Ragamuffin Kedisi Bakımı ve Özellikleri            

Sevimli bir ev arkadaşı mı arıyorsunuz? Her daim sadakati ile size eşlik edecek olan Ragamuffin kedisi, en yakın dostunuz olmaya hazır! Ragamuffin kedisi bakımı ve özellikleri hakkında merak edilen her şeye yazımızdan ulaşabilirsiniz..
Ragamuffin Kedisi Bakımı ve Özellikleri            

Ragamuffin Kedisi Bakımı ve Özellikleri            

Ragamuffin, 1990 yılında Amerika’da Ragdoll türü kediden türetilmiş tamamen farklı bir kedi ırkıdır. Irkın üretilmesinde ki temel neden farklı renk ve tüy yapısına sahip bir kedi elde etmek olduğu söylenmektedir. Mükemmel mizaca sahip kişiliği ile oldukça geç olgunlaşan Ragamuffin kedisi dört yaşına kadar bebek gibi davranmaktadır. Beraberinde sakin ve nazik yapısı bu türün en popüler kedi ırklarında bir tanesi yapma özelliğine sahiptir.

California’da yetiştiricilerin farklı bir kedi elde etme umudu ile İran, Himalayan ve yerel uzun tüy genine sahip kedilerin çiftleştirilmesi sonucunda meydana geldiği bilinmektedir. Diğer kedi ırklarına göre oldukça az olmasından dolayı pahalı bir kedi ırkıdır. Tür ilk olarak 2001 yılında kedi dernekleri tarafından resmen tanınmıştır.       

ragamuffin.jpg             


Ragamuffin Kedisi Kişiliği

Sakin ve ahenkli mizacı ile ün yapmış olan Ragamuffin kedisi aşırı derecede sosyal bir kedi türüdür. Sahibi ve çevresi ile her daim iletişim içerisinde olan Ragamuffin, aşırı samimi kişiliği ile dikkatleri üzerine toplamaktadır. Oldukça insan odaklı bir kişiliğe sahip bu sevimli dostumuz kucakta yatmaktan ve karnınızın üzerinde homurdanmaktan zevk alacaktır.

Zekası ile görenleri hayran bırakan Ragamuffin kedisi her daim akıllı ve emin adımlar ile hareket etmektedir. Son derece oyuncu kişiliği her daim koşma, tırmanma ve zıplama alanlarında kendini göstermektedir. Özellikle fırlatılan bir oyuncağı sürükleyerek getirme konusunda usta olduğu belirtilmektedir. Arkadaşlık üzerine endekslenmiş yapısı Ragamuffin kedisini iyi bir evcil kedi yapma özelliğine sahiptir.

ragamuffin-001.jpg


Ragamuffin Kedisi Görünümü

Ragamuffin kedisi görünümü itibari ile oldukça geniş göğüs yapısı ve güçlü omuzları ile dikkat çekmektedir. Oldukça yoğun kaslı bir vücuda sahip olan bu tür ortalama 5 ile 7 kilo arasında değişiklik göstermektedir. Ayrıca eşsiz tüy yapısı adeta bir tavşan gibi oldukça yoğun bir yapıya sahiptir. Türün en sık görülen renk tonları çikolata, leylak, siyam, kırmızı, duman, krem ve gümüş olarak belirtilmektedir. Göz rengi ise mavi, altın, kehribar, yeşil tonlamaları ile oldukça parlak ve dikkat çekicidir.

ragamuffin-002.jpg


Ragamuffin Kedisi Bakımı

Diğer kedi türlerinde olduğu gibi Ragamuffin kedisi içinde bakım uygulamaları oldukça önemlidir. Her daim doğru beslenme ve uygun çevre ortamının sağlanması gerektiğini unutmayınız. Kedinizin bakım uygulamalarına tüy ile başlayalım. Özellikle Ragamuffin kedisinin tavşan gibi yoğun tüylere sahip olmasından dolayı her gün düzenli olarak kedi tarağı yada fırçası ile taranması gerekmektedir. Ölü tüylerin kolayca ayrılacağı bu temizleme işlemi evinizde kıl, tüy ve alerjik reaksiyonları minimuma indirmektedir.

Tüy bakımı kadar tırnak bakımının da oldukça önemli olduğu Ragamuffin kedinizin tırnaklarını kedi kuaförü yada veteriner kliniğinde kesim uygulamaları yaptırmanız gerekmektedir. Ayrıca evinize alacağınız kedi tırmığı ile tırnaklarında ki ölü tabakaların kendi yolu ile kolayca kırılmasına olanak sağlayabilirsiniz. Hızlı ve hareketli kişiliği ile Ragamuffin kedinizin kulaklarında biriken tozları düzenli olarak nemli bir bez ile silmeniz de yeterli olacaktır.

ragamuffin-003.jpg


Ragamuffin Kedisi Sağlık Durumu

Ragamuffin kedisi herhangi bir kalıtsal hastalığı taşımadığı bilinmektedir. Buna bağlı olarak oldukça sağlıklı bir kedi ırkı olarak kabul edilmektedir. Düzenli beslenme ve diyet uygulamalarının yapılması durumunda kedinizin ortala yaşam süresi 12 ile 16 yıl arasında değişiklik göstermektedir.

Her kedi türünde olduğu gibi Ragamuffin kedisinde de sağlıklı bir yaşam sürmesi için rutin aşı uygulamalarının yapılması gerekmektedir. Aşılara karşı alerjik reaksiyonların oluşumunu önlemek için kan testi yaptırabilirsiniz. Ayrıca Ragamuffin kedisine yaptıracağınız iç ve dış parazit aşıları kedi sağlığını ciddi oranda olumlu etkilemektedir.

ragamuffin-004.jpg


Ragamuffin Kedisi Çocuklar ve Evcil Hayvanlar İle İletişimi

Ragamuffin kedisi sakin ve uysal kişiliği ile çocuklu aileler için oldukça ideal bir ev kedisi olduğu söylenmektedir. Her daim kucakta olmaktan ve çocuklar ile koşuşturmaktan hoşlanan bu sevimli dostumuz her daim nazik ve sevecen kalmayı tercih etmektedir. Ancak daha küçük çocuklar ile baş başa bırakılmaması gerekmektedir. Ayrıca diğer evciller ile de iyi geçindiği söylenen Ragamuffin kedisi, küçüklükten itibaren bir kedi yada köpek ile beraber büyütülmesi kalıcı bir dostluğu göstermektedir.


Ragamuffin Kedisi Özellikleri

  • Ragdoll adı verilen türden türemiş olup farklı bir kedi ırkı olarak kabul edilmektedir.

  • Ragamuffin kedisi İran, Himalayan ve yerel uzun genli kedilerin çiftleşmesi sonucu dünyaya gelmiştir.
  • Diğer kedi türlerine göre oldukça iri cüsseye sahip Ragamuffin kedisi ortalama 7 kiloya kadar çıkabilmektedir.
  • Herhangi bir kalıtsal hastalığı taşımadığı söylenen Ragamuffin kedisi oldukça sağlıklı bir ırktır.
  • Düzenli beslenme ve uygun çevre koşullarının sağlanması durumunda 16 yıla kadar yaşayabilmektedir.
  • Genellikle uysal, sakin ve nazik bir kişili nedeniyle bir köşede uyumaktan mutlu olmaktadır.
  • Çocuklar ve diğer evcil hayvanlar ile oldukça iyi geçinebilmektedir.
  • Tüy yapısı adeta bir tavşan kadar yoğun olan Ragamuffin kedisi genellikle çikolata, leylak, siyam, kırmızı, duman, krem ve gümül tonlarına sahiptir.

Önerilen İçerik: Kedi Türleri ve Özellikleri

NeOldu.com / Hayvansever

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.