 vitamini ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

Hayvansal kaynaklı besinlerde yoğun olarak bulunan B12 vitamini, eksikliğinde birçok probleme neden olmaktadır. Bu yüzden günlük olarak tüketeceğiniz yiyecekleriniz vasıtasıyla bu eksikliğinizi gidermeniz gerekiyor. Saymış olduğumuz yiyecekleri tüketerek tüm B12 eksikliğinizi kapatabilirsiniz.

B12 Eksikliğine İyi Gelen Bitki Çayları

B12 içeren besinler

B12 içeren bitki çayları arasında kuşburnu, nane ve melisa gibi çaylar bulunuyor. Bu çayları tüketerek B12 eksikliğinizi giderebileceğiniz gibi zengin besin içeriğiyle vücudunuzun diğer ihtiyaçlarını da karşılayabilirsiniz.

Kısa süre içerisinde B12 vitamini eksikliğini gideren bu çayları düzenli olarak tüketmeniz durumunda vücudunuzun tüm ihtiyacını karşılayabilirsiniz. Doktorunuzun onayı dahilinde kullanmanız gereken bu bitki çayları ile vitamin eksikliğinizi giderebilirsiniz.

B12 İçeren Kuruyemişler

B12 içeren besinler

B12 vitamini eksikliğine ceviz, fındık, badem, leblebi ve fıstık gibi ağaç kuruyemişleri iyi gelmektedir. Bu kuruyemişleri ara öğünlerinizde tüketmeniz durumunda tüm vitamin eksikliğinizi giderebilirsiniz.

Yukarıda saymış olduğumuz kuruyemişleri tüketerek B12 vitamini eksikliğinizi giderebilirsiniz. Düzenli olarak tüketmeniz halinde ise B12 eksikliğinin neden olduğu etkenler ortadan kalkar. Ayrıca kuruyemişlerin bunun dışında vücudunuza birçok fayda sağladığını belirtelim.

B12 Takviyesi Yapan İlaçlar

B12 içeren besinler

B12 içeren ilaçlar Apikobal, Bedoxinal, Befull, Benol, Benoral, Benovit, Bevit ve Bevitab'dır. Bu ilaçları tüketerek B12 eksikliğinizi kapatabilirsiniz.

Doktorunuzun onayıyla almanız gereken bu ilaçları düzenli bir şekilde kullandığınız takdirde B12 vitamini eksikliğinizi giderebilirsiniz. Bunun yanında diğer takviyeleri kullanmanız gerekirse doktorunuzun tavsiyesini dinlemeniz gerektiğini hatırlatalım.


B12 Vitamin Eksikliğine İyi Gelen Ürünler

B12 vitamin eksikliğini gideren ürün markaları arasında Solgar, Selfit, Ocean, New Life ve Natures Supreme yer alıyor. Markaların ürünleri düzenli olarak kullanıldığında B12 eksikliğini ortadan kaldırıyor.

B12 Vitamini İçeren Ürünler Listesi

SıraMarkalarHacimneoldu Puanı
1Solgar B12 Vitamin100 Tablet10/9.9
2Selfit B12 Vitamin100 Tablet10/9.8
3Natures Supreme Vitamin B12100 Tablet10/9.9
4New Life B1260 Tablet10/9.8
5Ocean B12 Sprey10 Ml10/9.8
Amazon
Fiyatlarını Gör
B12 İçeren
Ürünler
Aradığın
Fiyatları Gör

B12 Eksikliğine İyi Gelen 5 Ürün Tavsiyesi

B12 eksikliği yaşayan bireylerin tüketmesi gereken en kaliteli ürünleri aşağıda sizler için detaylıca araştırdık ve listeledik.

1. Solgar B12 Vitamin

B12 Vitamini İçeren Ürünler

Düzenli olarak kullanıldığı zaman vitamin değerlerinizi yükseltecek olan Solgar markasının B12 vitamini tat olarak da güzeldir. Vitamin değerleriniz sürekli olarak düşük çıkıyorsa kesinlikle tüketmeniz gereken bir üründür. B12 eksikliği yaşayan kişiler, bu ürünü kullanarak kısa süre içerisinde memnun kalmıştır.

Amazon
Fiyatını Gör
Solgar
B12 Vitamini
Aradığın
Fiyatı Gör

2. Selfit B12 Vitamin

B12 Vitamini İçeren Ürünler

Selfit B12 vitamini aromasızdır. Tablet şeklinde içerisinde 100 adet B12 vitamin hapı barındırmaktadır. Suda çözünebilen bir vitamindir. 11 yaş ve üzeri yetişkinler tarafından kullanılması önerilir. Yemeklerden sonra tüketilmesi daha iyi olacaktır. Yorgunluğun ve bitkinliğin azalmasına yardımcı olur.

Amazon
Fiyatını Gör
Selfit
B12 Vitamini
Aradığın
Fiyatı Gör

3. Natures Supreme Vitamin B12

B12 Vitamini İçeren Ürünler

Kırmızı kan hücrelerinin oluşumuna destek olan ürün, aynı zamanda bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar. Gün içerisinde çok yorulan kişilerin enerjisinin yerine gelmesine de yardımcıdır. Serin ve kuru yerde muhafaza edilmesi gerekir. Suya karıştırılıp içilebilir, yüksek verimliliğe sahiptir.

Amazon
Fiyatını Gör
Natures Supreme
B12 Vitamini
Aradığın
Fiyatı Gör

4. New Life B12

B12 Vitamini İçeren Ürünler

60 adet tablet, B12 vitamini, folik asit ve biotini içerisinde barındıran ürünün günde 1 adet içilmesi önerilir. Tablet olarak yutulmamalıdır. Dilaltında veya suda çözünmesi gerçekleştikten sonra tüketilmelidir. Aromasız olduğu için ağızda acı bir tat bırakmaz. Düzenli olarak tüketildiğinde etkisini gösterir.

Amazon
Fiyatını Gör
New Life
B12 Vitamini
Aradığın
Fiyatı Gör

5. Ocean B12 Sprey

B12 Vitamini İçeren Ürünler

Takviye edici gıda ürünü püskürtme şeklinde kullanılır. Yetişkinler ve 4 ile 10 yaş arasındaki çocuklar için uygundur. Dil altına sıkıldıktan sonra 45 saniye kadar bekletilir, daha sonra yutulur. Aromalı olduğu için çocuklarınız daha kolay tüketecektir. Günde bir kez içilmesi önerilir. B12 eksikliğini kısa sürede ortadan kaldırır.

Amazon
Fiyatını Gör
Ocean
B12 Vitamini
Aradığın
Fiyatı Gör
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Tüketildiğinde Beyni Öldüren 10 Tehlikeli BesinBeyne Zarar Veren Alışkanlıklar
Alzheimer Hastalığı Neden Olur?Zihin Sağlığına İyi Gelen Bitkiler
Beyni Ne Zinde Tutar?Hafızayı Geliştiren Yöntemler
Unutkanlığa İyi Gelen Bitki Çayları ve SebzelerHafızayı Güçlendiren Vitaminler ve Yiyecekler

B12 eksikliği nedir?

B12 eksikliği vücut için önemli olan proteinlerin yeterince karşılanmaması durumudur. Bu durum birçok soruna sebebiyet verebildiği için bir an önce düzeltilmesi gerekir.

B12 eksikliği neden olur?

B12 eksikliği yetersiz ve dengesiz beslenme, emilim bozuklukları, omeprazol, glifor, metmorfin gibi ilaçların kullanımı ve mide ameliyatları sonrasında görülür. Yetersizlik durumunda içeriğimizde yazdığımız besinlerin tüketimi önerilmektedir.

B12 eksikliği belirtileri nelerdir?

B12 eksikliği belirtileri iştahsızlık, kilo kaybı, denge problemi, yorgunluk, nefes darlığı, kalp çarpıntısı, üşüme, hafıza problemleri, unutkanlık, depresyon, anksiyete, sinirlilik, el ve ayaklarda uyuşmadır.

B12 eksikliği olanlar ne yememeli?

B12 eksikliği olanlar sigara içmemeli, alkol kullanmamalı, çay ve kahve tüketmemelidir. Saymış olduğumuz içecek ve yiyecekleri tüketmezseniz B12 vitamini eksikliğiniz kısa sürede ortadan kalkar.

B12 eksikliği en hızlı nasıl giderilir?

B12 eksikliğini en hızlı şekilde gidermek istiyorsanız içeriğimizde bahsetmiş olduğumuz besinleri tüketmenizi öneriyoruz. Her türlü et ve süt ürünlerini tüketerek bu eksikliğinizi kısa süre içerisinde giderebilirsiniz.

B12 vitamini eksik olursa ne olur?

Vücudunuzda yeteri kadar B12 vitamini olmazsa kansızlık problemiyle karşı karşıya kalabilirsiniz. Anemi yani kansızlık yorgunluğa, nefes darlığına ve düzensiz kalp atışına neden olmaktadır. Bu sebeple bir an önce B12 eksikliğinizi gidermelisiniz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.