Ford Sürücüsüz Otomobilini Test Etmeye Hazırlanıyor

Otomobil dünyasının son zamanlarda meşgul olduğu sürücüsüz otomobil konusunda Ford, rakip firmalardan önce adım atarak otonom sürüşünü denemeye hazırlanıyor.
Ford Sürücüsüz Otomobilini Test Etmeye Hazırlanıyor

Almanya’nın dünya devi otomobil markalarından teki olan Ford, sürücüsüz otomobil diğer adıyla otonom sürüş özelliğine sahip aracını yakın bir zamanda test edeceğini duyurdu. Uzun zamandır Fusion Hibrit Otonom Araştırma Otomobili ile çalışmalar yapan Ford, şimdiye kadar sürücü yardımı teknolojisi, otomatik park etme, ses ötesi sansörleri, LiDAR gibi sistemleri geliştirmeyi başardı.

otomobil-deneme.jpg

Michigan Üniversitesi ile ortaklaşa hareket eden Ford, üniversitenin Mcity adlı yerde kuracağı yapay mini şehirde aracını test edecek. Bu mini şehirde otonom sürüşe sahip olan araç, normal şehirde karşılaşabileceği tüm durumlarla burada da karşılaşacak. Ayrıca bu yapay şehirde sadece bir sürücüsüz araç değil, birçok sürücüsüz araç yan yana denenebilecek.

ford-araba.jpg

Büyük bir atılımla otomobil sektöründe önemli bir adım atacak olan Ford, akıcı trafikte otonom sürüşe sahip aracıyla boy gösteren Google’ın aracının eksik yanlarını bu mini şehirde görüp giderecek. Google sürücüsüz araç konusunda piyasanın önünde hareket etse de henüz tam olarak istenen başarıyı gösterebilmiş değil.

Ford yetkilileri araçla ilgili detaylı bilgileri test sürüşlerinden sonra vereceklerini bildirdi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.