Bangkok'ta Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Tayland'ın başkenti Bangkok ülkenin en turistik yerlerinden biridir. Bangkok gezi rehberinizde yer alabilecek gezip görmeniz gereken yerlerini yazımızda bulabilirsiniz.
Bangkok'ta Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Bir Güneydoğu Asya Ülkesi olan Tayland'ın başkenti Bangkok 8,5 milyonu bulan nüfusuyla aynı zamanda ülkenin en büyük merkezi durumundadır. Yüzölçümü 1.569 kilometrekare olan kent ülkenin ekonomik, kültürel, bilimsel ve turistik açıdan en değerli şehridir. Köklü tarihe sahip olan bölge eski çağlardan beri önemli bir yerleşim alanı olarak önemli hadiselere tanıklık etmiştir. Bu durum Bangkok'ta sayısız ibadethane, saray, müze gibi mekanların yanı sıra nüfus yoğunluğunun yükselmesine neden olmuş; kafe, restoran, gece klüpleri gibi ünlü sosyal alanların artmasını sağlamıştır. Tüm bu özellikleri göz önüne alındığında Bangkok her sene Dünya'nın birçok yerinden tatil severler için ideal mekanlardan biri olarak görünüyor. Bangkok seyahatinde kentin gezilecek görülecek yerlerini sizler için derledik.

Büyük Saray

buyuk-saray-001.jpg

Başkent Bangkok'un en merkezi noktasında bulunan Siam Krallığı'nın ikametgahı olan muazzam saray kompleksidir. Günümüzde de resmi etkinlikler için kullanılan Büyük Saray ülkenin en meşhur ibadethanelerinden Wat Phra Kaew'e de ev sahipliği yapmaktadır. Chao Phraya Nehri kıyısında yer alan ve 218.400 metrekarelik alanı kapsayan devasa saray kompleksi Bangkok'un en turistik yerlerinin başında geliyor. 


Wat Pho

wat-pho.jpg

Burası başkentin en ünlü Budist tapınaklarından biridir. Halk arasında 'Yatan Buda' ismiyle de anılmaktadır. Resmi adı ise Wat Phra Chetuphon Vimolmangklararm Rajwaramahaviharn'dır. 1781 yılında tamamlanan ibadethane birinci sınıf kraliyet tapınaklarının en yüksek zirvesi olarak kabul edilmektedir. Yatan Buda'nın boyu 46 metredir ve bu rakamla anıt ülkenin en büyük Buda heykeli olarak ünlenmiştir. Aynı zamanda bu tapınak şifalı Thai Masajı'nın da ortaya çıkış noktasıdır. Bangkok'un tarihi ibadet yerlerinden biri olan 'Wat Pho' mutlaka görülmelidir.

Jim Thompson Evi

jim-thompson-evi.JPG

ABD'li iş adamı Jim Thompson'un 20. yüzyılın ortalarında Tayland'ın birçok yerinden topladığı yapı parçalarından oluşturduğu evin adıdır. Şu anda bir müze olarak faaliyet gösteren mekan Güneydoğu Asya'nın en güzel dokuma eserlerine ev sahipliği yapmaktadır. 6 antik Tay evinin parçalarından meydana getirilen şaheser niteliğindeki Thompson Evi Bangkok'un görülecek yerlerindendir.

Lumpini Park

lumpini-park.jpg

Bu park Bamgkok'un ender kamusal alanlarından biridir. Yaklaşık 58 hektarlık alanı kapsayan park 1920 yılından bu yana hizmet vermektedir. Burada yürüyüş ve bisiklet yolları, ağaçlık alanlar, yapay göl, heykeller ves. bulunmaktadır. Park sınırları içerisinde kesinlikle yasaklı madde kullanımına ve kedi-köpek gibi evcil hayvanların gezdirilmesine izin verilmez. Buradaki gölete kayıkla açılma fırsatı bulabilir keyifli dakikalar geçirebilirsiniz. Bu yüzden Bangkok gezi rehberinize Lumbini Park'ı mutlaka ekleyin.

Bangkok Ulusal Müzesi

bangkok-ulusal-muzesi-001.jpg

Tay sanat ve tarihine ait eserlerin sunulduğu kurum Güneydoğu Asya'nın en büyük müzesidir. Kral V. Rama tarafından kendisinden önceki Kral IV Rama döneminden kalan emanetlerin sergilenmesi amacıyla 1874 yılında açılmıştır. Şu anda ise bu kurumun galerileri Neolitik Döneme (Cilalı Taş Devri) kadar Tay geçmişini kapsayan nesneler içermektedir. Tay eserlerinin yanı sıra Hint Gandhara, Çin Tang, Vietnam Cham, Endonezya, Java ve Kamboçya Khmer gibi bölgesel Asya Budist Sanatı'nın geniş koleksiyonlarını barındırıyor. Ulusal müze Bangkok seyahatindeki tarih ve sanat meraklıları için biçilmiş kaftan.

Wat Saket

wat-saket.jpg

Kentin Pom Prap Sattru Phai İlçesi'nde bulunan görkemli bir Budist tapınağıdır. Zaman zaman Wat Sakae adıyla da anılan tapınak Antik Ayutthaya dönemine uzanmaktadır. 17 ve 18. yüzyıllarda inşa edilen tapınağa büyük beton duvarları 1940'lı yıllarda eklenmiştir. Günümüzdeki modern Wat Saket ise 20. yüzyılın başlarında Carrara mermerden inşa edilmiştir. Bangkok'un gezilecek yerlerinden biri olan ibadethane aynı zamanda şehrin simgelerindendir.

Bangkok Sanat ve Kültür Merkezi

bangkok-sanat-ve-kultur-merkezi.jpg

Tayland'ın başkenti Bangkok'ta hizmet veren popüler bir çağdaş sanat merkezidir. 2005 ve 2008 yılları arasında açılan merkez müzik, tiyatro, bale gibi sahne perfrmanslarının yanı sıra tasarım, zanaat, heykel, fotoğraf ve çizim gibi sanat çalışmalarına ev sahipliği yapmaktadır. Bangkok şehir merkezinde yer alan kurum yerel sanatçıların çalışmalarını ve performanslarını ortaya koymalarına imkan tanıyor. 

Demokrasi Anıtı

demokrasi-aniti.jpg

Başkentte bulunan bir kamu anıtıdır. Taylandlı meşhur mimar Maeo Aphaiyawong tarafından tasarlanan anıt kentin Dinso Yolu ile Ratchadamnoen Klang Yolu ile kesiştiği noktada trafik yolu üzerine kurulmuştur. 1932 Siyam Devrimi'nin gerçekleşmesinden sonra anayasal monarşinin ortaya çıkmasını izleyen süreçte 1939 yılında inşa edilen anıt 24 metre yüksekliğe sahiptir. Anıtın dibinde kabartma heykeller de bulunuyor.

NeOldu.Com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.