Monterey'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Monterey, ABD Kaliforniya Eyaleti'nin mütevazi kentlerinden biridir. 30 bin civarında nüfusa sahip olan merkezde tarihi, turistik ve kültürel açıdan zengin yerler bulunuyor. İşte, Monterey'in gezilecek görülecek yerleri...
Monterey'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Monterey Körfezi Akvaryumu

Monterey Körfezi Akvaryumu Pasifik Okyanusu'nun kenarında faaliyet gösteren konserve üretim şirketinin dönüştürülmesiyle akvaryuma dönüştürülmesinden meydana gelmiştir. 1984 yılından bu yana hizmet veren akvaryumda 600'den fazla balık ve yaklaşık 35 bin bitki çeşidini tanıma imkanı buluyorsunuz. Pasifik'ten gelen suyun kullanıldığı akvaryum içerideki canlılar için daha uygun bir yaşam sahası sunmaktadır. Her yıl 2 milyon civarında ziyaretçi ağırlayan akvaryum Monterey'e yapacağınız seyahatinizde öncelikleriniz arasında bulunmalıdır.

monterey-korfezi-akvaryumu.jpg


Cannery Row

cannery-row.jpg

Kentin yeni Monterey olarak adlandırılan kısmında yer alan meşhur bir kıyı caddesidir. Bu cadde genel olarak eski sardalya konserve fabrikalarından meydana gelmektedir. ABD'li dünyaca meşhur yazar John Steinbeck'in Cannery Row (Sardalya Sokağı) adlı eserini onurlandırmak için bu ismi 1958 yılında alan sokak, Monterey'in en turistik yerlerinden birine dönüşmüştür. Bu fabrika sitesi Steinbeck'in romanına konu olan birkaç karakteri de barındırmaktaydı. Şu anda bölgede sardalya fabrikalarının yerinde oteller, restoranlar, iskeleler ve sektöre bağlı bazı şirketler faaliyet göstermektedir. Kente gelen yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanlarından biri durumundadır.


San Carlos Borromeo Katedrali

san-carlos-borromeo-katedrali.jpg

1794 yılında inşa edilen katedral, 2,024 metrekarelik alanı kapsayan taş bir yapıdır. İspanyol Kolonikal mimari tarzında oluşturulan kutsal yapı, Roman Katolik kilisesi olarak hizmet vermektedir. Louisiana Eyaleti New Orleans kentinde bulunan Aziz Louis Katedrali ile birlikte ülkenin en eski manevi yapılarından biridir. Yapılışına uygun olarak Montereyliler arasında Kraliyet Presidio Şapeli şeklinde de anılan San Carlos Borromeo Katedrali, Amerika'nın Ulusal Tarihi Yerleri listesinde bulunmaktadır. Monterey seyahatinizde uğramanız gereken kentin tarihi yerlerinden biridir.


Pinnacles Ulusal Parkı

pinnacles-ulusal-parki.jpg

Burası 107 kilometrekarelik geniş bir alanı kapsayan milli park alanıdır. Kısa boylu ağaçlardan ve muhteşem kayalıklardan meydana gelen bölge, her yıl 200-300 bin civarında ziyaretçi çekmektedir. Özellikle tektonik oluşumların şekillendirdiği alanlar yoğun ilgi görmektedir. Dağcılık, doğa, tırmanış ve gezi meraklılarının en fazla ilgi gösterdiği alanlardan birine dönüşen Pinnacles Ulusal Parkı Monterey gezi rehberinizde mutlaka yer almalı.


Colton Hall

colton-hall.jpg

1847 ve 1849 yılları arasında inşa edilen yapı, ABD'nin eski federal hükümet binalarından biridir. Şu anda müze olarak kullanılan şahane yapı, kendisini tasarlayan Walter Colton'un adıyla anılmaktadır. Colton Hall'da adliye binası, şerif ofisi, kent emniyet müdürlüğü de yıllarca hizmet vermiştir. 1934 yılından beri Amerikan Tarihi Yerleri listesinde bulunan yapı kentin sembollerinden biri olarak ünlenmiştir. Monterey'in gezilecek önemli yerlerinden biri olan Colton Hall'ı kesinlikle görmelisiniz.


Monterey Müzesi

monterey-muzesi.jpg

31 Ekim 1992 yılında faaliyete başlayan müze, Monterey ve çevresinin geçmişine sanat ve kültür yaşamına dair sergiler içermektedir. Allen Knight Maritime Müzesi olarak 1971 yılında kurulan müze, daha sonra 1992'de bugünkü ismiyle hizmet vermeye devam ediyor. Monterey Tarih ve Sanat Derneği tarafından yönetilen kurumda denizcilik sergileri, İspanyol keşifleri, Monterey sardalya sanayiciliği kalıntıları sergilenmektedir. Ayrıca bölgede yaşayan Ohlone ve Rumsien kabilelerinin tarihine ait eserlerin sunulduğu müze Monterey'in görülmesi gereken yerleri arasında bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.