Madrid'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

İspanya'nın başkenti Madrid Dünya'nın en tarihi ve turistik merkezleri arasında yer almaktadır. Madrid seyahatlerinizde sizlere rehber olabilmek için şehrin tarihi ve turistik yerlerini araştırdık.
Madrid'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Madrid Hakkında Bilgi

  • İspanya'nın en büyük şehri ve başkentidir.
  • Madrid'in Nufusu 3.5 milyon civarındadır.
  • Madrid denince akla gelen ilk şeyler kültür ve sanat mirasıdır
  • Madrid’de gece yaşamı da önemli ve ünlüdür.
  • Madrid çekici ve modern bir şehirdir.
  • Tarih, kültür, sanat gibi değerleri de bünyesinde barındırır. Bu şehri farklı yapan belki de tüm bunları aynı yapıda kendinde bulundurmasıdır.
  • İspanyolların resmi dili İspanyolca olup İngilizce çoğu turistik bölgede konuşulmaktadır.
  • Londra ve Berlin'den sonra Avrupa Birliği'nin üçüncü büyük şehridir. 

Madrid Gezilecek Yerler

  1. Madrid'deki gezilecek yerler listesi
  2. Madrid'de ne yenir?
  3. Madrid'deki müzeler
  4. Madrid'de yer alan tarihi mekanlar
  5. Madrid otel önerileri
  6. Madrid'de alışveriş
  7. Madrid gezi rehberi haritası
  8. Paris'te gezi rehberi - Foto Galeri

Plaza Puerta del Sol

Madrid'in en ünlü meydanıdır. Yarı daire şeklindeki bu alan görünümünü 19. yüzyılın ortalarında edinmiştir. Madrid gezilecek yerler listemizde en çok turistin ziyaret ettiği yer olarak bilinmektedir. Madrid'i gezmek istiyorsanız başlangıç noktanız burası olabilir. Şehrin her yerine buradan ulaşmak kolaydır. Bu meydanda görebileceğiniz en önemli yer Casa de Correos Saat Kulesi'dir.

puerta-del-sol.jpg

Adres: Plaza de la Puerta del Sol, s/n, 28013 Madrid, İspanya


Santiago Bernabéu Stadium

1947 yılında açılan stadyum 85.000 izleyici kapasitesi ile dünyanın en büyük stadyumlarından biridir. Stadyum ismini eski yöneticisi Santiago Bernabeu Yeste’den almaktadır.

santiago-bernabéu-stadium.jpg

Adres: Av. de Concha Espina, 1, 28036 Madrid, İspany


Plaza Mayor

Üçgen şeklinde yapılan meydan son halini geçirdiği bir yangın sonucunda almıştır. İspanyol Sivil Savaşı sonrasında “Plaza Mayor” ismini kazanan meydanda bulunan 3 katlı yapı 237 tane balkonu ile dikkatleri üzerine çekmektedir.

plaza-mayor-001.jpg

Adres: Plaza Mayor, 28012 Madrid, İspanya


Plaza de Cibeles

Plaza de CibelesMadrid’de bulunan ünlü meydanlardan biridir. Centro, Retiro ve Salamanca için sınır noktasında bulunan meydan, Paseo del Prado, Paseo de Recoletos arasındadır. Şehrin en işlek noktalarından birinde kavşak niteliğinde yer alan Plaza de Cibeles’de mimari açıdan görkemli yerler bulunmaktadır.

cibeles.jpg


San Francisco el Grande

Real Basilica de San Francisco el Grande, Madrid’de bulunan bir bazilikadır. Bir efsaneye göre manastırın yer aldığı yerde daha önce bir Fransiskan manastırı bulunmaktaydı. 16. yüzyılda Madrid’in başkent olmasının ardından bu manastır da kutsal yerler listesine alınmıştır.1878 yılında başlatılan yenileme çalışması ile yeniden dekore edilmiştir. Bazilikanın ön cephesinde 19 tane çan bulunmaktadır. Kilisenin iç kısmında çarmıha gerilmiş İsa figürü, İncil betimlemeleri, Aziz Francesco’nun hayatının betimlendiği resimler görülmeye değerdir.

sanfranciscoelgrande.jpg

Adres: Calle San Buenaventura, 1, 28005 Madrid, İspanya

İspanya Gezilecek Yerler


Prado Müzesi

Hem müze hem de sanat galerisi şeklinde faaliyet göstermektedir. Önceleri heykel ve çizim üzerine kurulan Prado Müzesi, ek olarak 10 binin üzerinde tarihi ziynet eşyası, metal para ve baskıyı barındırmaktadır.Müze binası da tarihi bir yapı olup yaklaşık 200 yıllık maziye sahiptir. Burada birbirinden ünlü koleksiyonlar sergilenmektedir. Yalnızca yerli ressamların değil Hollandalı ve Alman sanatçıların çizimleri de Prado Müzesi’nde yer almaktadır. Ancak bu müzeye verdiğiniz her kuruşa değecektir. İspanya’nın en önemli turistik alanlarının başında gelen müze her yıl on binlerce turistin akınına uğramaktadır.

prado-muzesi.jpg

Adres: Paseo del Prado, s/n, 28014 Madrid, İspanya


Sorolla Müzesi

Meşhur İspanyol ressam Sorolla’nın evinin müzeye dönüştürülmüş halidir. 1932’den bu yana faaliyet gösteren Sorolla Müzesi’ndeki eserlerin birçoğu ressamın kendi çizimleridir.

sorolla-muzesi.jpg

Ayrıca müzede başka ressam ve heykeltıraşlara ait çizim ve heykeller, seramikten yapılan çalışmalar ve Romalılarla Endülüs Emevilerine kadar dayanan arkeolojik buluntular sergilenmektedir. Sanata ve tarihe ilgisi olan herkesin mutlaka görmesi gereken eserler burada bulunmaktadır.

Adres: Paseo del General Martínez Campos, 37, 28010 Madrid, İspanya


Parque del Retiro

Ortasında küçük sandallarla gezinti yapılabilen yapay bir göl bulunan Parque del Retiro, 1,4 kilometrekarelik alanıyla Madrid kent merkezindeki en büyük yeşil alan konumundadır. Bu devasa park 19. Yüzyılın sonlarına dek İspanya Krallığı’na aitti. Şehir merkezine yakın bir konumda bulunan Retiro Parkı yaklaşık 350 dönümlük bir alana kurulmuştur. Burada birçok ağaçlar, çiçekler, heykeller ve bir de göl bulunuyor.Çok düzenli ve huzur dolu bir parktır. Ailelerin vazgeçilmez istirahat ve eğlence yerlerinin başında gelmektedir. Madrid’e yolunuz düşerse şehrin içindeki cenneti muhakkak görün.

parque-del-retiro.jpg

Adres: Plaza de la Independencia, 7, 28001 Madrid, İspanya

Telefon: +34 914 00 87 40


San Francisco Grande Bazilikası

san-francisco-grande-bazilikasi.jpg

Burası Roma Katolik Kilisesidir ve şehrin en önemli dini yapılarından biridir. 13. yüzyılda yapılan tarihi kilise 18. yüzyılda gerçekleştirilen bazı Ne­­o-klasik mimari çalışmalarıyla tamamlanmıştır. 58 metreye kadar ulaşan yüksek kubbeleriyle mükemmel bir görselliğe sahiptir. Üstelik giriş için herhangi bir ücret ödemiyorsunuz. Madrid’e gelen birçok turistin görmeden gitmediği şehrin sembol yapılarından biri olan bu kiliseyi sizlerde mutlaka ziyaret edin.

Adres: Calle San Buenaventura, 1, 28005 Madrid, İspanya


Madrid Kraliyet Sarayı

madrid-kraliyet-sarayi.jpg

18. yüzyılın ortalarında başkentte Barok ve Klasik mimari tarzlarının uygulanmasıyla inşa edilen muhteşem bir saraydır. Yapıldığı 1755 yılından sonra yaklaşık 200 yıl boyunca kralların ikametgahı olarak hizmet veren sarayın bahçesi de göz doldurmaktadır. Sarayın içi de dışı kadar etkileyici bir dekorasyona sahiptir. İçerisinde kilise de var. Sarayı gezmenizde sorun yok. Ancak içerde hiçbir şekilde fotoğraf çekilmesine müsamaha gösterilmiyor. Madrid’in en şaşalı yapısı olması bakımından önemlidir ve mutlaka gezilip görülmesi gereken bir değerdir.

Adres: Calle de Bailén, s/n, 28071 Madrid, İspanya


Kraliçe Sofia Ulusal Sanat Merkezi

kralice-sofia-ulusal-sanat-merkezi-.jpg

Burası Pablo Picasso ve Salvador Dali dünyaca meşhur İspanyol ressamların eserlerinin sergilendiği bir müzedir. Buradaki eserleri tam anlamıyla görüp idrak edebilmeniz için en az 3-4 saatinizi harcamanız gerekiyor. Ayrıca Picasso’nun 1937 yılında yarattığı İspanya’nın iç savaşını betimleyen ‘Guernica’ adlı çalışması burada sergileniyor. Guernica adlı şaheser tabiri caizsa sanat merkezini ziyaret eden bütün konukların dudağını uçuklatıyor. Kraliçe Sofia Ulusal Sanat Merkezi’ne sabahın erken saatlerinde gitmeyi denemelisiniz. Aksi takdirde giriş için kuyruk beklemek zorunda kalabilirsiniz.

Adres: Calle de Santa Isabel, 52, 28012 Madrid, İspanya


El Escorial

el-escorial.jpg

Yaklaşık 20 yıl önce UNESCO tarafından Dünya Mirasları kategorisine dahil edilmiştir. 1584 yılında inşa edilen bu çok amaçlı ve büyüleyici yapı şehrin sembolleri arasında yer alıyor. Manevi bir özelliği olan yapı saray, dev kütüphane ve başka hisselerden meydana gelmektedir. Kralların ikametgahı olarak hizmet veren El Escorial 16. yüzyılın ortalarında İspanyolların Fransız Ordusunu yenmelerinin anısına inşa edilmiştir.

Adres: Av Juan de Borbón y Battemberg, s/n, 28200 San Lorenzo de El Escorial, Madrid, İspanya


Atocha Tren İstasyonu

Madrid gezilecek yerler listesinde yer alan Puerta del Sol ile arasında yürüme mesafesi olan Atocha Tren İstasyonu. Madrid’in ana tren garı konumundaki yapının yeni terminal binası Barselona, Sevilla, Malaga gibi kentlere ulaşım sağlayan yüksek hızlı tren seferleri için kullanılırken, eski terminal banliyölere işleyen demir yolu araçlarını ağırlamaktadır.

atocha-tren-istasyonu.jpg

Adres: 28045 Madrit, Madrid, İspanya


Madrid Gezilecek Yerler Haritası

Madrid'i sizin için özel olarak hazırladığımız 'Madrid Gezi Rehberi Haritası' ile keşfedebilirsiniz. Madrid'teki turistik yerleri, Madrid'teki otelleri, Madrid'te nerede ne yenir, ne içilir gibi sorularınıza bu harita ile cevap bulabilirsiniz. 


Madrid'de Nerede Kalınır? 5 Otel Önerisi

Dünya'nın en popüler turizm merkezlerinden, İspanya'nın başkenti Madrid'de konaklama, son yıllarda Türk turistlerin de ziyaretlerinin artması sonucu önemli bir konu haline gelmiştir. Biz de bu içeriğimizde Madrid'de konaklanacak 5 otel önerisi derledik. İşte sizler için araştırdığımız Madrid'in en güzel otelleri;


SLEEP'N Atocha

Madrid'deki Sleep'n Atocha otel 80 odalı ve 6 katlıdır. Konumu uygun, otel ambiyansı harika, donanımı da fazlasıyla iyi olan bu otelin tek sorunu kahvaltı buradaki kahvaltıyı beğenmeyebilirsiniz. Eğer bu otelde kalmaya karar verdiyseniz kahvaltıdan memnun kalmayabilirsiniz.

sleep.jpg

Adres: Calle Dr. Drumen, 4, 28012 Madrid, İspanya

Telefon: +34 915 39 98 07


Eurostars Casa de la Lírica

Sahip olduğu muazzam konum ile şehri doyasıya gezebileceğiniz ve fiyat performans açısından en iyi oteller arasında yerini almaktadır. Şehrin en hareketli noktalarından birinde yer alan bu otelin çevresi gece gündüz çok hareketli. Birçok kafe, restoran ve hediyelik eşya dükkanı bulunmaktadır. Otelin kahvaltısına ise bayılacaksınız.

eurostars-casa-de-la-lírica.jpg

Adres: Calle Aduana, 19, 28013 Madrid, İspanya

Telefon: +34 913 60 49 30


Hostal Met Madrid

Madrid'de bulunan Hostal Met Madrid adlı bu otelin klima ve ücretsiz wifi erişimi mevcuttur. Otelin tüm odalarında gardırop vardır. Bazı odaları özel banyoya ve balkona sahiptir. Tüm odalarında buz dolabı bulunmaktadır. Bu otel Madrid'in en iyi fiyat performans oranına sahip olmasıyla turistlerin ilk tercihi arasında yer almaktadır.

hostal-med.jpg

Adres: Costanilla de Santiago, 2, 2º, 28013 Madrid, İspanya

Telefon: +34 918 61 69 09


B&B Hotel Puerta del Sol

Madrid'de bulunan bu otel, Madrid'in atar damarı Puerta del Sol'a 100 metre konumu ile turistleri kendine çekmeyi başarıyor her odasında televizyonu, internet erişimi bulunmaktadır. Resepsiyon günün 24 saati aktif olarak hizmet vermektedir. Ücretsiz banyo ve saç kurutma makinesi temin edilmektedir.

bb-hotel-puerta-del-sol.jpg

Adres: Calle de la Montera, 10-12, 28013 Madrid, İspanya

Telefon: +34 914 89 05 91


Clarion Collection Hotel Wellington

Açık yüzme havuzu sunan şık Wellington Hotel, Madrid'in Salamanca bölgesinde, Retiro Parkı'na sadece 100 metre mesafede yer almaktadır. Konuklar ek ücret karşılığında duyusal duşlardan ve spa küvetinden yararlanabilirler.

hotel-wellington.jpg

Adres: Storgatan 6, 114 51 Stockholm, İsveç

Telefon:+46 8 667 09 10


Madrid'de Nerede Ne Yemek Yenir?

Madrid, İspanyol mutfağının zenginliklerinin sunulduğu oldukça ünlü yemeklerin yerli ve yabancı turistlere sunulduğu şık ve hoş restaurantaları ile meşhurdur.


Sobrino de Botín ~  Fırında Süt Kuzu

Dünyanın en eski restoranı olarak Guiness rekorlar kitabına da giren Restaurante Botin’in (Sobrino de Botin) fırını 1725 yılından beri yanıyor. Ernest Hemingway’in de favori restoranı olan mekanın adı ünlü yazarın ‘The Sun Also Rises’ romanında da geçiyor.

botin-restoran.jpg

Adres: Calle Cuchilleros, 17, 28005 Madrid, İspanya

Telefon: +34 913 66 42 17

firinda-sut-kuzu.jpg


El Anciano Rey ~ Boğa Kuyruğundan Al Biberli Börek

İspanya’nın simgesi olan boğanın kuyruk etinin lezzeti olağanüstü. İlk ısırığı aldığınız anda börek resmen ağzınızda dağılıyor. Ardından yumuşacık kuyruk etinin ağızda dağılışı ve közlenmiş al biberin ferahlatıcı lezzeti ile etin ağırlığını alışı muhteşem.

el-anciano.jpg

Adres: Calle de Bailén, 19, 28013 Madrid, İspanya

Telefon: +34 915 59 53 32

boga-kuyrugundan-al-biberli-borek.jpg


Bar La Campana ~ Kalamar Sandviç

Bu harika sandviçleri yemeyen bin pişman ünlü Bar La Campana restoranlarında satılan bu kalamar sandviçler çok satıyor. Denize bu kadar mesafesi olmasına rağmen Madrid’de kalamarın bu kadar bol olması insanı şaşırtıyor. Bizdeki köfte ekmek, döner ekmek misali hem lokaller, hem de turistler bocadillo dedikleri sandviç ekmeklerinin içerisinde bolca koyulmuş kızarmış kalamar halkalarını tüketiyor.

bar-la-campana.jpg

Adres: Calle Botoneras, 6, 28012 Madrid, İspanya

Telefon: +34 913 64 29 84

kalamar-sandvic.jpg


Rosi La Loca ~ Paella

Madrid’in kalbi Puerta del Sol Meydanı’na çıkan sokaklardan birinde daha çok lokal gençlerden oluşan bir müşteri kitlesine sahip çok tatlı bir restoran Rosi La Loca Taberna. Tapaslar kadar paellası da başarılı. Servis ilgili, mekan neşeli ve keyifli.

rosi-la-loca1.jpg

Adres: Calle de Cádiz, 4, 28012 Madrid, İspanya

Telefon: +34 915 32 66 81

paela.jpg

İSPANYA GEZİ REHBERİ

Zaragoza Gezilecek Yerler

Valensiya Gezilecek Yerler

Sevilla Gezilecek Yerler

Barselona Gezi Rehberi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.