Fransız Filmleri | 2024'ün En İyi 29 Fransız Filmi Önerisi

Fransız Sineması'nın en iyi filmlerini bu içeriğimizde sizlere sunuyoruz. İşte IMDb puanı yüksek en iyi 29 Fransız filmi...
Fransız Filmleri | 2024'ün En İyi 29 Fransız Filmi Önerisi

İzlenmesi Gereken Fransız Filmleri Listesi

En güzel ve en çok izlenen Fransız filmlerini sizler için araştırdık. İşte aksiyon filmleri, komedi filmleri, aşk filmleri ve bilim kurgu filmleri türündeki, IMDb puanı yüksek en iyi 29 Fransız Filmi önerisi...

Fransız Filmleri;

1. Guillermo del Toro sunar: Pinokyo

Fransız Filmleri
Yıllardır bilinen Pinokyo hikayesi yeniden sizlerle. Geppetto adındaki yaşlı bir oymacı kalbindeki yaraları onarmak için ahşap bir kukla yapar. Bu kukla sihirli bir şekilde hayata geçtiğinde ise Geppetto’nun hayatı değişmeye başlar. Pinokyo her yalan söylediğinde burnu üzerken kendisine dünya üzerinde yer arayışına girdiğinde itaatsiz bir şekilde maceralara atılmaya başlar.

TürAnimasyonDramAile
IMDb-
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenGuillermo
del Toro
Mark
Gustafson
OyuncularGregory
Mann
Ewan
McGregor
Ron
Perlman

2. Bıçağın İki Yüzü

Fransız Filmleri
Birbirini seven Sarah ve Jean çifti yıllarca birlikte yaşarlar. Asla sönmeyen arzuları ile mutlu bir ilişki sürdürmekte olan çift, birbirlerine karşı sonsuz bir güven beslerler. Ancak kaderin planları doğrultusunda Sarah’ın eski sevgilisi François ikilinin hayatına girdiğinde işler değişmeye başlar.

TürDramRomantikGerilim
IMDb6,3
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenClaire
Denis
OyuncularJuliette
Binoche
Vincent
Lindon
Gregoire
Colin

3. Waiting for Bojangles

Fransız Filmleri
Camille ve Georges, küçük oğulları önünde en sevdikleri şarkı ‘’Mr Bojangles’’ ile eşsiz bir dansa kalkarlar. Onlar için bu durum sadece eğlence ve fanteziden ibarettir. Oğulları için ise yol gösterici olan annedir. Parti ne olursa olsun tekrar tekrar devam ederken aile fertlerinin hepsi çılgınlar gibi şarkılar, şiirler girdabına girerler. Küçük aile daha önce bu tarz bir çılgınlık ise hiç yaşamamışlardır.

TürDram
IMDb6,5
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenRegis
Roinsard
OyuncularRomain
Duris
Virginie
Efira
Gregory
Gadebois

4. One Year, One Night

Fransız Filmleri
Celine ve Ramon, 2015’de ortaya çıkan Bataclan tiyatrosuna yapılmış olan terörist saldırıdan sağ kurtulan iki çifttir. O üzücü gecenin izleri hayatlarında büyük bir yara oluşturmasına neden olur. Celine bu durumun altından kalkıp yeni hayatı için mücadele ederken Ramon geçmişe saplanıp kalır. İkisi de aynı soruyla boğuşurken yaşayabilecekleri bir hayata adım atmaları mümkün hale gelebilecek mi?

TürDram
IMDb7,0
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenIsaki
Lacuesta
OyuncularAlba
Guilera
Miko
Jarry
Blanca
Apilanez

5. Cop Goes Missing

Fransız Filmleri
Astsubay Ping-Pong, hiçbir sebep bulunmazken polis karakolunda kimliğini yakar ve hiçbir kelime etmeden yıllarca ortadan kaybolmaya hazır olur. Bu kayıp vakası ortaya çıktıktan saatler sonra Toulouse sokaklarında bu astsubayın izi sürülmeye başlar.

TürDram
IMDb5,4
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenFrederic
Videau
OyuncularPatrick
d’Assumçao
Sofia
Lesaffre
Simon
Abkarian

6. The Colors of Fire

Fransız Filmleri
1927’de zengin bankacı Marcel’in cenazesi ‘’All-Paris’’ sularında düzenlenir. Kızı Madeleine, birkaç yıl önce kardeşi Edouard’ın intiharından sonra tek mirasçı olarak kalır. Kader, oğlı Paul ağır yaralayıp sakat bıraktığında ise tamamen ters düz olur. Eski kocası Madeleine’yi desteklemez ve genç kadın babasının işini tek başına devralmak zorunda kalır.

TürDramTarih
IMDb-
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenClovis
Cornillac
OyuncularFanny
Ardant
Jana
Bittnerova
Clovis
Cornillac

7. Summer of 85

Fransız Filmleri

2020 yılında yayınlanan en iyi Fransız filmlerinden biri olan Summer of 85’te hayatını kurtaran bir adamla muhteşem bir yaz dönemi geçiren Alexis’in hikayesi anlatılıyor. Henüz 16 yaşında olan Alexis Normandiya sahillerinde bir alabora felaketinin içerisine düşer. Onu hayatta tutan ise 18 yaşındaki David olur. İkili arasındaki arkadaşlık rüya gibi bir tatili de beraberinde getirecektir.

TürDram
IMDb6,8
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenFrançois
Ozon
OyuncularFélix
Lefebvre
Benjamin
Voisin
Philippine
Velge

8. Bronx Rogue City 

Fransız Filmleri

Netflix yapımı bu Fransız filminde Marsilya’nın kuzeyinde ortaya çıkan bir çetenin katliamları ve çeteye karşı mücadele veren polis memuru Vronski’nin çabaları anlatılıyor. Başarılı polis çeteyi çökertmek için görevlendirildiğinde yanına şüpheli bir polis olan Costa verilir. Soruşturma sırasında Costa yolsuzluk yapınca Vronski tek başına sorunu çözmek zorunda kalır.

TürDramPolisiyeAksiyon
IMDb6,1
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenOlivier
Marchal
OyuncularLannick
Gautry
Stanislas
Merhar
Kaaris

9. Portrait de la Jeune Fille En Feu

Fransız Filmleri

Fransız yapımı bu filmde 18. yüz yılın sonlarında yaşayan bir ressamın genç bir kızın portresini yapmakla görevlendirilmesi konu ediniliyor. Genç kadın Heloise isimli bir gelinin düğün portresini yapmak için emir alır ancak bu portreden gelinin haberi olmaması gerekmektedir. Ressam Heloise’yi gündüzleri takip eder ve geceleri portreyi yapmaya başlar. Bu sırada evlenmek istemeyen Heloise özgürlüğü Marianne isimli ressamda bulur.

TürDramTarih
IMDb8,1
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenCéline
Sciamma
OyuncularNoémie
Merlant
Adèle
Haenel
Luàna
Bajrami

10. An Officer and a Spy

Fransız Filmleri

Subay ve Casus filminde 1894 yılında vatana ihanetten haksız yere hapse mahkum edilen subay Alfred Dreyfus’un hikayesini anlatıyor. Casuslukla suçlana Alfred ömür boyu hapse mahkum edilir. Ancak istihbaratta devam eden soruşturmalar bilgi sızıntısının hala devam ettiğini açığa çıkartacaktır. Casus - Ajan filmleri türünü seven okurlarımız için oldukça sürükleyici bu yapımı izlemelerini tavsiye ederiz.

TürDramTarihGerilim
IMDb7,2
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenRoman
Polanski
OyuncularJean
Dujardin
Louis
Garrel
Emmanuelle
Seigner

11. Les Mirables 

Fransız Filmleri

Sefiller filminde suç karşıtı kurulan yasal bir ekibe katılan Stephane isimli genç bir adamın hikayesini konu ediniyor. Yeni katıldığı bu ekipte Chris ve Gwada isimli deneyimli üyelerle birlikte devriyeye çıkan Stephane çeteler arası savaşın ortasına düşerler. Burada tutuklama yapan ekip bir drone sayesinde kameraya alınmaktadırlar. Olayların kızışmasıyla birlikte Stephane ve arkadaşları büyük bir kaosun içerisine sürüklenirler.

TürDramPolisiye
IMDb7,6
Gösterim
Tarihi
2019
Yönetmen Ladj
Ly
OyuncularDamien
Bonnard
Alexis
Manenti
 Djebril
Didier Zonga

12. Proxima 

Fransız Filmleri

Proxima filminde uluslararası bir uzay istasyonunda bir yıl boyunca sürecek bir görev için hazırlanan kadın astronotun hikayesi anlatılmaktadır. Genç kadın bu görev için eğitimlere katılan tek kadındır. Eğitim süresince 7 yaşındaki kızı ile ilgilenemeyen Sarah birde üzerine bir yıllık göreve seçilince kızı ile arasındaki bağın iyice kopacağı düşüncesine kapılır. Senaryosuyla 2019 filmleri arasında oldukça dikkat çeken bir yapım ile ilgili daha fazla detay için "Proxima Filmi Hakkında Bilgiler" içeriğini okuyabilirsiniz.

TürDramAksiyon
IMDb6,3
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenAlice
Winocour
OyuncularEva
Green
Zélie
Boulant-Lemesle
Matt
Dillon

13. Amour 

Fransız Filmleri

Filmde Georges ve Anne isimli iki yaşlı müzisyenin hayatı konu alınmıştır. Çok mutlu olan bu yaşlı çiftten Anne felç geçirir ve yatağa mahkum bir şekilde yaşamaya başlar. Georges onu hiçbir zaman yalnız bırakmaz ancak artık yetemez. Filmde çiftin yaşadığı zor sınav izleyicilere aktarılır.

TürDramRomantik
IMDb7,9
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenMichael
Haneke
OyuncularJean-Louis
Trintignant
Emmanuelle
Riva
Isabelle
Huppert

14. Beats Per Minute

Fransız Filmleri

Act Up-Paris 1990 yıllarının başında AIDS ile mücadele eden bir sivil toplum kuruluşudur. Bu sivil toplum örgütü içerisinde çalışan Nathan, örgütün önde gelen isimlerinden Sean ile aşk yaşamaya başlar. Eşcinsel bir hikayeyi konu alan filmde çiftin yaşadıkları izleyicilere aktarılır.

TürDram
IMDb7,4
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenRobin
Campillo
OyuncularNahuel
Perez Biscayart
Arnaud
Valois
Adèle
Haenel

15. The Artist 

Fransız Filmleri

Siyah beyaz ve sessiz olarak çekilen film 1900’lerin başında geçiyor. Sinemaya 1927 yılında sesin gelmesinin ardından George Valentin isimli artistin kariyeri dibe vuran hikayesi anlatılmaktadır.

TürDramRomantikKomedi
IMDb7,9
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenMichel
Hazanavicius
OyuncularJean
Dujardin
Bérénice
Bejo
John
Goodman

16. Enter The Void 

Fransız Filmleri

Oscar Tokyo’da yaşayan, uyuşturucu çetesinin üyesi bir gençtir. Oscar bir çatışma sırasında vurulur. Ölüm döşeğinde iken bir türlü, ruhu bedeninden ayrılmaz. Oscar bu haldeyken, kıs kardeşi Linda’nın başı belaya girer ve olaylar gelişir.

TürDramFantastik
IMDb7,3
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenGaspar
Noé
OyuncularNathaniel
Brown
Paz de
la Huerta
Cyril
Roy

17. The Class

Fransız Filmleri

Film konusu eğitim üzerinedir. Paris’te bir lisede geçen dizide farklı ırklardan olan öğrenciler, François Marin ve meslektaşları tarafından hazırlanmaktadır. Filmde bir lisedeki olaylar anlatılmaktadır.

TürDram
IMDb7,5
Gösterim
Tarihi
2008
YönetmenLaurent
Cantet
OyuncularFrançois
Bégaudeau
Agame
Malembo-Emene
Angélica
Sancio

18. A Christmas Tale 

Fransız Filmleri

Vuillard ailesi sorunlu bir ailedir. Hastalık, keder ve sürgün peşlerini bırakmamıştır ve aile buna alışmıştır. Bir gün ailenin önemli bir isminin kemik iliği nakline ihtiyacı olur. Vuillard ailesi tam Noel zamanında sırf bu durum için bir araya gelir.

TürDramKomedi
IMDb7,0
Gösterim
Tarihi
2008
Yönetmen Arnaud
Desplechin
OyuncularCatherine
Deneuve
Jean-Paul
Roussillon
Mathieu
Amalric

19. Kaldırım Serçesi 

Fransız Filmleri

Fransız şarkıcı Édith Piaf’ın hayatına odaklanan film izleyicilere çok güzel bir şekilde yansıtılmaktadır. Édith Piaf büyükannesi tarafından genel evde büyümüştür hayatı çok zorlu geçerken bir anda keşfedilir.

TürDramRomantik
IMDb7,6
Gösterim
Tarihi
2007
YönetmenOlivier
Dahan
OyuncularMarion
Cotillard
Jean-Pierre
Martins
Gérard
Depardieu

20. Caché 

Fransız Filmleri

Mutlu ve evli bir çiftin hayatı bir anda alt üst olur. Nedeni ise ön bahçelerine bırakılan bir gözetleme kasetidir.

TürDramGizemGerilim
IMDb7,3
Gösterim
Tarihi
2005
YönetmenMichael
Haneke
OyuncularDaniel
Auteuil
Juliette
Binoche
Maurice
Bénichou

21. Astelix ve Obelix Meet Cleopatra 

Fransız Filmleri

Asterik ve Oburiks karakterlerinin güldüren ve eğlendiren komedi filmi serisinde biri olan film Roma İmparatoru Sezar ile güzeller güzeli kleopatra arasında oluşan anlaşmazlıkları ve komedi dolu olayları anlatmaktadır. Alain Chabat imzalı filmin oyuncu kadrosunda Gerard Depardieu, Christian Clavier ve Jamel Debbouze gibi Fransız sinemasının ünlü isimleri rol almıştır. Ayrıca film Fransız sinemasında nadir görebileceğiniz komedi türü filmlerdendir.

TürKomedi
IMDb6,6
Gösterim
Tarihi
2002
YönetmenAlain
Chabat
OyuncularGérard
Depardieu
Christian
Clavier
Jamel
Debbouze

22. Coco Before Channel

Fransız Filmleri

Dünyanın en zengin insanlarından biri olan Coco Chanel’ın ünlü bir modacı olmadan önce ki hayatını ele alan filmin başrolünde Audrey Tautou yer almıştır. Asıl adı Gabriel Chanel olduğu bilinen Coco yetimhanede büyüdükten sonra sanata ilk kabare şarkıcılığı yaparak başlamıştır. Başarı merdivenlerinin birer birer çıkan Coco en sonunda dünyanın en ünlü modacısı olur.

TürBiyografi
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenAnne
Fontaine
OyuncularAudrey
Tautou
Benoît
Poelvoorde
Alessandro
Nivola

23. Sorry Angel 

Fransız Filmleri

En iyi Fransız filmlerinden biri olan Beğen Sev ve Hemen Kaç ünlü yönetmen Christophe Honore imzalı Dram türünde bir filmdir. Başrollerinde Vincent Lacoste ve Pierre Deladonchamps’ın yer aldığı film farklı karakter ve hayatlara sahip iki eş cinsel adamın bunca tersliğe rağmen birbirlerine yakınlaşmasını anlatmaktadır.

TürDramKomedi
IMDb6,8
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenChristophe
Honoré
OyuncularVincent
Lacoste
Pierre
Deladonchamps
Denis
Podalydès

24. Hayatımın Şarkısı 

Fransız Filmleri

Mükemmel senaryosu ve efsane oyunculuk performanslarıyla hem ağlatıp hem de güldüren film tüm ailesi işitme engelli olan 16 yaşındaki genç kız Paula’nın hayalleri ve ailesi arasında kalmasını anlatmaktadır. Ailesinin her işini tek başına üstlenen ve onların diğer insanlarla iletişim kurmasını sağlayan Paula babasının Belediye Başkanlığına aday olduğu sırada hayal ettiği şarkıcılık için bir fırsat yakalar. Genç kız ailesinin ona en çok ihtiyaç duyduğu anlarında ya yanlarında olacaktır ya da hayallerinin peşinden koşacaktır. Filmin oyuncu kadrosunda Louane Emera, karin Viard ve François Damiens yer almıştır.

TürKomedi
IMDb7,3
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenEric
Lartigau
OyuncularLouane
Emera
Karin
Viard
François
Damiens

25. Love Me If You Dare?

Fransız Filmleri

Çocukluktan beri arkadaş olan Julien ve Sophie yetişkin yaşlarına geldiklerinde dahi küçükken oynadıkları bir oyunu devam ettirirler. Birbirlerine ilgi duyan iki yakın arkadaş bir türlü cesaret edip duygularını açamazlar. Ancak son dönemde Sophie’nin yaşadığı sıkıntılar iki arkadaşı duygusal olarak daha da yakınlaştıracaktır. Ünlü yönetmen Yann Samuell imzalı film en iyi Fransız filmlerinden biridir.

TürDramRomantikKomedi
IMDb7,6
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenYann
Samuell
Oyuncular Guillaume
Canet
Marion
Cotillard
 Julia
Faure

26. Blue Is The Warmest Color 

Fransız Filmleri

Ergenliğinin en çılgın ve karışık dönemlerini yaşayan 15 yaşındaki Adele kendisini bir kızın erkeklerden hoşlanacağına ikna etmeye çalışır. Ancak büyük meydan da gördüğü mavi saçlı ve güzeller güzeli Emma aklındaki tüm soru işaretlerini kaldırıp ona yönelmesini sağlayacaktır. Adele ve Emma arasındaki ilişki ne kadar iyi olsa da Adele’nin iç dünyası ve ailevi yaşantısındaki sıkıntılar her şeyi zor kılmaktadır. Başarılı yönetmen Abdellatif Kechic’in önderliğinde çekilen filmin başrollerinde Lea Seydoux, Adele Exarchopoulos yer almıştır.

TürDramRomantik
IMDb7,7
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenAbdellatif
Kechiche
OyuncularLéa
Seydoux
Adèle
Exarchopoulos
Salim
Kechiouche

27. Amelie

Fransız Filmleri

Fransız sinemasının ünlü yönetmeni Jean-Pierre Jeunet’in eşi benzeri olamayan filmi Amelie’nin başrollerinde Audrey Tautou ve Philippe Beautier rol almıştır. Özel bir kız olan Amelia hayatın her anında huzurlu ve mutlu olmaya çalışan günlerinin dolu doluya geçirmeye uğraşan biridir. Kendi ailesini kaybetmesine rağmen bu denli hayat dolu olan Amelie hayatını yardıma muhtaç ve mutsuz insanlara yardım ederek geçirmeye adayacaktır. Fransız sinemasının gelmiş geçmiş en iyi filmlerinden biri olan Amelie’e 5 dalda Oscar’a aday gösterilmiştir.

TürDramKomediFantastik
IMDb8,3
Gösterim
Tarihi
2001
YönetmenJean-Pierre
Jeunet
OyuncularAudrey
Tautou
Philippe
Beautier
Clotilde
Mollet

28. Can Dostum

Fransız Filmleri

Ünlü yönetmen Eric Toledano’nun Olivier Nakache ile birlikte yönetmenlik koltuğunda oturduğu film zengin ancak yatalak bir adam ile bakıcılığını yapan gencin komedi dolu hikayesini anlatmaktadır. En iyi filmler listesinde de yer alan yapımın oyuncu kadrosunda Françoiz Cluzet ve Omar Sy yer almıştır. Özellikle aktör Omar Sy’nin oyunculuk performansı dikkat çekmiştir.

TürKomedi
IMDb8,5
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenEric
Toledano
 Olivier
Nakache
OyuncularFrançois
Cluzet
Omar
Sy
Anne
Le Ny

29. Leon The Professional 

Fransız Filmleri

En iyi Fransız yapımı filmlerin başında gelen “Leon” oyuncu kadrosunda Jean Reno, Gary Oldman ve Natalie Portman gibi dünya sinemasına damga vuran önemli aktörleri barındırmaktadır. İşinde en iyi olan katil Leon tek başına bir apartman dairesinde yaşamaktadır. Henüz 12 yaşında olan Mathilda ise ailesiyle sıkıntılar yaşayan bir kızdır. Bir gün alışverişe gittiği sırada evine baskın veren ve tüm ailesini katleden düşmanlar şans eseri Mathilda’yı tanımazlar. Bu olay sonrası ailesiz kalan Mathilda Keaon’un yanına sığınır. Umarsızca adam öldüren bu adam küçük kızın gelmesiyle duygusal davranmaya başlayacaktır. Her yönüyle kusursuz bir film olan "Leon: Sevginin Gücü" filmi  en iyi Fransız filmlerinden biridir.

TürDramPolisiyeAksiyon
IMDb8,5
Gösterim
Tarihi
1994
YönetmenLuc
Besson
OyuncularJean
Reno
Gary
Oldman
Natalie
Portman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.