Ragdoll Kedisi Bakımı ve Özellikleri     

Sevimli bir ev arkadaşı mı arıyorsunuz? Her daim sadakati ile size eşlik edecek olan Ragdoll kedisi, en yakın dostunuz olmaya hazır! Ragdoll kedisi bakımı ve özellikleri hakkında merak edilen her şeye yazımızdan ulaşabilirsiniz..
Ragdoll Kedisi Bakımı ve Özellikleri     

Ragdoll Kedisi Bakımı ve Özellikleri                

Ragdoll, kedi dünyasında oldukça yeni bir ırk olarak bilinmektedir.  Son derece nazik ve tatlı olan bu sevimli dostumuz büyüleyici görünümü ile görenleri kendine hayran bırakabilmektedir. Biraz Siyam biraz da İran kedisinin uzun tüylerini andıran muazzam duruşu ile muhteşem mavi gözlere sahip orta boy kedi ırkıdır. Çocuklar ve diğer evcil hayvanlar ile olan dostluğu sayesinde dünyanın bir çok farklı noktasında kedi severler tarafından ilgiyle karşılanmaktadır.

İlk olarak California’da yetiştiricilerin keşfettiği Ragdoll kedisinin soy ağacı net olarak bilinmemektedir. Ortaya çıkan yavruların gelişimini tamamlaması ile ortaya çıkan bu türe Ann Baker adında ki yetiştirici Ragdoll adını koymuştur. Ragdoll ilk olarak 1981 yılında İngiltere’ye ithal edilerek farklı renk ve desenlere sahip yeni Ragdoll kedileri ortaya çıkartılmıştır. Hızla tüm dünyada popülerliği giderek artan Ragdoll kedisi 1990 yılında kedi dernekler tarafından resmen tanınmıştır.        

ragdoll.jpg


Ragdoll Kedisi Kişiliği

Ragdoll oldukça yavaş olgunlaşan bir tür olmasında dolayı beş yaşına kadar küçük bir çocuk gibi davranabilmektedir. Üretilme amacı sevecen, nazik  ve sakin bir kedi ortaya çıkartmak olan yetiştiriciler tam da denileni yapmış görünüyor.  Bir hayli meraklı olan bu sevimli dostumuz etrafında olup biten her şeye dahil olmak isteyeceği gibi kendi kararlarına saygı duyulmasını da beklemektedir. Ayrıca bir yabancının peşine kolayca takılabilmesinden dolayı biraz dikkatli olmanızda fayda var.

Çocuklara karşı oldukça hoşgörülü olan Ragdoll kedisi pençelerini her daim yerde tutmayı tercih etmektedir. Kendisine ait bir kedi yatağı ve oyuncakları olması ona özel bir his verdiği söylenmektedir. Her daim ilgi ve alaka beklemekte olan Ragdoll kedisi kıyafetler giymekten hoşlanmaktadır. Meraklı kişilikleri ile beraberinde bir hayli zeki olan bu tür yeni yerler keşfetmekten ve bir şeyler öğrenmekten zevk alacaktır.

ragdoll-001.jpg


Ragdoll Kedisi Görünümü

Orta uzunlukta ki ipeksi tüy yapısı ile bir hayli çekici görünüme sahip Ragdoll kedisi son derece güzel ve büyük gözleri ile muazzam bir duruşa sahiptir. Göz rengi her mavi olan bu tür üç farklı desende görülmektedir. Colourpoint Ragdoll, beyaz tüy yapısı ile Siyamı andıran ton kaçışlarına sahiptir. Gölgeli Ragdoll, beyaz tüy yapısı ile tepeden tırnağa beyaz lekeler ile donatılmıştır. Color Ragdoll, ise beyaz ile donatılmış vücut renginde geçişli tonlara sahiptir.

Ragdoll kedisi orta büyüklükte ki kulak yapısı ve kaslı vücut yapısı ile ağır bir kedidir. Bacak yapısı orta uzunlukta olup oldukça güçlü olduğu bilinmektedir. Türün en sık rastlanan renk tonları mühür, mavi, çikolata, leylak, krem, kırmızı ve tekir olduğu bilinmektedir.

ragdoll-002.jpg


Ragdoll Kedisi Bakımı

Ragdoll kedisi sağlıklı ve uzun ömürlü bir yaşam sürmesi için titiz bir bakım uygulaması gerektirmektedir. Her daim kaliteli kedi maması ve uygun çevre koşullarının sağlanması Ragdoll kedisinin sağlıklı bir yaşam sürmesine katkı sağlamaktadır. Özellikle ölü tüylerden kolayca kurtulması için haftada birkaç defa taranması gerekmektedir. Ayrıca ılık bir banyo da bu sevimli dostumuzun rahatlamasına yardımcı olacaktır. Bakteri ve mikroplara karşı evinizin her daim temiz olmasına dikkat etmeniz gerektiği gibi Ragdoll kedisinin mama, su ve kum kabının düzenli olarak dezenfekte edilmesi önemlidir. Deterjan kullanımında bulunmadan duru su ile yapacağınız temizlikler, kedinizin zehirlenmesine karşı koyacaktır. Ayrıca oyuncaklarının da düzenli olarak yıkanmasında fayda var.

Ragdoll kedisi bakım uygulamalarında düzenli diş fırçalanması ağız içerisinde oluşabilecek enfeksiyonlara karşı en etkili çözüm olacaktır. Günde bir defa kedinizin dişini fırçalamanız yeterlidir. Ayrıca kulaklarını nemli ve yumuşak bir bez yardımı ile haftada bir defa silmeniz kulak sağlığı için önemlidir. Beraberinde kedinizin size ve çevresine zarar vermemesi için tırnaklarını rutin olarak kesmeniz de fayda var. Bu işlem için kedi tırmığı kullanarak doğal yollar ile kolayca kırılmasına yardımcı olabilirsiniz. Ragdoll her daim zinde, güçlü ve sağlıklı kalması için yaşına uygun olarak aşılama işlemlerinin veteriner hekim kontrolünde düzenli olarak gerçekleştirilmesi gerekmektedir. 

ragdoll-003.jpg


Ragdoll Kedisi Sağlık Durumu

Ragdoll kedisi düzenli beslenme, diyet uygulaması ve çevre koşullarının sağlanması durumunda ortalama yaşam beklentisi 15 ile 20 yıl arasında değişiklik göstermektedir. Oldukça sağlıklı bir ırk olarak kabul edilen bu tür, dünyanın en uzun ömürlü kedilerinden bir tanesidir. Ancak bazı Ragdoll kedilerinde hipertrofik kardiyomiyopati ve otozomal polistik böbrek hastalıkları görülebilmektedir.

Kedinizin her daim sağlıklı ve uzun ömürlü yaşaması için bakım uygulamalarını düzenli olarak gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Özellikle beslenme konusunda hassas olmanızda fayda var. Ragdoll kedisinin damak lezzetine uygun birbirinden farklı tahıllı, tavuklu, sebzeli, etli, balıklı, meyveli ve sebzeli kaliteli kuru ve yaş mama tercih edebilirsiniz. Ayrıca bağışıklık sisteminin her daim güçlü kalması için rutin aşı uygulamalarını ihmal etmeyiniz.

ragdoll-004.jpg


Ragdoll Kedisi Çocuklar ve Evcil Hayvanlar İle İletişimi

Ragdoll kedisi yüksek enerjiye sahip bir kedi olmamakla bilinmektedir. Sahiplerinin peşinden sessizce gitmeleri ve bir köşeye kıvrılmaları ile bilinen bu sevimli dostumuz kendisi ile ilgilenilmesinden ve sevilmekten çok mutlu olmaktadır.  Uysal hareketleri Ragdoll kedisini çocuklar ile her daim iyi geçinmeye itmektedir. Hiçbir şekilde onları incitmeyecek tavırlar ile yaklaşmakta olan bu tür çocuklu aileler için oldukça ideal bir ev kedisi olarak bilinmektedir.

Diğer evcil hayvanlarla da bir hayli eğlenebilen Ragdoll kedisi, kendisine saygı duyulması durumunda kalıcı bir arkadaşlık gerçekleştirebilmektedir. Ancak sakin kişiliği ile bilinse de yabancı bir evcil ile aynı ortamda bulundurulduğunda kontrollü olmanız gerekecektir. Yetiştiriciler Ragdoll kedisinin yavruluktan yetişkinliğe kadar kedi yada köpek ile beraber büyütülmesinin oldukça kalıcı dostluklar doğurduğunu söylemektedir.

ragdoll-005.jpg


Ragdoll Kedisi Özellikleri

  • Ragdoll kedisi mas mavi gözleri ve kaslı vücut yapısı ile sağlıklı bir kedi türüdür.
  • İpeksi ve kusursuz tüy yapısı ile görenleri kendine hayran bırakmaktadır.
  • Sevecen, nazik ve uysal kişiliği ile orta boy kedi ırkları arasında yer almaktadır.
  • Ragdoll kedisi eğitilebilir yapısı ile oldukça zeki ve akıllın bir kedi türüdür.
  • Genellikle mühür, mavi, çikolata, leylak, krem ve kırmızı tüy renkleri ile görülmektedir.
  • Meraklı kişiliği ile bilinen bu tür yeni şeyler keşfetmekten ve çevresine müdahale etmekten zevk almaktadır.
  • Son derece zeki olması bazı durumlarda ani hareketler sergilemesine neden olmaktadır.
  • Ragdoll kedisinin ortalama yaşam süresi 20 yılı bulabilmektedir.
  • Oldukça sessiz ve huzur dolu bir kedi türü olmasından dolayı gürültülü ortamlara rahatsız olmaktadır.

Önerilen İçerik: Kedi Türleri ve Özellikleri

NeOldu.com / Hayvansever

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.