Ford'dan Yeni Otomatik Dikey Park Sistemi

Ford firmasından yapılan açıklamaya göre yeni bulunan sistem ile artık arabalar kendilerini otomatik olarak dikey şekilde park edebilecek.
Ford'dan Yeni Otomatik Dikey Park Sistemi

Ford paralel olarak otomatik park sistemini geçtiğimiz senelerde araçlarının özellikleri arasına eklemişti. Otomatik park sistemi üzerine çalışan uzmanlar bu kez de otomatik olarak dikey park sistemini geliştirdi.

Ford’dan yapılan açıklamaya göre 2016 yılı satışları başlarında yeni Focus, C-Max ve Mondeo modellerinde bulunacak otomatik paralel ve dikey park sistemi sürücülerin işini son derece kolaylaştıracak. Özellikle park sorununu bulunan ülkemizde sürücüler için çok işe yarayan sistem ile bu sorun biraz da olsa çözüleceğe benziyor.

Dikey Park

Otomatik park sistemi, aracın uzunluğundan ve genişliğinden yaklaşık olarak %20 büyük olan alanlara arabanın kendisini park etmesini sağlıyor. Otomatik park sistemi butonuna bir kez basınca paralel, iki kez basınca dikey olarak araç kendini park edecek.

Aracın kendini otomatik park etme sırasında ise sensörler devreye girerek uygun park yeri arıyor. Bu sırada sürücüye sadece gaza ve frene basıp, vitesi değiştirmek kalıyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.