Lada Türkiye Piyasasına Geri Dönüyor

Bir zamanların efsane arabaları arasında gösterilen Lada, Türkiye piyasasından çekilmişti. Şimdilerde ise tekrardan rotasını Türkiye'ye çeviren Lada hızlı bir giriş yapmaya hazırlanıyor. İşte yeni nesil Lada araçlarına dair her şey haberimizde...
Lada Türkiye Piyasasına Geri Dönüyor

Bir zamanlar Türkiye’de fırtınalar estiren Rus otomobil markası Lada uzun yıllardır ülke piyasasında yer almıyordu. Çoğu kişinin hala favori arabası olan Lada, Türk otomotiv piyasasına geri dönme kararı aldı. Bunun için önemli projeler geliştiren Lada, Mersa Otomotiv distribütörlük anlaşması imzaladı. Bu anlaşmayla Lada, üç modeli ile piyasaya giriş yapacağını duyurmasıyla otomotiv tutkunlarını meraklandırmayı başardı.

lada-vesta.jpg

Üç Araba Modeliyle Geliyor

Gaz ticari araç markasının Türkiye üretim ve satışını yapan Mersa Otomotiv ile piyasa çıkacak olan Lada, ilk başta üç araba modeliyle boy gösterecek. Yapılan açıklamaya göre Granta, Kalina ve Niva Urban modelleri Kasım ayında satışa sunulacak. Ardından 2016 yılında ise Vesta ve XRay modelleri de piyasaya sürülecek.

mersa--001.jpg

Hizmet Ağı Geniş Olacak

Lada uzun yıllar önce Türkiye piyasasından çekildiği için servis imkanı olmaması şimdiden otomotiv severleri tedirgin etti. Ancak Mersa Otomotiv’den konuyla ilgili yapılan açıklamada 2016 yılına kadar Türkiye’de 50 yetkili servis hizmete girecek. Ayrıca açıklamanın devamında başta İstanbul olmak üzere Türkiye genelinde 40 yetkili satış bayisi açılacağı duyuruldu. Diğer yandan büyük ses getireceği düşünülen yeni Lada araçları piyasanın çok altında bir ücretle piyasaya sürülecek.

kalite.jpg

Düşük Fiyat Yüksek Kalite

Türkiye piyasasındaki araç pahalılığı herkesin en çok şikayet ettiği konuların başında geliyor. Bunun için piyasada büyük bir pay sahibi olup eski günlerine dönmek isteyen Lada, araçlarını piyasanın iki üç kat daha altında satışa sunacak. Bu kadar ucuza satışa sunulacak araçların başlıca özellikleri ise şöyle; ABS, BAS, ESC, otomatik şanzıman, ısıtmalı koltuk, far sensörü, yağmur sensörü. Ayrıca piyasaya sürülecek bu araçlarda dizel ve benzinli motor seçenekleri de bulunuyor.

yaris.jpg

Lada’dan Yeni Nesil Yarış Arabası

Şimdiden büyük bir yankı uyandıran yeni nesil Lada araçlarından 2016 yılında piyasaya sunulacak olan Vesta modelinin yarış versiyonu da bulunuyor. 3 yıldır Dünya Touring Otomobil Şampiyonası’nda sonunculuğa sahip olan Granta WTCC modelini pistlerden çekiyor. Yarış başarı grafiğini artırmayı hedefleyen Lada, yarış malzemeleri üreten Fransız firma Oreca ile anlaşarak yeni nesil spor aracı Vesta’yı üretti. Lada, Vesta ile pistlere geri dönüş yaparak başarılara imza atmayı hedefliyor.

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.