İç Çamaşırı Rehberi: Sağlıklı İç Çamaşırı Nasıl Seçilir?

Sağlıklı iç çamaşırı seçme ile ilgili bilinmesi gereken bütün detayları bu yazımızda sizler için bir araya getirdik...
İç Çamaşırı Rehberi: Sağlıklı İç Çamaşırı Nasıl Seçilir?

İç çamaşırları cilde direkt temas eden giyim ürünlerindendir. Direkt cilde temas ettiği için de sağlıklı iç çamaşır ürünlerinden giymek cilt ve deri sağlığı için büyük önem taşımaktadır. Buradaki en önemli soru sağlıklı iç çamaşırları nasıl seçeriz, neye dikkat etmeliyiz? Bu yazıda sağlıklı kadın iç çamaşırı, erkek iç çamaşırı seçerken dikkat edilmesi gereken şeylerden bahsedeceğiz.

Sağlıklı ve Rahat İç Çamaşırı Nasıl Seçilir?

Ciltle direkt temas eden kumaşların organik bileşenler kullanılarak üretilmesi, insan sağlığına zararlı maddelerin deri aracılığıyla bedeninize geçmesini engeller.

Doğal içerikleriyle cildinizin nefes almasını sağlar. İç giyim ürününün kullanıcıya rahatsızlık vermemesi, gün boyu hareket özgürlüğü sağlaması, hava geçirgenliği yüksek ve cilde uyumlu ipliklerden dokunması gerekir.

İç çamaşır ürünleri, doğal pamuklu veya lifli kumaşlardan imal edilmelidir. Yumuşak kumaşlar, yıkamaya dayanıklı olmalı ve zaman içinde yumuşaklığını kaybetmemelidir. 

Yıkama sonrası sararma olmamalıdır. 

Kumaşlar teri transfer edebilmeli, hava geçirgenliğine sahip olmalıdır. 

Kadın alt iç giyim ürünlerinin ağ parçalarında hijyen sağlayan, rahatlık veren özel kumaş kullanılmalıdır. 

İç giyim ürünlerinde beden ve kullanım talimatı etiketlerinin yıkama ve esnemeye dayanıklı olması gerekir.

Baskı etiket kullanılmalı, böylece etiket bedeni tahriş etmemeli, rahatsızlık vermemelidir. Kullanıcılar iç giyim ürünlerini tam bedenlerine göre almalıdır.

Sağlıklı iç giyim ürünleri, kişilerin beden ölçüsüne uygun olanlardır. Yanlış bedende giyim rahatsızlık verir. 

Erkek boxer ve kadın slip külot modellerinde iz yapan ve sıkan lastikler en büyük sorunlardan biridir. Sağlıklı bir çamaşırın tende iz yapmaması, vücudu sıkmaması gerekir.

Erkek boxer, slip ve kadın slip modelleri likralı kumaştan imal edilmeli veya lastikli kısımlar bulundurmalıdır. 

Pamuklu iç çamaşırları bu bağlamda en fazla tercih edilenlerdendir. Pamuklu külot, modal iç çamaşırları, modal boxerların tamamı sağlıklı sayılabilecek kumaşlardan yapılan iç çamaşırlarındandır. Erkek korse, kadın korse tipi ürünler özel dokuma ile şekillendirmeli, kullanıcılara rahatsızlık vermemelidir. 

saglikli-ve-rahat-ic-camsiri.jpg

Pamuklu İç Çamaşırı Nasıl Anlaşılır?

Pamuklu iç giyimler daima en sağlıklı kumaşlarda yapılan iç çamaşırlarındandır. Pamuklu kumaşlar sayesinde boxer, slip, atlet ve korseler hava alma özelliğine kavuşur, bu hava alma özelliği sayesinde gün boyu rahatlığa ulaşılır.

İç çamaşırlarının hava alması, terlemenin önlenmesi, kötü kokuların oluşmaması açısından önemlidir. Tenle direkt temas eden kıyafetlerde organik liflerden üretilen organik kumaş ve iplikler kullanılır. Kumaşlar keten, pamuk gibi doğal liflerden üretilenler arasından seçilir. Kullanılan renklendiricilerin de organik olmasına önem verilir. Böylece sağlıklı bir iç çamaşırı üretilmiş olur.

Pamuklu iç çamaşırını seçerken kumaşına dikkat etmek en önemlisidir. Elinize aldığınızda diğer kumaşlar gibi parlamadığını görmelisiniz. Pamuklu iç çamaşırları hava alabilmesi için hafif delikli ve gözenekli olur. Mat görünümlü pamuklu kumaştan yapılmış pamuklu erkek boxer, kadın külot, sütyen, erkek korse, erkek atlet, kadın atlet modelleri fazla esneme de yapmayacaktır. Esnek olmayan %100 pamuklu kumaşlar teri çekme özelliğine sahiptir.

Korse Ne İşe Yarar?

Korseler günümüzde en işlevli iç giyim ürünleri olmaya devam ediyor. Blackspade korseler karın, kalça, mide ve basen kısmı gibi değişik bölgelerin toplanmasını sağlayan korse modelleri ile ince görünme ile ilgili tüm ihtiyaçlarınızı karşılar.

Ayrıca vücudunuzu ince gösterirken, gün boyu rahat olmanızı sağlayacak kusursuz bir görünüm sağlar. Ürünler, üstün şekillendirme özelliğine sahip pamuk, modal ve elastan kumaştan üretilir ve gün boyu rahat kullanım imkânı tanır. Lazer kesim ve flok uygulama ile üretilen kadın korse seçenekleri iz bırakmadığı gibi kayma da yapmaz. Body Control Illusion Koleksiyonu korse modelleri sayesinde 1 bedene kadar incelmeniz mümkündür. Karın bölgesinde ekstra toplanma desteği sunan ürünler ile fazlalıklarınızı kolayca saklayabilirsiniz. Korselerinizi, koleksiyonda yer alan sıkılaştırıcı kadın korse atlet modelleri ile tamamlayabilirsiniz.

Kadın korselerin yanında erkek korseler de günümüzde çok işlevsel kullanılmaktadır. Her türlü kıyafet içinde kullanılabilen erkek boxer, korse ve erkek atlet korse modelleri, formda görünmenize de yardımcı oluyor. Erkeklere özel şekillendirici Blackspade korse modelleri gün boyu sıkı, atletik ve rahat hissetmenizi sağlıyor. Sıkılaştırıcı özelliğe sahip olan erkek korse atlet ürünleri, karın bölgesinde fit bir görünüm sağlıyor. Bu sayede sizi 1 bedene kadar daha ince gösteren korse atlet, giydiğiniz kıyafetin altından görünmediği için stilinizi bozmuyor. 

Doğum Sonrası Korse Nasıl Olmalı?

Doğum sonrasında kullanılan korseler de hep toparlayıcı hem de rahatsız etmeyen özellikte olmalıdır. Anne bir yandan bebeği ile ilgilenirken, korseden dolayı rahatsız hissetmemeli ve rahat hareket edebilmelidir. Tüm karnı kapatacak korseler seçilmesi önemlidir. Blackspade kadın korse modelleri pamuklu kumaştan üretildiği için gün boyu kullanma rahatlığı sağlar. Terletmeyen, yüksek toplama ve şekillendirme özelliğine sahip olan modeller 2. kat havlu ağ detayıyla tasarlanır. Koleksiyonun, kalça ve göğüs altına kadar olan bölgeyi toplamak ve karın bölgesi için tasarlanan ürünleri mevcuttur. Bel bölgesinin kaymaması için lastik üzerine ikinci kat silikon kullanılarak üretilen koton kumaş detaylı modeller, konforlu kullanım imkânı tanır.

Erkekler Nasıl İç Çamaşırı Tercih Etmeli? Erkek İç Çamaşırı Modelleri

Aslında her erkeğin kendi zevkine özel tercih ettiği iç çamaşırları vardır. Bol veya dar giyinmek istediğine göre değişkenlik gösteren bu iç çamaşırları tamamamen giyen kişinin nasıl rahat ettiğine bağlı olarak değişiklik gösterir. Bir erkek bol bir atlet de giymek isteyebilir, ya da tamamen vücuduna oturan dar bir atlet de tercih edebilir. Ya da aynı erkek giydiği dış giyime bağlı olarak da iç giyimine karar vermek isteyebilir. Eğer kazak tarzı bir kıyafet giyecekse bol bir atlet, gömlek tarzı bir kıyafet giyecekse daha dar ve fit kesim bir atlet tercih edebilir.

Aynı durum alt iç giyim modelleri için de geçerlidir. Bol kesim erkek boxer, dar kesim erkek boxer, vücuda yapışan erkek boxer çeşitleri mevcuttur ve erkekler en rahat ettiklerine göre seçimlerini yaparlar. Kesimlerinin yanında uzun veya kısa erkek boxer modelleri de mevcuttur. Blackspade erkek boxer modellerinde pamuklu, modal, dar kesim, bol kesim, uzun ve kısa boxer modellerini tüm çeşitleri ile koleksiyonlar şeklinde bulabilirsiniz.

Boxer mı Slip mi Sağlıklı?

BLACKSPADE ürünleri vücuda tam olarak oturması için vücut anatomisine uygun 3 boyutlu olarak tasarlanmıştır. Belirli özel model atletler ekstra özellik olarak yan dikişsizdir. Vücudu tamamen sarar, vücutta iz yapmaz ve sahadaki muadil ürünlerde görülen yıkamadan sonra dikiş kayması, dönmesi ve benzeri problemlere bu yan dikişsiz ürünlerde rastlanmaz. Bu bağlamda kullanılan kumaş ve dikim teknolojisi iyi ve kaliteli olduğu sürece hem slip hem boxer eşit derecede sağlıklı iç giyim modellerindendir. İç giyiminde de Oeko-Tex®onayına sahip olan BLACKSPADE ürünleri en iyi seçim olacaktır.

iç çamaşırı modelleri

İç Çamaşır Bakımı: İç Çamaşırı Nasıl Yıkanır?

İç çamaşırı bakımı e yıkanması en az iç çamaşırı seçmek kadar önemlidir. İç çamaşırları eğer pamuklu ve çekmeye karşı dayanıklı kumaşlardan yapılmışsa yüksek derecelere kadar çıkılarak yıkanabilmektedir. Beyaz ve lastiksiz iç çamaşırları 90 dereceye kadar yıkanabilir. Ancak lastiği olan iç çamaşırlarınız varsa yıkama derecesi 60 dereceyi geçmemelidir. Eğer renkli iç çamaşırlarınız varsa en uygun yıkama derecesi 40 derecedir.

İç Çamaşırı Nasıl Dezenfekte Edilir?

İç çamaşırlarını dezenfekte ederken en çok kullanılan yöntem, iç çamaşırlarını belirli bir saat sıcak suda beklettikten sonra uygun derecede çamaşır makinesinde yıkamaktır. Yıkandıktan sonra kurutulup ütü yapılırsa daha yüksek bir hijyen sağlanmış olacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.