Peugeot Sürücüsüz Araç Üretecek

Son yıllarda büyük bir sıçrayış yaşayan otomotiv sektörüne Peugeot'da ayak uydurmaya karar verdi. Gelişen otonom teknolojisi ile artık Peugeot sürücüsüz araç üretecek.
Peugeot Sürücüsüz Araç Üretecek

Son yıllarda büyük bir sıçrayış yaşayan otomotiv sektörü elektrikli araçların yanı sıra sürücüsüz araç projeleri de geliştiriyor. Bunun için Fransa’nın otomobil devi Peugeot’da kollarını sıvadı. Peugeot geliştirdiği otonom teknoloji ile sürücüsüz otomobil modelinin testlerine başladı. İlk olarak 508 modeli üzerinde uygulanmaya başlanan otonom teknolojisi ile bu alanda kendini ön plana çıkarmayı hedefliyor. Şu ana kadar yapılan çalışmalar sonucunda 508 aracı otoyolda, park sırasında direksiyon ve fren için sürücüye ihtiyaç duymuyor.

peugeot.jpg

Büyük Yol Kat Edildi

Gelecek nesil otomobil modellerinde otomotiv sektörünü otonom teknolojisi ele alacak. Otonom teknolojisi konusunda son zamanlarda Peugeot, çok büyük yol kat etti. Orta sınıf araçları üzerinde uygulanacak olan bu teknoloji ile Peugeot, gelecek nesil otomotiv sektöründe kendine sağlam bir pazar alanı yaratmayı hedefliyor. Konuyla ilgili açıklama yapan yetkililer otonom teknolojisine sahip tam donanımlı 508 modelini 2017 yılında tanıtacak.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.