Nokia Here'ın Yeni Sahipleri Belli Oldu

Nokia’nın harita servisi Nokia Here uygulamasının satışı yapıldı. İşte uygulamanın yeni sahipleri…
Nokia Here'ın Yeni Sahipleri Belli Oldu

Nokia firmasının gözbebeği olan harita servisi Here'ın satışı yapıldı. Satış sonucunda Nokia Here Maps’in yeni sahipleri üç büyük otomobil devi Audi, BMW ve Mercedes oldu.

Nokia Here işlevselliği ile Avrupa’daki en başarılı harita hizmetini sunan uygulama seçilmişti. Bu ödül üç büyük otomobil şirketinin dikkatini çekti ve satış için masaya oturuldu. Yapılan anlaşma sonucunda Nokia’nın kasasına satıştan 3.1 milyar dolara yakın para gireceği açıklandı.

Audi, BMW, Mercedes

Araba devlerinin Nokia Here’ı bu kadar istemesinin altında Google Haritalar uygulamasına olan bağlılık yatıyor. Google Haritalar’ın en büyük alternatifi olan Nokia Here gerçek anlamda başarılı bir harita servisi sunuyor. Araç navigasyonlarında Google Haritalar kullanmak zorunda kalan firmalar artık kendi sistemlerini kullanabilecek. 

Teknoloji uzmanlarına göre Here harita servisinin satılmasının ardından Nokia ağ teknolojileri üzerine odaklanacak. Bilindiği gibi Alcatel firmasını satın alan Nokia şu anda dünyanın en büyük ikinci ağ firması olarak görülüyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.