Ford'dan Yollarda Canlıları Tespit Eden Sistem

Ford, karanlık yollarda canlıları tespit edebilen kamera destekli sistem geliştirdi.
Ford'dan Yollarda Canlıları Tespit Eden Sistem

Otomobil teknolojisinde büyük buluşlara imza atan Ford, bu kez gelişmiş aydınlatma sistemi geliştirdi. Firmanın açıklamasına göre bisikletler, yayalar ve diğer canlılar artık daha güvenli yolculuk yapabilecek.

Ford geliştirdiği sistemi tanıttı. Kamera Destekli Gelişmiş Aydınlatma Teknolojisi adı verilen sistem ile güzergahınızdaki canlıları araç size tespit ediyor. Bu sistemin özellikle kesişim noktaları ve keskin virajlarda riski en aza indirebileceği vurgulandı.

Destekli Gelişmiş Aydınlatma Sistemi aracın ön ızgarasına konulan kameralar sayesinde gerçekleşiyor. Kızılötesi kameralar yolu 120 metrelik bir menzille tarıyor ve 8 canlıyı aynı anda algılayabiliyor. Tespit edilen canlılar ise otomatik olarak gösterge paneline yansıtılarak sürücüyü tehlike seviyesine göre kırmızı ya da sarı renklerle uyarıyor.

Kamera Destekli Gelişmiş Aydınlatma Teknolojisi

Sistem aynı zamanda trafik işaret levhalarını karanlık yollarda gösterge paneline yansıtarak daha güvenli bir yolculuk geçirmenizi sağlıyor.

Ford Ar-Ge Başkan Yardımcısı Ken Washington sistem ile ilgili “Hem yolda hem de yol kenarında günveliğinizi tehlikeye atan tüm riskleri minimum seviyeye indirmek istiyoruz” açıklamasını yaptı.

Sistemin yakın zamanda tüm Ford modellerinde kullanılması bekleniyor.

Ford Gece Görüşlü Kızılötesi Canlı Güvenlik Sistemi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.