British Shorthair Kedisi Bakımı ve Özellikleri

İngiltere'ye özgü British Shorthair saf ırk olma özelliği ile muhteşem görünümü onu dünyanın en popüler ev kedisi yapmaya yetmektedir.
British Shorthair Kedisi Bakımı ve Özellikleri

British Shorthair Kedisi Bakımı ve Özellikleri

British Shorthair, İngiltere'ye özgü saf kedi ırkı özelliğine sahip olması ile dünyanın en popüler kedi türleri arasında yer almaktadır. Sevimli, nazik ve iyi huylu kişilikleri ile sahiplerine her daim sadık kalmayı başarabilen British Shorthair tam bir ev kedisi olma özelliğine sahip olduğu bilinmektedir.

British Shorthair türü  ilk olarak Roma istilası zamanında İngiltere'ye sokularak, yaban kedilerinin çiftleşmesi sonucu 1870 yılında görülmeye başlandığı söylenmektedir. Ancak İkinci Dünya Savaşı ile British Shorthair ırkı devamlılık konusunda yok olmanın eşiğine gelmişken, ırk meraklıları tarafından Mavi Rus, Burmese, Persians  ve Britanya kedi ırkları ile çiftleştirilerek tükenme tehlikesinden kurtarıldığı söylenmektedir.

British Shorthair


British Shorthair Kedisi Kişiliği

British Shorthair genellikle sakin, uyuşuk ve enerjisi düşük tavırları ile bilinmektedir. Beraberinde sevgi dolu doğası ile oldukça sıcak kanlı bir kişiliğe sahip olan British Shorthair insanlar ile iç içe olmaktan büyük mutluluk duymaktadır. Bu yönü onu her daim eğitilebilir yöne itmektedir.

Meraklı kişiliklerinin yanı sıra yeni yerleş keşfetmekten hoşlanan British Shorthair daha çok kendine güvenli gelen bölgelerin dışına çıkmamakta olduğu bilinmektedir. Ayrıca yemek konusunda oldukça hassas kişiliği her daim aynı saatlerde öğününün sahibi tarafından aksatılmamasını söylemektedir. 

British Shorthair

British Shorthair, zeki kişilikleri ile aile fertleri ve çevresinde olup biten her duruma dahil olmaktan büyük bir zevk almaktadır. Bu durum onu yeni şeyler öğrenme eğiliminde bir hayli geliştirmekte olduğu bilinmektedir.

Rahatlık konusunda oldukça profesyonel olan British Shorthair, gün boyunca dinlenmek, uyumak ve bir yatağın üstünde saatlerce soluklanmaktan büyük haz aldığı söylenmektedir. Ancak kilo almaya müsait bedenleri buna bağlı olarak sağlıksız bir vücut yapısına neden olmaması için aralıklarla oyunlar oynatılması önerilmektedir.

British Shorthair


British Shorthair Kedisi Görünümü

British Shorthair, adeta oyuncak bir ayıyı andıran görünümü ile dünyanın en sevimli kedi türlerinden bir tanesi olarak bilinmektedir. Özellikle British Shorthair'ı sevecen yapan nazik ve samimi bakışları sahibi ve çevresinde kileri kendine hayran bırakmaktadır. Büyük yuvarlak gözleri, yoğun tüyleri, yuvarlak kafası ve güçlü bir görünüme sahip vücut yapısı ile British Shorthair oldukça sağlıklı bir görünüme sahiptir.

British Shorthair dolgun yanakları ile bilinmesinin yanı sıra, kısa tüyleri, büyük omuzu, kısa ve kuvvetli bacakları ile orta büyüklüğe sahip kedi türü olarak söylenmektedir. Birbirinen farklı renk ve tonlara sahip British Shorthair genellikle beyaz (gözleri turuncu veya mavi), siyah (gözleri turuncu), mavi (gözleri turuncu), lila (gözleri turuncu), krem (gözleri turuncu), tarçın (gözleri turuncu) olarak görülmektedir.

British Shorthair


British Shorthair Kedisi Bakımı

British Shorthair, yoğun tüy yapısı ile düzenli bakım yapılması oldukça önemlidir. Haftalık bir kaç kez rutin olarak taranması, ölü tüylerin kolayca yok olmasında en pratik çözüm olduğu bilinmektedir. Ayrıca sıcak havalarda ılık bir banyo da bu sorunu ortadan kaldırdığı söylenmektedir.

British Shorthair, yaşamsal faaliyetlerinin en üst düzeye çıkartılması için her daim yavru ve yetişkin kedilerin kaliteli kedi maması ile beslenmesi oldukça önemlidir. Bebeklikten yaşlılığa kadar süren zamanda British Shorthair doğru bir beslenme ve yaşına uygun mama tüketimi ile beslenmesi önerilmektedir.

British Shorthair

British Shorthair, tırnak bakımı oldukça önemli ve hassas bir konu olduğu belirtilmektedir. Tırnaklarının düzenli bir şekilde kesilmesi ve bakımının yapılası mikroplara karşı en etkili yol olacaktır. Tırnak ve tüy bakımlarını kedi kuaförü ile kolayca halletmeniz mümkün olduğunu bilmenizi isteriz.

British Shorthair, oyuncakları ile sıkça vakit geçirmesinin yanı sıra, oyuncaklarının duru su yada sirke ile dezenfekte edilmesi onu mikroplara karşı korumada en etkili çözüm olacaktır. Oyuncak bakımında kesinlikle deterjan kullanımında bulunmamanız gerektiğini unutmayınız.

British Shorthair


British Shorthair Kedisi Sağlık Durumu

British Shorthair, yapısı gereği oldukça sağlıklı bir kedi türü olarak bilinmektedir. Saf ırk olma özelliği ile bilinen bu tür, yaşlarına uygun bakım ve doğru beslenme ile ortalama 14 ile 20 yıl arasında yaşam süreleri bulunduğu söylenmektedir.

British Shorthair, diğer tüm kedi cinsleri gibi bağışıklık sisteminin her daim kuvvetli kalması, mikrop ve parazitlere karşı korunması için düzenli aşılama işlemlerinin veteriner hekim kontrolünde gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

British Shorthair

British Shorthair sahiplenmeye karar verdiyseyiz, sevgi dolu bu küçük dostunuzun bazı kalıtsal olabilecek hastalıkları hakkında bilgi sahibi olmanız oldukça önemlidir. Genellikle British Shorthair türünde rastlanabilen kedi hastalıkları arasında;
⦁    Polistik böbrek hastalığı
⦁    Hipertrofik kardiyomiyopati

Hastalıklarına karşı British Shorthair'ın yetiştiriciler tarafından DNA testi uygulaması yapılması ve sahiplenen kişi yada kişiler tarafından verteriner hekim kontrolünde sağlık muayenesine alınması daha doğru olacağı söylenmektedir.

British Shorthair


British Shorthair Kedisi Çocuklar ve Evcil Hayvanlar İle İletişimi

British Shorthair, sevgi dolu bakışları ve uyumlu tavırları ile çocuklu aileler için mükemmel bir seçim olduğu söylenmektedir. Özellikle küçük çocuklar ile oldukça iyi geçinebilen British Shorthair onlarla vakit geçirmekten ve oyun oynamaktan büyük zevk aldığı bilinmektedir. Ancak çok küçük çocuklar ile British Shorthair ebeveyn kontrolünde baş başa kalması en doğru seçim olacaktır.

British Shorthair

British Shorthair, çocuklarla olduğu kadar diğer evcil hayvanlar ile de oldukça iyi geçindiği bilinmektedir. Özellikle farklı kedi türleri ile dostluk kurabildiği gibi köpekler ile de iyi yaklaşımlar sağladığı yetiştiriciler tarafından söylenmektedir. Küçüklükten itibaren British Shorthair ve evcil hayvanların aynı ortamda yaşaması ileride kalıcı bir dostluğu sağlayacağı bilinmektedir. Ayrıca diğer evcil hayvanlar ile British Shorthair'ın ilk karşılaşmasında yalnız bırakılmaması daha sağlıklı olacaktır.

British Shorthair


British Shorthair Kedisi Özellikleri

⦁    British Shorthair, İngiltere'ye özgü saf ırk olma özelliğine sahip bir kedi türüdür.
⦁    Sevecen, nazik ve samimi bakışları ile kedi türleri arasında en popüler olma özelliğine sahiptir.
⦁    British Shorthair, pozitif kedi olma özelliği ile evcilleştirmeye en uygun kedi türlerinden birtanesi olduğu gibi, çocuklu ailelerin de tercihi olarak bilinmektedir.
⦁    Yuvarlak kafaları ve büyük gözleri ile iri bir cüsseye sahip olan British Shorthair, oldukça sağlıklı bir kedi türüdür.
⦁    British Shorthair, diğer kedi türlerine nazaran olgunlaşma süresi oldukça uzun olduğu bilinmektedir.
⦁    Daha çok sakin tavırları ile dikkat çeken British Shorthair, enerjik olmaması ile beraberinde kilo alma eğilimi oldukça yüksek bir kedi türüdür.
⦁    British Shorthair, diyete uygun sağlıklı ve kaliteli kedi maması ile beslenmesi durumunda ortalama yaşam süresi 20 yıla kadar çıkabildiği söylenmektedir.


Önerilen İçerik: Kedi Türleri ve Özellikleri

NeOldu.com / Hayvansever

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum