Az Yakıt Kullanmanın Püf Noktaları

Sizler için az yakıt ile araba kullanmanın püf noktalarını araştırdık.
Az Yakıt Kullanmanın Püf Noktaları

Sürücülerin en çok yakındığı konuların başında akaryakıt fiyatlarının artması geliyor ve bu yüzden son zamanlarda araç satın alırken de yakıt tüketimini hesaba katıyoruz. Birçoğumuz da daha az yakıt tüketimi konusunda tedbirler alıyor ancak sebebini bilmediğimiz durumlarla da karşılaşabiliyoruz. Daha az yakıt kullanımının püf noktaları var.

Yakıt kullanımını avantaja çevirmeden önce uygulayacağınız ilk adım aracınızın yük kapasitesini iyi ayarlamanızdır. Aksi takdirde normal yükten fazla yükün bulunması hem aracınıza hem de daha fazla yakıt kullanılmasına yol açmaktadır. Trafik yoğunluğunun az olduğu yolları tercih etmeniz aracınızın daha az vites değiştirmesine ve daha az dur kalk yapmanızı sağlayacak bu sebeple daha az yakıt tüketmiş olacaksınız.

Araçların yakıt tüketimini artıran en önemli özelliği klimalarıdır. Mümkün oldukça klimayı daha az çalıştırın. Bilinenin aksine klima yerine cam açmayı tercih etmeniz durumunda da sürtünmeden dolayı daha fazla yakıt kaybına yol açacaktır. Aracınızın orijinal yapısından olan tekerler, jant vb ekipmanların isteğe göre değiştirilmesi de aracınızın fazla yakıt kullanmasına neden olacaktır.

Aracınızın düşük devirlerde ve yüksek devirlerde olması yakıt tüketimini artıran bir başka etkenlerdendir. Uzmanlar “sürüş esnasında araç uygun vites ve devirlerde kullanılmalı” diyor ve daha az yakıt tüketimi için aracınızı 2500-3000 devirler arasında tutmanızın faydalı olacağını vurguluyor. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.