Exotic Shorthair Kedisi Bakımı ve Özellikleri

Dünyanın en tatlı kedi türleri arasında yer alan Exotic Shorthair, muazzam surat yapısı ile çevresindekileri kendine aşık etmektedir. Bu küçük dostumuz için hazırladığımız içeriğimiz de Exotic Shorthair kedisi bakımı ve özellikleri hakkında herşey..
Exotic Shorthair Kedisi Bakımı ve Özellikleri

Exotic Shorthair Kedisi Bakımı ve Özellikleri

Exotic Shorthair, ilk olarak 1950’li yıllarda ABD’de ortaya çıkmış bir kedi türüdür. İlk yapılan araştırmalara göre Persian, Russian Blues, Burmese ve Amecan Shorthair kedilerinin karşımından meydana geldiği düşünülmüştür. Ancak sonraları yapılan araştırmalar neticesinde 1975 yılında bu türün Persians ve American Shorthair çiftleşmesi sonucunda ortaya çıktığı kabul görülmüştür.

Büyüleyici bakışları ve ilgin görünümleri ile dünyanın en popüler kedi ırkları arasında yer alan Exotic Shorthair kedisi, ilk olarak 1986 yılında tanınmış bir türdür. Sonrasın da kedi dernekleri tarafından 1995 yılında cins olarak kabul görülmüştür. Muazzam tüy yapısı ve nazik kişiliği ile Exotic Shorthair büyük bir kitleye sahip olduğu bilinmektedir.

Exotic Shorthair Kedisi


Exotic Shorthair Kedisi Kişiliği

Exotic Shorthair daha çok sevecen, nazik ve eğlenceli kişiliği ile ön plana çıkmış bir kedi türüdür. Tüm bunların yanında oldukça yaramaz bir kişiliğe de sahip olan bu sevimli dostumuz insanlar ile iç içe olmaktan büyük mutluluk duymaktadır. Sahibinin peşinde ayrılmayan Exotic Shorthair oldukça sadık bir kedi türü olarak bilinmektedir.

Exotic Shorthair Kedisi

Zeki ve akıllı kişilikleri ile yeni şeyler öğrenmekte oldukça hızlı olan Exotic Shorthair kedisi, getir-götür oyunlarında da bir hayli başarılı olduğu bilinmektedir. Özellikle çocuklu ailelerin tercihi haline gelmiş bu kedi türü her daim etkileşim içerisinde olmaktan kendini alıkoyamamaktadır. Ayrıca sahibinin kucağında saatler geçirmekten de büyük zevk aldığı söylenmektedir.

Exotic Shorthair Kedisi


Exotic Shorthair Kedisi Görünümü

Exotic Shorthair kedisi Fars kedilerine benzer görünümleri ile oldukça göz kamaştırmaktadır. Özellikle kısa ve yoğun tüy yapısı adeta kalın bir mont giymiş havası yarattığı bilinmektedir. Ayrıca büyük gözleri ve kısa burunları ile son derece sevimli bir surat yapısına sahip oldukları görülmektedir.

Exotic Shorthair Kedisi

Oldukça büyük bir kafa yapısına sahip olan Exotic Shorthair kedisi küçük kulakları, dolgun yanakları ve yuvarlak suratları ile bir hayli cazibeli bir görünüme sahiptir. Genellikle orta ve büyük boylarda görülmekte olan Exotic Shorthair kedisi beyaz, mavi, siyah, kırmızı, çikolata ve leylak tüy renklerine sahip olabilmektedir. Ayrıca duman, tekir, gölgeli ve iki renkli olarak da görülebilmektedir.

Exotic Shorthair Kedisi


Exotic Shorthair Kedisi Bakımı

Exotic Shorthair kedisi tüy yapısının yoğun olmasından dolayı bakımı oldukça önemlidir. Düzenli olarak haftada birkaç kez ölü tüylerin arınmasında en pratik yol olan tarama işlemlerini ihmal etmemeniz gerekmektedir.

Exotic Shorthair Kedisi

Ağız sağlığının oldukça önemli olduğu bu kedi türünde düzenli diş fırçalama uygulamalarının yapılması gerekmektedir. Ağız içerisinde meydana gelebilecek bakteri yada mikroplara karşı en etkili çözüm olduğu söylenmektedir.

Exotic Shorthair Kedisi

Exotic Shorthair kedisinin yaşamsal faaliyetlerinin en üst düzeyde tutulması için doğru beslenme ve kaliteli mama tüketimi oldukça önemli bir durumdur. Kedinizi her daim damak lezzetine uygun kuru yada yaş mamalar ile beslemeniz gerekecektir. Ayrıca tercih edeceğiniz mamanın Exotic Shorthair kedisinin yaşına uygun olmasına dikkat ediniz.

Vücut direnci ve bağışıklık sisteminin güçlü kalması için Exotic Shorthair kedinize düzenli aşı işlemlerini uygulatmanız gerekmektedir. Mikrop ve parazitlere karşı kendini her daim koruyabilmesi için veteriner hekim tarafından düzenli kontrol ve aşı işlemlerinin uygulanması yaşam süresini uzattığı söylenmektedir.

Exotic Shorthair Kedisi


Exotic Shorthair Kedisi Sağlık Durumu

Exotic Shorthair kedisi görünümü ve hareketleri ile oldukça sağlıklı bir kedi türü olarak bilinmektedir. Özellikle kaliteli mama ve doğru beslenme ile ortalama yaşam süresi 12 ile 15 yıl arasında değişiklik gösterdiği söylenmektedir.

Exotic Shorthair Kedisi

Eğer ki bir Exotic Shorthair kedisi sahiplenmeye karar verdiyseniz, bu cinsi etkileyen kalıtsal bir hastalık ile karşılaşma durumuna karşı temkinli olmanız gerekecektir. Yapılan araştırmalar neticesinde Exotic Shorthair kedisinde genellikle polistik böbrek hastalığı problemi görülebildiği söylenmektedir.

Exotic Shorthair Kedisi


Exotic Shorthair Kedisi Çocuklar ve Evcil Hayvanlar İle İletişimi

İnsancıl ve sevecen kişiliği ile Exotic Shorthair çocuklu aileler için mükemmel bir seçim olduğu söylenmektedir. Doğası gereği oldukça sakin olan Exotic Shorthair kedisi küçük çocuklar da dahil olmak üzere her daim oldukça yakın ilişkiler kurmayı başarabilmektedir. Bu yapısı onu en ideal ev kedileri arasında göstermektedir.

Çocuklar ile olduğu kadar diğer evcil hayvanlarla da oldukça iyi geçinebilen Exotic Shorthair, özellikle küçüklükten itibaren bir kedi yada köpek ile beraber büyütülmesi durumunda bir hayli sıkı arkadaşlık kurduğu söylenmektedir. Ayrıca oldukça sosyal kişilikleri Exotic Shorthair kedisinin herhangi bir evcil hayvanın peşine takılması ve onu takip etmesi bazen tehlikeli olabilir. Bu yüzden kedinizi diğer evcil hayvanlarla iken ilk zamanlarda kontrol etmeniz daha sağlıklı olacaktır.

Exotic Shorthair Kedisi


Exotic Shorthair Kedisi Özellikleri

  • Fars kedisine benzer tüy yapısı ile Exotic Shorthair kedisi oldukça muazzam bir görünüme sahiptir.
  • Exotic Shorthair kedisi Persian ve American Shorthair kedisinin çiftleşmesi sonucunda dünyaya gelmiş yeni bir kedi türüdür.
  • Kocaman kafası ve basık burun yapısı ile diğer kedilerden oldukça farklı bir görünüme sahip olan Exotic Shorthair, oldukça sevecen bir yüz yapısına sahiptir.
  • Exotic Shorthair nazik, sevecen ve uysal tavırları ile bilinse de bir o akdar hareketli ve yaramaz bir kişiliğe sahiptir.
  • Çocuklu aileler ve evcil hayvanlar ile oldukça iyi geçinebilen Exotic Shorthair kedisi doğası gereği yeni kişiler ile tanışmaya oldukça meraklıdır.
  • Exotic Shorthair kedisinin doğru beslenme ve kaliteli mama tüketimi ile oldukça uzun yıllar yaşayabildiği bilinmektedir.

Önerilen İçerik: Kedi Türleri ve Özellikleri

NeOldu.com / Hayvansever

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum