Dünyanın En İyi Yemeklerini Deneyimleyebileceğiniz 10 Şehri

Dünyada gelişen gezgincilik kültürü insanları zevklerine göre ayırabilmeyi başardı. Lezzet uğruna şehir değiştirebilecek enerjiye sahip insanlar bu içeriğimize mutlaka göz atmalı.
Dünyanın En İyi Yemeklerini Deneyimleyebileceğiniz 10 Şehri

Dünyada Yemek İçin Seyahat Edilebilecek Turistik Noktalar

Yemek severler pasaportlarınızı hazırlayın! Japonya'nın en lezzetli yakitorisini ve İtalya'daki en iyi bolognese tabağını deneyimleyebilmek için yola çıkıyoruz. Bu içeriğimizde sizler için dünyanın en iyi şehirlerinde yenebilecek en iyi güzel lezzetleri sıralayacağız. Şaşırtıcı olabilir ama tam üç İtalyan şehri listenin en başında yer alıyor. İtalya bu işin hakkını veriyor. İlki Roma, ikincisi Floransa ve üçüncü tabiki Venedik! Gelişen teknolojiyle birlikte gezginler artık eskiye göre daha fazla kaçamak yapabilme şansına sahip. Seyahat araştırmaları yapan sitelerinin şu anki raporlarına göre, yemek turları için yapılan rezervasyonlar bu yıl geçen yıla oranla %61'lik bir artış göstermiş.

Hadi başlayalım...

dunyada-yemek.gif


1. Roma

Şaşırtıcı olmasa gerek Roma bu listenin en başında yer alıyor. İster Testaccio'da özenle hazırlanmış Cacio e Pepe'yi deneyin, ister lezzetine doyamayacağınız galeteriaların  tadını çıkarın. Tekrar tekrar gelmeniz için bu şehirde sizi bekleyen lezzetler hep var. Şehrin en çok rezervasyon yapılan yemek turu Prati Bölgesi'nde bulunuyor. Gün batımını seyredenlerin favori tur rotası içinde yer alıyor.

roma-008.jpg


2. Floransa

Roma'dan sonra İtalya'nın Floransa şehrine uzanıyoruz. Yemek için düzenlenen turlarda ikinci sırada yerini alıyor. Floransa'daki Mercato Merkezi, alışveriş deneyimi yaşamanız için de önemli bir nokta olacak. 1874'te açılan bu restoran, çeşitli yiyecek duraklarını ve restoranları tek bir yerde sergileyen açık hava pazarı gibi Şehrin en çok rezervasyon yapılan yemek turu bu noktada gerçekleşiyor. 

floransa.jpeg


3. Paris

Fransa’ya gitmiş, Paris turu yapmışsanız bilirsiniz ki bu ülkenin her şehri ayrı bir güzelliğe sahip. Özellikle de mutfak kültürünün güzelliği size bir kez daha bu ülkenin yollarını arşınlatacak. Bir kafede yenecek kruvasan ve içilecek espressodan, bir fromaginden peynir örneklerine kadar bu şehrin lezzetleri damağınızda kalıyor! Şehirdeki en çok rezervasyon yapılan yemek turu Montmarte'dur

fransa-007.jpg


4. Barselona 

Barselona'ya yolunuz düştüyse güzergahınıza ünlü Mercat de la Boqueria'yi kesinlikle eklemelisiniz. İster Sprimfruit'de helados ister Ramblero'dan gelen kırmızı karidesleri deneyin, burası sizi hayal kırıklığına uğratmayacak! Şehirdeki en çok rezervasyon yapılan yemek turu, Barselona'daki interaktif Ispanyol turudur.

barselona .jpeg


5. New Orleans

Café Du Monde'deki hindiba kahvesi, Avery's On Tulane'deki buffalo karides ve po'boy'a kadar, bu şehirde seyahat edenleri buraya tekrar gelmeye ikna edecek bir sürü muazzam lezzet var. Şehrin en çok rezervasyon yapılan yemek turu, Fransız Mahallesi'ndeki New Orleans yemek yürüyüşü turudur.

new-orleans.jpeg


6. New York

Bu şehrin her köşesinde, Michelin yıldızlı restoranlarından butik şarküteri tezgahlarına kadar ağız sulandırıcı lezzetler mevcut. İyi bir damak tadına sahip olanlar için devasa ebegümeci çöreklerini parçalara ayırmak hiç de yorucu gelmeyecek. Kızgın yağda kızartılmış eriştelerin soğumasını bekleyemeyeceksiniz. Şehrin en çok rezervasyon yapılan yemek turu, Brooklyn yemek ve kültür turudur

michelin.jpg


7. Venedik 

Venedik'te herkes için lezzetli bir şeyler vardır. Şarap severler Al Covo'da muhteşem şarap ve eşsiz deniz ürünlerini tatmak isteyebilir. Makarna meraklıları ise Ristorante Trattoria Cherubino'da doyurucu bir bolognese yemeği tercih edebilir. Şehrin en çok rezervasyon yapılan yemek turu Venedik yemek turudur: cicchetti ve sarap.

Önerilen İçerik; Venedik Gezinizde Mutlaka Tatmanız Gereken Lezzetler

venedik .jpeg


8. Madrid

Madrid'e gidecekseniz güzergahınıza mutlaka Mercado de San Miguel durağını eklemelisiniz. Madrid'in en eski mekanlarından biri olup zamanla gastronomik bir yer halini almıştır. Gezginler için Paella y Ole'da deniz ürünleri ve mükemmel şarapları denemek akıllıca olacaktır. Şehrin en çok rezervasyon yapılan yemek turu Madrid tapas ve şarap tadımı turudur.

madrid.jpeg


9. Tokyo

Yemek severler için Tokyo, listede mutlaka yer alması gereken şehirlerden biridir. Şehrin en iyi tonkatsularını (ekmekli domuz pirzolalari) servis eden Butagumi gibi çağdaş restoranlara ve ikayaki (ızgara kalamar) buğulama şişini deneyimleyebileceğinz kalabalık sokak restoranları çoktur. Şehrin en çok rezervasyon yapılan yemek turu Tokyo'dur: Japon yemekleri turu.

tokyo.jpeg


10. Bangkok

Tay sokak yemekleri belki de insanların Bangkok'a akın etmesinin en büyük sebebidir. Damnoen Saduak Yüzer Market'te servis edilen ekşi ve baharatlı tom yum kway teow noodle çorbası bu şehirde yasayacağınız muhteşem bir deneyim olacaktır. Şehrin en çok rezervasyon yapılan yemek turu Bangkok yemek turudur.

bangkok.jpeg

NeOldu.com / Sosyal Fayda

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.