En Tembel 10 Kedi Türü

Evinizin en sıcak dostları kedi türleri arasında kimisi bir hayli yaramazken kimisi uyuşuk olmaktan asla vazgeçmiyor.
En Tembel 10 Kedi Türü

En Tembel 10 Kedi Türü

Hayatınıza renk katan küçük dostlarınız olarak da bilinen kediler birbirinden farklı kişilikleri ile hemen her bireyi kendine çekmeyi başarmaktadır. Kimisi yüksek enerjisi ile oldukça iyi bir avcı, oyuncu ve yüzücü olsa da bazıları sessiz ve nazik kişiliği ile her daim sakin bir hayatı tercih etmektedir. Yatağınızda, kucağınızda ve her daim kollarınızda olmaktan büyük zevk alan tembel dostlarımızı gelin yakından tanıyalım. Hem bana yakın bir dost olsun hem de ev içerisinde ki dinlenmelerine eşlik etsin diyorsanız bu kedi türleri tam da size göre! Peki ya siz tembel bir kedi mi isterdiniz yoksa hareketli, yaramaz, haylaz bir ev arkadaşı mı?

Ragdoll Kedisi


Ragdoll Kedisi

Ragdoll kedisi, adından da anlayacağınız gibi sadece sahibinin kollarında bir bebek gibi sallanmaktan büyük zevk almaktadır. Hatta kolunuzda sallarken uyukladığı da sıklıkla görülmektedir. Adeta bir oyuncak bebek gibi görünümü ile herkesi kendine aşık etmeyi başaran bu sevimli dostumuz, tembelliği ile övünen ender bir tür olma özelliğine de sahiptir. Yoğun bir iş temposunun ardından evinizde dinlenmek istiyor, ufaktan da muhabbetinize eşlik edecek bir dost arıyorsanız Ragdoll tam da size göre!

Ragamuffin kedisi


Ragamuffin Kedisi

Ragamuffin, kişiliği ve hareketleri ile adeta Ragdoll kedisine çok benzemektedir. Tembeller listemizde adı geçen bu sevimli dostumuz yalnız takılmaktan çok hoşlanmakta. Her daim sessiz, sakin ve huzur dolu bir ortam seçmekte olan Ragamuffin, gürültü yapmanız durumunda derhal odayı terk etmektedir. Doğası gereği konforun her daim önem arz ettiği bu tür için bir kedi kulübesi almanızda fayda var. Ayrıca kısık seste ince bir melodi ve loş bir ışık eşliğinde size eşlik etmekten, mırıldanmaktan ve uyuklamaktan kendini alıkoyamayacak.

İran kedisi


İran Kedisi

İran kedisi her daim sakin ve sessiz bir hayat taraftarı olmaktadır. Gürültü, kalabalık yada hareketli bir ev ortamı asla ona göre değildir. Bu uzun tüylü dostumuz yüksek enerji aktivitesine uygun bir yapıya sahip olmamasından dolayı asla aktif olmak istemeyecektir. Hem işlerimi yapayım hem de bana sevimli bir dost eşlik etsin diyorsanız aradığınız kedi tam olarak İran kedisi! Arada yüksek sesle mırıldansa da yanınıza geldiğinde sessizce uzanmayı tercih edecektir. Yemek yemekten muazzam zevk alan yapısı onu şişman bir ırk yapabilmektedir. Siz gene de İran kediniz için bir beslenme programı hazırlamanız da fayda var. Yoksa kısa süre içerisinde obez bir yapıya ulaşmaması için hiçbir neden yok.

Exotic Shorthair kedisi


Exotic Shorthair Kedisi

Exotic Shorthair kedisi tembeller listemizde yer alan bir başka tür. Adeta görenleri kendine hayran bırakan enteresan surat yapısı dakikalarca bir şeye takılı kalabilmektedir. Tamamen İran kedisi severlerine göre geliştirilmiş bu sevimli dostumuz tembelliği ile de nam salmış durumda. Sessiz bir ev arkadaşı arıyorsanız Exotic Shorthair size bu konuda tam anlamıyla yardımcı olabilir. Siz kahvenizi demleyip bir köşeye uzandığınızda o da hemen yanı başınızda homurdanarak bir şeyler söylenmeyi tercih edecektir. Koşuşturmaktan ve dikkat çekmekten hoşlanmayan bu küçük dostumuz gülücükler saçmayı da ihmal etmiyor.

British Shorthair Kedisi


British Shorthair Kedisi

Dünyanın en popüler kedi ırklarından bir tanesi olan British Shorthair kısa tüyleri, yuvarlak kafası ve kocaman gözleri ile hemen herkesin bildiği bir ırk haline gelmiştir. Ragdoll ve İran kedisi kadar tembel olmasa da sakin, huzurlu ve sessiz bir hayatı tercih etmektedir. Özellikle bahçede yalnız başına dolaşmaktan, ev içerisinde bir köşeye saklanmaktan asla vazgeçmemektedir. Sahibi ile nadirde olsa muhabbet edebileceği gibi genellikle mamasını yiyip bir köşeye kıvrılmayı tercih edecektir. Ancak unutmayın British Shorthair kedisi rahat ve konfora inanılmaz önem vermektedir. O yüzden bu sevimli dostumuza bir kedi kulübesi veya yatağı alsanız iyi edersiniz.

Selkirk Rex Kedisi


Selkirk Rex Kedisi

Selkirk Rex oldukça yeni bir cins olup, gen havuzunu arttırmak için İran ve İngiliz kedileri kullanılmaktadır. Bu nedenle sıra dışı bir görünüme sahip olan Selkirk, yumuşak ve nazik doğası ile adeta emekliliğe ayrılmıştır. Evin bir köşesinde saatlerce uyumayı tercih eden bu küçük dostumuz, yanı başınızda size mırıldanmayı da ihmal etmemektedir. Her ne kadar sakin yapısı ile tembeller listemize girse de, Selkirk Rex oyun oynamak istemeniz durumunda asla hayır demeyecektir.

Birman Kedisi


Birman Kedisi

Birman kedisi Siyam tipi noktaları, mavi gözleri ve kar beyazı pençeleri ile inanılmaz bir güzelliğe sahiptir. Ayrıca bir hayli yumuşak ve ipeksi olan vücudu tam bir pelüş oyuncağa benzemektedir. Ev içerisinde sizi asla bunaltmayacak sakin tavırları ile bilinen bu küçük dostumuz, siz tüm işinizi yaparken bir köşede sakince düşünmeyi tercih edecektir. Ayrıca ev içerisinde ki hareketliliklere neredeyse kafasını dahi çevirip bakmaması ile oldukça tembel bir kedi olma özelliğine sahiptir.

Mavi Rus Kedisi


Mavi Rus Kedisi

Özgür kişiliği ile bilinen Mavi Rus kedisi kendi başına kararları doğrultusunda hareketleri ile tanınmaktadır. Ancak küçük bir ev için muhteşem arkadaş olacağından emin olabilirsiniz. Sürekli ilgi peşinde olmayışı bir hayli sakin kişiliğine borçlu olan Mavi Rus kedisi tembellik konusunda oldukça usta! Yemeğini yemesi halinde evinizin bir köşesine uzanıp saatlerini geçirebilmektedir. Ayrıca uzun saatler çalışıyorsanız eviniz emin ellerde! Saatlerce sıkılmadan sizin gelmenizi bekleyecektir.

Korat kedisi


Korat Kedisi

Korat kedisi hem görünümü hemde kişiliği ile adeta Mavi Rus kedisini andırdığı bilinmektedir. Her ne kadar yavru bir aslan gibi görünseler de vahşi doğası altında yatan gizemli kişiliği Korat kedilerini bir hayli sevecen yapmaktadır. Tam bir ev kedisi olan bu sevimli dostumuz evinizin sıcak bir köşesinde gerilerek uzanmaktan adeta haz almaktadır. Televizyonunuzu açıp hemen yatağa uzanmanız durumunda anında yanınıza kendini atacağından şüpheniz olmasın. Sessiz, sakin ve huzur dolu bir ev arkadaşlığı istiyorsanız Korat kedisi tam size göre bir tür.

Maine Coon Kedisi


Maine Coon Kedisi

Kedi dünyasının bu nazik türü konuşmayı çok seviyor. Ancak buna rağmen, Maine Coon kedilerinin büyük bir çoğunluğu huzur ve sakinliği tercih etmekten asla kaçınmıyor. Sahipleri ile yan yana oturmaktan zevk alması bir yana onlar ile uzun uzun sohbetler etmekten asla vazgeçmemektedir. Size anlatacağı uzun öykülerden mutlu yada mutsuz olduğunu kolaylıkla anlayabilirsiniz. Öyleyse oturduğu yerden hem sizi izlesin hem de uzunca sohbetlere dalalım diyorsanız Maine Coon kedisi tam size göre!


Önerilen İçerik: Kedi Türleri ve Özellikleri

NeOldu.com / Hayvansever

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum